Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak nauczyć roczne dziecko samodzielnego zasypiania

Polecane posty

Gość gość

Od urodzenia lulam moje dziecko na rękach chce to zmienić ale niewiem jak ?może ktoś pomoże jakaś dobra radą

Gość gość
Też się z tym bujam już jakiś czas :) Najpierw zeszłam z rąk do wózka z usypianiem, niby lepiej ale rewelacji też nie ma. Z dnia na dzień częściej zdarza się, że dziecko już maksymalnie wymęczone (ale w dobrym nastroju! nie takie rozhisteryzowane ze zmęczenia) przychodzi do mnie na kolano i zasypia w 30 sekund, albo już się przy zabawie łasi, tuli, przymyka oczy i wtedy wynoszę je do jego pokoju do łóżeczka, nad którym stoję, nucę i drapię po pleckach, głaskam po głowie i powoli powoli usypia. Może spróbuj tak?

Gość gość
u mnie odkad syn mial rok dzialal 'system' zostawiania go w lozeczku, wychodzenia i wracania jak mnie wolal... Uspokajalam, wychodzilam i tak w kolko. Na poczatku bylo ciezko, ale teraz syn ma 3 lata i nadal zasypia sam.

Gość gość
Ja najpierw zaczelam klasc dziecko w lozeczku i caly czas glaskalam po glowie. Po kilku dniach juz nie plakal ze chce na rece. Potem przestalam glaskac i tylko siedzialam przy lozeczku. Jak znowu zaakceptowal nowa sytuacje to siadalam kawalek dalej od lozeczka. I z czasem zaczelam kłaść go i wychodzić z pokoju. Wszystko robilam stopniowo, trwalo to troche ale sie udalo w miarę gladko i bez placzu.

Gość gość
Moje dziecko samo zasypiało w łóżeczku, ale na wyjeździe spałam z ni w jednym łóżku i od tamtej pory wstawione do łóżeczka zaczyna histerycznie wyć. Nie wiem co robić :(

Gość gość
Z dziećmi juz tak jest.. Moja ma 5 lat i niby sama zaśnie, ale lubi jak siedzę na łóżku obok niej i drapie ja po pleckach dopóki nie zaśnie. Czasem w ciągu dnia nie mam wystarczająco dużo czasu dla niej wiec nie odmawiam jej tej chwili bliskości wieczorem.