Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

gościana

sa tu jakies staraczki na 2015 :)???

Polecane posty

Gość jussio
Dziewczyny, kochane nasze ciezarowki;) jak czytam wasze posty to jestem caly czas glodna:) jak tak dalej pojdzie to tak mnie utuczycie ze ja i bez ciazy przytyje z 30kg:D:D:D Mam nadzieje ze nikogo nie urazilam:O

taka ja, tsh jest chyba refindowane, ale za tokso i tak placisz- ja ci polecam zrobic, unikniesz obrzydliwego stresu, a kase i tak bedziesz musiala wydac, ja pluje w brode, ze wczesniej nie pirobilam badan mamczita- mam to samo... jem jakies dziwne rzeczy calu bozy dzien a tak naprawde na NIC nie mam ochoty. stracilam przyjemnosc z jedzenia, dla mnie to naprawde jest tragedia. nuby mi sie czegos chce, ale jak to jem to wogole bie odczuwam przyjemnosci. na bigos mam kapuche i robie go juz chyna drugi tydzien i zrobic nie moge....strzele gar na swieto zmarlych, przyda sie po marznieciu na grobach, albo lepiej. poprosze tesciowke, zeby zrobila, zawsze mi bardziej czyjs smakuje, poza tym straasznie sie rozleniwilam ;p

Gość słowianka89
Dziewczynki kochane porozmawiałam właśnie szczerze z mężem i..... Dopisujcie mnie do tabelki!!!!!!!!!! :D 25 lat, 1 cykl starań, dziecko 1, @ 20.11.14 :) ps. nie będą to jakieś wielkie staranka, ale od dziś już się nie zabezpieczamy :D :D :D

Nick _____ wiek ____ cykl starań___Które dziecko__termin@ antoninkar_______35_____12______3 _______ @31.10.2014 Radosna82_______32_____1_______ _______ @31.10.2014 Tygrysica81______33_____2_______ 2 _______ @02.11.2014 melisa 176_______26_____3_______ 2 _______ @03.11.2014 Taka sytuacja_____27______6_______1________@04.11.2014 Bajkaanna ______ 30______ 3_______ 1_______ @ 07.11.2014 Jus sio _________28 ______1_______ _________ @08.11.2014 mała2__________29 _____ 3________ 2 ______ @ 11.11.2014 buka199 ________ 27 _____ 2_______ 1 _______ @ 11.11.2014 TakaJa86 _______ 28 _____2 _______ ______ @ 15.11.14 rybkunia _______ 24______2 _______ _____ @16.11.14 słowianka89_____ 25 _____ 1______ 1______ @ 20.11.14 Anabella1989____25______2_______1______@ 22.11.14 Amczitka________27______1________ ______ @ alina83 _________ 31 _____ 3 _______ ______ @ Ciężarne :) nick______ wiek___ płeć____termin ___Które dziecko gościana ___ 25 ____ ? ____ 28.05.2015 ___ 1 mamczitka _ 27 ____ ? _____ 1.06.2015 ___ 1 ala 99 ______26 ____ ? _____ 21.06.2015___ beta84______26____? _____czerwiec ____ 2 Maya07_____31 ___ ? _____ 23.06.2015 __ 2 Aluska111____23___ ?_____20.06.2015 __ 1

Gość Radosna82
Rybkunia po duphastonie będzie twój organizm reagował jakbyś miała drugą fazę cyklu. Potem dostaniesz okres i się oczyści. Myślę, że dobrze Ci go lekarka dała. Trzymaj się dziewczyno i się nie poddawaj. Słowianka twój mąż dobrze wie za co te kwiatki. Nie daj mu się. No chyba, że chce się godzić w łóżku w dni płodne bez gumek :P Gościana dobrze typowałaś to właśnie ta sukienka http://www.hm.com/pl/product/38717?article=38717-B#article=38717-D myślałam jeszcze o tej czerwonej, bo ma dłuższy rękaw, ale to nie jest mój kolor. http://www.hm.com/pl/product/48444?article=48444-A Nawet nie wiem czy ta czerwona w hm w moim mieście jest. Muszę poszukać. Jak M pokazałam to mnie już dziś chciał po nią wygonić. Byłam z małym na kontroli u naszej lekarki i stwierdziła, że po co antybiotyk jak on objawy grypowe miał. Ale jak już dwa dni brał to mam mu jeszcze 3 dni dać. Z tymi lekarzami to nie dojdziesz. Każdy co innego gada. Masakra. Od tego antybiotyku mały ma biegunkę, a wieczorem mi zwymiotował jedzenie z połowy dnia :( M zakupił w aptece dwa teściki i każe mi jutro testować, ale ja jakoś po wczorajszym negatywie chyba nie mam ochoty na kolejne rozczarowanie. Zdziwiła mnie cena - za dwa testy zapłacił 10 zł (kupił pink i quixx) a w drogerii za jeden trzeba 10 zł dać. Myślicie, żeby testować czy olać temat??? M oczywiście się nie przyznałam, że wczoraj już testowałam, bo by powiedział, że ześwirowałam całkiem.

