Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość weronika

cilest czy diana?

Polecane posty

Gość monia83
po Diana35 nie mam celulitu, wszystko jest ok, skonczyłam dopiero pierwszy listek, okres dostałam czwartego dnia - jednak brzuch mnie bolał jak zawsze - myślałam, ze po tycha tabletkach będzie troche mniej bolał - może dlatego, że jeszcze za krótko stosuje te tabletki

Gość monia83
19-stka napewno po Dianie35 nie ma celulitu i na pewno nie jest to po tabletkach

Gość Marzenka
Cześć wam mam problem, biore trzci listek Diane, ochota na sex baaaardzo dobra, ale problem tkwi gdzie indziej:( jestem prawie całkiem sucha:(:(:( co bardzo utrudnia stosunki:( jak wy sobie radzicie?

Gość Arbor
Diane ma zdecydowanie większą dawkę hormonów-z reguły stosują je dziewczyny, które chcą poprawić ogólny stan skóry(jeżeli występuja problemy skórne związane z hormonami). W czasie ich stosowania często dziewczyny się źle czują-efekt wyskiej dawki harmonów. Nie są drogie w porówaniu do innych. Cilest to typowa pigułka antykoncepcyjna- w tej chwili już są na rynku pigułki "nowsze"-udoskonalone pod wzg. ingerencji hormonalnej np. Longest. Pigułki te są niestety drogie ok 32zł albo więcej.

Gość Szczuplutka
Marzenka najprościej zaopatrzcie się w oliwkę. Są też w aptece środki nawilżające. A jeśli od niedawna zmieniła się wilgotność pochwy to radzę skonsultować to z ginekologiem. Pozdrawiam :)

Gość bienio
hey dziewczyny!!zwracam sie z ogromna prosba o porade !! mam stalego chlopaka,dzieli nas ponad 300 km,wiec widujemy sie wedle mozliwosci!!dowiedzialam sie ostatnio,ze przyjezdza z niespodziewana wizyta na 4 dni!!sek w tym,ze chcialam wykorzystac te dni jak najlepiej i pominac uzywanie prezerwatym,bo to dla nas obojga niewygodne!!kiedys lekarz przepisal mi diane,ale kuracje przerwalam!zostalo mi jeszcze polowa tabletek w listku i postanowilam je teraz wykorzystac!dlatego wzielam pierwsza tabletke diany 2 dni po zakonczeniu okresu,a nie tak jak powinnam,dnia pierwszego!!i biore ja teraz regularnie od 3 dni!i w zwiazku z tym mam pytanie:czy moge czuc sie bezpieczna?czy diana zadziala i nie spowoduje,ze zajde w ciaze?napomkne jeszcze,ze wizyta mojego chlopaka pokrywa sie idealnie z przewidywanymi dniami plodnymi!bardzo prosze o w miare jak najszybsza opowiedz!!pozdrawiam

Gość Szczuplutka
Hej Bienio. Nie wolno przerywać brania pigułek. Jeśli rozpoczęłaś, to przyjmujesz pigułki codziennie, aż do pobrania wszystkich (cały listek). W momencie gdy zrobiłaś przerwę to przestały one działać , w tym zabezpieczenie przed ciążą. Na ulotce jest napisane. Powinniście się dodatkowo zabezpieczyć. Poza tym, przez niepoważne przyjmowanie pigułek antykoncepcyjnych możesz nabawić się zmian hormonalnych. Jeśli chcesz się zabezpieczać pigułkami, przyjmuj je zgodnie ze wskazówkami. Pozdrawiam ;)

Gość kasica
hej dziewczyny!zastanawiam sie czy dobrze zrobiBam wchodzc na to forum????wywolalo to u mnie mnostwo obaw, watpliwosci. biore diane , bardzo dobrze sie czuje, ale nawet u osoby usiadomionej w dzialaniu pigulek, po niektorych wypowiedziach moze powstac totalna panika!!!!!biore dopiero pierwszy listek, nie stosowalismy z moim facetem innego zabezpieczenia i zaczynam normalnie sie bac!!!!!macicie w glowach biednym dziewuszynom!!!!!niby mamy sobie pomoc, a siejemy ziarnko strachu!!!!pozdrawiam

