Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

gościana

sa tu jakies staraczki na 2015 :)???

Polecane posty

Mamczitka trzymaj się dziewczyno, leż dużo i dbaj o siebie. Oby wszystko było ok. Faktycznie odwiedź swojego lekarza - pewnie masz do niego większe zaufanie. Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze.

czesc i czołem:D Ja jak RADOSNA- starałamsobie zorbic odwyk od neta,poza tym oznajmiałma hapi njusy rodzince, plus zaliczyłam tesco, kino i ploty z kolezankami. przez weekend odkryłam takze, ze wędliny mi śmierdzą, nie jestem w stanie nawet myslec o moim ulubionym keczupie, bo wzmaga mi to odruch wymiotny, oraz ze serki danio i pomarancze (naprzemiennie) to jedzenie mojego zycia... poza tym brzuch mi rosnie chociaz waga stoi i no nie powiem, ze bedzie to dla mnie łatwe do zaakceptowania;// no i szczerze, to sie trochę poirytowałam, ze chcą mnie wykurzyć z własnego tematu;p wiec mi sie pisac odechcialo na chwile . mamczita-ja to powinnam zostac znachorką, wstrzeliłam sie z tymi 4rema tabletkami dupka- magiczny lek po prostu :DD u mnie to działa najbardziej na głowe, jako uspokajacz;) będzie dobrze, tylko leż leż, lez! ja też leże:D:D tzn leze wiecej niz powinnam, tak zapobiegawczo, poza tym jestem rozleniwiona do granic, tlyko w weekend sie odchamiam:D pamiętaj, rodzimy razem!! ej do wszystkich STARAJACYCH SIE (wybaczcie, ze tak bezosobowo- chodzi mi tez o wszelakich "gosci")- bo tak sie zastanawiam czy bylam jedyna- ktoras z Was rozważała wogole zioła ojca sroki??? czy tylko ja:D:D?? mowie wam, te ziola sa super- tak uwiezylam w ich moc, zecyklwczesniej kochalam sie na megaluzie (z nastawieniem, ze w nastepnym cyklu to juz na pewno poczuje tą owulację) no i BANG! zawierzenie ziołom, sprawilło, ze udało sie wczesniej:D Lilka, 2kreska to 2kreska:D chociaz sama pamietam jak tu wklejalam test z cieniem cienia i pytałam dziewczyn czy widzą to co ja;) milego poniedziałku xxx

Dzien dobry wszystkim :) Gosciana ani mi sie waz stad uciekac. Fajnie jak tu jestesmy wszystkie i nie obchodzi mnie, ze kogos doluje obecnosc ciezarnych - dla mnie to znaczy sie kazdemu moze sie udac. Dziewczynki ktore mierza tempke: mozliwe, zeby tempka juz 3 dzien byla taka sama? Znou 36,87 juz 3 dzien z rzedu. Termometr dziala normalnie. Moze to przez ten duphaston???

Gość jussio
Radosna wydaje mi sie ze to nic takiego ze temp. jest taka sama przez 3 dni, moze faktycznie dupfaston tak dziala?! W koncu to progesteron. Zobaczymy jak bedzie u mnie ja za 10 dni zaczynam brac dupka. Gosciana ja sie tez nad ziolami zastanawiam wlasnie nad tymi o. Sroki i tak szczerze mowiac to juz mam plan ze w tym cyklu Testuje oklady z borowiny (czytalam ze tez pomagaja zajsc:)), a jak sie nie uda:( to od nastepnego cyklu stosuje ziola i nie przyjmuje innego wyjscia jak tylko II kreski po nich;). Wiem ze ziola maja ogromny wplyw na nasz organizm dlatego nie chce laczyc ich z borowina zeby nie przestymulowac jajnikow czytalam ze tak by sie moglo zdarzyć:(

Jussio juz sama nie wiem co z ta tempka. Za tydzien bedzie wszystko wiadomo. Wytrzymac tydzien i nie zwariowac... ciezko bedzie. Mojej siostrze sie wczoraj snilo, ze w ciazy jestem. Ona tez sie stara o dzidziusia, ale pierwszego (mimo ze jest pare lat starsza). A mama ciagle powtarza, ze pewnie obie bedziemy chodzic w tym samym czasie w ciazy. Nie chcialabym jej odbierac tego cudownego czasu gdzie wszyscy o ciebie dbaja i cala uwaga jest skupiona na tobie. A tak pamietam swoja ciaze - tym bardziej po tej pozamacicznej, ktorej zakonczenie nagla operacja bylo troche szokiem dla wszystkich. Potem wszyscy o mnie bardzo dbali. Choc dla mnie juz bedzie inaczej.

