Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

gościana

sa tu jakies staraczki na 2015 :)???

Polecane posty

Gość melisa 26
Cześć dziewczyny:) mam pytanko bo Ja na prawdę nie rozumiem tych testów owulacyjnych. ostatni okres miałam 5.10 owulacja wedlug wyliczeń od 15 do 21 testy owulacyjne zaczelam robić od 14.10 i tak od 14 do 18 nic od 19 do 21 slaba kreska dziś 22 i jest kreska mocna prawie jak kontrolna. czy to możliwe że dopiero teraz bym miała owulacje? nie za późno?

Gość gościana
czesc! anabella super, my bylismy na fuerci poslubie, tyle ze na poczatku pazdziernika. ja sie wogole zastanawiam czy za rok bedziemy mogli gdzies polecec, łudzimy sie ze sie da z 3,5miesiecznym bąblem machąć Korfu na tydzien pd koniec wrzesnia, bo pozniej to tylko kanary zostają- kororymi tez nie pogarde, ale jak dla mnie Grecja jest duużo piękniejsza i jestem zafascynowana po tegorocznych wakacjach Mamuski podrozowała ktoras waz z maluchem?? :D:D

stiffi mnie tez to gadanie o niemysleniu draznilo bo uwazalm ze to nierealne. u mnie wyszlo troche inaczej, zamowilma sobie ziola i stiwerdzilam, dobra ten cykl pewnie pojdzie na straty ale nastepny z ziolami to na bank bedzie szczesliy (bylam przekonana ze mam cykle bezowulacyjne, bo zero objawow owulki) no ale i tak probowalismy- bez wiekszego cisnienia, bo wiedzialm zeza miesiac ziola mnie zbawią, no i bum, zaszłam. dzisiaj koncze 9ty tydzien

Gość Stiffi
gościana, jakie zioła piłaś ??

Gość Stiffi
gościana, poza tym wielkie gratulacje :) też już bym chciała maluszka :) ale niestety, 5 miesięcy starań i nic :( działamy dalej :D zobaczymy, jeśli to wina tarczycy to mam nadzieję, że szybko zbije wynik z 3,7 i niedługo zajdę , oby tylko to było przyczyna :(

Gość Stiffi
gościana, poza tym wielkie gratulacje :) też już bym chciała maluszka :) ale niestety, 5 miesięcy starań i nic :( działamy dalej :D zobaczymy, jeśli to wina tarczycy to mam nadzieję, że szybko zbije wynik z 3,7 TSH i niedługo zajdę , oby tylko to było przyczyna :(

Gość TakaJa86
Kupiłam krople i wodę fizjologiczną mam nadzieję , że pomoże bo oj wypłakałam się dzisiaj za wszystkie czasy. Melisa a jak długie masz cykle?

Gość beta84
cześć dziewczyny...jak jest z tym spaniem na brzuchu i zapisaniem pasów u WAS?Chodzi mi o te pierwsze tygodnie w ciąży? ja też jestem mężatką od roku 2006:) a córeczka urodzona grudzień 2007:) tabletki odstawiłam już przed ślubem, bo już wtedy czułam ,że chcę mieć dziecko:) co do teściów to mieszkam z nimi,oni na dole my na górze,wiadomo bywa różnie ,poglądy całkiem odmienne ,ale doceniam pomoc przy dziecku....,nie wyobrażam sobie jej chorej np wozić gdzieś... a tak to sobie śpi,wstaje to schodzi do nich i oki.. ja mam mdłości dalej,za wcześnie się cieszyłam że już przechodzą:( czekam do 31 zobaczymy który tydz. mi wyjdzie z usg:) dziewczyny sorki ,że nie piszę o tych testach owu o mierzeniu temperatury ,ale ja się po prostu na tym nie znam, nigdy tego nie próbowałam , i ciesze się ,że mogę się od Was dowiedzieć ciekawych rzeczy może jak kiedyś mi się zachce próbować jeszcze raz zostać mamą to ta wiedza mi się przyda:) u mnie pogoda dziś też beznadziejna ..myślałam ,że jak wrócę do domu to się prześpię,ale stwierdziłam ,że wole do Was zajrzeć:) gratulacje dla kolejnej mamy z takim ładnym wynikiem bety:) witam też dziewczyny nowe:)jak miło ,że nasze grono się powiększa:) dzwoniła do mnie córeczka i mówiła że wczoraj płakała troszkę za nami, i czy możemy przyjechać wcześniej niż w niedziele w odwiedziny do "sanatorium" pojedziemy chyba w piątek....tęskni mi się za nią ,ale i tak sobie dobrze radzi jak na siedmiolatkę mówiła mi dziś pani jej która ja uczy bo dzwoniłam. wiecie co źle mi się pracuje , ja mam prace głównie stojącą, jestem fryzjerką ...i dziś jak nakładałam maskę klientce na włosy o zapachu bananowym to myślałam że zemdleje albo zwymiotuje:( ale jak mdłości przejdą to już powinno być oki na jakiś czas:)

