Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

gościana

sa tu jakies staraczki na 2015 :)???

Polecane posty

Radosna dzięki za słowa otuchy :) Jutro pewnie z nim porozmawiam, bo on jeszcze w pracy, a jutro oboje mamy wolne. Zobaczymy co z tego wyniknie :) Faceci niestety już tacy są jak piszesz... A mojemu chyba się wydaje, że zrobić dziecko to tak raz dwa, przeciez nikt nie powiedział, że uda się od razu (a on chyba tak sądzi)... Przecież to może trwać rok lub dłużej.

Gość jussio
Slowianka a maz podal ci jakis sensowny powod tego ze chce odwlec starania??? Moze pogadaj jeszcze z nim:) Moze nie przemyslal sprawy i od tak wyskoczyl jak filip z konopii:)

jussio nie, nie podał żadnego powodu. Jemu chyba jest to na rękę... Nie wiem dziewczyny, jutro z nim pogadam. Pamiętam jak ostatnio spotkaliśmy się z naszym kolegą, który od kilku miesięcy ma nową dziewczynę i od razu praktycznie zrobili sobie dziecko i on taki dumny i chwalił się, że zostanie tatą... A mój patrzył się na niego jak na wariata. Ja trochę też, bo znają się raptem chwilę i od razu dziecko (niby nawet planowane, ale kto to wie), ale z drugiej strony było mi przykro, że my jesteśmy razem ponad 8 lat i nic...

Gość jussio
Buka ja tez myslalam ze nie dam rady codziennie o 6 tempki mierzyc:) ale powiem szczerze ze nawet nie ma tak zle teraz nawet budze sie na chwile przed budzikiem szybkie mierzenie i jeszcze chwile dusze komara:) Cel jaki chcemy osiagnac jest wart tego zeby troche wczesniej sie obudzic:) Nawet jestem pod wrazeniem ze maz nie marudzi ze go budze chwile przed budzikiem bo wczesniej to narzekal ze ho ho;)

Dziewczyny !! chyba życie ze mnie zadrwiło!! dziś miałam plamienia i dziwnie bolał mnie brzuch tydzien ponad po @ i cos mnie podkusiło i zrobiłam test ciązowy check&go z rossmana i pokazały II kreski!!!! w szoku normalnie bo po @ myslałam ze nic z tego, brałam polopiryny i neoangin + syrop na kaszel!! poleciałam po inne testy i początkowo nic nie wyszło a potem jakies cienie cienia albo już moje oczy widzą co chcą... poprostu popołudnie tylko dla ludzi o mocnych nerwach. jutro ide na bete:-/

Rybunia to faktycznie strasznie dziwne! Dobrze, że idziesz na bete-testy potrafia płatać figla a nasze oczy też czasami widzą co chcą. Ale życze Ci, żeby to jednak było to!!:))

Gość jussio
rybkunia a ta @ ostatnia to byla taka normalna jak zwykle czy inna??? Lec na bete i daj znac jaki wynik:)

ja myśle tu o poprzednim cyklu. Bo teraz mąż jest na delegacji także z przytulania nici. W sensie nie że teraz zaszłam w ciąże tylko wczesniej, po @ z 11 wrzesnia, jeśli wogole to to!! wogole po jakim czasie widac cos na usg?

własnie sie zastanawiam czy @ była taka sama, niby miałam takie skrzepy co mnie dziwi, ale chyba łagodniejsza była ostatnio. ehhh;-(

Gość jussio
A ktory dzien cyklu masz??

Gość jussio
Chyba powyzej 1000 beta powinna byc zeby bylo cos na usg widac. Jak masz mozliwosc to jutro z wynikami idz do gin.

