Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość weronika

cilest czy diana?

Polecane posty

Gość lenka_a
styska dziekuje za odpowiedz, juz zasiegnelam jezyka w aptece i jest tak jak mowisz, sa po prostu opakowania po 1 listku i w ktorym sa 3. ja mam te drugie ale chyba sie babka w aptece alnela po podobno jak na recepcie jest info Diane35 1 op. to sprzedaje sie 1 listek a nie 3

Gość Agnesss
ANKA20 co tak ostro? spokojnie!! przeciez tylko pisze swoje zdanie po to jest to forum!! moja wypowiedz i Twoja razem daje calosc ktora mowi o tym ze kazda tabletke trzeba brac o stalej porze i tez trzeba pamietac o alkoholu ktory oslabia jej dzialanie!! alez oczywiscie ze masz racje!! czy ja napisalam ze brala je regularnie?? pomysl!! oczywiscie uwazam ze Diane-35 jest za mocnym srodkiem dla mlodych kobiet szczegolnie ze zawiera konska dawke hormonow!! natomiast polecam Diane-35 osobom miejacym tradzik lub problem z nadmiernym owlosieniem!! w sumie co ja tu bede pisac..:) przeciez kazda kobieta jest inna i kazda ma inne potrzeby! trzeba przyznac ze cena jest rewelacyjna:)

Gość Anka20
Masz racje Agnesss, ponioslo mnie. Sorry. To dlatego ze we wczesniejszych wypowiedziach tez niektore dziewczyny pisaly takie bzdury ze Diane niby wogole nie zabezpieczaja wiec wreszcie sie wkurzylam bo Twoja wypowiedz byla ktoras z kolei. To pewnie dlatego ze za duzo myslimy o tych tabletkach, kiedy je bierzemy. A przeciez one dzialaja i juz bo inaczej nie zapisywali by ich ginekolodzy jako tabletki anty tylko sami dermatolodzy. Pozdrawiam :-)

Gość joza
ja przez 3 lata brałam Harmonet, niby też miał pomagać na trądzik - oczywiście tylko na początku była poprawa, niby miał malą dawkę hormonów i nie powinno się po nim przytyć, ale przytyłam 12 kilo!!! i nie dałam rady schudnąć chociaż nie jadlam tygodniami. Z powodow zdrowotych musiałam je odstawić. nie biore już żadnych tabletek od ponad roku, schudłam do 48 kilo. Po tym co przeczytałam o Diane-35 to może bym ją sprobowała na ten mój trądzik (w szczegolności!!! bo mam 23 lata a wyglądam jak nastolatka). Nie wiecie czy długo trwa taka kuracja? bo nie bardzo chciałabym sie pakować w jakieś długookresowe branie tabletek. I czy to nie byłaby taka tymczasowa poprawa, że jak skończe to znowu to samo?

Gość joza
skora podobno poprawia sie po okolo 6 miesiacach i wiele dziewczyn jest z Diane-35 zadowolonych.. nie tylko skora staje sie ladniejsza ale rowniez tabletki te maja pozytywny wplyw na paznokcie i wlosy!a zbedne owlosienie staje sie mniejsze:) no niestety ja mam za "delikatny" organizm i nie moge tak duzej ilosci hormonow przyjmowac:P

Gość Agnesss
w naglowku mialo pisac do joza :) przepraszam za pomylke:P

Gość anulek
laski,ja biore diane.bzykam sie z facetem przy najblizszej okazji i nie zabiespieczamy sie dodatkowo!!wiec bez obaw.cycki ma WIEKSZE i z tego i ja i moj facet sie cieszy :) czasami tylko nie mam ochoty na sex,ale nie jestem pewna czy to wina tabletek :)

Gość Ewunia-fazunia
Biore Diane 35 juz piąty miesiąc. Poprawa z cerą pojawiła się po ok.3 miesiącach. Piersi urosły mi ale nie dużo. Za to czasem bolą. Miesi ączka pojawia sie ok. 4 dnia przerwy. Co do dziwnych treści w ulotce, że Diane nie jest środkiem anty pytałam swojego lekarza.Powiedział, że jest to błąd w druku, bo jest sprzeczny z wcześniejszą treścią. Aha! Inaczej się nie zabezpieczam, jak narazie bez wpadki, jak wpadne to wam powiem. :) Aha! Ochota na sex taka sama, bez zmiam w nastroju, i czasem se popalam chociaz lekarz mi definitywnie zabronił - no ale on o niczym oczywiście nie wie, znowu by zaczął gadać o wątrobie i wogóle. Wiem, ze robie błąd ale czasem tak bya... Do solarium chodze regularnie i nic mi nie jest. Pozdro. PA

Gość Ewunia-fazunia
Aha, jeszcze jedno. Listek Diane kosztuje ok.10 zł, a 3 w 1 ok. 30 wiec wychodzi troszke taniej.PA

Gość lenka_a
w ulotce Diane35 nie jest napisane ze nie jest to srodek antykoncepcyjny tylko ze nie nalezy go stosowac jako srodek anty. podobno info to skierowane jest do osob ktore nie maja problemow hormonalnych. ale rzeczywiscie napisane jest niezbyt jasno..