melisa 26 ja właśnie dzisiaj zaczęłam z tymi testami i z nich wynika ,że kreska testowa powinna być ciemniejsza od kontrolnej badz zbliżona kolorem jeżeli tak jest to owu powinno nastąpić miedzy 24 a 36 h .Może być owu później bądź wcześniej niż sobie wyliczyłaś. Może być zakłócona przez wiele czynników: chorobę, zmianę trybu życia,diete, zmiany hormonalne, alkohol ,leki, które przyjmujemy ostatnio czytałam artykuł na ten temat.I te wszystkie wyliczenia co robimy są przypuszczalne a organizm robi swoje mówiąc najprościej.

Stiffi ja dwa lata temu myślałam, że mogę mieć tarczyce w wtedy robiłam wszystkie badania ale wyszło w normie wtedy miałam tsh 2,13 . Stiffi z tego co się dowiadywałam , to przy lekach tsh można zbić w ciągu kilku tygodni.

Beta a nie planujesz iść na zwolnienie? Praca fryzjerki nie dość, że stojąca to jeszcze wąchasz chemię.

beta84 jeżeli chodzi o spanie na brzuchu to ja tez uwielbiam ta pozycje ale dopiero jak już brzuchol zaczyna być widoczny coraz bardziej to trzeba sie powstrzymać i spać najlepiej na lewym boku.Ale z początku ciąży można :) T Tak jak w 3 trymestrze spanie na plecach jest tez nie wskazane w sumie ja już od połowy 2 nie spałam bo cisnęło mnie w dole pleców tylko na boku. Jeżeli chodzi o pasy to ja przez cała ciąże jeździłam w zapiętym i bez żadnych podkładek itp ale ja rzadko jednak autem śmigam głownie jako pasażer wiec pod koniec czasami sobie trzymałam jak źle sie układał.Bo szkoda mi było kasy na te może 3 miesiące jazdy gdzie ja tylko do marketu na zakupy i tyle albo na kawe do teściów jechałam.

Gość beta84
stiffii-ja rozumiem ,że cię to drażni,bo jak mi to mówiły koleżanki ,klientki ,rodzina itd.. to próbowałam udawać że nie myślę i liczyłam że to pomoże , wiem ,że na zawołanie się tak nie da.... ja jak naprawdę po prostu zwątpiłam przy pierwszej ciąży , myślałam ,że jestem bezpłodna lub mąż... i myślałam już o badniach to się okazało ,że jestem....,teraz byłam w szoku bo pierwsze trzy cykle to masakra spięcie bo już perspektywa długich prób ten czwarty udany cykl to był taki że przestałam liczyć który to dzień cyklu itd dlatego ,że w pracy się pokomplikowało odpadła nam jedna dziewczyna i było ciężko się ogarnąć, stwierdziłam że zacznę liczyć i się starać jak kogoś przyjmą a tu.... puf dwie kreski... teraz szukają już dwóch dziewczyn-jednej za mnie:)

Gość Stiffi
TakaJa86, dziekuje za odpowiedz. Wiec na ten cykl za bardzo się nie nastawiam, że się uda :( jak do końca grudnia nie zajdę w ciążę to pośle męża na badania, aby wykluczyć problem u niego :( jeśli u niego wyjdzie wszystko dobrze to znowu potem ja będę robić kolejne badania ... nie sądziłam nigdy, że może byc taki problem z tym. Kiedyś pamiętam, miałam wtedy chyba 30 lat, ginekolog mój wtedy mi powiedzial " daje Ci 2 lata na zajście w ciąże, potem możesz mieć problem" wykrakał :( niestety nie ma go u nas teraz w przychodni bo zajmuje sie tylko i wyłacznie niepłodnościa- wiec jak go dopadne ... :) to go udusze chyba :D , na razie nie dramatyzuje, podchodze ze spokojem, ale wiadomo, jako kobieta chcialabym miec już bobasa i myśle o tym :) nosić go pod swoim sercem, czuc jego ruchy :) na pewno cudowne uczucie :)

Gość Stiffi
beta84 gratulacje :) mam nadzieję, że i ja bede mogła podzielić sie z Wami dobrymi wiadomościami juz niedługo :) najgorsze to czekanie do @ a ja mam cykle co 30-33 dni :( teraz nowy cykl (juz 6 ) zobaczymy , może i faktycznie przyczyna tkwi w wyniku TSH 3,7 obyyyy....

