Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mieszkam za granicą i sram fiołkami, bujdy biednej emigracji...

Polecane posty

Gość gość
w Polsce jest tak bogato i dobrze wy na siłę szukacie powodów do narzekania skończyły wam sie powody do narzekania co? I prubujecie na własny kraj pluć i zaniżać wszystko co z nią jest związane za granicą jesteście tanią siłą roboczą i śmieciami tak jak Ukraińcy w pl oni z was sie śmieją i dają wam brudną robotę kible musicie czyścić czy na zmywaku być albo starym Niemcom d**y wycierać i za granicą niby fajnie? Buhaha

Gość gość
Moja ciotka w Polsce była główną księgową zarabiała 10 tysięcy miesięcznie wyjechała do niemiec i co wylądowała ona jest tam sprzątaczką domy sprząta kible czyści i zarabia 1200 euro 4 tysiące osiemset

Gość gość
Nie udawajcie że za granicą tak dobrze wam się żyje też spłacacie kredyty też często ledwo starcza od 1 do 1 nie jest wam tak różowo szykanują was w pracy na pewno przed wyjazdem tak zachwalaliście te kraje i teraz wstyd wam sie przyznać do tego że nie jest tam tak różowo przeczytajcie komentarze z 19 strony i komentujcie

Gość gość
Wyjechałem z PL mając 22 lata i jednego w życiu żałuję: dlaczego tak długo tam siedziałem? Stracone lata. Dziś widzę, że miałem rację wyjeżdżając stamtąd. Tam się nic nie zmieniło a pod wieloma względami jest gorzej niż było.

Gość gość
dziś tak jesteśmy szykanowani i klepiemy biedę :o weź kobieto nie mów o czymś o czym pojęcia nie masz. Szykanowana to byłam w Polsce gdy odbierałam wypłatę :o Nie wiem jak mieli inni w Polsce i jak maja teraz na emigracji. Ja miałam źle, a teraz mam zaje/biście. Nie dość, że żyję jak człowiek, na wszystko mi starcza, na wszystko sobie pozwalam, mam 2 razy w roku na wakacje w ciepełku to jeszcze mogę odłożyć kasę. Mam mnóstwo miejscowych przyjaciół wszyscy mnie szanują, a co ktoś gdzieś robi to mnie nie obchodzi. Idąc tokiem wrzucania wszystkich do jednego wora to widocznie w Polsce takie luksusy i dobrobyt i wszyscy na zaje/bistym poziomie żyją, a my głupia emigracja wyszukaliśmy sobie sztuczne problemy i uciekliśmy. Dlaczego nas wyśmiewacie, ubliżacie nam? Co was to boli, że granice są otwarte i ludzie jeżdżą po świecie? Ja zawsze marzyłam o życiu w Skandynawii, bo byłam tam na wymianie studenckiej i się zakochałam w Szwecji więc jak tu już byłam na wykończeniu psychicznym to połączyłam przyjemne z pożytecznym. Gdy już nie miałam nic do stracenia spakowałam się i kolega Szwed załatwił mi pierwszą pracę u siebie. Potem było już tylko lepiej, szybko awansowałam i dobrze się tu czule. Dlaczego macie taki pogardliwy stosunek do ludzi którzy wam w niczym nie zawinili tylko tyle, że wyjechali?

Gość gość
Najlepiej jest w Polsce pod każdym względem akurat nie uwierzę wam że nie jesteście tam szykanowani może ty nie byłaś ale zdecydowana większość na pewno

Gość gość
Zarobki są jakie są ale zawsze mogłoby być gorzej nie są to głodowe pensje w porównaniu do zachodu nasze pensje są śmiesznie niskie a w porównaniu do zdecydowanej większośc***aństw świata są one wysokie wielokrotnie wyższe niby mówicie że nie starcza wam na życie racjonalnie wydajcie pieniądze a nie na papierosy alkohol czy kosmetyki Polacy niby biedni a kupują żarcie w nadmiarze i potem tony żarcie leci do śmietnika i nie mówcie że głodem przymieracie bo się słuchać nie chce

Gość gość
Niby jesteście biedni i na życie wam niby nie starcza i niby na nic was nie stać to czemu prawie każdy ma laptopa smartfona aparat lustrzankę dzieci mają jakieś x boxy czemu widzę jak dużo ludzi co chwile kupuje sobie nowe auto w zakopanym czy nad morzem jest pełno turystów przecież niby was nie stać na wczasy mój sąsiad sobie 2 tygodnie temu kupił nowe z salonu BMW za około 300 tysięcy i ostatnio był z żoną i z dziećmi na Majorce i czemu ciągle w supermarketach widzę tysiące ludzi tam kupujących i pełne koszyki mają i to niby bieda zastanówcie się nad tym co gadacie bieda jest tylko w waszych chorych umysłach urojona

Gość gość
Sami sobie wmawiacie że jest biednie wy nigdy w życiu biedy nie widzieliście na oczy uwierzcie mi ja byłem w wielu krajach afrykańskich i widziałem slumsy lepianki z g****a i z błota i chaty ze słomy bez prądu bieżącej wody ludzie muszą iść codziennie kilkanaście kilometrów po wode ktora nie zawsze jest czysta tam bardzo dużo osób z głodu umiera nie mają sie w co ubrać na różne choroby umierają jak to widziałem to ryczeć mi się chciało doceńcie to co macie dla nich nasze standardy życia to niewiarygodne luksusy i oni do najbliższego szpitala czy szkoły głównie z dalekich wiosek mają kilka set kilometrów i tam opieka medyczna jest na niewiarygodnie niskim poziomie

Gość gość
Doceńcie to co macie bo w tych krajach afrykańskich nie chcielibyście mieszkać nasza " bieda" to nie jest bieda

Gość gość
Kup tym biednym w Polsce wycieczki do krajów w Afryce, żeby docenili co mają mądralo, na pewno będzie wielu chetnych, którzy nigdzie nigdy tak daleko nie byli.

