Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

NAJDZIWNIEJSZE Zasady w Domach jakie spotkaliście u znajomych top2

Polecane posty

Gość gość
Korektor od ortografii pewnie ma w domu meblościankę słomiana matę i ławę z dwoma fotelami skoro tak sie oburzył .:D

Gość gość
gość dziś Ja też myję ręce po sikaniu nad małą miseczką a wodę używam potem do spłukiwania siku. Nie ma różnicy, czy woda pójdzie ze zbiornika, czy z miski - efekt ten sam a oszczędność duża. Poprawka Nie ten sam efekt bo czysta woda ze zbiornika jest czysta woda a ta zbierana brudna i potem stoi i kibelku i śmierdzi. Bo toaleta powinna byc płukania czysta woda !

Gość gość
do 10.11: Psujecie sobie wzrok. W całym pomieszczeniu powinno być równomiernie jasno.

Gość gość
ja pierdziele, naprawde ludzie w dzisiejszych czasach oszczedzaja na splukiwaniu kalu i sikow?:O Ile oszczedzacie? 10zl miesiecznie?:O Jeszcze gdyby to robili ludzie biedni, to slowa bym nie powieziala, ale jestem pewna , ze robia to jacys skapcy:O

Gość gość
150 zł rocznie:D Masakra

Gość gość
150 zł przez 4 miesiące.nie rocznie,czyli przez 1 miesiąc około 38 zł.

Gość gość
Toc to taka kupa kasy ze nie mozna zaszaleć : D

Gość gość
rocznie 38 zł x 12 miesięcy=456 zł.rocznie

Gość gość
Lepiej znajdź lepsza prace i zarób o te 38 zł wiecej w miesiącu a nie brud smród i średniowiecze wstyd zeby w dzisiejszych czasach tak żyć

Gość gość
38 zł w skali miesiąca to niby nic,ale w skali roku 500 zł to już coś.

Gość gość
Śmieszy mnie jak ktoś dla 10zł jest w stanie nie spłukiwać sików czy gromadzić wodę do wiadra. W imię czego tak dziadujecie? Bo to co robicie to dziadostwo. Nie bieda, nie oszczędność a dziadostwo. Smród, syf, bałagan, latanie z wiadrami w imię czego? 10zł? Toż za to nawet się nie najecie.

Gość gość
Gdy idę pod prysznic mam wiaderko i tam wlatuje woda ,która jest na początku zimna.To samo robię w umywalce i w zlewie.

Gość gość
dokładnie to samo sobie pomysłam kup 3 paczki fajek mniej w miesiącu a żyj jak cywilizowany człowiek z czysta toaletą

Gość gość
38 zł to nie 10 zł.

Gość gość
Pewnie te same osoby wyrzucają śmieci do lasu bo im szkoda 20zł zapłacić miesięcznie. A jak jadą na wakacje to biorą konserwy i kanapki na 2 tygodnie. Sory ale pieniądze są po to aby życie było wygodne i tak do tego podchodzę.

Gość gość
U mnie nikt z domowników nie pali ani nie pije kawy.Alkoholu tez rzadko.

Gość gość
w przypadku niespłukiwanie szczyn spłuczką radze szukać oszczędności gdzie indziej , 1 pizza w miesiącu i masz ''nadwyżkę'' za wodę zwróconą , ja chyba wyjade z tego kraju nie da się spokojnie oglądać marazmu umysłowego jaki tu panuje , zacofanie , syf

Gość gość
38zł no super kasa. Ale nie pomyśleliście, że za te 38zł to cała rodzina żyje w syfie, smrodzie i dziaduje. Lata cały dzień z wiadrami. Kurde weźcie sobie zrezygnujcie w w ogóle z wody i bierzcie zbierajcie deszczówkę do wanny a ścieki wylewajcie na ulicę. Zaoszczędzicie jeszcze więcej.