Gość monia123
Cilest jest lepszy! nie zgadzam sie z tym, ze apetyt na sex spada. kocham sie z moim chlopakiem prawie codziennie. moje kolezanki tez nie traca checi na swoich facetow.

Gość Ewunia-fazunia
Nie mozna powiedziec ze cilest jest lepsze. To zalezy dla kogo, niektore dziewczyny przeciez nawet po nim wymiotuja wiec nie mozna mowic. Trzeba zrobic badania i wogole, a poza tym cilest sa drazsze :D he he. I teraz po ustawie jeszcze podrozeja a Diane nie bo nie sa zapisane jako anty. To narazie. PA

Gość Wiktoriaa
Biore diane juz od pazdziernika bardzo regularnie raz tylko mi sie zdarzylo co wzielam ja godzine pozniej. Zabezpiecza ona przed ciaza w 100 % ale mam watpliwosci co do okresu w ktorym nie biore tabaletki. Czy w tym okresie rowniez moge wspolzyc z moim chlopakiem on oczywiscie nie ma zabezpieczenia. jedynym zabezpieczeniem jest Diana. Czy w tym okresie moge zajesc w ciaze. Dla przyklady powiem, ze dzisaj np juz nie biore diany a jutro czy pojutrze wspolzyje z chlopakiem nie majac jeszcze krwawienia ? odpiszcie szybko ?

Gość Wiktoriaa
Biore diane juz od pazdziernika bardzo regularnie raz tylko mi sie zdarzylo co wzielam ja godzine pozniej. Zabezpiecza ona przed ciaza w 100 % ale mam watpliwosci co do okresu w ktorym nie biore tabaletki. Czy w tym okresie rowniez moge wspolzyc z moim chlopakiem on oczywiscie nie ma zabezpieczenia. jedynym zabezpieczeniem jest Diana. Czy w tym okresie moge zajesc w ciaze. Dla przyklady powiem, ze dzisaj np juz nie biore diany a jutro czy pojutrze wspolzyje z chlopakiem nie majac jeszcze krwawienia ? odpiszcie szybko ?

Gość Diane UWAGA
Zaczęłam brać Diane od 1 lipca. 1 sierpnia zauważyłam, że ważę ...10 kilogramów więcej. Wszystkie ciuchy przyciasne, cycki jak baniaki, biodra mi się poszerzyły - mój chłopak po powrocie z wakacji mnie nie poznał(stałam tyłem)ZAJEBIŚCIE!!!! teraz zrzucam kilogramki. Przestałam brać to świństwo odrazu! Jeszcze ochrzaniłam ginekolożkę. Uważajcie laski.

bierzesz tabletki tak dlugo, to mysle,ze powinnas juz takie zeczy wiedziec ah... jestes zabezpieczona caly cykl! jesli bierzesz regularnie i tabletka sie wchlonie (nie ma wymiotow, biegunki) to jestes w pelni zabezpieczona i przez ten czas co bierzesz tabletki i w ciagu tej 7 dniowej przerwy! potem 8 dnia bierzesz nowe opakowanie i dalej jestes caly czas zabezpieczona. Zreszta w kazdej ulotce o tabletkach anty o tym pisze, a lekarz tez CI powinien powiedziec. Pozdrawiam

Nie brałam Diany, a po Cileście jestem bardzo chora. Więc odradzam.

Gość Wiktoriaa
Dzieki czarnulka za informacje. Biore Diane bardzo regularnie. Ostatnie dni Mialam wysoka temperature oraz biegunke spowodowaną chyba jakimś wirusem bolał mnie brzuch mdliło mnie. Chyba to była grypajelitowa. W sumie wszystkie obajwy ustąpiły po za jedym. Tzn dzisiaj mnie mdli. Wczoraj jeszcze wspolzylam z moim chlopakiem. Daine biore cały czas i strasznie boję się, że te mdłości mogą wróżyć dziecko. Z drugiej strony jak mnie mdli to staram się to zajeść i jak coś zjem to mdłości ustepują. Jutro udam się do lekarza, ale nie wiem czy to coś da. Czy zbyt mocno panikuje ? lecz bardzo martwi mnie to, że w ciągu tej siedmio dniowej przerwy wspolzylam z chlopakiemi boje się teraz zajscia w ciaze.

