Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy to prawda, że podczas porodu wiele kobiet sra na podłoge bo nie wytrzymują?

Polecane posty

Gość gość

i zwieracz puszcza ?

Gość gość
Ja miałam lewatywe.

Gość gość
a dlaczego akurat na podłogę?prędzej chyba na łóżko

Gość gość
ja miałam lewatywke i nic takiego mi się nie przytrafiło

Gość gość
zwykle w zwiazku z parciem sraja lekarzowi w oczy, dlatego na porodowke wstep jest tylko w okularach plywackich zapytaj w twoim miescie, bo w ramach edukacji zrobili ostatnio mozliwosc obejrzenia porodow na zywo, tylko musisz sie dowiedziec jaki szpital u was prowadzi te akcje i oczywiscie kupic okularki plywackie

Gość gość
A ja nie mialam lewatywy i zadnej kupy nie zrobilam. Gdybym najedzona poszla do porodu to chyba bym poprosila o ta lewatywe po co obciach sobie robic...

Gość Sulimira
przed porodem zazwyczaj organizm sam się oczyszcza, na kilka godzin przed.

Gość gość
oj zdazA sie niektorym-polozna

Gość malgosia220483
I tak będzie ci wszystko jedno i nie będziesz czuła czy sr... czy rodzisz :P

Gość gość
przed porodem nie powinno się objadać, a i tak w większości szpitali wykonuje się lewatywę, przynajmniej ja miałam i żadnej niespodzianki w trakcie nie było

Gość gość
Ja miałam lewaty we i gdy już tuż przed samym wyjściem mówiłam ze chce iść do ubikacji to położne ze mi się nie chce kupy tylko ze zaraz dziecko wyjdzie no i co ? No i zostałam się na oczach męża położnych ale jakbym poszła do ubikacji Tob podejrzewam ze dziecko by wpadło do ubikacji albo wyleciał o podr odze . Mimo lewaty wy zostałam się choć tego nie wiedziałam i dopiero mąż mi 4 lata pi porodzie powiedział ...

Gość gość
Up podnoszę

Gość gość
to nie prawda, srają na ścianę

Gość gość
Ja ze s Ra łam się jak dziecko już wychodziło ale wstyd . Rodziłam drugi raz .

Gość gość
gość dziś To ja miałam podobnie, ale lewatywy wcześniej nie miałam. Podejrzewam, że gdyby mi mąż nie powiedział, to w ogóle bym się nie zorientowała. Dla niego najgorszym przeżyciem z całego porodu był stres, czy wszystko ok i widok łożyska - wygląda ponoć jak wielka wątróbka. Dobrze że tego nie widziałam, bo nie zdecydowałabym się na drugie dziecko :-) Sądzę, że większość kobiet robi kupkę podczas porodu (dziecko gdy przeciska się przez kanał rodny, to wyciśnie wszystko z jelit), tylko większość tego nie rejestruje. Także nie ma się czym przejmować - dla lekarzy i położnych to codzienność i nie sądzę, żeby przywiązywali do tego specjalnie wagę. Gorzej reagują, jak ktoś się drze w niebogłosy, jak szalony... Albo nie współpracuje przy parciu. Tym się przejmuj, a nie że bobka popuścisz. Do porodu trzeba podejść zadaniowo (tak sobie sama tłumaczę, a termin mam niedługo ;-P). Wykonać najlepiej jak się potrafi i ze zdrowym maluchem wrócić do domu. To jest najważniejsze.

Gość gość
A ja Darlam się jak opętany przez około 5 godzin . Musieli mnie mieć nieźle dość ...