Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak reagujecie gdy widzicie u kogoś aparat ortodontyczny

Polecane posty

Gość gość

Podejrzewam, że nie uciekacie, więc darujcie sobie zlośliwości :P Zwracacie na to uwagę? uważacie, ze to oszpeca człowieka? ciężej znaleźć pracę wtedy bo jednak wygląd sie trochę zmienia?

Gość gość
A jak mamy reagować? Co w tym dziwnego? Ja nawet uwagi na takie rzeczy nie zwracam

"Podejrzewam, że nie uciekacie, więc darujcie sobie zlośliwości jezyk.gif Zwracacie na to uwagę? uważacie, ze to oszpeca człowieka? ciężej znaleźć pracę wtedy bo jednak wygląd sie trochę zmienia? " x To teraz zadaj sobie pytanie: "Jak reagujecie, gdy widzicie u kogoś KRZYWE ZĘBY?" i przeczytaj Twoją odpowiedź :p Aparat ortodontyczny jest milion razy lepszy niż krzywe zęby, nie mam co do tego żadnych wątpliwości! Kiedy go widzę u młodej osoby, bardzo się cieszę, że ma mądrych rodziców, którzy zadbali o to, kiedy u starszej, to też się cieszę, że o to zadbała i nie machnęła na to ręką. Piękny uśmiech to ogromny atut, niesamowicie odstręczają mnie ludzie, którzy nie dbają o własne uzębienie i tak - pracodawcy i rekruterzy również mogą mieć takie nastawienie, w końcu to tylko ludzie ;) Aparatu nie nosisz całe życie, lecz rok, dwa max, a piękny uśmiech i proste zęby zostaną Ci na zawsze! Pozdrawiam ;)

Gość gość
Moim zdaniem upiększeniem człowieka to nie jest, ale mam stosunek jak do okularów, ot po prostu sobie ludzie noszą, nic specjalnego, z małym plusem że po zdjęciu będą mieli równe ząbki

Gość gość
Ale niektorzy maja tak słabe szkliwo ze zaden ortodonta nie zalozy im aparatu..pomyslalas o tym, doskonała w kazdym calu, rekruterko? ;-] co za bana wiocha p...dolona to sie rz...gać chce

Gość gość
To teraz zadaj sobie pytanie: "Jak reagujecie, gdy widzicie u kogoś KRZYWE ZĘBY?" i przeczytaj Twoją odpowiedź jezyk.gif Aparat ortodontyczny jest milion razy lepszy niż krzywe zęby, nie mam co do tego żadnych wątpliwości! Kiedy go widzę u młodej osoby, bardzo się cieszę, że ma mądrych rodziców, którzy zadbali o to, kiedy u starszej, to też się cieszę, że o to zadbała i nie machnęła na to ręką. X to co? to jesli aparatu nie mogą nosic, zęby maja krzywe, to co majaą zrobic? wyrwac je i sobie szuflade wyjmowaną na noc wstawic jak emeryci?

Gość gość
Skad ci cos takiego do glowy przyszlo? Wifac, ze z zacofanego srodowiska jestes. A jak reagujemy widzac kogos u fryzjera z farba na wlosach czy z nalozona maseczka??

Gość gość
Ciezej znalezc prace??? W zyciu bym na to nie wpadla. To w Polsce tak jest?

Gość gość
Ciezej znalezc prace??? W zyciu bym na to nie wpadla. To w Polsce tak jest?

Gość gość
A ja reaguję zazdrością, bo sama mam krzywe, nie jest to może jakaś straszliwa wada, ale jednak. Niestety o mnie nikt w dziecinstwie nie pomyślał, jak będę miała swoje dziecko i ząbki będą krzywe, to nie zrobię w życiu takiej krzywdy i nie zaniedbam. Niestety teraz mnie w dalszym ciągu nie stać i ogólnie mam słabe zęby więc nie wiem nawet czy coś by z tego było.

Gość gość
Kochana, zamiast myslec o dziecku, pomysl o sobie. Zbierz na ten aparat. A poza tym co toza okreslenie-wytrych 'slabe zeby'. Niedouczeni dentysci w kolko go uzywaja. A tymczasem wszystko da sie wyleczyc, a przy odpowiedniej profilaktyce zapobiegac. Ja mam aparat, mimo ze mialam agresywna paradontoze, ktora atakuje osoby mlode. Ale po wyleczeniu nie bylo przeciwskazan.

Gość gość
ja tez troche zazdroszcze. nie mam duzej wady ale jednak. jako dziecko bylam u ortodonty ale on powiedziel, ze mi sie samo wyrowna- oczywiscie tak nie bylo. a jak podroslam i wyroslam z refundacji to rodzicow nie bylo stac na niego. a teraz to juz uwazam, ze jestem za stara na takie cos. ale mam kolezanke, ktora miala bardzo duze przrwy miedzy zebami i seplenila strasznie (wiele osob nie moglo jej zrozumiec). po aparacie ma super wymowe i swietnie wyglada

Gość gość
Za stara?? To jest zacofane myslenie? W kazdym wieku sie dba o siebie. Ja jestem po 40tce, jestem zachwycona swoim aparatem. Moj ortodonta ma znacznie starszych pacjentow, po 60tce. Zeby przemieszczaja sie cale zycie, wie wiele osob w pozniejszych latach ma je stloczone na przodzie. A to prowadzi to kolejnych problemow, tj paradontoza, pogorszenie zgryzu. Wiec aparat to nie tylko kosmetyczne korzysci, ale dbalosc o zdrowie.