Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moze przyszla mamusia

CZERWCÓWKI 2015

Polecane posty

Gość gość
hej dziewczyny, termin mam na 30 czerwca, ale z usg wychodzi na 14 lipca. jutro zaczynam 24 tc. dziecko wg usg wazy 390g. i jego parametry sa o 2 tyg mlodsze niz w rzeczywistym tc. to moje 3 dziecko bedzie. dzis sie dowiedzialam, ze prawdopodobnie chlopak. mam corke-6 lat i synka-3 lata

Gość AleksandraJL
Ja tez nie robiłam nigdy zakupów w pepco a słyszałam, ze rożki sa fantastyczne. Kupie jeden. tez zamowilam sukienkę torelle ma być za 2 dni:) o ile kurier dotrze na czas. Buty pozostaną jedynie, z rozmiaru 36 mam 38 faktycznie stopa sie powiększa w ciąży :)

Dziewczyny jak już będziecie mieć sukienki to się pochwalcie :) Ja odebrałam dzisiaj wyniki badań - mocz nie za dobrze mi wyszedł - bakterie w moczu. Już dzwoniłam do lekarza, kazał brać femisept uro, mam nadzieję, że pomoże. Zawsze coś się musi przyplątać :(

Gość gość
Doąłczam do was z pogaduszkami jak mozna> Ewa jestem :) Co do zdrowia- moje opróz przeziębienia ogólnie w normie ale mam kłopoty ze snem i bardzo niskie ciśnienie. No i kręgosłup pobolewa Jak u was z wyprawką? Macie już coś, bo ja sie własnie podłamałam ze jeszcze prawie nic nie mam:/ najgorzej mam z wózkeim bo ciągle nie wiem co wybrac ?!? Trochę myślę o Graco Evo bo siostra ma i wiem ze sie dobrze prowadzi i leciutki , tylko mam mieć taki sam? Mam dylemat I fotelik tez nie wiem jaki

Gość kathana
Ja też wysłałam maila :) Mania super pomysł.

Gościu Ewo ja też będę mieć wózek taki sam jak moja siostra :) po pierwsze jest sprawdzony a po drugie się nam podoba wiec stwierdziliśmy ze taki kupimy. Pytałam siostry czy jej nie przeszkadza, ze kupimy taki sam ale stwierdziła ze nie i jeszcze nam dodatkowo fotelik pożyczy z adapterami do tego wózka. Jeśli o inne rzeczy z wyprawki chodzi to narazie nic nie kupowałam, man tylko to co dostałam od sióstr (a sporo tego jest :) ). Chociaż sporo też mi brakuje. A dziewczyny polećcie jeszcze jakiś sprawdzony proszek do prania i do płukania dla dzieci :)

Gość Aliszonn
Aleksandra proszę bardzo. Ja większość rzeczy zamówiłam w sklepie w którym zamówiliśmy też wózek i będą do odebrania tak jak wózeczek w kwietniu. Nawet dla siebie mnóstwo rzeczy tam zamówiłam jak np. majtki jednorazowe do szpitala czy te wielkie podkłady poporodowe. Co do Pepco to powiem tak : zależy jak leży. Często ubieram tam córkę i już wiem co się zeszmaci po pierwszym praniu a co być może da się ponosić więc kupuję tam wybiórczo. Jak była malutka też się tam zaopatrywałyśmy w śpiochy, bodziaki itd, czasem na prawdę warto kupować bo rzeczy tam kosztują grosze. p.s dziś brzuszek twardniał mi tylko 6 razy, czyli całkiem w normie. w końcu jest jakaś poprawa i troche się uspokajam:)

Gość Aliszonn
Mania ja używałam loveli, najmniej śmierdziała. dzidziuś natomiast nie zawsze dopiera mleko szczególnie zaschnięte plami np na pieluchach więc dla mnie lovela najlepsza. jelp mi zawsze śmierdział nie mogłam się do niego przekonać więc nie korzystałam

Gość AleksandraJL
To będę czytać czy jest 100%bawelny. A naprawde rzeczy tam grosze kosztują aż bylam w szoku:) Ja juz mam taki wielki brzuch dziewczyny, ze po prostu pipke na wyczucie juz gole hihi:D jak sukienka przyjdzie to sie pochwale:)ale jest bardzo skromna. Czyli na tamto konto wysyłamy swoje zdjęcia i sobie tam wchodzimy tak? Naprawde super pomysl:) ja piorę w płatkach mydlanych:)

Gość Aliszonn
Aleksandra hehe ja mam to samo, ale pociesza się tym że na stojąco jeszcze widzę swoje stopy:) trochę się boje jak to będzie dalej bo mamy tylko prysznic i już ciężko mi się tam wpakować do tego brodzika a na stojąco to już nie wyobrażam się golić.

Gość AleksandraJL
A zakupilam takie pojemniki na łóżeczko, będę tam wlewala przegotowana wode i przemywala pupę platkami bawełnianymi. Te chusteczki sa okropne, będę ich uzywala doraźnie w razie wyjazdu gdzies. Nie raz przecieralam nimi twarz i nie raz piekła mnie skora. Lepiej podmyc woda pupcie:)

Gość Aliszonn
Nie moge sie zalogować na swoja poczte zeby wyslac maila, wrr moze jutro sie uda. Ja tam zawsze korzystałam z chusteczek, małej nic nie było a mi było wygodniej niż latać z miskami i wacikami i dupke myć wodą.

