Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

gościana

sa tu jakies staraczki na 2015 :)???

Polecane posty

IDZCIE HEJTOWAĆ NA INNE WĄTKI My tu dwa negatywne testowania mamy w dniu dzisiejszym, więc nie wkurzać ludzi!!!

Gość Fruziaaaaa
Gosciu pudlo:) kazde z moich dzieci było planowane:):) Radosna mi przy becie 152 testy wychodzily negatywne:)

ja wychodze z zalozenia ze i tak nie ustrzege siebie ani mojego dziecka przed cala chemia tego swiata. w koncu wpieprzam pasztet prochowick i codziennie wypijam 2-3 czarne herbaty (kofeina) ale chleb bardzo czesto piecze moj mezu;) staramy sie jedynie mimo wszystko jesc rzeczy n8eprzetworzone.. chociaz odkad jestem w ciazy to kuleje to strasznie, bo gotowanie=nasilenie mdlosci ale np wczoraj mezu nie kupil mi sorbetu, tylko mrozone truskawki i maliny i zblendowal to z bananem i awokado- prawie t9 samo?, m8nus cukier i pare innych;) ogladlam kiedys na yt filmik o kosmetykach w ciazy...o retinoidach czy jak tam zwal, ktore moga byc szkodliwe (chociaz akurat dawka jaka jest w kremie do twarzy...watpue) wogole wit.A w ciazy w nadmiarze jest niezdrowa, a mozna ja znalezc w duzym wachlarzu pozywienia, dziwi mnie po co dowalaja jej tyle w preparatach ciazowych skoro cytuje "wiadomo ze zbyt wysokie stezenie wit a (...) moze byc przyczyna wad rozwojowych u dziecka np rozszczepu podn8ebienia, niedorozwoju vzu nieprawidlowego rozwoju miesnia sercowego" tak mi sie przypomnialo- dla mnie to bylo duze zaskoczenie jak sie o tym dowiedzialam;D zwlaszcza ze przed ciaza uwazalam ze masc z wit. a to zbawienie;)

Dziewczynki właśnie odnalazłam wątek o starankach, w którym pisałam z dziewczynkami przy poprzednich starankach. Czytam i się zaśmiewam. No boki zrywać. Jakby się książkę czytało. Jedną rzecz musimy wprowadzić - tam robiłyśmy czasem wieczorem "zlot czarowic" nap zbiórka o 21 na pogaduchy :) Też była fajna ekipa. Kurcze ja to mam farta. Dwa razy pisać w jakimś starankowym wątku i oba razy super ekipę trafić :)

boze ludzie to nie maja sie do czego dosrac. najpierw moje zycie w bogactwach i luksusie, teraz fruzka termin twojego slubu i twoj odrost...

Gosciana ja swojego czasu walczyłam intensywnie z trądzikiem i prawie rok brałam lek Izotek - czyli retinoidy (wit. A w duuuuuzym stężeniu). Przed podaniem musiałam przejść wszelkie badania - w tym ginekologiczne na wykluczenie ciąży - a potem podpisać zobowiązanie, ze przez okres leczenia oraz pół roku po leczeniu będę stosować antykoncepcje doustną, a w przypadku ciąży w powyższym okresie lekarza bez mojej zgody mojej podjąć zabieg usunięcia ciąży. To bardzo silne leki. Teraz jak mnie zsypało od obżarstwa - a mam w domu kilka maści z retinoidami to ich nie używam na razie, wolę nie ryzykować.

Gość planowane mogło być
Tylko po co w takim razie na ślub od razu gnac i to z odrostami ? Czyżby wiejska mentalność " co ludzie powiedza?" nie mogłaś najpierw ślubu zaplanować? Coraz więcej rozsądnych ludzi bierze ślub po narodzinach dziecka tego oczywiście " planowanego" ;-) a nie męczy się na ślubie nie mogąc nawet szampana na wypić!

Gość Fruziaaaaa
No i właśnie o to chodzi, o ryzyko i o wybór, ja osobiście wolę mieć odrosty i mieć świadomość, że nie ryzykuje zdrowiem swojego dziecka :) Co do paznokci to mi akurat nic się na nich nie trzymało w ciąży :)

Gościana myślę, że zlot to raczej w godzinach wieczornych, bo do południa to większość z nas chyba w pracy (???) - no przynajmniej ja w robocie. Co to zdrowego żywienia to my też staramy się jak najmniej przetworzone. I chlebusie piekę z mąki orkiszowej. Choć wiadomo, że nie ma tak, zebym jakiegoś "śmiecia" nie zjadła. Kiedyś M przeczytał etykietę z marketowych pączki...jak zawsze etykieta zaczyna się od składnika, którego jest najwięcej ... to uwierz mi mąka była na 5 miejscu...czyli sam syf był wcześniej.

Gość Fruziaaaaa
Gościu a co cie to obchodzi? :) wiesz, ze nie kazdy męczy się bez alkoholu:D no i nie jestem ze wsi i mam gdzies co ludzie powiedza:D hehe masakra ale mi humor poprawilas, az mi lepiej w pracy siedziec:)

Fruzia boki zrywam z naszego GOŚCIA. Nie mogę przestać się śmiać. A propo bezpieczeństwa to jak to w końcu jest z tą lampą przy robieniu zdjęć dzieciakom??? Ja swojemu bez lampy zawsze robiłam - nie mam zewnętrznej to nie chciałam tak po oczach takiemu maluszkowi walić. Myślicie, że to faktycznie jest szkodliwe???

