Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mieszkam za granicą i sram fiołkami, bujdy biednej emigracji...

Polecane posty

Gość gość
do goscie z 20.15 . w ktorym zdaniu napisalam ze Polska jest biedna? ja wcale tak nie uwazam. uwazam ze kazdy ma prawo zyc godnie i to ze napisalam ze chce zyc godnie nie odnosilo sie do tego ze takie zycie jest mozliwe tylko za granica. ogolnie chce zyc godnie i uczciwie (czy w PL czy tu gdzie mieszkam ) wiec jeszcze raz pytam dlaczego mnie obrazasz? mam przyjaciol w Polsce ktorzy maja sie swietnie i ja nie mam zamiaru ich obrazac. wiec?

Gość gość
http://finanse.wp.pl/kat,1033759,title,Podatku-od-prezentu-slubnego-od-rodziny-mozna-uniknac,wid,16854506,wiadomosc.html?ticaid=113605&_ticrsn=3 i kolejny absurd, k***a no i przez takie rzeczy ludzie uciekaja, alimenty na rodzica ktory nami poniewieral i nas wykkorzystywal,- nastepny absurd, za trawe wiezienie, za g**** zawiasy itd. sami widzicie codziennie co sie dzieje. nie tylko przez kase ludzie zwiewaja, oj nie tylko

Gość gość
http://finanse.wp.pl/kat,1033759,title,Podatku-od-prezentu-slubnego-od-rodziny-mozna-uniknac,wid,16854506,wiadomosc.html?ticaid=113605&_ticrsn=3

Gość gość
tez widzialem ten artykul, a komentarze pod nim mowia same za siebie, wyglada to tak jakby caly ten pieprzony rzad sam chcial nas z kraju wykurzyc. kocham Polske ale caly ten cyrk ktory zaczyna sie krecic spowodowal ze mam bilet. w jedna strone poki co....

Gość gość
Sciema

Gość gość
Najbardziej absurdalne prawo jest w USA np na alasce nie można częstować myszy wódką na florydzie niezamężna kobieta w niedziele nie może skakać ze spadochronu w kentucky nie można myć auta zużytą bielizną w kaliforni mąż może bić żone raz w tygodniu ale kijem nie grubszym niż 2,5 cm i w kaliforni również nie można spać w lodówce w oklahomie zakazane jest rzucanie czarów na nauczycieli w illinois nie można mówic po angielsku bo oficjalnym językiem jest amerykański w usa każdy może ,nawet osoba chora psychicznie i dziecko posiadać bez pozwolenia broń i w tenessee kobiety nie mogą chodzić w kapeluszach bo może ktoś sie wystraszyć i wiele innych jest tam przepisów absurdalnych a w wielkiej brytanii jest zakaz umierania w parlamencie i wiele innych to nie narzekajmy na absurdalne przepisy

Gość gość
I na rząd nie narzekajcie bo sami te osoby z rządu i premiera wybraliście i trzeba było sie zastanowić kogo sie wybiera i nasz rząd jest taki sam jak w innych krajach we francji grecji czy w hiszpanii też są różne afery trzeba było wiadomości oglądać albo na ukraini jak obalono janukowycza bo kraj oszukiwał i źle rządził albo jak obalono kadafiego w libii lub mubaraka w egipcie nie wspomnebo obaleniu saddama husajna w iraku niedługo pewnie putina w rosji obalą najgorszy rząd mają kraje muzułmańskie a korea północna do potęgi gdzie przywódcą jest kim dzong un wcześniej był kim dzong Il a jeszcze wcześniej kim ir sen albo rząd chin czy kuby gdzie na kubie castro rządzi i w tych krajach nie ma wcale demokracji i są tam legalne tortury i co nie macie sie czego uczepić to na rząd narzekacie? U nas jest demokracja bo gdyby jej nie było to nie było by wolności i polska nie byłaby w UE i w konstytucji rp z dnia 2 kwietnia 1997 jest w art. 2 jest zapisane ,, Rzeczpospolita Polska jest demokratycznym państwem prawnym urzeczywistniającym dobro sprawiedliwości społecznej''

Gość gość
Wpiszcie sobie konstytucja rp i wejdźcie tam i sobie i przeczytajcie to był 2 lub 3 już nie pamiętam artykół w rozdziale pierwszym ale tekst w tym artykule doskonale pamiętam