Radosna82 ja bym poczekał jeszcze chociaż z 2 dni wiesz po co masz się jeszcze bardziej dołować.Z tego co widziałam w tabelce to na 31 masz @ to tak z 2 dni wcześniej to już może coś będzie widac a wcześniej to może być różnie.Ale jak nie wytrzymasz testuj w końcu u to tylko 10zł a twoje nerwy są cenniejsze ;)

Mała dzięki :) Radosna ja poczekałabym do terminu okresu, po co się stresować na darmo. Testy częściej wykluczają niż potwierdzają, a później będziesz dopatrywała się drugiej kreski lub wygrzebywała test ze śmieci jak ja :P Chociaż wątpię, nie każdy taki durny jak ja :P

Radosna rozsądek mówi poczekaj do miesiączki , ale serce podpowiada zrób zrób. Znam siebie i jestem cholernie niecierpliwa i pewnie do @ nie wytrzymam. Radosna jestem z Tobą! Antoninkar o Tobie też pamiętam i czekam na nowinę.

No z tym terminem to sama nie wiem. Odstawiłam dziś duphka i do 3 dni powinna przyjść @ - czyli gdzie śr/czw. Wg tempki owu było jakieś 12 dni temu. Sama nie wiem. Ani objawów na @ (poza obżarstwem) ani na fasolkę. Bezsensu to wszystko. Ja bym poczekała do... nie wiem kiedy. Generalnie chciałabym, żeby @ już przyszła. To mniej rozczarowuje niż ten negatywny test.

Dopierdzieliłam pizze na koniec, malutką 18cm na 3 osoby ale nic mnie już dzisiaj u siebie nie zdziwi.. Kurcze ja badań robiłam chyba z 22 wszystko niestety prywatnie i co drugie jak nie 45 to 70. Miałam pójść do labo jutro ale idę w czwartek, za późno się najadłam a mam aspaty i alaty zrobić, więc bez sensu. 🌻 TakaJa tak to właśnie jest przecież toxo dobrze wiedzieć, że się miało, różyczkę czy inne cuda...nasza służba zdrowia bez komentarza! ❤️ Jussio moja mamusia dzisiaj powiedziała, ze wszystko super ale razem z moim brzuchem rosnie jej brzuch hahahah :D 🌻 Gościanka ja swojego bigosu tez nie gotowałam, chyba bym się przy gotowaniu zakaszlała z zapachów na śmierć :P 🌻 SŁOWIANECZKO KOCHANA SUPER :D ❤️ Radosna rob jak Ci serce podpowiada ja robiłam jak szalona, grzebałam w koszu, dosikiwalam, wycierałam nadmiar, ze moze za mokre :P może spróbuj ;) ❤️

eh dziewczyny, mnie to doświadczenie nauczyło, że te testy ciążowe to są g ówno warte:-/. Mi zaczeły wychodzić jak h9ormon zaczął spadać, a przy becie 75 druga kreska była mało widoczna:-/. A oni piszą o wiarygodności 99,99% i czułości 25:-/ eh... na pewno nie będę robić ich tak często... także jak wyjdzie negatyw, to po co się smucic jak jeszcze sa nadzieje;-)

Gość rybkunia niestety mikro
Się zdarza :-( Myślę, że jak byłaś chora to po prostu natura wybrała i podjęła decyzję za Ciebie. Fakt może gdyby nie ten test po okresie nawet nie wiedziałabys o ciąży! Ale właśnie tak to jest wymyślone ten odsetek ciąż, które są wyeliminowane na samym początku bo są z jakiegoś powodu za słabe i mysle, że większość mało rozgarnietych kobiet nie wiedziałoby nawet o ciąży w Twoim wypadku!uśmiech i próbować dalej! Koleżanka Radosna rób test :-) jeden zostaw na dzień spodziewanej :-)