Hej kobietki :) mamczitka trzymaj sie będzie wszystko dobrze :)Tylko sie oszczędzaj i leż i jeszcze raz leż. gościana przepraszam bardzo a ty gdzie sie wybierasz!!!! Ani waż się z ta ruszać!!!Taka szalona mamuśka jest nam potrzebna :P.Bez ciebie ten temat by nie istniał więc opanuj sie kobieto :P Ja też ten weekend postawiłam na luz wyrwałam się na piwko z kumpelami i pierdoły a niedziele aktywnie z moimi chłopakami długi spacer po lesie a później leniwiec kanapowiec w domku przed tv... Radosna82 a jeżeli wam obu by sie udało to nie zakłócała byś tego stanu siostrze właśnie fajnie by było :) Razem raźniej :) A co do opieki to jeszcze będziecie miały dość nadopiekuńczości reszty a zwłaszcza mam :P Och Lila jak ja bym chciał się zastanawiać czy na pewno te 2 kreski to ciąża!!!Skoro są 2 to ciąża jest i zacznij sie już cieszyć :)

Dzień dobry :-) Radosna a przypomnij proszę, który dzień bo dopiero zaczynam czytać weekendowe Wasze monologi ;-)

Mamczitka moje tempki 11dc 36,91 (mierzona juz po wstaniu o innego godz niz pozostale) 12 dc 36,79 13 dc 36,84 14 dc 36, 77 15 dc 36,68 - spadek 16 dc 36,86 - skok 17 dc 36,92 - skok 18 dc 36,87 19 dc 36,87 20 dc 36,87 Sama juz nie wiem. Szukalam na ovufriend wykresow dziewczyn po duphastonie i roznie bywa. Czasem byly takie wykresy ze stala temp w drugiej fazie cyklu. Do d... to wszystko jest :(

Gość TakaJa86
Cześć dziewczyny. Mamczitka jak trzeba leżeć to leż.

Radosna faktycznie ta temperatura nie notuje żadnego skoku większego, chociaż moja koleżanka miała skok z 36.3 na 36.5 i była to owu monitoringiem potwierdzona. No nic mierz dalej. O której mierzysz? 7 czy później? Może kupiłabys jeszcze szklany zwykły termometr bezrteciowy ja się wkurzyłam na te wszystkie elektroniczne, tylko Ty masz chyba ten specjalny owu co nie?

Termometr mam specjalny do owu, ale zostal z poprzednich staranek, ale moze sie rozregulowal. Tempke mierze 5:30 - 6. Niby skok o 0,2 jest w min normy. W dniu przed skokiem mialam szczyt sluzu, wiec moze jednak to owu.

Gość fruziaaaa
hejka:) Mamczitka lez, lez i nie wstawaj:) dziewczyny, dzisiaj mam 31dc, test negatywny, temperatura jednak sie utrzymuje, sama juz nie wiem co myslec, czy jest jeszcze czansa

Gość jussio
fruzia a ilu dniowe masz cykle? Najpewniej bedzie jak pojdziesz na bete bo inaczej bedziesz sie zadreczac, a testy wiadomo roznie pokazuja. Dziewczyny gdzie prowadzicie swoje wykresy temperatur? Macie jakies fajne programy do tego?

Gość fruziaaaa
28-29 no wlasnie tak sie bije z myslami z ta beta, szkoda mi 40zl, wynik i tak jest na drugi dzien no i caly czas mysle ze dostane@

fruziaaaa a może kup test innej firmy czasami może ten był mniej czuły a to wczesna ciąża wiec może być różnie.Kiedyś na forum czytałam ,że jeden był dodatni a 2 ujemny inne dziewczyny tez pisały ,ze dopiero tydzień po spodziewanej @ był dopiero dodatni.Ja w sumie w 1 ciąży też w dniu miałam cień cienia ledwo widoczna była a dopiero w sumie po 3 dniach była blada ale już bardziej widoczna.Po tygodniu zrobiłam jeszcze jeden i dopiero była piękna czerwona krecha ale to w sumie bardziej dla pamiątki :)

Gość jussio
No to szczerze mowiac nie wiem co ci doradzic, u mnie na wyniki bety czeka sie 2h, ale jak masz czekac do jutra to moze rano zrob jeszcze jeden test.

