Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mieszkam za granicą i sram fiołkami, bujdy biednej emigracji...

Polecane posty

Gość gość
Ja po polsku umiem mówić i pisać ja wiem że pisze z błędami ortograficznymi bo to celowo robie i ja podaje przykład że najpierw zaczynajcie kaleczyć język potem stopniowo przestancie mówić po polsku

Gość Miplim
Ja też celowo kalecze język

Gość gość
A ja sądze że w polsce nawet za 1200 można nieźle wyżyć tylko trzeba chcieć i umieć a wy pewnie wolicie narzekać i mówić co to to nie ja.podam przykłady jak wyżyć po pierwsze pierzcie ubrania ręcznie i nie myjcie naczyń w zmywarce bo one dużo prądu żrą wyłączajcie na noc telewizor z trybu czuwania wymieńcie żarówki na energooszczędne palicie fajki i pijecie alkohol przestańcie bo zamiast wydawać kase na to to wydajcie na coś innego macie do pracy blisko conajmniej 5 km to pieszo chodźcie bądź rowerkiem jedźcie na paliwo zaoszczędzicie zamiast kupować wode mineralną w butelce pijcie wode z kranu jest zdrowsza i taniej wyjdzie ja pije całe życie i żyje pozbądźcie sie dywanów bo dywan trzeba odkurzaczem odkurzyć, bez dywanu to można ręcznie pozamiatać miotłą(szczotką) kąpcie sie pod prysznicem a nie w wannie mieszkacie na wsi? Jeżeli tak to jeszcze możecie mieć kury i od nich brać jajka zamiast kupować w sklepie i zabić kure na rosół zamiast kostek rosołowych macie krowy to je wydojcie i bedziecie miec mleko za darmo oraz mając swoje warzywa i owoce i ziemniaki ( to chyba też warzywo) nie musicie kupować ich w sklepie tak samo jak mleko jajka zawsze nadwyżke można sprzedać i mając pole i w żniwa po wymłuceniu można zboże sprzedać i też dodatkowe pieniądze są i na wsi sie czynszu nie płaci wiem bo mieszkam na wsi wystarczy chcieć zaoszczędzić i zmienić tryb życia i zaoszczędzone pieniądze są

Gość gość
I jeszcze dopisze ty co pisałeś wczoraj o 21:58 pisałeś że polacy to dość tępy naród nie zapominaj że piszesz również o sobie

Gość gość
a jeszcze taniej bedziesz miec jak zamieszkasz w szalasie w lesie - zero rachunkow za prad, wode bo wykapiesz sie w jeziorze, zamiast kupowac papier toaletowy podetrzesz sie liscmi, masz zero wydatkow na ubrania bo zlapiesz jakies zwierze i ze skor sobie ciuchy i buty uszyjesz a miesko zjesz:D wtedy za te 1200 zl bedziesz zyc jak bogacz

Gość gość
Bardzo śmieszne wiesz i troche nieudany żart. wam sie po prostu nie chce oszczędzać tylko narzekać wy potraficie na wszystko na polske pamiętajcie że w bardzo wielu krajach mają gorzej i na rząd też narzekacie ale nie zapominajcie że sami go wybraliście i na syf i brud narzekacie a sami syficie jak dla was jest brudno to ruszcie d**e i posprzątajcie bo jak ja na brudze i na syfie to potem sprzątam i sam se do lasu w*********j jak pisałeś że zero rachunków i jak tak fajnie to prosze wypier... Tam to zobaczymy jak taki mądry bedziesz

Gość gość
I jeszcze ja ja nie zarabiam 1200 tylko ja na koncie mam 180 000 zł oszczędności i 350 000 ze sprzedaży jednego kawałka pola za domem i zarabiam 7000 jako informatyk a żona 10 000 bo jest sekretarką w firmie jej ojca ja nigdy gównianych 1200 nie zarabiałem i nie bede rozumiesz

Gość gość
w necie mozesz byc i prezesem, a w realu to ty te 7000 widziales na zdjeciu. Twoja pisownia swiadczy o twoim wykszlatceniu i poziomie popegeerowskiego chlopa. Siedz dalej w swoim Pierdziszewie Dolnym i pierz brudne gacie recznie w strumyku.

