Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moze przyszla mamusia

CZERWCÓWKI 2015

Polecane posty

Gość Wera33
Mnie nic nie rwie w pochwie rozwarcia tez nie mam. Wszystko pozamykane a mam początek 36 tyg.

Gość Mama Karolka
Ja tez miałam cholestaze i z tego powodu wylądowałam w szpitalu bo non stop się drapałam...Mialam złe wyniki,wysokie próby wątrobowej i zapadła decyzja o cc w 30 tygodniu ciąży.Synek 1.950 kg,długi 45 cm.Dzisiaj ma roczek :)

Wera, rodze w rudzie śląskiej , paciorkowiec zrobiony , na krzepliwość krwi bedzie mi robił w szpitalu tak jak i mocz. Poszukuje majtek siatkowych wysokich zeby nic mi rany nie drażniło ale niestety problem mam z tym :( . Został tydzien i 1 dzien

Ja i Aliszon jesteśmy pod stała kontrola bierzemy leki i dziękujemy za troskę :P. A tak na poważnie, mamy świadomość co to za choroba i czym sie moze skończyć , dlatego właśnie sie leczymy.

Gość AleksandraJL
Mnie rownież nic nie rwie, nic mi nie jest. Przez to dobre samopoczucie nie dociera do mnie,że synek będzie z nami niebawem. Czuję się znakomicie, nawet stresu już nie mam. Codziennie dzwonią do mnie: mama , babcia, ciocia i pytają, czy już jadę na porodówkę haha. Już nie mogą się doczekać małego okruszka. Moja babcia jest pielęgniarką i to ona bedzie szczepić Leona ufff:) A co tam u Was, co dziś robicie? Ja zaczęłam od prania, po południu wpada do mnie przyjaciólka, wróciła z Krety, może jakaś pamiąteczke z wakacji przywiozła. Juz nie wspomnę o tym jak schudła w poł roku i wazy 50 kg, a po wycieczce musi być niezle opalona!!!! Pozostaje mi tylko podziwiać!:D

Mnie tez póki co nic nie boli :). Mnie na szczęście telefonami nie katują :P zreszta mało kto o ciazy wie , to tez pewnie powód . Powiedzcie mi , szczepicie na wszystko ? Ja mam dylemat jesli chodzi o pneumokoki ...

Gość Wera33
Ladyvader ja mam majtki standardowe na ranę bedziesz miec założony plaster opatrunek wiec raczej nic nie powinno urażać Aleksandrajl u mnie tez b dobre samopoczucie żadnych oznak zbliżającego porodu nawet brzuch mi nie opadł Nic w sumie dziwnego jeszcze mies mi został. Co do cc b cieżko jest wstawać z tych szpitalnych łóżek one sa wysokie rana ciągnie i słyszałam ze mozna pas usztywniający cos Ala gorset zakupić ktory sprawi ze ta rana nie bedzie sie ruszać Obiło Wam sie dziewczyny o uszy?

Gość Wera33
Ja szczepilam na wszystko wg zaleceń lekarza i położnej w mojej przychodni. Ale juz zapomniałam jak to było MusZe o tym poczytać.

Wera mi ... Ale niestety ten gorset jest tylko do chodzenia, absolutnie nie można w tym leżeć. Rozmawiałam o tym z ortopedą i facetem, ktory zajmuje sie dystrybucja tych gorsetów. Chyba ze mówimy o jakiś innych w każdy razem, ten z którym miała do czynienia, był sztywny napewno ułatwiał by poruszanie sie, ale wstawiania z nim nie wyobrażam sobie..

Gość Anett304
No to chyba więcej tych cesarek będzie niż silami natury :) Ja już bym chciała być po i mieć już moja kruszynkę przy sobie ;) Z tymi szczepieniami...;/ ja już wiem, ze w 8 tyg życia Lenki będzie szczepiona na krztuśca...