Jussio fajnie jest na Ovufriends i od razu tam sobie można inne wykresy zobaczyć i galerie testów owu itd. W telefonie są aplikacje ale ja mam swoją od roku i jakoś tak nie umiem w nim temperatury ogarnąć pisze tylko w notatkach.

Fruzia test płytkowy kup jaki miałaś? I zrób rano jutro trzymam kciuki! Leżę co mam zrobić :-( w środę o 18 mam wizytę zobaczymy czy się coś poprawia :-(

Gość fruziaaaa
dzieki dziewczyny, czyli moge jeszcze nie tracic nadziei:)

Gość fruziaaaa
mialam te z allegro za 1zl:) a ze jestem j******a i od kilku dni robie testy to oczywiscie wczoraj zuzylam ostatni:D ta temperatura jeszcze trzyma mnie przy nadziei:D:D

jussia dobrze gadasz:) nie ma co przeadzac z ziółkami, jak czytalam ze laski piją srokę jedzą castangusa wiesiołkito jakas masakra.;D ja bym sie bała chyba sie podoksztalcam wiecie? wogole nie ogarniam o co chodzi z tą temperaturą, wiem ze w owulke jest skok ityle:/ ja chocuaz baardzo chcialam szybko zajsc bylam zbyt leniwa na takie eksperymenty:/ a moze w tym jest metoda? uprawiasz seks niemalze po omacku;D

Gość bpjp
hej, zaczynam starania od listopada :) mam już jedno dzieciątko 2,5 roku. za pierwszym razem poszło do strzału, dlatego teraz się martwię, że już nie będzie tak łatwo. innym przyszłym mamusiom życzę powodzenia i będę zaglądać.

Gość jussio
Radosna ja tam wole nie miec w domu testow ciazowych bo ile bym ich nie miala tyle jestem zdolna zuzyc w ciagu jednego dnia,a szczegolnie te z allegro:P nie wiem jakos im nie wierze:O Caly czas mnie meczy mysl czy ten moj bol jajnika to byla moja owu. Z tempki nie moge za wiele odczytac bo od wczoraj stoi na tym samym poziomie:( ale wlasnie mnie olsnilo, ze przeciez mozna zbadac progesteron ktory raczej w 100% okresli mi czy owu byla czy nie wiec postanowilam ze w piatek wybieram sie do laboratorium bo do terminu @ nie wytrzymam nerwowo😭

Gość jussio
Że tez jeszcze nie wymyslili domowych testow ktore potwierdzaja w 100% ze owu byla:D:D:D To jest doslownie karygodne;) Ile siwych wlosow by to nam zaoszczedzilo:D

buka te testy to hmm jakby wnetrze takiego plastikowego testu czyli prostokatny papierek, ktory zamaczasz w pojemniczku z moczem, nie masz pipety i nie hmm wlewasz tych 4rech kropelek w plastikowa oslonke, tylko trzymasz ten papierkowy test prez 10sekund zanurzony do pewnej wysokosci w moczu. koszt to jakas zlotowka za sztuke. innymi slowy wyglada jak test owulacyjny-wpisz sobie w wyszukiwarkę i zobaczysz zdjecia :)

jaka chamowa, kafe mnie nie wkleiła! BUKA- te testy to hmm bebechy takiego testu opakowanego w plastik z dołączonąpipetą. prostokatny paperek, ktroy zanurzaszw moczu na 10 sekund. zobacz sobie w wyszukiwarce jak wygladaja testy owulacyjne, te tanie ciazowe wygladają w ten sam sposob

Gość Fruziaaaaa
Dziewczyny chyba się udało:)

jussio ja tez do konca nie wierzylma w te testy z allegro, ale ciaze mi pokazaly- na opczatku cienie cienia (przed okresem) a pozniej juzco raz wyrazniejsze kreski;) co do owu- tez miałam widoczną, ale ta druga kreska nigdy nie byla duzo bardziej wyrazna niz testowa i przez to mialam watpliwosci :P co innego w testach z apteki, tam kreska owulacyjna byłanaprawde widoczna