Witam dziewczyny :) Właśnie wróciłam od gin i trochę się podłamałam :( Ogólnie wszystko jest ok pobrał wymaz na cytologie i poprosiłam o usg aby zobaczyć czy coś się kroi z moja owu.Bez problemu mi zrobił żadnych problemów nie stwarzał. I co nic ani jednego pęcherzyka oba jajniki obejrzał .Stwierdził albo to będzie cykl bezowulacyjny albo będzie później ale mówił ,ze cienko to widzi ale kazał próbować i robić te testy owu.Mówiłam ,ze sie staramy i nic nie wychodzi a on ,ze to dopiero 3 raz i do roku czasu nie mamy sie czym martwić.Może jeszcze po anty sie owu nie obudziła,może coś innego może przez diete sie zbuntowała albo inna może być przyczyna ,ze mam regularne cykle to nic nie świadczy może jakieś hormonalne zakłócenia ale on nic tu nie chwilę obecną nie widzi co by mogło niepokoić.Może akurat sie uda ale na chwile obecna tam nic sie nie dzieję :( A powinny od dzisiaj zaczynać się płodne. A jeżeli chodzi o chęć posiadania dziecka to i pierwsze mój mężuś bardzo chciał i teraz też bardzo chcę wrecz jak mu powiedziałam ,że jak teraz nie wyjdzie to za pół roku znowu to się obraził i ,że nie ma takiej opcji ,że do skutku aż się uda.

chyba ze przez zapalenie oskrzeli owu mi sie opozniła i miałam dopiero owu 4 paź albo cos koło tego... ale ten okres? masakra co za mętlik..... a wczoraj jeszcze piłam setke balantajsa z colą:-/

słowianka89 - Hej to dostałaś @ dziś tak jak ja :( To pewnie będziemy mieć bardzo podobnie cykle:) Moje trwają zazwyczaj 30dni a Twoje??? No musisz porozmawiać z mężem, może ma obawy, może się boi bo wiadomo, że dziecko to odpowiedzialność, zmiana życia o 360stopni i już nic nie będzie takie jak wcześniej. Na pewno wszystko się wyjaśni i będzie OK :) Mój jakiś rok temu nie chciał słyszeć o dziecku, a teraz jest zupełnie inaczej. Dziś jak mu napisałam sms-a, że dostałam @ to napisał mi, że za miesiąc się uda i będziemy próbować do skutku:D Jak zapytałam skąd taka zmiana to odpowiedział, że musiał do tego dojrzeć.

Rybkunia no jakw morde strzelil 2 kreski. Nie ma bata, ze sie myslisz. Dziwne z tym @, ze mialas. Co cie zaniepokilo, ze test zrobilas??? A przed terminem @ nie robilas??? Kiedy "potencjalny" okres mialas??? Wiblas mnie w szok. I juz wiem, ze wszystko jest mozliwe!!!

Mala a moze jakies ziolka na owu sprobujesz? Dziewczynki tu pisaly o ziolach ojca sroki, ja bralam castagnusa na dobra prace jajnikow (efekt zobaczymy za tydzien). Po tabsach anty to roznie bywa. Moze jeszcze twoje hormonki sie nie obudzily?

14 paź miałam niby okres, był mniej intensywny ale generalnie nie wzbudziło to we mnie podejrzeń, a dzis rano bolał mnie dziwnie brzuch i dostałam plamień, nie wiem co mnie podkusiło, poprostu pomyslałam ze musze sie porządnie przeleczyć bo mnie cały czas męczy kaszel i że bede pewniejsza jak faktycznie zrobie ten test. Nie wiem sama, zgłupiałam.... jutro odbiore bete to sie okaze

Radosna82 już sama nie wiem co myśleć załamałam sie i tyle :( Jak mi powiedział ,że nic na razie nie widać:( A przypuszczalnie powinnam od dzisiaj zaczynać płodne to już by coś tam sie działo chyba co? A tam pusto nic zero.Chociaż mam jeszcze cichą nadzieje ze może sa później niż sobie wyliczam i dlatego.Ale skoro teraz nic się nie dzieję to obawiam sie ze poprzednie miechy tez nic nie było i dlatego nie zaciążyłam.Eh jakie to wszystko p******e.Tylko te ziółka to na śluz chyba anie na owu co?W sumie dzisiaj sprawdzałam ten mój śluz to jest mleczny/kremowy i lepki czyli nie płodny tak?Bo już się pogubiłam z tym wszystkim chyba.

rybkunia ale jaja no to było by super !!! Dopiero teraz doczytałam :) Kurcze jednak nigdy nic nie wiadomo ,los płata na figle.

