Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Angina i antybiotyk

Polecane posty

Gość gość

Witam, w niedziele dostałem wysokiej gorączki, ponadto byłem osłabiony i bolało mnie gardło. W poniedziałek rano nie miałem już gorączki lecz tylko mocno bolące gardło. Pojechałem od razu do lekarza. Ten zauważył że to angina ale również zauwazył że mam aftę. Lekarz powiedział że prawdopodobnie jeżeli zaczniemy dawać antybiotyk to będę miał problem z pleśniawkami. Zaproponował mi kroplówkę - odmówiłem. Dostałem zastępczy antybiotyk augmentinu - taromentin. Plus osłonki i coś na afty do płukania buzi. Wtorek i środa były koszmarne. Nie mogłem nic jeść ani pić, przełykanie śliny powodowało dreszcze na całym ciele, doszła do tego ropa. W czwartek wywaliło mi pełno pleśniawek/aft na polikach, wargach i dziąsłach. Dzisiaj (piątek) mogę już prawie normalnie jeść, ropa dalej jest ale gardło boli dużo mniej, mogę przełykać slinę ale za to pleśniawki mocno opanowały moją jamę ustną. Są wszędzie. Kupiłem korę dębu którą płuczę buzię co pare godzin oraz Aphtin którym smaruje od niedawna białe plamki. Czy powinienem odstawić antybiotyk? Zostały mi 4 tabletki (12h) pozdrawiam

Gość gość
wogóle nie powinienes brac takiego antybiotyku,tylko nanosrebro które tak działa na bakterie jak i na plesnie czy wirysy

Gość Gość

Kupowaliśmy inhalator jeszcze przed urodzeniem się córki i teraz z perspektywy czasu widzę jak to był dobry pomysł zęby zaopatrzyć się w takie urządzenie. Super pomoc na każdego typu infekcje, zatkany nos itp. To jest dokładnie włoski sprzęt, z gwarancją wieczystą, na stronie novamed.pl/novama-familino-by-flaem-z-dozywotnia-gwarancja masz całą prezentację, z foto i parametrami.