Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moze przyszla mamusia

CZERWCÓWKI 2015

Polecane posty

U mnie choroba rozkręciła się na maksa, mam nadzieję, że szybko minie, gardło mam mega obolałe bo wyschnięte, płukam oliwą, zjadam zaparzone siemię lniane, psikam tantum verde, ssię prenalen, piję wodę z sokiem z bzu albo sokiem z pędów sosny, z miodkiem i cytryną i zobaczymy co z tego będzie. Miłego wieczorku dziewczyny :) trzymajcie kciuki by jutrzejsza wizyta przebiegła prawidłowo bo nie ukrywam, że się trochę martwię co tam u dzidzi.

Gość Wera33
Lila jutro masz prenatalne? Ja tez. I tez mnie to stresuje. Aniołkowa jakie masz pytania ? Ja nie mam żadnych przygotowanych. Ahhhh stresuje sie moj maz rownież.

Wera no właśnie tak teraz zgłupiałam, że nie wiem o co pytać. Tylko jaki mój facet jest już duży, bo dziś zapomniałam i pytania co do poprzedniej ciąży. Mam nadzieję, że lekarz będzie wygadany i sam będzie wszystko mówił. Im bliżej tych badań tym się bardziej stresuję i wszystko mi z głowy wypada.

Gość tulipka32
aniołkowa mama, ale o co chesz pytac? jak jest dobrze to jest dobrze jak jest zle (tfu!) to lekarz powininen wytlumaczyc albo powiedziec cos i wtedy mozesz pytac. nie mam pojecia o co mozna pytac na prenatalnych, ja o nic nie pytalam. aha, pytalam czy wiadomo juz czy dziecko bedzie duze ale mi powiedziala, ze to mozna okreslic i to tez nie tak dokladnie, na ostatnich prenatalnych w 30tyg.

Ja mam pecha do lekarzy, moja prowadząca juz pewnie sama na porodówce, świetny lekarz od prenatalnych zrezygnował z pracy w gyncentrum , muszę kogoś znaleźć na trzecie badanie, dzisiaj idę do lekarza na kontrolne badanie, ale lekarz zastępczy. Zobaczymy, ważne zeby z dzidziusiem było wszystko ok. Lilia to to Ty pisałaś ze masz wyprawkę dla dziewczynki a spodziewasz sie chłopca ? Jesli tak to ja chętnie odkupie :)

Tulipka ja mam trochę inną sytuację. Mam mnóstwo pytań, chociażby dot. poprzedniej ciąży i czy grozi mi coś teraz... Nawet jak się dowiem, że jest wszystko ok, to będę się bardzo cieszyć, ale na pewno nie aż tak, jak matka która nie jest po takich przejściach. Do samego rozwiązania będzie mnie paraliżował strach. I jeśli mogę się dowiedzieć jak najwięcej to będę pytać.

Gość Aliszonn
Aniołkowa ja Ci sie wcale nie dziwie. Każda matka będąc w ciąży ma mnóstwo wątpliwości, ale Ty po tym co przeżyłaś myśle że masz milion więcej. Pytaj lekarzy i się nie krępuj, oni są od tego aby rozwiać Twoje zmartwienia i podnieść Cię na duchu, bo przecież wszystko będzie dobrze. :)

Dzięki Aliszonn :) Też wierzę, że wszystko będzie dobrze :) A jak tam Wasze maluchy, bo mój kopie jak szalony, a ja za to mam dziś dzień do leżenia i nic nie robienia :)

Gość Aliszonn
Aniołkowa grunt to pozytywne nastawienie:) Mój Kornelek też dzisiaj od rana dokazuje. Trochę biegałam do południa, miałam kilka spraw do załatwienia ale i tak czułam jak się wierci. Mały łobuziak mi się trafił i już sobie współczuje jak będzie taki zwiercony w przyszłości:) Jedyne co mnie dziś wkurza to pogoda bo u nas jest strasznie depresyjna.

Gość kathana
Halo, jak tam dziewczyny po badaniach? :) Mój łobuz też daje popalić. W nocy tak kopał, że aż się obudziłam. Nie potrafię sobie wyobrazić jak to będzie jak będzie większy... męż kupił ten kojec do spania na Walentynki, zobaczymy, czy pomoże :)

Gość wera33
Witam drogie dziewczyny, jestem po II badaniach prenatalnych. Dzieki Bogu wszystko ok :) Troche sie stresowalam... Idziecie na III badania miedzy 28 a 32? juz mi w recepcji kliniki femina w Katowicach powiedzili ze NFZ III badan pren nie refunduje a jak jest Wasze zdanie?

Ja już nie pójdę na 3, jeśli będzie wszystko ok. A wierzę, że będzie ok więc zostanę przy tych badaniach :) A badanie było robione USG na brzuch, czy wewnętrzne....

Gość wera33
I i II badanie mialam przez brzuch wiec pelen komfort.

