Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pracodawca pozwala pracować chorym pracownikom

Polecane posty

Gość gość

witam do jakiego urzędu/jednostki mogę zgłosić chore pracownice w sklepie? Nie chcą iść na chorobowe, bo grożą im nie przyjemności ze strony pracodawcy (podpytałam czemu pracują ). Jednakże pracowanie akurat w sklepie z żywnością , kichając, kaszląc nie jest chyba ok? Nie chciałabym im zaszkodzić, ale szefowi....

Gość gość
Heh ja pracowalam w przedszkolu i do pracy chodzilam z 40 stopniowa goraczka, rozwolnieniem i wymiotami. Nie bylo mowy o chorobowym.

Gość gość
to nie jest normalne, mogłaś dzieci pozarażać..co się dzieje z tym krajem...

Gość gość
ktos musi z tym zrobic porzadek

Gość gość
tylko co

Gość gość
Wiem ze moglam i pewnie nie jedno zarazilam. Co sie dzieje? Wiem ze u mnie to akurat byla placowka prywatna gdzie oszczedzalo sie na wszystkim poczawszy od kadry pracowniczej konczac na posilkach dla dzieci. Przyklad... w menu byla drozdzowka w rzeczywistosci jedna drozdzowka byla przekrojona na 4 kawalki i dziecko mialo po kawalku to samo z jablkiem czy bananem. Jogurt dzielony na 2. Masakra. Na szczescie juz mnie tam nie ma

Gość gość
o mój boże... przecież pracodawca nie może Ci odmówić L4 a w Twoim przypadku pójście na nie było oczywistością..

Gość gość
Tak ale wtedy ona na moje miejsce przyjelaby kogos innego i ja juz nie mialam po co wracac. A potrzebowalam tej pracy. Jedna ich pracownica byla w ciazy pracowala do samego konca urodzila, miesiac dostala zwolnienia i musiala wracac bo tez by juz jej nie przyjela. Widzisz tacy sa ludzie dorabiaja sie na czyjejs krzywdzie. Ale podobno zlo wraca.

Gość gość
szczyt wszystkiego. za granicą tego nie ma.. tak,oby karma istniała

Gość gość
Najlepiej najpierw skonsultuj cala sprawe np. z taka firma http://szkoleniabhpopole.pl/ jeszcze nigdy nie miałam okazji korzystac z takich usług, ale z tego co widzee to wydaja się być wiarygodni, wszystko na miejscu. Na pewno powiedza Ci jak po kolei wszystko to załatwić, żeby cala ta sprawe naprostowac. Powodzenia!!!