Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ooo i temat o allium jak bije dzieci rowniez zastepcze skasowany

Polecane posty

całe szczęscie pomarańcze dla was ,ze tamten temat został skasowany - bo teraz możecie wypisywać co dusza zapragnie cytując mnie rzekomo :) ale proszę bardzo - nie krępujcie się :D

Gość gość
gość od mow ty piszesz o czym innym Zupełnie o czym innym co w południe w tamtym temacie zostało poruszone, chodzi o dzisiejsze allium wpisy jak traktuje dzieci które trafily pod jej dach będąc bite

Gość gość
zamknij juz gebe stara purchawo alium, juz dosyc powiedzialas, no chyba ze masz zamiar napisac cos na temat. napisalas, ze jakby 16 latek ci napyskowal to zatrzeslabys nim tak, ze az zeby by mu powypadaly i to wyprowadzilo kafeterianki z rownowagi. wymsknelo ci sie kretynskei zdanie i probujesz nam wmowic wyjecie zdania z kontekstu, wciskasz ciemnote o ironbi sarkazmie. nie masz pojecia czym jest dobry zart, siejesz sie jak przyglup ze sie bulwersujemy, bo masz cos z glowa. ty juz lepiej idz sie zapisz do kolka emerytow a nie szerzysz propagande o przemocy.

za to twoja mowa jest pomarańczo jest uosobieniem łagodności i opanowania ...:D

Gość gość
Ja ZALUJE ze temat został skasowany allium , to jest na twoje szczęście teraz to ty ODWRACASZ kota ogonem ,robisz głupawe uśmieszki , a prawda jest taka ze w tamtym temacie rozmowa calkiem na poważnie psozla i ty nieugięta broniłaś swoich racji bicia pasem dzieci bedac rodziną zastępczą , i nie , nie tlyko swoich rodzonych ale również tych zastępczych , o masz takie metody wychowawcze i je praktykujesz Temat usunięty wiec teraz nawet nie am jak sie na DOWDACH Opierać twoich wpisów Tak, wciskaj mi ze to wymysl. Nie jeden swiakdiem bul twojego przyznania sie

i nie musisz mi przypominać co napisałam bo ja dobrze wiem co pisze i do kogo . w przeciwieństwie do ciebie :)

Gość gość
Nie ma tu tylko jednego gościa w tym temacie alllium ale również przytakuje ze pisalas o tym jakbyś z pieści żeby powybijała dziecku i wcale z żartem tego nie pisałaś, a jak najbardziej serio co zrobilabys za pyskowanie

głupiutka pomarańczo - nigdy i nigdzie nie potwierdziłam , ze jestem rodzina zastępczą czy adopcyjną :) to wy rzuciłyście sie na ten wątek bo pasuję wam do roli wyrodnej macochy a siebie widzicie w roli rycerzy na bialym koniu ratujących niemowlątka z ręki oprawczyni :) widzisz , tyle tylko ze to tylko wasza fantazja :D

pisałam o trzaśnięciu w zęby . przecież sie tego nie wypieram , ale napisałam o tym w pewnym kontekście , ktorego jak to dzieciaki , kore widzą świat tylko w dwóch kolorach nie chcecie widzieć :)

Gość gość od mow
No niestety,nie zdazylam przeczytac....za tydzien syn jedzie,wiec troche zalatwiania roznyxh spraw,zakupy...wszystko z sercem,jak olow....To wroce do tematu....syn urodzil sie z wada stopy,gdy mial zaledwie piec dni,bylismy na wizycie u ortopedy i zalozony gips na cala noge...wizyty z poczatku co tydzien,bo rosl i trzeba bylo zmieniac gips,przy kazdej zmianie stopa byla ,,ustawiana",co wiazalo sie z potwornym bolem ,potem operacja,kolejne gipsy i tak do roku.W miedztczasie zap .pluc z dusznosciami,szpital,zap.krtani,szpital i tak w kolko...,nawet glupia stulejka ze sciaganiem napletka w stanie zapalnym- bol..,proxhnica od antyb.i wziewek- wyrywanie trzobowych zebow,gdy mial 5 lat- bol,azs z saczacymi ranami na wewn.stronie ud- swiad i bol...do tego wada wzroku- pierwszy dzien w przedszjolu- okulary o malo nie wbily sie w oko,po zderzeniu z kolega....no troche tego bylo,ale nigdy nie byl takim rozpieszczonym dzieckiem,bardzo dzielnie wszystko znosil,otwarty,kontaktowy ,samodzielny,bo nie robilam z niego ofiary losu....ale chcac nie xhcac,uwaga i zycie krecilo sie wokol niego i jego problemow,co z kolei nie pozostalo obojetne dla najstarszego syna...i takie oto mam bledne kolo....