Gość gość
A te oszczednosci sa po spadku po pradziadkach od strony babci i dziadka oraz po dziadkach i odkąd jestem informatykiem to z 7 tysi 2 tysie co miesiąc przez kilka lat odkladalem

Gość gość
Ty c***u zazdrościsz co bo ty takiej kasy na oczy nie widziałeś i zal ci d**e ściska ja jestem informatykiem a nie polonistą i ja sie informatyki uczyłem bo poszedłem na technik informatyk i nie zwracam uwagi na pisownie i zazdrość ci gul na czole zrobiła

Gość gość
I ps jestem pedałem mam chłopaka od 2 lat i g****o mi zrobisz homofobie jeden a żona nic o tym nie wie bo ona jest przykrywką źeby nikt sie nie domyślił i dla kasy z nią jestem bo ja jako informatyk mam 7 tysi plus 350 tysi ze sprzedazy pola i reszte z oszczedności i jako informatyk nie potrzebuje znac ortografii owszem uczyłem sie jej ale ja ją olewałem i masz coś do tego?

Gość gość
gość dziś mnie tylko zastanawia dlaczego Polacy w Polsce tak strasznie sie upieraja ze Polakom za granica sie zle zyje??? dlaczego caly czas zakladaja o tym tematy ?? cos chyba jednak jest nie halo ze musza caly czas drazyc temat " zagranicznych Polakow " x OTÓŻ TO! xxx Hahaha! Zgadzam sie z poprzednimi wypowiedziami. Ja fiolkami wprawdzie nie sram, ale sie ciesze ze nie mieszkam w Polsce ze wzgledu na mentalnosc. Tu gdzie jestem zyje mi sie lepiej.

Gość gość
Niby nie wiesz ze głupi jesteś

Gość gość
Większość Polaków to w sumie bardzo do moslimów są podobni...tyle jadu, agresji, zadziorni, zazdrośni, mściwi...fujjjj....że też przez przypadek urodziłam się w tym syfie...ale całe szczęście żyję w cywilizowanym kraju :)...a teraz czekam na bluzgi :)

Gość gość
a jeszcze taniej bedziesz miec jak zamieszkasz w szalasie w lesie - zero rachunkow za prad, wode bo wykapiesz sie w jeziorze, zamiast kupowac papier toaletowy podetrzesz sie liscmi, masz zero wydatkow na ubrania bo zlapiesz jakies zwierze i ze skor sobie ciuchy i buty uszyjesz a miesko zjeszsmiech.gif wtedy za te 1200 zl bedziesz zyc jak bogacz" haha mistrz :D w pełni popieram

Gość gość
Nie bluźnij kuncypruło

Gość gość
Jaki jest według ciebie cywilizowany kraj co?

Gość gość
Dla mnie czechy są bardziej cywilizowane 3 razy lepsze drogi i koleje o 20% nowocześniejsze rolnictwo o 30 % nowocześniejszy przemysł bardziej tolerancyjne społeczeństwo internet 2 razy jest tam szybszy niż w pl lepszy rząd mają mniej ciasne mieszkania niewiele są większe niż w pl ale mniej ciasne mieszkania zarabiają przeciętnie 300 do 400 zł więcej niż u nas w przeliczeniu

Gość gość
gość powyżej? w czechach dobre drogi?? to gdzie ty jeździsz? drogi takie same jak w Polsce jak nie gorsze a autostrad też nie za dużó

Gość gość
Toc we si lijskis duuk saok teon sea hiuk du fafa siaro pe serioson dukiaj fefrasič cza cza dughybu

Gość gość
Na kafe i informatykiem mozesz byc na forum dla kobiet :-) pozdrawiam Tusk