Gość kasica
hej dziewczyny!zastanawiam sie czy dobrze zrobiBam wchodzc na to forum????wywolalo to u mnie mnostwo obaw, watpliwosci. biore diane , bardzo dobrze sie czuje, ale nawet u osoby usiadomionej w dzialaniu pigulek, po niektorych wypowiedziach moze powstac totalna panika!!!!!biore dopiero pierwszy listek, nie stosowalismy z moim facetem innego zabezpieczenia i zaczynam normalnie sie bac!!!!!macicie w glowach biednym dziewuszynom!!!!!niby mamy sobie pomoc, a siejemy ziarnko strachu!!!!pozdrawiam

Gość kasica

Gość Cycek w zaniku
Mam pytanie: dziewczyny, kiedy zaczyna dzialac Diane? Biore juz trzecie opakowanie, lojotok mam okropny. Nawet nie wiem czy nie gorszy niz przed kuracja. Czy pigulki mogly sie zepsuc? Przez nieuwage zostawilam je w upale, chyba 40 stopniowym. Byly gorace kiedy ich dotknelam przez opakowanie. A może powinnam sie przerzucic na Cilest? Moze Diane po prostu na mnie nie dziala?

Gość Cycek w zaniku
Mam pytanie: dziewczyny, kiedy zaczyna dzialac Diane? Biore juz trzecie opakowanie, lojotok mam okropny. Nawet nie wiem czy nie gorszy niz przed kuracja. Czy pigulki mogly sie zepsuc? Przez nieuwage zostawilam je w upale, chyba 40 stopniowym. Byly gorace kiedy ich dotknelam przez opakowanie. A może powinnam sie przerzucic na Cilest? Moze Diane po prostu na mnie nie dziala?

Gość Cycek w zaniku

Gość Cycek w zaniku

Gość Cycek w zaniku

Gość Olefka
Oj dziewczyny kochane,wiem sporo rzezczy o tabletach,ale na serio mozecie namacic w głowie.Obecnie sama biore Cilest od 2 lat z przerwami.I czy go biore,czy nie-nie odczuwamzadnych ani pozytywnych,aninegatywnych skutkow.Ale to jest sprawa naprawde baaardzo indywidualna,nawet lekarz nie zawsze Wam pomożemusicie się niestety zabawić w króliki doświadczalne.Moje zdanie na temat Diany-to tylko lek na tradzik i naprawde nie warto myslec o niej inaczej.To pigulka starej generacji,o dawce hormonów takiej,ze koń bylby niepłodny.A dodatkowy minus jest taki,że choć ten trądzik leczy,to po zaprzestaniu brania Diany,może on powrócić.A tak poza tym jeszcze lepszy jest Logest,bo jeszcze mniej hormonów,a im mniej,tym lepiej. Jakby co,to chętnie doradze,bo przeczytalam na ten temat naprawde mase(gg3690265)

Gość Skarb
Słuchajcie, własnie skonczyłam pierwszy listek diane 35, ciagle czytam, ze rosna Wam piersi, ale u mnie jakos tego nie widze.Ile trzeba brac tychtabletek zeby zobaczyc efekty...nawet zwiazane z cera-mam spory tradzik szczegolnie na brodzie.Dajcie znac.

Przez rok baralam Diane 35 ze wzgledu na zmiany tradzikowe, ktore pojawily sie u mnie po tym jak przestalam karmic dziecko, burza hormonow. Przez ok 5 m-cy nie widzialam absolutnie zadnej poprawy, ale cierpliwie czekalam na efekty. Po roku zazywania tych tabletek stan mojej skory wyraznie sie poprawil, nie mam juz problemu z wypryskami. Natomiast jesli chodzi o piersi - to nie zauwazylam zmiany w ich rozmiarze.

Gość Lalcia
a ja biore mercilon i dobrze sie czuje. nie wiem czy zgodzilabym sie na cilest... moze i poprawia stan skory ale znam kobitke ktora "wpadla" przy ciescie.

Gość edika
Lekarz przepisał mi Dianę z powodu trądziku i super pomogło. Biorę ją już 2 rok i niestety torchę przytyłam i piersi też urosły! Ale największym minusem jest spadek libido do 0.

Gość edika
A co do szybkości działania to pewnie u każdego inaczej, ale u mnie zadziałało po 3 miesiacach, ale piersi urosły duzo później!!