Gość beta84
cześć dziewczyny słowinka super ,że mąż jednak się zdecydował:) Rybkunia myśle cały czas o TOBIE....,moja siostra parę miesięcy temu planowała 40stke bardzo huczną , parę dni przed źle się poczuła cukier jej skoczył, miała sprzęt do sprawdzania po drugiej ciąży pod czas której miała cukrzyce...,zadzwoniła do mnie powiedziałam zrób test... płytkowy wyszedł negatywny , mówię idź na betę....wyszło jej około stówy,zapłakana wróciła do domu , czekając na umówioną wizytę, zaczęła się oswajać ...potem nawet cieszyć...dostała plamienia powtórzyła betę... miała chyba jeszcze mniejszy niż Ty, lekarz jej powiedział że gdyby nie miała objawów cukrzycy to bety po teście by nie zrobiła i myślała by że spóźnił jej się tylko okres, że to jest bardzo częste tylko o tym nie wiemy , i ,może lepiej ,że tak się stało bo skoro już na początku to było tak słabiutkie to nie wiadomo co by się rozwinęło potem, wszystko wszystkim i może coś jest w tym ale domyślam się ,że świadomość ,że coś było i nie ma musi być straszna dlatego ściskam Cię kochana z całych sił , i życzę byś już nigdy nie musiała przez to przechodzić...

Gość beta84
ale mgła za oknem...u WAS też? ja ledwo się obudziłam i byłam zła bo mam na popołudnie i planach miałam spanie do dwunastej a tu przed siódma i po spaniu, zamiast iść na śniadanko to ja mandarynkę ze stolika i na kafe do WAS....CHYBA SIĘ UZALEŻNIŁAM :p ja też się rozleniwiłam, zaniedbałam dom i siebie... dziś może nad gonie sprzątanie i pazurki brwi itd...myślałam że to moja córeczka jest głównym odpowiadającym za bałagan a teraz jej nie ma i jakoś nie mam mniej do sprzątania.... więc to na pewno mąż :P dziewczyny ja żadnych badan poza tsh przed zajściem nie robiłam ,nawet grupę krwi będę musiała zrobić,ile za co płaciłyście i jakie dokładnie badania miałyście zlecone? idę w piątek to muszę się upomnieć tym bardziej że w pracy tyle ludzi się przewija:(

Witam kobitki :) U mnie akurat słonko pięknie świeci ale straszny szron na dachu garażu widziałam wiec chyba coś blisko 0 było. Ja dzisiaj do rodzinnego się umówiłam chce sobie badania porobić wiecie podstawy morfologię ,ob,cukier itp i chce go poprosić o tarczyce tak na wszelki wypadek i na crp bo cały czas dokuczają mi migdały mam taki dziwny posmak w buzi więc może ma jakiś stan zapalny.A po drodze myślę ,ze zajdę do dentysty jak uda mi sie to na nfz jak nie to poczekam i prywatnie do niej pójdę bo coś mi ząb wczoraj na zimne i ciepłe napoję reagował.A ja to jak zaraz coś ukuje to lecę bo dbam o zębuchy jak mam prawie 30 nie ma na szczęście żadnej plomby i żadnych poważnych zabiegów :)

Cześć dziewczynki :) M się nakręcił i zrobiłam test. Niestety negatywny. Teraz już czekam na @. Nie ma wmawiać sobie czegoś czego nie ma. Z jednej strony dobrze, że bo do końca byłam przekonana czy to właściwy czas - głównie ze względu na pracę. Myślę, że dalej nie będziemy się zabezpieczać, ale też nie będę świrować z dodatkowymi tabsami na wspomożenie czy leżeniem z nogami do góry. Dziewcznyki które brały duphaston lub luteinę po ilu dniach od odstawienia miałyście @??? Z tego wszystkiego zamiast wyjadać z szafek kolejne słodkości wzięłam się za porządki i już dwa wielkie wory ciuchów i butów do wydania na przedpokoju stoją. Jak nerw nie przejdzie to biorę się za szafę w sypialniii. Beta kiedy córcia wraca? Pewnie dzwonisz codziennie i Cię skręca co ona tam robi. A co do bałaganu to u mnie zdecydowanie M jest głównym winowajcą. W zeszłym roku trafił na tydzień do szpitala to miałam wszystko na tip-top, a jak tylko jest w domu to nic na swoim miejscu nie ma wrrrrr. Rybkunia trzymaj się i bądź dobrej myśli. Większość dziewczyn po takich mikro poronieniach zaskakuje zaraz w następnych cyklach.