Gość beta84
stiffi-ja miałam cykle przed pierwszą ciąża nawet 40 dniowe, teraz przy drugiej przez te cztery cykle różnie od 32 do 37...więc to tez irytujące było bo przy krótkich cyklach dziewczyny mogły testować już w 28 a ja jeszcze musiałam czekać np 10 dni, przez to też lekarz się wstrzymał z ocena tygodnia bo u mnie wszystko było później .. na pewno niedługo CI się uda , na tym temacie panuje dobra passa:)Więc trzymam mocno kciuki i wysyłam duuużo pozytywnych wibracji :) szkoda że nie mogę zarazić WAS ciąża jak mnie w pracy przeziębieniem:)

Gość beta84
Taka JA- Na razie nie mogę iść na zwolnienie, ale dogadałam się z szefową ,że jak będę się gorzej czuć to wezmę urlop...bo mam go jeszcze trochę do wykorzystania:)

Gość fruziaaaa
co do wozka to ja raczej zostaje przy xlanderze:) dziewczyny super krople na zapalenie spojowek to biodacyna, ale to na recepte co do wakacji to my juz mamy oplacone na koniec lipca 2014r:) ale w polsce kurcze zapominam zawsze co mam ktorej odpisac:(

Dziewczyny mam pytanko może zabrzmi to banalnie ale na czym polega monitoring owu nigdy nie miała a mam jutro wizytę u gin i chciałam się go zapytać czy coś takiego zrobi ale nie chce wyjść na tępaka ....Miała któraś z was?

Gość Fruziaaaaaa
codziennie chodzi sie na usg i doktorek sprawdza kiedy nastepuje owulacja;d

Dzięki Fruziaaaaaa jutro będę u gin to najwyżej przedstawie jak sie sprawa ma i zobaczymy co powie i co zaleci ewentualnie...

stifi-ziola ojca sroki 3- mozna je dostac na allegro, poczytaj sobie o nich na forach, sporo informacji tam znajdzesz od uzywajacych;) nawet na kafe chyba byl jakis wiekszy watek

Gość Radosna82
Anabela trzymam kciuki, żeby jednak @ nie przylazła. Fruzia tak pięknie zaczęła ten tydzień, przydałyby się kolejne dobre wiadomości. Od popołudnia pobolewa mnie brzuch jak na @ i strasznie kłuje jeden jajnik. Możliwe, że ta tempka już spadła na @??? Termin mam na za tydzień - 3 dni po skończeniu brania duphastonu. A może to przez ten duphaston mnie pobolewa??? Nie mogę się na niczym skupić ani w domu ani w pracy.

Gościana znajomi w tym roku z 4 miesięcznym dzieckiem byli w stanach. Chicago + Miami - mówią, że było super z takim maluchem. Lepiej niż na wakacjach na których miał już rok. Jednyny minus dla maluszka to zmiana ciśnienia w samolocie przy starcie i lądowaniu.

Gość antoninkar
Radosna mnie też jajniki świdrują, ale się nie nastawiam już,bo znów się zawiodę, staram się nie myśleć,ale czasem nie wychodzi,bo tylko coś zakuje i myśli wracają, mamy razem termin @ na samych Wszystkich Świętych, ciekawe jak się sprawy rozwiążą,ja tam nie testuję już,bo szkoda testów dla jednej krechy, u mnie już chyba po tych dniach,bo kiedyś jak miałam usg, to 14dc było już po wszystkim czyli owulacji, u mnie dziś 15dc,a cykle mam co 26 dni, jajniki mnie na przemian pobolewają,ale ja tak mam niestety :-( Radosna życzę Ci,aby Ci się udało i myślę,że tak będzie. Ja mam fazę na słodycze jak przed @ ,ale chyba jeszcze za wcześnie na objawy przedmiesiączkowe :-)

Gość antoninkar
Radosna mamy termin @ na ten sam dzień, mnie też w jajnikach świdruje, ale nie nastawiam się, za to wszystko wymiatam z lodówki, oliwki, czekoladę, kanapki, apetyt mam jak przed @ jednym słowem i pryszczy mi przybywa ,także nici z tego ;-) mam nadzieje,że Tobie się uda i ta wstrętna małpa nie przylezie ;-) Pozdrawiam wszystkie dziewczyny na forum i czekam na dobre wiadomości, bo są budujące ;-)

Gość antoninkar
Gdzieś mi posty znikają, kafe się buntuje :-(

Antoninka cały czas myśle czemu ta tempka dziś spadła. W sumie mam tyle imprezowych planów na listopad, że ciąża mi nie po drodze...Może wytrzymam do niedzieli bez testowania. A może uda się wytrzymać do terminu @. Ty masz krótki cykl to zaraz po starankach jesteś :) Ja też się objadam. Właśnie spałaszowałam kanapeczkę z nutellą :)