Gość aska179
Dziewczyny a test na paciorkowca jest obowiazkowy bo mi nic,lekarz o tym nie mowil? Mnie jak cos kulo w srodku to dal mi tabletki bo uznal ze to przez infekcje i przeszlo od tyg dobrze sie czuje tez brak oznak a mam 35 tydz wiec jeszcze czas

Gość AleksandraJL
Anett-A Ty tez cesarka:)? bo nie pamiętam Aska-Co do paciorkowca to nie wiem, jak to jest nie chce nikogo wprowadzać w bład czy obowiązkowe, czy też nie. Ale masz jeszcze dużo czasu to pewnie CI wykona, ja bede miała to robione we wtorek czyli 38 tydzien. To jest niegrozna bakteria dla kobiety i niczym się nie ujawnia, za to dla dziecka może być niebezpieczna. Co do szczepień to zamierzam szczepić tak jak każą

Kurcze ja też nie miałam badań na paciorkowca. Mam iść wcześniej do szpitala to może mi zrobią. Ja dopiero wstałam, bo musiałam odespać trochę nocy. Dziś mnie bolał pół nocy brzuch jak na okres. Możliwe, że to przez to, że nie mogłam się wypróżnić... Nad ranem było trochę lepiej, ale dalej czuję takie jakby gniecenie w środku.

w karcie ciąży jest miejsce na wpisanie wyniku z paciorkowca, i położna mówiła, żebym ten wynik koniecznie ze sobą zabrała, więc sądzę, że jest to obowiązkowe badanie. paciorkowiec musi "wyrosnąć" albo i nie, ale na to potrzeba czasu, ja czekałam na wynik ok 6 dni. więc powinni wam lekarze zrobić, jeszcze przed samym szpitalem, tym bardziej , że wykrycie paciorkowca uniemożliwia poród sn...... ktoś coś jeszcze o szczepieniach?

Gość gość
nie uniemozliwia, porod sn jest mozliwy przy dodatnim wyniku paciorkowca GBS, trzeba tylko podac antybiotyk przy porodzie, nie wprowadzaj ludzi w błąd

Gość Aliszonn
cześć kochane. Ja wymaz na paciorkowca miałam pobierany w zeszła sobotę na wizycie, więc wynik będę miała na następnej za tydzień albo jutro jeśli położą mnie do szpitala. Odebrałam dziś wózek, jestem zachwycona. Oczywiście nie mogłam się powstrzymać żeby go nie złożyć, więc stoi już gotowy w przedpokoju. Jestem na prawdę zadowolona, tym bardziej że w gratisie dostałam jeszcze do niego pasującą parasolkę:) w temacie szczepień: my nie szczepimy w pierwszej dobie życia, odroczymy szczepienie jak tylko się da. na pewno zaszczepimy na gruźlicę, resztę będziemy odraczać i szczepić wybiórczo. widzę że życzliwy "gość" co podniesie na duchu zawsze się znajdzie. Na szczęście Lv mamy dobrą opiekę i wszystko będzie w porządku!

nie słyszałam o podaniu antybiotyku, ale słyszałam o cięciach, ze względu właśnie na paciorkowca. mówię co wiem. Aliszon pochwal się zdjęciem wózka... ;)

Gość rockowa mamunia
Cześć dziewczyny :) Do mnie właśnie dotarła paczka z Anglii od bratowej i jestem dosłownie zasypana ciuszkami na najbliższe kilka miesięcy :) Przyszedł też bujaczek i dzisiaj zamierzamy do reszty urządzić pokój dla Adasia. Wiecie co, dzisiaj rano popłakałam się ze strachu przed porodem!! Pewnie przez hormony takie emocje ale całą noc śnił mi się poród i jakoś rano o tym pomyślałam, że będzie ciężko, że muszę dać radę ale jak to będzie... Za każdym razem jak kładę się spać to boje się że w nocy się zacznie... Ehh miewam takie dni gorsze czasem że hormony szaleją. A trzeba byc dobrej myśli przecież... Dziewczyny nie przejmujcie się takimi historiami o tej cholestazie! Wszystko będzie w porządku, a tak jak już ktoś napisał zawsze znajdzie się jakiś mądry pocieszyciel..

Gość aniusia2023
dziewczyny co pakujecie do torby, zeby mieć co zjeść zaraz po porodzie. Bo ja przy pierwszym porodzie, jak urodziłam, to przenieśli mnie na salę jednoosobową i tam byłam z mężem przez dwie godziny ( i powiem że dostałam suchą kromkę chleba z masłem). A wiem ze po porodzie trzeba zjesc jakikolwiek posiłek. Pozniej dopiero przeniesli mnie na salę 4 osobową. Ja mam spakowaną wodę niegazowaną , kupiłam paczkę herbatników. Nie wiem co jeszcze zabrać. Jak rodzicie? Z mężem czy same? Ja tak jak pierwszy poród z mężem, to teraz też z mężem.