Gość goślartas
Masz racje to był rozdział pierwszy art.2 tam pisało,, Rzeczpospolita polska jest demokratycznym państwem prawnym urzeczywistniającym zasady sprawiedliwości społecznej'' zamiast zasady napisałeś dobro ale ogólnie masz racje

Gość gość
Odpiszcie

Gość gość
Kurwa odpisujcie mi bo od 4 września nikt mi nie odpisuje

Gość gość
Mieszkam za granicą i sram fiołkami bujdy biednej emigracji haha

Gość gość
Czemu to forum porzuciliście vacarowe sv yvhvgvbnbctcfdcgvhvgcgvgvgvgvhghghgjhjhjhjhkhkjk buytrew

Gość gość
Polska taka biedna nie jest i taki jest fakt dobrego ea

Gość gość
Nikt nie czyta tego twojego belkotu. Idz do psychiatry bo sie zameczysz.

Gość gość
w 2014 przeciętny polak zarabia 4razy mniej od niemca i brytyjczyka 3 razy mniej od irlandczyka 8 razy mniej od szwajcara Norwega duńczyka i luksemburczyka 2 razy mniej od włocha greka i hiszpana 1\3 mniej od czecha i portugalczyka tyle samo co litwin słowak i estończyk 20% więcej od mieszkańca łotwy 2 razy więcej niż bułgar serb i czarnogórzanin 2 razy więcej niż białorusin i rosjanin 30 % więcej niż rumun 3 razy więcej niż ukrainiec i mieszkaniec kosowa 6 razy więcej niż najbiedniejszy w europie mołdawianin

Gość gość
Nie chodzi 13 mniej od czecha tylko jedną trzecią

Gość gość
Jesteś psychicznie chory.

Gość gość
dodaj jeszcze ze chleb kosztuje w Norwegii 8 razy wiecej niz w Polsce

Gość gość
Chleb w norwegii nie kosztuje 8 razy więcej tylko 3 razy więcej tam większość produktów kosztuje 2 lub 3 razy więcej niż w pl

Gość gość
Nie narzekajcie na polske bo polska nie jest biedna tylko wyżej średnio zamożna kraje bogate dogoni za około 10 albo 12 lat jeżeli takie tempo wzrostu pkb sie uczyma

Gość gość
Jak polska biedna spójrzcie jak szybko powstają w polsce autostrady i drogi ekspresowe była cyfryzacja telewizji i jest szkół jest coraz więcej galerii handlowych i supermarketów dużo nowych domów sie buduje w 2014 wg danych eurostatu i gus przeciętny kowalski zarabia 3.970 zł nie licząc podatków i składek na zus i ubezpieczenie po odliczeniu podatków składek i ubezpieczenia zostaje 2.400 na życie zarobki od 2013 do 2014 wzrosły o 2,7% r/r a inflacja wyniosła 2,6%

Gość gość
Ekonomiści wyliczyli jak takie tempo wzrostu pensji sie utrzyma to w 2022 przeciętny kowalski bedzie zarabiał o 1400 więcej wtedy to my będziemy bogaci a nie wyżej średnio zamożni a niemcy i tak dogonimy w 2037 roku

Gość gość
Jesteś nawiedzony. Lecz się.

Gość gość
do18:15: No i co ze powstaja autostrady, moze powinno wiecej powstawac sciezek rowerowych bo przy obecnych cenach benzyny/samochodow malo kogo bedzie stac na luxus jakim jest samochod.

Gość gość
W Turcji jest jeszcze drozsza,pociesz sie :D

Gość gość
Mieszkam w De i tak sram kasą lepiej jak w pl

Gość gość
a ja miesiąc od powrotu do pl i żałuję bardzo. Polska może nie biedniejsza ale "głupsza". Szkoda gadać nawet. Może patrząc na miasta jest w miarę ale ja wróciłam na wieś i co, syf, bajzel, drogi tragiczne, urzędy gmin personelu po znajomościach tyle napchane, że szok a załatwić coś to latanie od jednego do drugiego i i tak nikt nic nie wie, ceny jedzenia w stosunku do zarobków to kosmos, tak samo z ubezpieczeniem, paliwem, podatkiem. Myślałam że otworzę tu swoją D G ale jak dowiedziałam się jakie skłodki do zusu, ile podatku dochodowego, vatu, koszty lokalu to dziękuj***ardzo. Chyba tylko z zazdrości ktoś krytykuje że za granicą tak ciulowo jest bo tu to tylko syf, kiła i mogiła. Żałuje nawet, że studia robiłam bo ten papierek mogę sobie wsadzić