Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

gościana

sa tu jakies staraczki na 2015 :)???

Polecane posty

Kurcze stary post mi sie wkleil.. Ja wlasnie gotuje ryz i sos do niego .Mlody lezy i oglada bajki wiec chwila spokoju... Jakas znowu przymulona jestem...

Maya to faktycznie samej czasem nie za fajnie siedziec. Choc ja typ samotnika jestem i czasem lubie sama ze swoimi myslami lub ksiazka zostac.

Aluska mi wychodzi tydzien po Tobie ;) No ja nie myslalam o imionach jeszcze. A Ty ? A reszta dziewczyn ciezarnych ma juz jakies typy imion ?

Maya ja swietokrzyskie. A wy? Co do imion to ja jesli chlopak to Michal, Piotr lub Karol, dziewczynka Zosia. Lubie tez (ale juz w rodzinie mam) Kacper, Mateusz, Franek, Hania, Ola, Julka. A wy jakie typy macie?

czesc. maya i takaja cos wspominalyscie o tym kiedy chcialbyscie rodzic.. wiecie? ja nigdy nie chcialm rodzic na wiosne, dalej mi siedzi w glowie, ze na wiosne rodza sie sami alergicy :DD ale z drugij strony sie ciesze, mniej ubranek do wyprawki, nie bede sie martwic, ze mi dziecko zmarznie no i taki 3 miesieczny pędrak w cieply dzien w jakichs boskich bodziaczakch wyglada uroczo w wozku :D:D te tlusciutkie nózie- uwielbiam! no ale obawiam sieo gondolkę:D ziecko skonczy pol roku w grudniu:D:D listopad/grudzien moga byc faktycznie problematyczne :D:D mamczitka.my dopiero z 2jką chyba dostaniemy. no i z tego co wiem to wlicza sie 2+1 2+2wiec z swiezo urodzonym dzieckiem, z drugiej strony moj maz to sie cieszy, ze nie bedize trzeba sie uzerac z papierami itd:D bo takie przygody zawsze zostawiam dla niego:) i lec do lekarza, ale nie boj sie, czytalam ze teraz macica i inne narzady sa bardzo urkwione, moze cos sie tam podrazniło i dlatego barwi sluz. i nie grzeb tam szalona kobieto :D:D ja wogole ciagle czuje dol brzucha, okolice jajnikow i rozciaganie byloby tu naprawde idealnym slowem. RADOSNA hiehie, moj to samo, jak sie tylko dowiedział ze dziecko w drodze to siedzi w sieci i czyta o furach....oczywiscie kombi... nienaiwdze kombi :D:D: ale poczuł zew bycia tatuśkiem:D i chyba jestesmy troche podobne, bo ja tez gneralnie jestem typ samotnik, kocham byc sama w domu- ja termofor ksiazka i jaas dobra herbata, albo kąpiel, plus film...aczkolwiek juz za dluzo, zwlaszcza, ze nie moge zagonic mojego hazbeda, zeby mi ogarnąl moje autko i jestem uziemiona;/ aa ktoras sie pytała o becikowe- zacytuję "Graniczna kwota to 1922,00 zł na osobę. Jest to kwota netto (dochód brutto (po odjęciu kosztów uzyskania przychodu) minus składki na ubezpieczenie społeczne, minus składki na ubezpieczenie zdrowotne (faktycznie wpłacone, a nie te z pit), minus podatek należny." a co do planow na weekend, kino i jakies male zakupy na poprawe nastroju, bo T. ma wyrzuty sumienia, ze mnie zostawil samą w domu hahaha :D:D

Gość jussio
Hej kobitki. Jak u was wygladaja owulacje macie jakies odczucia, bo u mnie nigdy nie bylo zadnych dolegliwosci zwiazanych z owu dlatego nie wiem kiedy mi sie to nieszczesne jajeczko produkuje:( Dopiero w ostatnim cyklu tak mi dal jajnik popalic, bol to az mi do nogi promieniowal, normalnie mialam wrazenie jakby mi caly czas mrowki po nodze chodzily no i rowno dwa tygodnie po tym bolu przyszla @, a i jeszcze wtedy zaopatrzylam sie w termometr owulacyjny i zaczelam mierzyc od razu i przez 12 dni temp. utrzymywala sie powyzej 37 C wiec myslalam ze ten bol to mogla byc owu. Ale zeby nie bylo tak kolorowo to wczoraj powtorka z rozrywki najpierw bolal sam jajnik (tez lewy tak jak ostatnio) no a wieczorem to myslalam ze mi noga odpadnie. Nie wiem czy to owu czy cos sie ze mna dzieje nie tak, na owu wydaje mi sie to troche za szybko bo dopiero 8 dc, sluzu brak, szyjka twarda i nisko no i temp. dzis tez nie powala bo 36,47C(co do temp. jestem w tym temacie jeszcze zielona bo to dopiero moj pierwszy cykl mierzenia). Moje cykle zawsze byly dluuugie wiec taka szybka owu?! Troche to podejrzane:( Co wy o tym myslicie?

Ja też z chęcią bym do tej kawki się przyłączyła. Mamaczitka cały czas masz to plamienie? Jussio ja tak jak Ty nie czuje owulacji, albo po prostu nigdy nie zwracałam na to uwagi., dlatego zamówiłam wczoraj testy owulacyjne, może Ty też powinnaś się w nie zaopatrzyć?

Gość jussio
TakaJa mam juz testy zapomnialam wczesniej o tym wspomniec i nie wiem czy testy sa do bani czy ja owu nie mam bo na 40 wykonanych tastow ani jeden nie byl pozytywny:(

Jussio nie załamuje mnie tymi testami, bo ja kupiłam 20 sztuk na allegro i mam nadzieje ze będą działać.

