Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ooo i temat o allium jak bije dzieci rowniez zastepcze skasowany

Polecane posty

Gość gość
", dzięki czemu za kazde dziecko u siebie w domu mają tysiąc złotych do kieszeni" xxxxxxxxxxxxx Tak jest, bo dzieci w rodzinie zastępczej żyją powietrzem, nie jedzą, nie piją, nie noszą ubrań, nie myją się, nie chodzą do szkoły, więc nie potrzebują książek i zeszytów :D Powiedzcie mi jak to jest, że jak obliczane są ALIMENTY po rozwodzie, okazuje się, że mieszkając u mamusi dziecko kosztuje MINIMUM 1200 zł. A jak dziecko mieszka w RZ to 1000 zł, które RZ dostają na jego utrzymanie "ląduje w kieszeni". Czy ktoś mi to może wyjaśnić? Będę wdzięczna, bo właśnie zakładam RZ, więc liczę na te kokosy :P

Gość gość
O właśnie :D Ja cię mogę zwyzywać już teraz bez przelogowywania się, bo mam cię w d***e :)

Gość gość
nie sadze zeby ten 1000 zl to bylo duzo, ale mysle ze wiekszosc rozumuje w ten sposob: - realne alimenty to nie 1200 a duzo mniej, kobiety tu pisza o 400,500zl - dziala ekonomia skali - jednostkowy koszt utrzymania jednego dziecka jest wiekszy niz 2 czy 3 - inaczej bedziesz zyla majac 1000zl i jedno dziecko a inaczej 5 i 5000.

Gość gość
A wy nie macie innych ambicji oprócz pisania tutaj?ciągle widzę te same gęby na kafe:)

Gość gość
O ja cię piórgolę :D dawno nie czytałam tak pojechanej dyskusji :D

Gość gość
a moze po prostu inne bijace dzieci sa na tyle sprytne ze nie szastaja swoimi danymi na prawo i lewo??

Gość gość
Czyli,jak ty z 12.08 ? :-o

Gość gość
gość dziś -----wwwwwooooow.JAKIM sposobem ty znalazlas tye informacji? jak to wyszukalas? kurde, no ja nie wiem co się robi aby tyle szcegolow znaleźć :)

Gość gość
gość dziś nie sadze zeby ten 1000 zl to bylo duzo, ale mysle ze wiekszosc rozumuje w ten sposob: - realne alimenty to nie 1200 a duzo mniej, kobiety tu pisza o 400,500zl xxx Jasne jasne, ale do tych 400-500 zl od tatusia dochodzi drugie tyle od mamusi, czyli summa summarum wychodzi te 900-1000 złotych, to jedna sprawa, a druga to taka, że opieka nad własnymi, a opieka nad cudzymi, najczęściej wymagającymi pomocy specjalistycznej, dziećmi to dwie różne historie. Dzieci w RZ to dzieci problemowe, z zaburzeniami rozwoju, chorobami, itp i praca (!) RZ polega na ganianiu po lekarzach, terapeutach, prostowaniu błędów nabytych w domu rodzinnym i/lub placówkach. Poza tym kiedy w rodzinie biologicznej dzieci donaszają ubrania jedno po drugim i jedzą 3 razy w tygodniu makaron z serem, nikt z tego nie robi problemu. A w RZ są kontrole i trzeba się wykazać właściwą dbałością o dzieci, w tym jak są ubrane i co jedzą. A na to trzeba pieniędzy.

Gość Mąż Allium
moja żona ma zawsze rację, może nie zawsze ale często

Gość gość
to się zdecyduj zawsze czy prawie zawsze

Gość Kot Allium
miau

kocie allium nie wiem czy wiesz ale zdaniem niektórych jesteś - cytat - obleśny ?:D

Gość pies Allium
hau

Gość gość
I temat zszedl doslownie na psy :-D

Gość gość
miej trochę honoru i już sie nie oddzywaj jędzo

Gość gość
dlaczego miałaby sie nie oddzywać , to przecież jest forum publiczne . Jak cię rażą jakieś teksty to po prostu ich nie czytaj . Jakie to teraz wszystko delikatne ,że szok

Gość gość
jak tam alium zbiłaś już dziś jakieś dzieci ?:P

Gość gość
allium ile dzieci i razy już dzisiaj zbilas? pochwal się swoimi codziennymi notami