Gość cilest
ja biore cilest od 2 lat. Nie mam zadnych kłopotow z tradzikiem, piersi mi troszeczke sie zaokraglily ale minimalnie, nie mam zadnych plamien, ogolnie to jestem zadowolona. Co do wplywu na samopoczucie to tez nie zauważylam niczego zlego :)

Wiktoria: mysle,ze przesadzasz:) skoro stosujesz regularnie to wszystko powino byc ok! te mdlosci pewnie sa spowodowane tym wirusem ( slyszlam juz od kilku ludzi,ze cos takiego u nas naplynelo, m.in moj chlopak czul sie identycznie jak Ty i jego mama tez, tylko,ze ona kilka dni:() WIktoria nie martw sie! Udaj sie do lekarza jesli masz watpliwosci. Aha pigulka anty wchlania sie do 4h wiec jesli wymiotowalas po tych 4h albo mialas biegunke to powinno byc ok, gorzej jesli bylo to przed tym czasem, bo tabletka mogla sie nie wchlonac;/ Powodzenia

Wiktoria: mysle,ze przesadzasz:) skoro stosujesz regularnie to wszystko powino byc ok! te mdlosci pewnie sa spowodowane tym wirusem ( slyszlam juz od kilku ludzi,ze cos takiego u nas naplynelo, m.in moj chlopak czul sie identycznie jak Ty i jego mama tez, tylko,ze ona kilka dni:() WIktoria nie martw sie! Udaj sie do lekarza jesli masz watpliwosci. Aha pigulka anty wchlania sie do 4h wiec jesli wymiotowalas po tych 4h albo mialas biegunke to powinno byc ok, gorzej jesli bylo to przed tym czasem, bo tabletka mogla sie nie wchlonac;/ Powodzenia

Gość tomai
a ja brałam diane 7 lat !!!!!!!!!!!!!!!!!!! i lekarz ginekolog nie zmieniał mi ich bo czasami chodziłam do dermatologa i kazała mi dalej brac te tabletki. Boje się bo mnie boli czasami w okolicach wątroby teraz biorę logest i nie mam wogóle ochoty na sex:( ale czy mogę mieć coś z wątrobą??

Gość Diane Uwaga
Owszem możesz mieć coś z wątrobą. Moja kumpelka 5 lat brała coś na co jej organizm źle reagował. Cudowna ginekolożka (ta sama co moja) nawet nie zrobiła jej badań. Jak kumpela poszła do lekarza ogólnego to ten we wrzask - pani ma wątrobę 3 razy więkrzą niż normalnie... Inna kolężanka bierze Cilest (7 lat) i nie przestaje - a ma już jakieś guzki w piersiach - z uporem maniaka twierdzi że to nie ma ze sobą związku. Lekarz też jej radzi to odstawić - ale ona jest chyba uzależniona. Ja tam dałam se spokój z tabletkami. Duże ryzyko - mimo wygody. A niech się mężuś teraz pomęczy z gumkami.

Nie chce Cie martwic, ale Diane 35 to lek starej generacji i moze miec wplyw na zmiany watrobowe. Ja tez biore Diane, ale np. lekarka powiedziala mi ,ze lepiej tego nie brac dluzej niz rok, bo moze miec zle skutki. Lepiej idz do lekarza i zbadaj swoja watrobe, bo mozesz miec pozniej problemy. Logest jest nowej generacji, jest mniej szkodliwy i podobno duzo lepszy, ale ja tez po nim nie mialam wogole ochoty na sex.

Gość tomai
ale jak by sie okazało ze mam z ta wątroba cos nie tak, to da to sie wyleczyć???:(

Jestescie tak pochloniete tymi tabletami ze nie obchodzi was tylko to czy bedziecie mialy wieksze cycki, bole i ochote na seks. Wiec trudno zauwazyc moj watek bo o tym nie pisalam. :(

Jestescie tak pochloniete tymi tabletami ze obchodzi was tylko to czy bedziecie mialy wieksze cycki, bole i ochote na seks. Wiec trudno zauwazyc moj watek bo o tym nie pisalam. :(

Jestescie tak pochloniete tymi tabletami ze obchodzi was tylko to czy bedziecie mialy wieksze cycki, bole i ochote na seks. Wiec trudno zauwazyc moj watek bo o tym nie pisalam. :(

Snurka : o co CI chodzi?! Zauwazylam Twoj topic, nie martw sie:) ale nie napisalas dokladnie dlaczego Ci nie sluży wiec nikt nie pytal (przynajmniej ja). Antykoncepty zawieraja hormony, wiec na kazdego dana tabletka dziala inacze, dla jednych jest zla, dla drugich dobraj. A co do cyckow itp. dla mnie najwazniejsze jest, zeby tabletka dobrze chronila mnie przed ciaza i zeby byla jak najlepsza dla mojego organizmu, czyli zebym sie po nim dobrze czula! A ochota na sex jest bardzo wazna, bo po co Ci dobra antykoncepcja skoro nie chce Ci sie kochac? Na libido rowniez wplywa antykoncepcja. A co do piersi owszem to najmilszy dodatkowy skutek uboczny:)