Witajcie!:) Czy mogę dołączyć?:) Mam 27lat i jestem po pierwszym cyklu starań-niestety nieudanym. Cykl sie rozregulował i okres nie przyszedł po 30 dniach (jeszcze nie przyeszedł wogole-dzien 36). Beta wyszła <0,1 wiec ciazy nie ma. Wrocilam do metformaxu i bede probowac z mezem w nastepnym cyklu-aby kazda z nas doczekała sie upragnioych kreseczek i dzieciaczków w 2015! Wczoraj po tym, jak dostalam wyniki bety to sie podłamałam, ale w nocy mialam piekny sen o dzieciaczku, który natchnął mnie optymizmem:)

Gość jussio
No ja tez kupilam na allegro 2 razy, raz 20 raz 30 szt nawet dostalam po 5 ciazowych w gratisie:) i na dzien dzisiejszy zostalo mi tylko 10 owulacyjnych i mam nadzieje ze chociaz jeden pokaze mi II grube ciemne krechy zeby troche podzialac:D Ja nie wiem czy one dzialaja czy moje jajeczka strajkuja;(

takaJa ja mialam tanie testy ale wychodzily. aczkolwiek te z apteki pakowane po 5 sztuk byly bardziej hmm wyraziste. tzn na nich byly wyrazne druga tlusta owulacujna krecha podczas gdy na tych z allegro byla mniej wiecej w kolorze testowej albo jasniejsza

Jussio temperature mierzy się rano codzinnie o tej samej porze, po co najmniej 3 godzinach snu. Po owulacji nawet do dwóch dni następuje wzrost temperatury. Jeśli po owulacji po kilku dniach nastąpi spadek temp może to świadczyć o zagnieżdzeniu sie zarodka. Jeśli po terminie miesiączki temp. nadal sie utrzymuje to na 99% jestes w ciąży:-). Jednak to tylko teoria, czytałam ze wzrost temp. wcale nie musi świadczyć o pojawieniu sie owulacji. W ogole to nie przejmuj się bólami, bo podejrzewam że baczniej niż dotychczas obserwujesz swoje ciało, u mnie też po owu występowały różne bóle, kłucia także nie przejmuj się nimi bo bóle występują w momencie gdy jajniki pracują i wytwarzaja hormony a robią to cały czas. Raz bardziej pracują, raz mniej, także nie przywiązuj do nich zbytniej uwagi. Notuj wszystko aby móc w nastepnych cyklach (czego Ci nie życze:-)) mieć orientacje co sie dzieje:-). Ps. to też moj 1 cykl z temperaturą, zobaczymy co będzie:-)

Gość jussio
Rybkunia Wiem moze troche panikuje i faktycznie troche bardziej przygladam sie wszystkim objawom, ale fakt jest taki ze ten bol nogi od jajnika pojawia sie dopiero drugi raz i tak bardzo mnie to martwi z tego wzgledu ze to wlasnie lewy jajnik mi dokucza a zostal mi tylko lewy jajowod i jakby nie daj bog mialo cos sie tam dziac to sie chyba zaplacze na smierc, bo jajnik bez jajowodu to dupa ale jajowod bez jajnika to jeszcze wieksza dupa:(

Gość jussio
Nie wiem czemu jakies takie czarne mysli mi chodza po glowie:(

To umów się na wizyte do ginekologa, może wtedy upewnisz się ze wszystko ok i bedziesz spokojniesza:-) Buka199 Witamy:-) wpisz sie do tabelki:-). Okres mógł się spóźnić ze względu na myśli o dziecku:-) nasza psychika ma niesamowity wpływ na nasze ciało:-). Nie przejmuj się i starajmy się dalej, az sie każdej uda:-) powodzenia:-)

Dziękuję za przyjęcie:) Nie bardzo wiem o co chodzi z tabelką:) Oj moja psychika jest chyba w takim razie za silna:)) To byl moj pierwszy cykl staran-bardzo wszystko przezywalam i doszukiwałam sie objawów tam gdzie ich nie ma. Mam nadzieje ze w tym cyklu nie bede swirowac:) Nie pozwolcie mi zrobic tetsu przed terminem @!

Gość jussio
Dziewczyny a jak sprawdzacie sluz? Przepraszam za doslownosc ale czekacie az splynie na majtki czy raczej szukacie go w srodku?

Gość jussio
Buka witam cie na forum, w kupie zawsze razniej:)

Buka199 eh te testy to też moja specjalnośc:D póki co mam dystans ale jestem w 4 dc także póki co borykam się z @:D ten dystans mam nadzieje będzie miał popis po owulacji:-) Jussio ja nie sprawdzam aż tak dogłębnie, bo jak mam dni płodne to czasami po nogach cieknie:-):P (jak jestem w piżamce)

Gość Tygrysica81
Witam nowe dziewczyny :) oby nam się wszystkim udało! u mnie dziś 13dc i jesteśmy w trakcie starań ;) może tym razem się uda. Trochę się wahałam z tą decyzją ale uznałam że NIGDY nie będzie dobrego czasu na dziecko, no niestety zawsze coś a lata mi lecą... a tak sobie marzę że gdzieś tam hen hen czeka na mnie córeczka, że chce do nas dołączyć ;)

Gość jussio
Rybkunia az tak?????????!!!!!!! To u mnie w takim razie Sahara panuje nawet w srodku:D:D:D

jussio spoko, u mnie bylo to samo- sahara, sproboj siemie lniane i olej z wiesiolka (tylko wiesiolka to do owulcaji- ja jadalm do 13dnia, bo nie wiedzialm kiedy owulka:D)