Gość gość
To niech sobie sami kupią bilet do abudży w Nigerii z warszawy to 180 zł od osoby tanimi liniami lotniczymi poza sezonem turystycznym

Gość gość
Chyba za takie pieniądze to każdego w Polsce stać 180 zł to 7 miesięcznych pensji Nigeryjczyka

Gość gość
W Polsce nie jest biednie w Nigerii w Sudanie w Etiopii Kenii i ghanie gdzie byłem to bieda jest okropna możecie mi nie wierzyć ale tak tam jest ja mam nawet zdjęcia na kompie ja nie jestem biedny ja zarabiam 10 tysięcy miesięcznie a mój chłopak ponieważ jestem gejem zarabia 3 tysiące dwieście złotych

Gość gość
To razem licząc zarabiamy 13 tysięcy miesięcznie czyli tyle ile wynosi przeciętna pensja Niemca w Niemczech

Gość gość
Czyli możemy bo mieszkamy w warszawie na Białołęce sie do Niemca porównać czyli dobrze żyjemy matka mojego Jędrusia pracuje w korporacji w warszawie na śródmieściu i zarabia 20 tysięcy miesięcznie a jego ojciec zarabia 6 i pół tysiąca na miesiąc jako informatyk i co miesiąc 2 tysiące złotych nam dają i my dobrze żyjemy

Gość gość
I ps znowu ja dzięki Jędrusiowi mam dobrą prace on mi ją załatwił po znajomości bo powiedział to swoim rodzicą i przez nich mam prace on im powiedzial a oni dalej to załatwili żeby dobrze zarabiać trzeba wiedzieć jak to się robi troche trzeba pokombinować i można dobrze żyć ja mam 31 lat mam na imie antek a mój Jędruś czyli Jędrzej ma 30 lat wczoraj skończył 30-tke jesteśmy razem od 6 lat moi i jego rodzice to zaakceptowali ja pochodze z warszawy a Jędruś z okolic Białegostoku

Gość gość
Odpiszcie chce znać wasze komentarze czy sracie fiołkami bujdy biednej emigracji czy nie sracie fiołkami tej bujdy

Gość michytra321
Jak ja uwielbiam gejów geje są spoko załatwią zawsze prace to tu to tam kochani mają dobre wtyki jesteście kochani pozdrawiam was kochani geje

Gość gość
Mój Jędruś jest zaj...bisty kocham go nad życie i nadal uważacie polske za biedny kraj ja nigdy tak nie myślałem komentujcie co o Polsce sądzicie

Gość gość
Odpiszcie ja nie uważam polski za biedny kraj bo jest ona bogata

Gość gość
Odpiszcie mi na tym forum na

Gość gość
Sram fiolkami na takie takie tematy

Gość gość
W stosunku do Zimbabwe jest bogata:) Powaxnie myslicie ze wszyscy mieszkajacy za granica sa biedni????

Gość gość
W każdym kraju są biedni i bogaci nawet w krajach afrykańskich w bogatych stanach zjednoczonych są bezdomni i na obrzeżach miast są slumsy a kraj taki bogaty a w biednych krajach Afryki są też okropnie bogaci zwłaszcza w Nigerii ci co mają ropę albo osoby przy władzy oni są bogaci a reszta społeczeństwa żyje w niewyobrażalnie potwornej nędzy za mniej niż 1 dolara dziennie bo to bardzo biedny kraj

Gość gość
Odpiszcie mi na komentarze i czy uważacie polske za biedny kraj ja nie bo polska to fajny i bogaty kraj biedę to wy sobie w głowach uroiliście wy nie wiecie co to jest bieda wyjedźcie sobie do Afryki gdzie w tych biednych krajach afrykańskich nawet wody bieżącej ani elektryczności mediów ani podstawowej opieki medycznej i edukacji tam ludzie z głodu umierają i zrabiają najczęściej 10 albo 5 dolarów miesięcznie to około 30 zł i 15 zł i brak tam sieci transportowej i ludzie tam żyją w lepiankach z g****a czy z błota

Gość graszoł
Niejeden afrykańczyk o naszej pensji minimalnej czy wysokości emerytur czy zasilków może tylko sobie pomarzyć i w życiu polskiej miesięcznej wysokości naszej płacy minimalnej nie zarobi

Gość gość
Polska to od dawna bogaty i bardzo wysoko rozwinięty kraj we wszystkich światowych rankingach i jest 20 największą gospodarką świata i 13 największą armią świata i 6 największą gospodarką w UE

Gość gość
Nigdy w historii polska nie była tak bogata i nigdy nam sie tak dobrze nie żyło jak dziś