Gość mamczitka
O rany myślałam, że chociaż tu spokój dzisiaj! Wstałam rano dziecię moje do przedszkola zebrać, śniadanie prasowanie ubieranie, zaczęłam myć zęby i jak mi się krew z nosa puściła :-( a tak chciałam zrobić badania dzisiaj :-( chyba za szybko się na nogi zerwałam. Jeszcze przy drugiej fali ta krew mi do gardła spłyneła, niedobrze mi od tego strasznie! Chciałam parę rzeczy załatwić :-( no i leżę znów cały dzień, ba! Śpię! Właśnie wstałam coś zjeść chyba mnie głód obudził! Smutno mi taki urok tej moich początków. Nie mam weny do niczego dzisiaj :-( eh.. Dajcie dziewczynie spokój co takiego napisała?!!! JA odpuściłam farbę to jeszcze tylko trzy tygodnie! Dam radę! Moja praca też zobowiązuje! Elegancki strój szpilki ale odpuszczam...hybrydy z rąk ściągnęłam. Poza tym moje samopoczucie mówi wiele! Nadrobie jak mi trochę minie:-(

Radosna mój mężuś kiedyś powiedział, że jak będziemy mieli dzidziusia, to zakupi taki specjalny obiektyw do "jaśniejszych" zdjęć. Wtedy nie trzeba używać lampy. Tyle że taki obiektyw ok. 2 tys kosztuje, więc drogi gadżet.

Mamczitka nie przemęczaj się, odpocznij :) Mi nigdy w życiu nie ciekła krew z nosa. Nawet nie wiem jakie to uczucie. Domyślam się, że mało przyjemne :P

Słowianka obiektywów Ci u mnie pod dostatkiem, ale czasem i to nie wystarcza jak za mało światła. Ale widzę, że słyszał to samo - żeby maluszkowi lampą po oczkach nie walić. Dziewczynki czytam ten stary wątek i płaczę ze śmiechu... akurat dziewczyny gadają o żelach intymnych i małżonkach... powinnam to sobie wydrukować i czytywać w chwilach zwątpienia.

Radosna82 z tego co ja kojarzę to lekarz nam mówił ,że do ukończenia 1 miesiąca życia maleństwa aby nie używać lampy a później to już można ale tez nie za często. Gościu jesteś rewelacyjny skąd ty się urwałeś z tymi poradami i przemyśleniami :)Ta farba chyba jednak szkodzi jak widac po naszym gościu ,boki zrywać.... mamczitka babo weź ty nie kombinuj za dużo bo będzie źle leż ,odpoczywaj i nic nie cuduj ;)Sama znasz swój organizm i z tego co pisałaś kolorowo to u ciebie z ciąża nie jest wiec oszczędzaj się!!!!!!

Mamczitka maleństwo ma dopiero kilka tygodni i takie już masz z nim problemy wychowawcze. Matce krew z nosa upuścić. Oj będzie łobuz :P

Gość Fruziaaaaa
Ja nie wiem jak to jest z lampa, jedni mówią, że szkodzi, inni, ze nie. Ja nie blyskam, bo wole naturalne światło:) poza tym lampy wbudowanej lepiej w ogóle nie używać:) a jasny obiektyw wcale nie jest taki drogi :)

Gość Tygrysica81
Ależ pędzicie z postami dziewczyny! wow! a u mnie dalej objawów zero na @. Ani cycki nie bolą ani nic. Tylko musiałam sobie dziś kurczaka kupić na mieście na wynos do domu bo tak paaaaachniał. Mąż uznał że mam już "smaki", ale to chyba za wcześnie chyba by było. A w niedzielę to w McDonaldzie takie pyszne frytki jadłam jak nigdy! czy oni zmienili recepturę?! ;) Mamczitka - nie szalej, krew z nosa! o matko! Ja też mam mega odrost ale mam to w nosie, nie farbuję. Tylko włosy mi strasznie wypadają. Czy myślicie że jak już zaczną się produkować te ciążowe hormony to jajniki przestaną wydzielać ten cholerny androstendion?!

Gość słowianka89
Tygrysica może faktycznie coś się święci i optymistycznie rozpoczniemy nowy miesiąc :D :D :D bo im więcej II kreseczek, tym większa nadzieja, że każdej się uda :)

Gość TakaJa86
A co tu za jakiś upierdliwy gościu nam się trafił? ! Radosna co do przytulania to na pewno dzisiaj nie będzie bo MÓJ ma grypę żołądkowe czyli wysoka temperatura , bóle mięśni i nawet wymioty..... oprócz tego , że jest cholernie marudny to musze od niego uciekać , żeby się nie zarazić. Całe szczęście ze na teście owulacyjnym nadal jedna kreska, według wyliczeń internetowych owulację powinnam mieć sobota-poniedziałek zobaczymy czy to się pokryje z testami.

TakaJa86 jeżeli dobrze interpretuję test to mi się by pokrywało z obliczeniami z neta....

Ooo Fruzia ale mnie teraz miło zaskoczyłaś ze Palmers jest w rossmanie ja planowałam zamówić z allegro, ja nie mam karty ross pamiętasz ile kosztuje normalnie? Jak jest jego pojemność?

Ooo Fruzia ale mnie teraz miło zaskoczyłaś ze Palmers jest w rossmanie ja planowałam zamówić z allegro, ja nie mam karty ross pamiętasz ile kosztuje normalnie? Jak jest jego pojemność?

jussio dobrze pamiętam, ty bierzesz dupka i starasz się o dziecko? to nie przeszkadza nie?? i w ogóle to czemu miałaś go brać?

Gość jussio
Dziewczyny jak sobie radzicie z bolem glowy w momencie kiedy nie ma jak sprawdzic czy to juz ciaza czy jeszcze nie? Bierzecie jakies tabletki, a moze macie jakies domowe sposoby na bol glowy? Wrocilam z tego cmentarza i umieram tak mnie glowa boli ze az mi niedobrze:(