Gość gość
Dla mnie też Czechy są cywilizowane, rozdział koscioła od państwa, swoboda obyczajowa, lepsze filmy

Gość gość
Ty głupku w polsce jest większa swoboda obyczajowa niż w czechach i w sprawach seksu polska jest bardziej liberalna i polska w sredniowieczu tolerowała w przeciwieństwie do czech homoseksualistów oraz cudzołożników i nikt ich na stosie nie palił jak w czechach i w polsce jest kościuł od państwa oddzielony od 1492 a w czechach od xix wieku kto cie historii uczył i polska miała nawet homoseksualnego króla władysława iv(czwartego) i on zniósł kary za homoseksualizm a w czechach dopiero w latach 60 xx wieku i polska w przeciwieństwie do czech nie ma religii państwowej

Gość gość
A Czechy mają religię państwową? :) Chyba ateizm.

Gość gość
I jeszcze ja ucz sie historii ucz polska miała bardzo piękną i bogatą historie i w średnioiwieczu była liberalna jak dziś holandia porównując do swobód tamtych czasów i polska jako jedyna wtedy była wolna od stosów czyli palenia na stosie oraz jako jedyna miała wolność religijną i polacy akceptowali żydów i oni tam azyl mieli i polska miała jako pierwsza w europie konstytucje konstytucje 3 go maja i drugą na świecie po usa i co mają wspólnego ,,lepsze filmy,, z tym czy kraj jest bardziej cywilizowany czy nie,, może chodzi ci o bajke krecika albo o bajke sąsiedzi co? Żadna rewelacja a polska ma alternatywy 4, miś, sami swoi, nie ma mocnych, kochaj albo rzuć albo fajne bajki miś uszatek ,reksio,bolek i lolek napewno na 100% oglądałeś w dzieciństwie

Gość gość
Polecam ci obejrzeć Libanky. Są w necie za darmo.

Gość gość
Religią państwową w cz jest katolicyzm mimo że 40% mieszkańców to ateiści owszem ale są też wierzący

Gość gość
To że ci sie podoba to nie znaczy że mi chcesz to oglądaj ja wole alternatywy 4

Gość gość
Może jeszcze usa pozachwalacie co? Usa to wielka podróba mieszkają w domach drewnianych i dziwią sie że korniki im dom żrą a w pl domy murowane żadne robactwo ci nie wlezie a w usa byle wiaterek i domu nie ma pofrunął to są pieprzone grubasy co by tylko żarli i tam są same cwaniaki mimo że mają bardzo nowoczesną i rozbudowaną armie to sami dobrymi żołnierzami nie są podam przykład wojny wietnamskiej żołnierze amerykańscy zostali tam wysłani by walczyć i wietnamczycy z dzidami i kijami ich pokonali a amerykanie czołgi mieli i wszystko chyba na ozdobe i nie uwierzysz kto ich ratował polscy żołnierze a dokładnie polski ,,grom,, i podobnie było na bliskim wschodzie amerykańcy pułapki dla terrorystów zrobili i sami w nie wpadli i też polscy żołnierze ich ratowali przeczytaj sobie w książce do historii to bedziesz wiedzieć albo w encyklopedii historycznej gdzie to opisane jest co z tego że mają największa i najnowocześniejsza armie świata skoro nie potrafią z niej korzystać ja se nie wyobrażam grubasa jako żołnierza

Gość gość
Polska nie taka zła jak sie wam wydaje polska też ma zasługi dla świata np polacy wybudowali do niedawna najwyższą kolej na świecie w andach dziś jest w tybecie polacy też dużo wynalazków wynaleźli np maria skłodowska curie wynalazła polon i rad jeden polak wynalazł wykrywacz min a jeden lampe naftową zapomniałem jak sie nazywali ale to polacy polskie wynalazki to jeszcze spinacz biurowy kolorowa fotografia i kilka innych wynalazków już nie pamiętam jakie