Gość AleksandraJL
Z tym goleniem to wyzwanie dla mnie jest. I tez mamy tylko prysznic. Oj coraz ciężej sie robi...

Byłam w pepco kupiłam tysiące innych rzeczy ale dla dzieci i te rożki no nie przekonały mnie niestety , kupiłam przewijak i rożek w innym sklepie. Moze akurat w tym nie było takiego wyboru . Wzięłam nospe, brzuch był dosyć twardy :( , ja juz sie sama nie gole :D

hehhe fajny temat;p ja zawsze korzystam z lusterka;p dziewczyny a gdzie zapisywac te zdjecia? w roboczych? każda ma dodac swoj folder z nickiem i tam zdjecia?

Gość Wera33
Czyli mam wysłać mejla i do galerii zdj podpisane tak? Ok jutro po pd to zrobię :)

Dziewczyny właśnie wysłałam moje fotki :) Mój brzuch jeszcze mały więc nie mam jeszcze takich problemów jak Wy :P ale za to Martynka większa niż na swój wiek. Ja proponuje, żeby każda wysyłała ze swojego meila z podpisem z forum, chyba, że macie jakiś inny pomysł?

Gość kathana
Dzień dobry :) Mania znowu dobry pomysł. Ja to zrobię zdjęcie, jak skończy się u mnie remont. Na razie to nie wiem, gdzie się podziać, bo wszędzie syf :(

Gość Anett304
CZesc dziewczyny ;) widze, ze macie troche problemow zdrowotnych... mam nadzieje, ze wszystko sie ulozy tak ja trzeba :) co do wyprawki dla malutkiej , mamy bardzo malo rzeczy, tylko lozeczko, bujaczek i kilka ciuszkow i to zakupionych wczoraj :) ale teraz mam zamiar zabrac sie za to konkretnie :) wozek zamawiamy pod koniec miesiaca :) kurcze tak Was czytam i co chwile piszecie , ze bierzecie jakies tabletki , ja procz wit nie wzielam od poczatku zadnej innej tabletki,,,ale w Pl inaczej podchodza do ciezarnych niz w UK... a co dziewczyny z pampersami , robicie jakies zapasy wczesniej ? Wysylam wiadomosc na mail-a ;)

Gość Aliszonn
Hej moje Miłe! Nocka u mnie minęła spokojnie, synek dał pospać bo wariował tylko do północy. Teraz jemy sobie śniadanko i popijamy kawe inke. Na szczęście dziś ma odwiedzić mnie koledżanka więc może nie będę się az tak nudzić. Miłego dnia Mamuśki :)

Gość rockowa mamunia
Hej dziewczynki właśnie wysłałam maila i czekam na hasło :)

Gość AleksandraJL
Mania-śliczna ta Twoja Martynka a brzuszek masz naprawdę malutki, w porówaniu z moim:) Wysłałam hasło przy okazji Rockowej mamusi. Niedługo wstawię swoje zdjęcia Ja pampersów nie kupiłam jeszcze ani jednej paczki, najtansze są ponoć w Realu i rossmanie, pozakładajcie sobie te karty Rossne, kilka %znizki dodatkowo od ceny. Miłego dni

Gość DzoPru
Hej dziewcżYny. PodglPodglądam Was od kilku dni, przeczytałam całe 79 stron, wiec czuje jakbym Was trochę znała. Jestem przyszła mama Antosia, aktualnie w 24 TYGODNIU. Kompletna wyprawkę zastanówcie się nad pojemnikiem na zużyte pampersy. Podobno można kupić taki juz za ok. 150 zł. Kasa niemała, ale znajoma bardzo mi polecala. Mówi, że w mieszkaniu w ogóle nie czuć zapaszkow, co jest zmora Pewnym..... Problemem. Co do samopoczucia to jest ok. Miałam epizod kolki nerkowej -2tygodnie z życia... Ale już Przeszlo. Pozdrawiam Was ciepło.

mania zaraz dostane kompleksów... co taki mały brzusio:) ja to wyglądam jak balon przy tobie..

Gość rockowa mamunia
Dziękuje za hasło, niebawem w wolnej chwili wrzucę swoje zdjęcie. Wizytę mam w sobotę i może wtedy uda się uchwycić twarzyczkę synka bo ostatnio nie chciał ładnie się pokazać :) Mania1989 masz faktycznie malutki brzuszek, ja na swój już mówię "sagan" :D coraz gorzej sypiam bo nie mogę znależć wygodnej pozycji, skurcze miewam też dość często, drętwienie górnej części brzucha i nastrój znów ostatnio jakoś gorszy, huśtawki nastrojów znów wróciły nie wiadomo czemu ehh chyba przez brak słońca... W weekend mąż znów wyjeżdza w delegację a ja nienawidzę być sama i to dodatkowo mnie już martwi..