Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ooo i temat o allium jak bije dzieci rowniez zastepcze skasowany

Polecane posty

Gość gość
Masz racje,szkoda,że nie ma.Może wtedy bylabyś mądrzejsza i nie biłabyś swoich dzieci:O

Gość gość
19:18 nie k***a przysnilo ci sie.

Gość gość
Allium wpisz sobie w google bicie psem dziecka i popatrz na zdjęcia jak to wygląda z boku . Musisz byc bez serca skoro mogłaś taka krzywe wyrządzić BEZBRONNEMU DZIECKU . Ty matka która powinnas chronić swoje dzieci sprawiałaś im bol i upokorzyłaś, Jeśli nie widzisz w tym nic złego to uważaj az któregoś dnia ktos zbije twoje wnuki ...ciekawe czy wtedy tez bedziesz uważała ze to ok. Jeśli matka która 9 misięcy nosi pod sercem swoje dziecko moze je uderzyć pasem to niby co złego w tym ze ktos obcy je zbije ?

Gość gość
Ciekawe czy dzieci allium mają takie samo zdanie na temat ich bicia jak ona:O no powiedz co przeskrobały,że obrywały pasem.Chciałabym wiedzieć za co mogę zlać córkę za co nie.

pisałam już o tym wielokrotnie . mlode matki nie są głupie tylko brak im doświadczenia , a doświadczenia mieć nie moga bo są młode i cżesto to są ich pierwsze dzieci . ponadto są poddawane wielkiej presji - czasu , wyglądu , młodości , szczupłości , pracy zawodowej i doskonałości jako matki . w tym kolowrocie czasmi nie wiedża co robć , szczegolnie wtedy kiedy dzieci dorastają i ich przewinienia dziecięce zaczynają sie zamieniać w nieposłuszeństwo mogące mieć konsekwencje w przyszłości .

Gość gość
led cześć Ola z Barcina-wieśniaczko w konkubinacie 🖐️co ty wiesz o wychowaniu skoro dzieciak całe dnie w chodziku a teraz cały dzień przed tv

BEZBRONNE DZIECKO :) uważasz ,ze 12 latek to bezbronne dizecko ?:) masz w ogóle pojęcie c o potrafią wymyślić i przeprowadzić takie dzieci ? byłabyś taka rozkoszna gdy inny 12 latek odciął palce twojemu synowi ?:)

a o moje wniuki si nie martw :) ojciec i matka maja prawo wychowywać swoje dizeci wedle swojego sumienia :)

Gość gość
Zaraz ci napisze,że nie w konkubinacie tylko w konhabitacji:O i tu i tu jest życie na kocią łapę więc zero różnicy:O

Gość gość
chodzi chyba o kohabitacje?

skoro ty matka nie wuesz jak wychowywać córkę - to ja mam wiedzieć ?:)

Gość gość
kohabitację,pomyłka

Gość gość
"allium dziś BEZBRONNE DZIECKO usmiech.gif uważasz ,ze 12 latek to bezbronne dizecko ?usmiech.gif" TAK 12 latek to jest bezbronne dziecko .

Gość gość
Allium,stara,spleśniała purchawo nie sprawdziłas się jako matka:Oobyś babcią była lepszą.Jesteś w takim wieku,że może to się stać w każdej chwili prawda?:D

12 latek jest bezbronny w zetknięciu ze światem zewnętrznym ,z brakiem granic , z brakiem milości dyscypliny . Nie jest jednak cudownym aniołkiem - no, dobra , niektóre 12 latki są :) - które jedyne co mogą zrobić złego to pokazać koledze język :) Jeśli wolisz jednak w iwerzyć w aniołka- twoja wola :)

to raczej twoi rodzice sie nie sprawdzili :D a dziadkami to pewnie od dawna są :D

Gość gość
allium jesteś jak wampir , dziury nie zrobisz ale krew wypijesz :D szczerze podziwiam tą umiejętność .

dzięki ale na mnie już pora :) zwłaszcza ,ze i temat zszedł na psy :) a nawet psy tropiące - jeśli wiesz o czym mowię :D

Gość gość
pocieszajace jest to ze nie jest raczej rodzina zastepcza: napiszcie cokolwiekk 2011.11.19 alilum -Ty jestes rodziną zastepczą ? piszesz o 1 -szej rozmowie Zgłoś› allium 2011.11.19 ok idź , zapytaj za to jeszcze głowy nie urywają nawet jak nic z tego nie będize - zostanie Ci jakaś wiedza w tym temacie powodzenia . pa . Zgłoś› allium 2011.11.19 nie , nie jestem , ale zawodowo mam z tym sporo kontaktów . Jeśli napprawdę tego chcesz to przedee wszystkim musi to być WASZA WSPÓLNA decyzja , óźniej gęste sito rozmów i szkoleń i na koniec dziecko o ktorym najczęsciej nic nie bedizecie wiedzieli - choć nie zawsze tak jest . Zgłoś› allium 2011.11.19 ponadto w mojej rodzinie jest rodzina i zastępcza i pogotowie , toteż wiem jk to wygląda i od strony prawnej i tej od strony życia codziennego . niestety przerazajace jest ze moze byc takim np kuratorem rodzinnym.