Gość kopa
Do Lalcia no cóż jedne wpadają przy cieście inne włóżku a inne w plenerze. A tak na serio to ty tez możesz wpaść przy swoich tabletkach , chyba przeczytałaś ulotkę... jedyna pewną metodą antykoncepcyjną jest wstrzemięźliwość.

Gość Skarb
Jesli chodzi o tradzik to przyznam sie, ze wszystkiego juz probowałam od zewnetrznych lekow, az po tetracykline(jest to bardzo silny antybiotyk), ktory bralam przez prawie 4 lata. Do dzisiaj z nim walcze ,zaznacze ze wypryski mam tylko na brodzie i powoli trace nadzieje, ze cokolwiek mi pomoze....ile mozna sie faszerowac tabletkami a mam 24 lata.Nara...

Gość Skarb
Czemu nic nie piszecie?

Gość Skarb
Czemu nic nie piszecie?

Biore Diane fakt że dopiero 1 pudełko ale na samopoczucie nie narzekam :) Jesli chodzi o tycie to uwazam ze przy braniu jakichkolwiek tabletek trzeba sie po prostu ograniczyc z jedzonkiem i nie będziemy tyć...bo one przeciez wzmagają apetyt.Dlatego lekarz zalecił mi branie ich na nic by najgorsze godziny przespac:)Zastanawiam sie tylko dlaczego one nie są typowymi lekami antyk...a lekarze je zapisują....a za pudełeczko płaciłam niecałe 11 zł.Nie wiem jak mój organizm zareagował by na inne środki ale piersi fak są większe i zaokrąglone :) Juz po tygodniu zażywania tabletek :) a jeśli chodzi o cere to rzadko miałam jakiekolwiek pryszcze itp a teraz mam jakies dziwne \"krostki\"?:( I przejde sie z tym do dermatologa...

Gość Dizzy
Kobitki wiem że fajnie jest mieć ładną cerę ale nie za wszelką cenę! Brałam Dianę ok. 1,5 roku i rzeczywiście pryszczy miałam mniej ale: 1.doszło do zaniku pęcherzyków w prawym jajniku-wykazało to usg u mnie udało się i się odnowiły ale nie u każdej tak będzie... 2.Diana fatalna jest na wątrobę-a narząd ten odpowiedzialny jest m.in. za odtruwanie organizmu-jesli źle funkcjonuje mogą pojawiać się wypryski na skórze... Uważajcie!!!

Gość Ewunia-fazunia
Po kazdych tabletkach sa skutki uboczne. Nie tylko po Diane. Poza tym wiadome jest ze kuracja anty. powinna byc po pewnym czasie przerwana wlasnie ze wzgledy na skutki uboczne. Pozdrowionka

Gość SOŃKA
WITAM DZIEWCZYNY.NIE JESTEM JUŻ NOWICJUSZEM W DZIEDZINIE ZAŻYWANIA PIGUŁEK(MAM 30 LAT) , ALE RADZIŁABYM ZAINTERESOWAĆ SIĘ NOWOŚCIAMI NA RYNKU I ZAPYTAĆ O TO WASZEGO GINEKOLOGA.JEŻELI CHODZI O DIANE -35 TO JESTEM ZDECYDOWANYM PRZECIWNIKIEM TYCH TABLETEK ZE WZGLĘDU NA DUŻĄ DAWKĘ HORMONÓW, A SĄDZĄC PO ASZYCH WYPOWIEDZIACH LEKARZE NAGMINNIE JE PRZEPISUJĄ NAWET MŁODYM DZIEWCZYNOM I TO BEZ BADAŃ????? TRAGEDIA.W NIEKTÓRYCH KRAJACH TA PIGUŁKA JEST WYCOFANA!!! RADZĘ NATOMIAST ZAINTERESOWAĆ SIĘ JEANINE, ZAWIERA NOWOCZESNY PROGESTAGEN, NIE JEST DLA ORGANIZMU SZKODLIWA.O ZGROZO!!! DZIEWCZYNY BIERZECIE PIGUŁKI GŁOWNIE , ŻEBY URÓSŁ WAM BIUST???TO CHYBA Z LEKKA NIENORMALNE!POZDRAWIAM.