Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mieszkam za granicą i sram fiołkami, bujdy biednej emigracji...

Polecane posty

Gość gość
Nasz rząd wcale taki zły nie jest w innych krajach to dopiero są afery w rządach i oni mają jeszcze gorzej

Gość gość
Ja wam powiem jedno cudze chwacicie swego nie znacie sami nie wiecie co posiadacie

Gość gość
Odpiszcie

Gość gość
nie no nasz rząd jest wspaniały zwłaszcza te przekręty kur/wy kopaczowej, premie i milionowe nagrody dla koleżanek ale owszem gdzie indziej maja gorzej :o czemu nie możemy ciągnąć do lepszych standardów tylko musimy zawsze sie pocieszać gorszymi? chcesz to sobie żryj to co Tusk wysra i się ciesz ale innym nie każ.

Gość gość
A na Ukrainie z janukowyczem albo w Rosji z Putinem albo na Białorusi z łukaszenką w węgierskim rządzie gdzie premierem jest czy był orban jeszcze jest gorsza patologia

Gość gość
W chinach na kubie czy w laosie Wietnamie czy usa to jest kompletna żenada a najgorszy absurd jest w usa

Gość gość
W krajach bałkańskich też nie lepiej a w stanach zjednoczonych w wiadomościach mówiono że połowę osób z rządu mają wypieprzyć bo są podejrzani o zdradę stanu

Gość gość
Nasz rząd jest całkiem spoko nawet nie wiecie jakie afery są w innych krajach w rządach to lepiej byście nie wiedzieli i skoro wam sie ten rząd w Polsce nie podoba to czemu go wybraliście

Gość gość
wmawiajcie sobie, że jest super 23% watu na ubranka dla dzieci, a 8% na trumnę.... nic tylko umierać i to szybko, bo zaraz nam opodatkują twarze, nogi i ręce :o Płacimy dosłownie za wszystko i to niemałe sumy serio uważacie, że jest fajnie? to zobaczcie sobie na kartki od wypłaty ile zarabiacie i le dostajecie do ręki i ile musi zapłacić pracodawca za was to jest rozbój w biały dzień, żadnych zakładów nie mamy swoich, a dokoła biedronki i lidle to jedyne co się buduje.... a zapomniałam, tu w większości bezrobotne mamuśki siedzą i jedyne co widzą to Tuska jak mundrze do nich gada z telewizorni, a one już mają orgazm :o

Gość gość
Ja też od lat mieszkam za granicą (i to dalej niż w Anglii). I prawda jest taka, że nigdzie nie ma krain mlekiem i miodem płynących. Nie wiem jak inni ale odwiedziny u rodziny w Polsce to dla mnie katorga. Część osób uważa że skoro mieszkam gdzie mieszkam to znaczy że jestem bogata, pieniądze same wpadają do ręki, pracować nie trzeba. Za każdym razem znajduję się ktoś kto by chciał pożyczyć "TYLKO" kilka tyś a jak mówię, że nie mam to od razu obraza bo na pewno mam kasę tylko się wzbogaciłam i jestem sknera. Raz na czyjaś prośbę postanowiliśmy komuś pomóc za granicą. Problem był taki, że ta osoba pojechała z krzywą wizją świata - pracować nie chciała bo przecież za granicą kasa sama przychodzi. Efekt był taki że ta osoba ledwo z życiem uszła.

Gość gość
ak ci ty pseudo "nauczycielko" źle to wypieprzaj do Afryki i żyj bez prądu i wody oraz udogodnień i neta w lepiankach z g****a i z głodu zdychaj tam ludzie z głodu umierają i zarabiaj 1 dolara(3 złote) miesięcznie mam 17 lat i już wiem że Polacy to narzekacze x to poczekaj jeszcze pare lat smarkaczu i zobaczysz, jak jest cudownie. i podniecaj sie, bo w Afryce zyja w lepiankach. Kretyn.

Gość gość
Nie jesteś zdziro nauczycielką bo trzeba miec pedagogiczne wykształcenie

Gość gość
Dla ciebie pan ty stara krowo nauczycielko od siedmiu boleści ze mną szmato sie k***a nie zadziera tak cie załatwię że pożałujesz nie wierzysz to się przekonasz i zdziwisz sie co ja ci zrobię ja mam 17 lat i przynajmniej jestem piękny i ładny

Gość gość
A i ps ja sobie ty stara krowo nie życzę byś mnie obrażała ja ciebie mogę prawo mi to gwarantuje bo mam przywileje polska jest mega bogata super nigdy w historii nie była aż tak bogata

Gość gość
Odpiszcie mi

Gość gość
Odpiszcie chce znać wasze opinie na ten temat i niech ta jebana nauczycielka odpisze tesz

Gość gość
No i jeżcze jedno nie obrażaj mnie pilska bogata jest bidna nigdy bo jest w rankingu najbogatszych państw świata