Gość Ja potwierdzam to autorka
Owszem allium przytaknelas z rodziną zastepcza i również napisałaś o laniu pasem dzieci bo to jest twoje wychowanie najwlasciwsze w oparciu o Biblie. Potwierdziłaś ze przez tyle lat masę dzieci przez was dom się przewinęło tak samo bedac karane jak twoi Po drugie SAMA POTWIERDZAM twoje słowa ,ze za pyskowanie strzeliłabyś dziecku tak aby mu zęby na sciane poleciały To tez sa twoje słowa. No ale uśmiechaj się dalej, cwaniakuj, jasne, jasne. Branie odpowiedzialności za własne wpisy już cie przerasta' Doopsko masz kryte bo temat usunięty , a szkoda bardzo

Gość gość
allium jestes beznadziejna jako matka skoro bez bicia nie umiesz dobrze wychować dzieci .

Gość Ja potwierdzam to co autorka
NIE ALLIUM nie pisalas o trzaśnięciu w zęby ale pisałaś O WYBICIU ZEBOW AZ BY NA SCIANE POLECIALY. I co przekręcasz, co przeinaczasz??, co kryjesz d**e teraz???? Wyraznie pisałaś ze WYBIJABYS ZEBY JAKBY DZIECKO powiedziało coc co ci się by nie spodowalo Twoje słowa Nie wypieraj się ich

Gość gość od mow
Rany....no ,ale nikomu z was,nie zdarzylo sie powiedziec do dziecka,ze byscie je w kosmos wyslaly ? Czy to znaczy,ze jak tak powiedzialam,to spelnie swoja,badz,co badz,grozbe i je tam faktycznie wysle ??? Nie przesadzaxie troche ?!

Gość gość
allium nie o trzaśnięciu w zęby ,ale o wybiciu zębów Jest różnica miedzy Plaskaczem, a przywaleniem tak ze zęby wyleciały by na sciane. To jest jzu znęcanie się nad dzieckiem A po drugie sama jestem zdania ze dzieci bedące w rodzinie zastępczej nie maja prawa nawet klapsa dostać co dopiero mówiąc lania pasem jako regularnej kary Za dużo słyszymy ja te dzieci są traktowane w takich rodzinach

Mow - sory ,ale trochę sie pogubiłam - to o czmy piszesz , te wszystkie choroby i przypadłości dotyczą syna z którym macie problemy czy tego młodszego , i w związku z tym starszy poczuł się odepchnięty ? odrzucony ? mniej ważny ?

do całej zgrai pomarańczy - musże to chyba jednak napisać drukowanymi NIE JESTEŚMY RODZINĄ ZASTĘPCZĄ wiem ,że to was zaboli ale musicie sobie jakoś z tym poradzić :)

Gość gość
Ja lubiłam w domu zwrot: ręka noga mózg na ścianie :D To dopiero dramat, a nie jakieś zęby na ścianie...

Gość gość
gość od mow- ty masz równo pod sufitem? jakie ty przykłady dajesz? Co ma wspólnego powiedzenie dziecku ze w kosmos wyślesz a ja tym ,ze baba która wychowuje również dzieci zastępcze przyznała się do lania ich pasem i otwracie napisala ze za pyskowanie dałaby tak w morde zeby zęby na ścianę poleciały Jak można porwnywac grozbe wyslania w kosmos do zarzekania się ze zęby dzieciakowi by się wybiło a maz jeszcze poprawil Myslisz ty??

do gościa rozkładającego trzaśnięcie w zęby na czynniki pierwsze - trzasnęłabym w zęby ----- a tu mozesz wstawiś wszystkie synonimy słowa trzasnąć w zęby . a ja się pod tym podpisze , już ci lepiej ? to zajmijmy sie poważniejszymi sprawami .