Gość gość
idź,idź uderz kogoś.To ci najlepiej w życiu wychodzi tylko uważaj jak ktos ci kiedyś odpłaci tym samym

czyli co - mówiłam jednak prawdę ???:D aaaaa ono tak , mogę być kuratorem .....cholera ?:D jestem jednak pełna uznaia dla kogoś kto potrafi odszukać rozmowy sprzed ponad 3 lat ....

Gość gość
niekoniecznie ,pisze przecież ,że ponadto w mojej rodzinie jest rodzina i zastępcza i pogotowie , toteż wiem jak to wygląda i od strony prawnej i tej od strony życia codziennego a w mojej rodzinie moze oznaczać jej własną . Tak ze wcale nie jest pewne ,ze nie jest rodziną zastępczą .

Nie wiem kto, kogo i dlaczego bije. Wychodzę z założenia, że jeśli rodzice biją dziecko, to takie dziecko powinno bić rodziców na starość. Właśnie za nierozumienie poleceń, nieposłuszeństwo, właśnie kiedy są bezbronni i nie mogą oddać. Takie odbicie lustrzane nas samych. Tego szczerze każdemu rodzicowi życzę. Żeby do was wróciło w odpowiednim momencie. Tak, mam dzieci i sama byłam dzieckiem.

Gość nie zachwycaj sie tak biciem
allium a t tez jesteś powierzchowna w swoich radach i osądach',ze tak zachwycasz się karami cielesnymi jako najlepsza metoda wychowawcza Szcerze ??Dalam w d**e raz- nie pmoglo, dałam drugi- 3 itd mocniej więcej ne ppmoglo.Efekt? gorszy lub w najlepszym wypadku zerowy Ilez razy ja miałabym lac to dziecko jeśli kilka razy nie odniosło pożytku? miliard i czekac a nuz widelec na cud? Zmienic musiałam podejście , bo czułam ze jak dalej to pojdzie to wkoncu będzie zakrawać to o znęcanie się nad dzieckiem i w sumie chyba dobrze ,ze przystopowalam z rękoczynami bo wtedy im więcej do tego się posuwałam tym bardziej oddalalysmy się od siebie i z każdym razem relacje coraz gorsze , czegi nie mogę powiedzieć o relacjach jej z ojcem który corki nigdy nie zbil i mieli swietny z sobą kontakt, do teraz Tez dostawałam, nie mam tego za zle, ale w przypadku mojej anarchistki to była NAJGORSZA metoda z wszystkich i to TERAZ wiem

Gość gość
cześć i czołem kluski Nie wiem kto, kogo i dlaczego bije. Wychodzę z założenia, że jeśli rodzice biją dziecko, to takie dziecko powinno bić rodziców na starość. Właśnie za nierozumienie poleceń, nieposłuszeństwo, właśnie kiedy są bezbronni i nie mogą oddać. Takie odbicie lustrzane nas samych. Tego szczerze każdemu rodzicowi życzę. Żeby do was wróciło w odpowiednim momencie. Tak, mam dzieci i sama byłam dzieckiem." Podpisuje sie pod tym postem! Mam trzech synow - 19, 17 i 13 letni. Zadnego z nich nie uderzylam. Ani moj maz. Najstarszy jest studentem, ma fajna dziewczyne. Mlodsi ucza sie bardzo dobrze. Nie mam z zadnym z synow problemow. Zawsze z mezem bylismy otwarci na kazda dyskusje z dziecmi a le nie pyskowke. Nie musielismy bic dzieci, konczylismy dyskusje i robilismy "po swojemu". Jeszcze moge zrozumiec palniecie w tylek rozhisteryzowanego dwulatka ale bicie jako metoda wychowawcza?

Gość gość
och i ach jakie wszyscy nagle macie cudowne dzieciaczki , a to rozumowanie : skoro ja tak mam to inni też mus,z,ę tak mieć jest dziecinne

Gość gość
alez allium jest przeciwniczka klapsow, ona tlukla te dzieci na zimno: " allium 2013.03.22 jak ktoś nie rozumie na czym polega karanie dizeci - a nie wyżywanie sie na nich - lepiej niech sie nie wypowiada . Klaps dawany dziecku w nerwach to nie jest metoda wychowawcza , to jest niemoc wychowawcza . Jeśli jednak jasno zakreślasz granice , jeśli mówi o tym dziecku , a dziecko granice przekracza wiedząc jak jest za ot kara - to o jakiej przemocy tu mowa ?"

Gość gość
to waszym zdaniem lepiej jest lać dzieciki w nerwach

Gość gość
Niczym się nie rozni lanie dzieciaka w nerwach czy na zimno z urządzoną ceremonią . To jest karygodne i to