Mala taki sluz lepki to nieplody. Musi byc wodnisty lub rozciagliwy. Ziolka sa rozne. Sa napewno tez z niepokalankiem, ktory na prace jajnikow dziala. Mozesz tez castagnusa sprobowac choc jeden cykl. Ja normalnie tez zawsze dziwnie na usg brak pechrzykow i pozna owu. Raz w trakcie brania castagnusa bylam na usg to pecherzyk byl ladny.

Tabletki brałam nie cały rok chyba z 8 może 9 miesięcy.Ale prze poprzednią ciążą 3 lata i w 1 cyklu zaskoczyłam....wiec reguły to chyba nie ma...

Gość Maya07
Dobry wieczor ;) Nie nadrobie was dziewczynki. Czytalam tylko pobieznie... Rybkunia no superrrr!!!! ;) oby beta byla wysoka! Ja zapisalam sie do gin 30.10 .objawow nie mam za bardzo. Jakby mniejsze. Senna jestem dalej a mulenie mam rzadko.i to niedlugo. Tylko jednego wieczoru mulilo ze spac nie moglam. Piersi pelne ale juz nie bola. Patrzylam do swoich zapiskow z poprzedniej ciazy i prawdziwe mdlosci miaam dokladnie od 7tydz i 5 dzien ciazy do 14tyg i 4 dnia. Potem sporadycznie. Dzis mam 5tydz i 1 dzien :) Radosna. Buzka za pamiec ;) Mamczitka kobieto jak tam ? Dziewczynom starajacym.sie zycze 2 kreseczek jak najszybciej ;)

Mała2- ja tylko tak pytam, bo ja też brałam ale tylko przez 3 miesiące. Zaczęłam je brać początkiem czerwca a odstawiłam w połowie sierpnia. I zastanawiam się czy dobrze zrobiłam, nie potrzebowałam ich jako zabezpieczenia tylko jako lek na moje problemy skórne :(

Czyli skoro mam teraz śluz nie płodny a powinnam mieć płodne dni to może jest on później niż sobie wyliczyłam co? Kurcze już sam nie wiem co myśleć....

Dziewczyny a może przez to ,ze byłam teraz chora moja owu sie przesunęła co?W każdym razie mam zamiar wybrać sie do rodzinnego aby dał mi skierowanie na tarczyce zbadać nie zaszkodzi czyż nie ? Anabella1989 słyszałam bardzo często,ze gin przepisuje właśnie tabsy tak na 3 miesiące na wyregulowanie cykli aby później było łatwiej zajść w ciąże ale czy to coś daje to nie wiem.A wziełaś do końca czy przerwałaś w trakcie brania blistra?

Mała2 - wzięłam do końca, bo chciałam mieć ładną buźkę w dniu ślubu (i tak było). Potem naczytałam się w necie, że niektórym dziewczyną nie chciał wrócić okres nawet przez 2-3miesiące, ale na szczęście ja dostałam :) Biorąc tabsy byłam świadoma ewentualnych skutków, mój lekarz mnie o tym dokładnie poinformował: POZYTYWY: - ładna buzia - regularne cykle i bezbolesne - zwiększenie płodności po odstawieniu - łatwiejsze wyznaczenie dni płodnych NEGATYWNE: -możliwość ciąży pozamacicznej po odstawieniu - większe prawdopodobieństwo ciąży bliźniaczej - cykle bezowulacyjne Mój pierwszy naturalny cykl po odstawieniu wynosił 33dni, teraz październikowy 30dni tak jakby wszystko wracało do normy :)