Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama po amputacji

Matki karmiące piersią, nie przesadzajcie ze swoją oceną NAS karmiących mm.

Polecane posty

Gość gość
To tylko w polsce takie podejście p******e matki polki

Gość gość
Sulmira, wiesz, że czasem dziecku nie służy mleko matki i nie jest dla niego najlepsze? :D

A tak, że dziecko przez cztery miesiące płacze i wisi non stop na piersi, śpi po 15 minut, budzi się głodne. Matka dostała anemii, nie miała siły zająć się starszym dzieckiem. Podała mm, dziecko zrobiło się dużo spokojniejsze, a i mama odetchnęła z ulgą. Moja kuzynka tak miała.

Gość mama po amputacji
Sulimira, nie twój interes jak kto karmi... Ja akurat nie mogę z wiadomych powodów karmić piersią karmię mm, ale jak bym mogła a nie chciała, to przepraszam co Tobie do tego? Ze wszystkich mam karmiacych piersią Ty szczekasz najbardziej, jaka to Ty wspaniała nie jesteś, pochwal się jakie masz osiągniecia poza karmieniem piersią :o

Gość gość
Walkujecie ciągle ten sam temat. Robi się to już nudne.

Gość zwolenniczka konkubiinatu
Prawda taka ze matki która nie karmi piersią to egoistki tylko same sie tłumaczycie ze nie możecie .

Gość gość
Nawet jak kobieta nie chce karmić z czystego egoizmu to co w tym złego? Przecież to jej ciało i jej dziecko.Moja mama tez mnie nie karmiła piersią i szczerze to mam to w d***e . Dla mnie to nie ma to żadnego znaczenia .

Gość Sulimira
Chcesz się w osiągnięciach teraz przescigać? Łoo matko ale muisz miec wyrzuty tylko po co? Nie wiem na siłe chcesz udowadniac że jesteś ode mnie lepsza? Po co Ci to? Tu nie chodzi o bycie lepszą czy nie, a o bycie egopistycznym wobec dziecka. Według mnie matka która świadomie i z premedytacją nie karmi piersią, nawet siary nie poda dziecku jest egoistką. i tyle. A niech sobie karmi jak chce, ja po prostu uwazam ją za egoistkę i takie jest moje zdanie, mam do niego prawo.

Gość gość
tylko w pl z karmienia piersia robi sie taka afere, jakby to byl sens bycia matka. w innych krajach chcesz to karmisz, nie chcesz to podajesz mm i koniec. bez ukasliwych komentarzy i glupich spojrzen. miliony dzieci karmione mm sa zdrowe i silne, nic im nie brakuje. chwalenie sie tym, ze 2-letnie dziecko uwiazane jest do cyca to juz szczyt glupoty.

Gość gość
Miom zdaniem dzieci karmione piersia niczym sie nie roznia od dzieci karmionych mm

Proszę się pode mnie nie podszywać. Uważam, że trochę przesadzacie- po to jest forum, żeby wymieniać się opiniami. Gdyby każdy, kto ma inne zdanie słyszał "co Tobie do tego" to by żadnej dyskusji nie było. Weźcie już zluzujcie mamy karmiące butlą!

No właśnie, po co kolejna jałowa dyskusja?

Gość gość
Egoistka to jest matka która pali papierosy ( nie dba o swoje zdrowie i daje zły przyklad dziecku ) a nie ta która podaje mm:)

Gość gość
autorko nie bierz wszystkiego tak do siebie prawda jest taka że 90 % matek nie karmi piersią bo boi się że cycki im zbrzydną albo za szybko sie poddaje bo ona nie ma mleka.... kazda ma mleko! a takie kobiety jak ty to są wyjątki tylko.

Gość gość
Moja mama karmila mnie mm nie z wygody tylko dlatego ze musiala i nigdy nie czulam sie gorsza od dzieci kp

Gość gość
Gosc 15.01 a skad wiesz ze wszytkie maja mleko?macasz kazda po cyckach ktora mowi ze nie ma

Gość gość
Kaźda ma mleko?to tak jakby powiedziec ze kazda kobieta jest plodna

Gdyby kobiet mleka nie miały to by cywilizacja nie przetrwała. A są i faceci którzy potrafili pobudzić laktacje i karmić

Gość gość
Dla mnie mleko modyfikowane bylo dobre to i dla mojego dziecka bedzie dobre

Gość gość
Sulimira przestan w koncu szczekac jak ten pies! Ty jestes tak ograniczona ze szkoda slow! Twoim zdaniem jak autorka nie ma piersi to jej maz ma sobie laktacje pobudzic? Ty sie lecz jakas psychopatka! Ty chyba masz siare zamiast istoty szarej w tym polmozgu!

Gość gość
Autorko nie wiem czemu się żalisz. Nagonka karmiących piersią jest skierowane na kobiety które nie karmią tłumacząc swój wybór"a bo tak". Nie dotyczy to kobiet które są chore. Za bardzo świrujesz już

Gość gość
a co do tego że to nie nasz sprawa że karmicie sztucznie. To dobra dobra. Wy nie bądźcie takie święte. Same napadacie na kobiety karmiący piersią wyzywając je od macior a w razie jak któraś akurat zmuszona do karmienia na dworze to nakazujecie takim w domu siedzieć z dzieckiem. Także nie zgrywajcie się na takie znowu poszkodowane bo same też robicie jazdy zwolenniczkom kp

Gość gość
ja nie karmiłam piersią z wyboru, syn dzis ma 19 lat. Jest ułozonym, grzecznym chłopakiem, szanuje mnie i kocha z wzajemnością zresztą. Naprawdę jestem z niego i z siebie dumna;) Moja sąsiadka dawna też syna rodziła jakoś podobnie jak ja i jej wyrosł na totalnego badziora, który siedział w porawczaku ża kradzieże, pobicie starszej osoby. Z tego co pamiętam to ona piersią karmiła:P A teraz na poważnie:dopóki macie małe dzieci to nie wiecie tak naprawdę czy jesteście dobrymi matkami, karmienie piersią nie ma żadnego wpływu na przyszłość dziecka, wpływ za to ma cie wy jak wychowawcie i przekazecie tym dzieciom. Za 20 lat kazda z cycomaniaczek i butelkomaniaczek bedzie się śmiała z tych durnych poglądów, które tu wypisują.

autorko, ale to chyba logiczne, ze te wypowiedzi dotycza tych, co moga, ale nie chca, a nie tych, ktore nie moga!

Gość malgosia220483
Ja karmiłam piersią jedno dwa lata i drugie dwa lata, to jest zdrowe dla dziecka i na początku wygodne dla matki trzeba tylko w porę odstawić:) bo potem to zaczynają się schody he he Ja tam uważam, że można zachęcać ale nie zmuszać i każda matka z innych powodów karmi mm i to jest jej sprawa. Jedno co mnie razi to kobieta w ciąży z petem w ustach :) I gadka, bo ja nie mogę rzucić i muszę, bo lekarz powiedział, że lepiej zapalić niż się denerwować i różne takie tłumaczenia:)

Gość gość
Malgosia spadaj na temat o szczepionkach Ty za to na tym punkcie masz jobla

Gość gośćEwelka
Moim zdaniem do wszystkiego trzeba podchodzić zdrowo. Ja jestem za karmieniem piersią do pół roku max. Ale kto wie może w ogóle nie będę mogła karmić...

Gość gość
Sulimira Twój mezol tez karmi piersia wasza 2 letnie dziecię ?