Gość gośćmiska
Ja urodzilam po 20 tak wiec dopiero jadlam sniadanie

Gość Anett304
AleksandraJL będę rodziła sn :) Właśnie wróciłam ze sklepu i Pani się mnie pyta kiedy koniec a ja mowie, ze za 3 tyg a ona tak? a wygląda jakby to miało być zaraz :D A co do tego paciorkowca, kurde u mnie to w ogóle kosmos , muszę poczytać czy w UK praktykują takie coś, skoro to b ważne to chyba powinni...

Gość Aliszonn
Wysłałam Wam zdjecia naszego pojazdu:) ja rodzę z mężem, chociaż jeśli będzie chciał wyjść na II faze porodu to nie będę miała nic przeciwko. Do jedzenia spakowałam sobie do torby tylko herbatniki. W razie czego zawsze mąż mi coś dowiezie do jedzenia. Ojj dziewczynki jeszcze tylko malutka chwila z brzuszkami nam została:)

Gość aniusia2023
Ja juz sie nie umie doczekać, kiedy zobaczę moją Julkę. Córka również nie umie doczekać się siostrzyczki. W kwietniu skończyła 3 latka. Mój mąż by przy mnie od 3 w nocy aż do 13.00 , urodziłam o 9.00 rano. Ale po porodzie byl ze mną jeszcze dwie godziny w sali jednoosobowej i mnie wspierał, trzymał córkę na rączkach. Później zaniósł moją torbę na salę ogólną, pomógł przełożyc sie na lozko i polozny go wygonily już. teraz sie zmienilo, bo u nas w szpitau gdzie bede rodzić, mozna odwiedzać kobiete po porodzie i wchodzić na salę. a jak 3 lata temu urodzilam, to maz mogl tylko wejsc na koryatrz na chwilke, max 10minutek. a teraz bedzie super. jak sie czujecie? widze ze nie jest nas za duzo, na porod naturalny. ja chcialabym przed terminem urodzić. termin mam na 20. lekarka powiedziala, ze szyjka skrócona, to chyba dobrze???

Gość aska179
ja również szykuję się na poród naturalny i już nie mogę się doczekać Adasia ;) zarówno jak starszy synek i mąż ;D choć chciała bym wytrzymać do 29 czerwca ( ur i imieniny mojego męża lub ewentualnie 1o czerwca bo to ur pierwszego synka ;) ) jednak mały sam wybierze sobie dzień ;) Dziękuję Aleksandra troszkę mnie uspokoiłaś wizytę mam w 37 tyg więc dopytam lekarza ;)

Gość aska179
Dziewczyny a pampersy orginalne pampersa kupujecie bo ja pierwszego synka mialam caly czas na pampersie i teraz sie tak zastanawiam bo ktoras z Was wczoraj pisala o kosmetykach baby dream a pampersy i chusteczki tez przeciez z tego sa?

Gość aniusia2023
ja z pierwsza corka uzywalam pieluszek dada z biedronki, nie uczulaly. teraz tez kupilam dady i chusteczki mokre fitti z biedronki

Gość Wera33
Fajny wózek zgrabny to jest chyba jakiś hit bo koleżanka na fejsie taki miała A jeszcze lepiej podoba mi sie z tym nosidełkiem Dziewczyny jak macie sie czymś pochwalić jak to Ladyvader napisała to dajcie foty Lozeczkiem pokojem itd :)

Gość rockowa mamunia
aska179 ja też oczekuje Adasia :) i tez chcę rodzić sn, w sobotę mam wizytę zobaczymy jak tam moja szyjka, do torby nie pakowałam jeszcze jedzenia (jakos wyszło mi z głowy) ale myślę że wrzuce jakieś herbatniki i wodę, z resztą wszystko można kupić na miejscu w razie czego. Mam dylemat co do ubranek dla małego, czy body z krótkim rękawkiem też brać czy tylko śpioszki i pajacyki plus kaftanik?

Gość aska179
ja właśnie nie chcę uczyć na tych droższych kosmetykach i pampersach bo właśnie z pierwszym tak zrobiliśmy i do tej pory używamy żelu i balsamu z la roche bo po innych go wysypuje... I tak jak któraś z Was napisała że są dobre to pomyślałam że może na początku tych spróbuje.