Gość gość
Odpiszcie

Gość gość
W tym kraju nie ma pracy dla ludzi z moim wykształceniem

Gość gość
Polska to jest biedny kraj. A właściwie obywatel jest tym najbiedniejszym. Obywatel płaci podatki a by móc iść w konkretnej sprawie do lekarza dostaje odległy termin ( o ironio to samo prywatnie), żeby normalnie żyć musi wyjechać za granicę. W Polsce nie ma odpowiedniej polityki prorodzinnej, nie ma odpowiednio skonstruowanej służby medycznej, nie ma dobrej infrastruktury, nie ma dodatków dla rosnących dzieci i młodzież chcącej się za darmo dokształcać biorąc udział w przeróżnych kursach, nie ma darmowych przejazdów komunikacją miejską w okresie ferii i wakacji (bo chyba nic sie nie zmieniło? )i w końcu nie ma wspomogi dla młodych ludzie po studiach i młodych rodzin w celu przydzielania mieszkań państwowych (coś takiego w Pl wogóle nie istnieje). Polska to biedny kraj . Wyjechałem do At 15 lat temu , żyje się rewelacyjnie w porównaniu z Pl. Pracuję , ożeniłem się i mamy dziecko. Jako małżonek po dwuletnim zameldowaniu na jednym mieszkaniu miałem prawo starać się o mieszkanie państwowe , czekaliśmy na nie dwa lata i od miesiąca jesteśmy na nowym . Mieszkanie trzy pokojowe bo jest nas trójka 81 m kw. Jestem zadowolony . Gdzie w Pl miałbym swoje mieszkanie kwaterunkowe? Musiałbym czekać aż babcia umrze tfu tfu niech żyje do setki. Dla Jugosławii Polska to bogaty kraj? :D Bzdura. Znam Jugosławian , oni jak emigrują to omijają takie kraje jak Pl , nawet Afrykanie omijają Polskę modląc się by dotrzeć chociaż do Włoch.

Gość gość
Polska nie jest atrakcyjnym krajem , nawet dla uchodźców z najbiedniejszych regionów świata. Ludzie tacy jak już ryzykuja życie to chcą dotrzeć tam gdzie państwo będzie stać by zapewnić im odpowiednie warunki a oni nie emigrują na ślepo, to są zaplanowane operacje które kosztują ich jak na ich warunki sporo pieniędzy. Jadąc w Europę liczą na korzystnie skonstruowany system socjalny a takiego w Polsce praktycznie nie ma.

Gość gość
Co za psychole tu pisza:D?

Gość gość
Wiesz ile Afrykanów czy mieszkańców ameryki łacińskiej czy np Ukraińców marzy o polskiej płacy minimalnej

Gość gość
W rankingu pkb na osobę najbiedniejszym krajem unii Europejskiej jest bułgaria pkb wynosi 45% średniej unijnej (ue) potem kolejno Rumunia 51% śr. UE Łotwa 61% Chorwacja 65% Węgry 66% Litwa 67% Słowacja 70% estonia 71% polska 71,8% Portugalia 77% Grecja 78% Malta 80% Cypr 81% Czechy 87% Słowenia 91% itd. A najbogatszym jest Luksemburg 271% Niemcy mają 121% średnia wynosi 100% Niemcy 21% więcej od średniej UE

Gość gość
Ukraina nie jest w ue gdyby była to miała by 25% średniej unijnej a gdyby Białoruś to by miała 56% a turcja 43% gruzja gdyby też była to 21% Bośnia i Hercegowina 34% Serbia 49% Albania 19% Macedonia 51% Mołdawia 15%

Gość gość
Polska wg banku światowego jest krajem wysoko rozwiniętym z pkb na osobę 25,100 USD żeby według banku światowego kraj był wysoko rozwinięty to pkb na osobę musi wynosić 15,400USD Niemcy mają 45,126 USD USA mają 53,100 USD

Gość gość
I według organizacji współpracy i rozwoju w skrócie z angielskiego OECD polska też jest wysoko rozwinięta bo OECD skupia tylko wysoko rozwinięte kraje bo warunkiem przyjęcia do OECD jest wysoki poziom rozwoju kraju kraje średnio i słabo rozwinięte nie mogą być członkiem tej organizacji

Gość gość
Polska jest jednym z 34 członków OECD kto pisze że polska jest biedna jak wam tak źle to won do krajów afrykańskich gdzie przeciętna miesięczna pensja w większości z nich wacha sie od 1 do 10 dolarów miesięcznie czyli w przeliczeniu na złote to od 3 do 30 złotych plus oni tam żyją w lepiankach z gówna bez prądu bieżącej wody kanalizacji a tym bardziej Internetu i oni tam z głodu umierają a wy narzekacie wy nawet nie wiecie jakie macie szczęście mieszkać w Polsce wbrew pozorom ona nie jest biedna wy tylko sie do zachodu porównujecie

Gość gość
Czemu wy sie do zachodu tylko poruwnujecie bieda to pojęcie względne dla Europy zachodniej czy USA polska jest biedna ale w porównaniu do ameryki łacińskiej Afryki większości państw afrykańskich czy Azji albo dawnej jugosławi czy Europy wschodniej polska jest bogata Niemcy dla polski są bogate a biedne dla Norwegii Szwajcarii czy Luksemburga czy USA wy jesteście tacy głupi czy mi się wydaje

Gość gość
Wy w pl żyjecie jak pączki w maśle tylko na zachód byście jechali brak w was patriotyzmu co wstydzicie sie polskości i sie do niej nie przyznajecie nikt się z nas Polaków nie śmieje nawet Niemiec czy gruby tłusty Amerykanin co ledwo chodzi w czym ten gruby tłusty Amerykanin jest lepszy od polaka co tylko żre fast foody chipsy hamburgery(chamskie burgery) i z kanapy wstać nie może