Gość Ja potwierdzam to co autorka
allium w tamtym temacie przyznałaś się do takiej funkcji i Proszę cie miej chociaż honoru i nie kłam w żywe oczy. Temat usunięty i tera możesz się wypierać dowoli jak ty dzieci traktujesz przebywając pdo twoim dachem Cala awantura poszla właśnie o to jak można tak dzieci taktować będąc rodzina zastępczą ty dalej swoje wywody głosiłaś ,ze to jest dla ciebie normalne wychowanie lejąc te dziec***asem Do tego napisalas swoja rade ze powybijalabys zęby dziecku gdyby się jakos nie tak doezwalo

Gość gość
nie czytalam tego tematu o ktorym piszecie, czytalam za to kiedys jak allium pisala ze bila swoje dzieci, te ktore obecnie sa juz dorosle. Jesli jestecie przekonane ze dalej to robi to mozecie zglosic zawiadomienie o podejrzeniu przestepstwa z art. 217 § 1.k.k. Proponuje zebys ktoras z was, ktora czytala tamten temat zadzwonila do fundacji Dzieci Niczyje albo na niebieska linie i przedstawila tam sprawe. Oni beda mieli prawnika albo eksperta, ktory cos doradzi i moze popchnie sprawe. Kontrola nie zaszkodzi. w necie nic nie ginie, nawet usuniete posty mozna odtworzyc z serwerow, a z tego co mi sie obilo o uszy administatorzy sieci czy stron maja obowiazek przechowywania logow.

no sama chciałam pomóc paniom w stosownym zgłoszeniu ale jakoś im chęci jedna zabrakło , tak ,zę nie jesteś pierwsza ze swoimi propozycjami :) przypominam tylko - zeby sie później nie miotać - żeby podstwę zgloszenia sobie przygotować :)

Gość gość
''''''do gościa rozkładającego trzaśnięcie w zęby na czynniki pierwsze - trzasnęłabym w zęby ----- a tu mozesz wstawiś wszystkie synonimy słowa trzasnąć w zęby . a ja się pod tym podpisze ,"'''' xxxxxxxxx Ale aliuum, nie rob ze mnie głupka bo dobrze wiesz co napisałaś. Wyraźnie napisałaś ze TRZASNELABYS AZBY ZĘBY NA SCIANE SIE POSYPALY ,a maz poprawił To sa twoje słowa Pod niczym nie musisz się podpisywać' Czemu zaprzeczasz i się zapierasz ?? TY pierwsza napisalas o posypaniu się zebow na sciane, od ciebie to poszlo

Gość gość
Troche namotalam,sorki...to od od poczatku...w ogole mam 3 synow,gdy urodzil sie drugi,najstarszy mial 5 l. Problemy,ktore teraz opisalam dotycza tego sredniego,z ktorym mamy obecnie problemy wych.,A z tym najml.tez mielismy zdrowotne ,,przejscia",co z kolei spowodowalo ,,przekierowanie" uwagi.

no pewnie ze ja to napisałam :) dlaczegoi uważasz , że se tego wypieram ?

Gość gość
Ja nie rozkładam trzasniecia w zęby na czynniki pierwsze tylko napisałam twoje słowa co bys zrobiła jakby dziecko do ciebie się odezwalo nie tak jak sobie tego zyczysz Co napisalas? Trzasnelabys tak azby wszystkie zęby na ścianę poleciały O co ci chodzi? to ty i tylko ty napisalas swoje idee wychowacwez

rozumiem - czyli Pierwszy miał 5 lat kiedy urodził sie Drugi - ten konfliktowy a póżniej jeszcze Trzeci , który powielił problemy zdrowotne Drugiego . A tym samym odciągnął uwagę od Drugiego co zaowocowało ... kłopotami z Drugim . Dobrze myślę ? po ile lat teraz mają chłopcy ?