Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dziecko w przedszkolu bluzka z krotkim czy dlugim rekawem

Polecane posty

Gość gość

mam watpliwosci jak dziecko ubrac- czy do sali puszczacie w krotkim rekawku, czy dlugim?

Zależy jaka jest pogoda. Syn jest w zerowce szkolnej. Jak jest ciepło to w krótkim. Kiedy jest chłodniej z długim, a jak jest mu za ciepło to zdejmuje i zostaje w koszulce.

Gość gość
Krótki + rozpinana bluza, którą łatwo zdjąć w każdej chwili i znów włożyć. Ale to tylko moje zdanie.

Gość gość
tu autorka. moje dziecko ma 3 lata, i nie jestem pewna, czy sie rozbierze, jak mu za cieplo. w ferworze zabawy pewnie nie zwraca na to uwagi, spocony biega i nie pomysli, by sie rozebrac. panie to mają w glebokim powazaniu, nie poprosze przeciez, by pytaly go czy mu nie za cieplo lub za zimno..

Gość gość
Moja jest w krótkim rękawie, w przedszkolu mają ciepło. W domu też przecież w bluzach nie siedzimy.

Gość gość
to ja wam cos napisze. moje dziecko 4 lata pierwszy rok przedszkola. pierwsze dni wrzesnia byly chlodne u nas. mieszkam bardzo blisko przedszkola, szlam na zakupy i z daleka widze moje dziecie.. oczywiscie przeszlam tak, by mnie nie widzialo, a wracając do tematu- krotki rekaw i wiatrowka rozpieta, nie zalozylo bluzy. oczywiscie wszystko tlumaczylam, co ma robic, jak sie ubrac, ale chyba za duzo tych ibnstrukcji w pierwszych dniach. efekt- chory. jak grzecznie poprosilam, by zerknely, czy ubiera sie adekwatnie do pogody, to pani npowiedziala, ze zawsze patrza.

Gość gość
No dobra, ale z drugiej strony jak go przegrzejesz i się nie rozbierze, bo zapomni, to się spoci, potem to na nim wyschnie i efekt będzie ten sam: infekcja.

Gość gość
ja w szatni zdejmuje synowi bluze i puszczam go na sale w bluzce z krotkim. On wlasnie sam nie zwroci nawet uwagi, ze mu za cieplo. I tak mu i w tym nawet za goraco. Gorzej, bo jak rano jest zimno, to ma bluze w szatni... W pt u nas bylo ladnie, przychodze po niego, a on w bluzie zapietej pod szyje... A przegrzanie jest gorsze od lekkiego chlodku. Zwracalam juz jednej Pani uwage, ze jak sama jest lekko ubrana, to i synowi bluza niepotrzebna, ale tego dnia byla inna... Niestety czesto sie zmieniaja. Raz wzielam sie na sposob- nie zostawilam bluzy w szatni, bo wiedzialam ze ma byc cieplo. To i tak ubraly mu... Czyjas bluze, ktora ktos zostawil. Jutro kolejna rozmowa

Gość gość
Ja osobiście wolę zmarznac niż się zdzień,, wiec dziecko też ubieram odpowiednio do temperatury. A jak zapomni założyć bluzy pod kurtkę to trudno przecież nie siedzą na dworze cały dzień, od razu się nie rozchoruje.

Gość gość
tak, ale jak idziemy o 7.40 to jeszcze nie wiadomo, jaka bedzie pogoda, ciezko przewidziec. Tez jestem zdana na to, ze dziecko sie dobrze samo ubierze, bo panie u nas tez nie zwracaja uwagi na to, wazne, ze one sa dobrze do pogody ubrane

Gość gość
W przedszkolu czy szkole moje dzieci przez cały rok chodzą w bluzkach z krótkim rękawem. W placówkach zazwyczaj jest ciepło. W przypadku moich dzieci przegrzanie zwykle kończy się chorobą. praktykuję zimny chów :P

Gość gość
to u mojego syna to samo. Od razu katar. Czasem sobie mysle, ze moglam go cieplej ubierac, nie 'hartowac', to teraz by byl bardziej przyzwyczajony do tej sauny w przedszkolu :P