Anatonika liczę na Ciebie - bo tak co tydzień był jakiś pozytywny teścik, a w tym tygodniu taka posucha...

Gość jussio
Radosna ja mam za soba trzy cykle z dupkiem. W pierwszym lekarz nie powiedzial mi ile mam czekac na @ po dupku i po 9 dniach od odstawienia nawet nie zanosilo sie na @ to do niego poszlam i stwierdzil torbiel, dostalam luteine na wywolanie, 5 dni luteiny, dwa kolejne dni czekania i wkoncu przyszla @. A kolejne 2 cykle z dupkiem to juz poszlo gladko w drugim czekalam 3 dni od odstawienia, a w trzecim 4dni. I objawy @ tez od razu daly o sobie znac po odstawieniu. Slowianka super ze maz zmienil zdanie:)

Dzięki Jussio :* Mam nadzieję, że do piątku przylezie i będzie z bani. Będzie można myśli innymi tematami zająć.

Kurcze dziewczyny jak mi dzisiaj jajniki wariują w ostatnich cyklach tak nie miałam czyżby obudziły sie w końcu po letargu z anty.Nawet jak idę po schodach to je czuje jakie dziwne uczucie ;)

Wczoraj były 2 piękne kreski w sumie jak dla mnie tego samego odcienia po południu zrobię znowu i się okaże czy są jeszcze ciemniejsze.Dzisiaj musiałam nawet wkładki użyć bo miał wrażenie ,ze zaraz odpłynę :P

Gość beta84
Radosna82- Dopiero piątego listopada ją mamy odebrać , ale wczoraj jak tam zajechaliśmy to było coś koło osiemnastej córcia robiła kwiaty z bibuły w grupach, dostałam trzy przez nią zrobione a chwile później .. byłam w ciężkim szoku...mieli właśnie dyskotekę na korytarzu ,światło zgaszone muzyka głośno lampy w suficie dyskotekowe które świeciły sobie w różnych kolorach patrzyłam jak się dobrze bawi i nie mogliśmy z mężem uwierzyć że ten ośrodek to szpital...wszystko tam jest jak na koloni, zielonej szkole..nie dziwie się że dzieciaczki chcą tam przedłużać pobyt i chodzą do dyrki szpitala:)córcia jeszcze nigdy nie była na zielonej szkole czy koloni więc jest zafascynowana tym wszystkim, bardzo dobrze sobie radzi choć widzę że tęskni jej się za nami..ale panie i starsze dziewczynki widziałam nie trzymają tych małych na dystans tylko jak trzeba to przytulą i pocieszą ,w ogóle to jak stanęli w kole parami i wszyscy zatańczyli układ to całkiem z mężem zamówiliśmy..sama miałam ochotę się tam wkręcić i bawić się z nimi:) jejku kiedy te mdłości przejdą:( jak już mi lepiej jeden dzień to się łudzę że mam je za sobą a w następnym znowu męczą, dziś fatalnie się czuje a teść smaży mi placki po węgiersku bo wie że to moje ulubione danie, tylko jak mu teraz powiedzieć że niestety nie dam rady ich zjeść..:( może na kolacje ,wieczorem zazwyczaj trochę mi lepiej.. jak na razie to ani nie zrobiłam porządku ani nie ogarnęłam siebie nie wiem na co ja czekam... samo się nie zrobi:) pozdrawiam cieplutko dziewczyny:)

Gość beta84
Radosna a może to za wcześnie? póki małpa się nie pojawi to nic nie wiadomo:)

Gość beta84
posta mi nie wkleiło:( Radosna może to za wcześnie i dlatego jedna kreska...

Gość beta84
kurcze co z ta kafe??? już dwóch wpisów nie ma...:(:( napisze to jeszcze raz ale jak teraz się nie pojawi to sobie odpuszczam.. Radosna- może za wcześnie i dlatego wyszedł negatywny...

Gość Radosna82
Beta to super, ze corcia dobrze sie tam czuje i ze organizuja dzieciakom wiele zabaw, zeby umilic im pobyt. Chyba teraz nie zalujesz, ze ja zawiozlas.