Gość gość
Akurat w kwestii higieny nie podzielam twojego zdania, oczedzam na czym innym. Jestem minimalistka. Nie kupuje zbędnych rzeczy, jesli juz cos mam to nie kupuje kolejnego, np buty mam tylko 4 pary. 2 kurtki i płaszcz , na każda okazje cos po jednej rzeczy. Spoko. Ale za to mam czysta wode, zdrowe jedzenie,na to wydaje kasę i u mnie w domu nic nie śmierdzi, nic nie zalega wszystko niepotrzebne wyrzucam albo oddaje. Prąd tez jest po to zeby z niego korzystać.

Gość gość
A właśnie wolę wydać na pizzę niż na wodę do spłukiwania,bo pizzę robię w domu i to przepyszną i z wieloma dobrymi dodatkami.

Gość gość
zaraz ktoś założy temat '' spłukujemy siki i kupe oryginalnie wbudowana w kibel spłuczką czy wiadrem ?''

Gość gość
k***a ludzie topik jest o dziwnych zwyczajach w domach, a nie k***a o dyskusji czy to k***a dobrze ze ktos splukuje kibel woda z mycia rak czy nie. Chcecie sie wyklocac to zalozcie osobny top!!!! bo mam dosc tej dyskusji ktora pewnie bedzie sie ciagnac do usranej smierci.

Gość gość
Dziwny zwyczaj mojej bratowej, wszystkie skarpety , majtki , stanik wszystko trzyma w reklamówkach foliowych zawiazanych i tak w szafkach poutykane, jak chce założyć np.rajstopy to rozwija każda i szuka.:)

Gość gość
woda,która przed chwilą naleciała i to z mydłem raczej daje rade - gorzej jak pół dnia stoi i czeka na wylanie - ale jak są tam detergenty to o dziwi powinno jakoś dawać to radę co nie zmienia faktu że dla mnie taka oszczędność jest dość dziwna -aczkolwiek ja oszczędna nie jestem,

Gość gość
no tak jakie to polskie lepiej się nażreć nachlać niż zadbać o higienę bo trzeba by wydac kilka złotych , nie masz się czym chwalic wolisz przejesc niz wydac na wodę , zabrzmiało to żałośnie , ciekawe jaka waga przy takich pomysłach na siebie

Gość gość
A ja mam taki odr***** tak zostałam wychowana ze po skorzystaniu z toalety naciskam spluczke. Oszczędzanie na higienei to oszczędność

Gość gość
No i mamy obraz polaka cebulaka. Na wakacje jadą pewnie "all inkluzive" i muszą nażreć się jak świnie i pochować do reklamówek bo "zapłacone jest".

Gość gość
gość dziś na pewno ważę więcej od ciebie,boś ty zasuszona i dlatego taka nerwowa.

Gość gość
a umycie tego wiaderka po brudnej wodzie chyba tez kosztuje nie ? trzymasz zużyta wode we wiaderku albo misce, jak sie nazbiera to spłukujesz kał i siki ale później chyba myjesz tą miskę ? czy w ramach oszczędności nie myjesz i leży brudna ? wytłumacz mi to jeśli myjesz to wiaderko to idzie na to woda i płyn więc wydajesz na to też powyżej 30 zł miesięcznie więc gdzie oszczędność ? przecież ta pseudo-oszczędność nie dość że nie zyskujesz żadnej kasy to jeszcze w brudzie żyjecie masz UROJONE 150 zł jeśli nie myjesz tego wiaderka albo miski w której stoi zużyta woda to musisz mieć smród okropny, zgnilizna i resztki jeszcze po jakis płukaniach i to stoi brudne w kącie ? matko boska :O

Gość gość
Pewnej ńie myje bo to brudas skoro nie przeszkadza jej splukiwanie siku zużyta brudna woda która potem stoi w kibelku i śmierdzi bo napewno nie używa jej 2-3 litry aby dobrze spłukać a zapewni z pol litra i miesza sie to z sikami.