Gość Wera33
Aniołkowa zobaczysz ze bedzie ok. A kiedy miałaś ostatnie Usg? Mi moja ginekolog jak tam kiedyś mi robiła to wstępnie sie jej wypytalam czy nie widzi jakiś anomalii a ona ze jest w porządku ale na II pren mi dokładnie powiedzą. Całe badanie trwało 10 min. A i mozna było dopłacić do 4d 180zl.

Wczoraj miałam normalną wizytę u gin i powiedział, że wszystko ok też mnie dokładnie badał. Sprawdzał serduszko, łożysko itd. Prenatalne to tylko formalność- to jego słowa. Tak że jestem dobrej myśli. :) A jakie Twoje maleństwo jest już duże... Który masz dziś tydz?

Gość Lv
Ja pójdę na 3 prenatalne. Nie chodzę prywatnie do lekarza wiec mogę zapłacić za te dokładniejsze badania, tym bardziej ze znów po dzisiejszym wizycie mam różnice w wieku ciazy no i w ułożeniu dzidziusia. Ale serducho bije, wazę prawie 0'5kg, za dwa tygodnie idę na krzywa cyrkowa :(

Gość gość Catarina
Hej Dziewczyny, przyznam, że nie wchodziłam na ten wątek widząc kto go zakłada:-/ Ale dziś coś ,mnie tknęło i oto jestem. Mam termin na 28 czerwca, ale z racji cc będę rodziła wcześniej. Mam do Was pytanie odnośnie ruchów, bo czytałam kilka stron i widzę, że bardzo wyraźnie je odczuwacie. Ja czuję tylko takie bąbelki i to tylko jak się położę. Mój synek rozwija się prawidłowo, ale jednak jak przeczytałam, że Wasze Maleństwa szaleją i kopią, to jakoś się zmartwiłam.

Gość rockowa mamunia
ja mam termin na 26 czerwca i czuje ruchy od 2 tygodni a z każdym dniem są coraz mocniejsze. Mąż też już z fascynacją przygląda się skaczącemu brzuchowi. Myślę, że powinnaś już zacząć czuc dziecko lada dzień. Niektóre kobiety czują wcześniej inne później. Nie martw się narazie.

Gość Lv
Catarina a nie masz czasami tak jak ja , ze łożysko jest na przedniej ścianie ?? Jesli tak możesz to ruchów możesz nie czuć jeszcze przez jakiś czas , u mnie czuć po bokach i widać je, ale nie tak intensywnie jak u dziewczyn. Nie martw sie

Gość gość Catarina
Bylo takie podejrzenie z tym lozyskiem, ale tydzień temu na usg lekarz powiedział że się cofa do tylu. Kurcze, mi brzuch nie skacze:-(. Ech... Same zmartwienia w zyciu a tu jeszcze z ciąża niepewność:'(

Gość Ladyvader
Pierwsza ciąża ? Myśle, ze nie masz co panikować. Moja mam w 7 miesiącu pobiegła do lekarza bo od samegonpoczatku nie czuła ruchów , poczuła przed samym porodem. Wszystko było wporzadku. Masz aktualne usg , nie drecz sie.

Gość gość Catarina
Ladyvader, dzięki, tak to pierwsza ciąża, no czuje z każdym dniem lepiej, ale żeby to było kopanie... No nic, nie ma się co zamartwiać, za tydzień usg połówkowe, obejrzymy synusia:-)

Gość Aliszonn
Dziewczyny nie ma co sie martwić na zapas, trzeba cieszyc się tym pięknym choć i męczącym stanem jakim jest ciąża. Później już tylko będziemy wspominać jak to było cudownie mieć taką małą kopiącą istotkę w sobie. :)) Jestem pewna że wszystkie urodzimy najzdrowsze i najpiękniejsze dzieciaczki.

Gość gość Catarina
Przepraszam za wszystko, co myślałam o bywalczyniach tego tematu, zwracam honor:-). Jesteście kochane, będę zaglądać.

Witaj Catharina :) odzywaj się kiedy tylko masz ochotę co u Was :) my chętnie poczytamy :) Ja wróciłam z badań Ladyvader nie muszę odsprzedawać ciuszków :) jednak będzie dziewczynka :) :) :) dziś pięknie się pokazała, mało tego widzieliśmy jak sikała podczas usg heheh Z dzidzią wszystko dobrze ale gnek też mi nie robił prenatalnych, pomierzył dziecko, stwierdził, że wszystko w normie i tyle. Co do moich dolegliwości do ginek mówi, że to raczej nie przepuklina a przypadłość, która może być wynikiem ciąży, mam jednak na wszelki wypadek zbadać CRP z racji tego że jestem chora i żadne leki mi nie pomagają :(

Gość Aliszonn
Catarina zapraszamy, w końcu razem raźniej:)

Gość Aliszonn
Lila to ładną masz niespodziankę:) gratulacje córeczki.