Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

NAJDZIWNIEJSZE Zasady w Domach jakie spotkaliście u znajomych top2

Polecane posty

Gość gość
Ja używam bialy , w Irlandii jest tylko bialy ;)

Gość gość
Ty babsztylu od pralki w kuchni. Komu ty chcesz dziewczyno zaimponowac? W domu mam osobne pomieszczenie z pralka, bo mam na tyle przestrzeni i pomieszczen, salon jest osobno, jadalnia, kuchnia osobno, wiec czym ty komus chcesz imponowac? W mieszkaniu mam pralke w lazience, bo nie mam osobnych pomieszczen na wszystko, i nie mam z tego powodu kompleksow Udajesz nowobogacka, ale logika zrywa ci sie w pewnym miejscu. Gdzie trzymasz suszarke? - mam na mysli elektryczna o ktorej pisalas. Tez w kuchni? I dlaczego nie masz pralni? Gdzie masz pomieszczenie w ktorym ladnie stoja razem pralka, suszarka i deska do prasowania oraz kosz na brudne ubrania? Nie masz? Bo nie masz tyle miejsca w domu, wiec porozgracalas wszystko i pralka wyladowala w kuchni, a teraz probujesz sie dowartosciowac, jakie to modne i postepowe. W ogole olalabys te kwestie gdybys nie miala problemow ze soba i wysokie poczucie wlasnej wartosci. I obrazac zaczelas ty, spinajac sie, jacy to inni zacofani i tyle dlatego z toba pisalam, bo draznia mnie takie osoby a kwestie usytuowania pralek mam w glebokim... powazaniu Chodzi tylko o twoja drazniaca osobowosc*****isesz do siebie i wspierasz siebie a te osoby co wyzywalas i zarzucalas ze sa mna po godzi 22 - wez sie lecz, dziewczyno, akurat mam ochote caly wieczor z toba polemizowac (ironia) Milego dnia

Gość gość
do 01.12: Chora jesteś! Sama się zamknij podczas wizyty gości, żeby ich głupotą nie zarazić!

Gość gość
do 01.43: Palantko, nie chodź do ludzi z psami, jak ich tak nie znosisz. I nie piszę tego jako właścicielka psa, bo mam na nie alergię. Ale dla kogoś to jest prawie członek rodziny.

Gość gość
gość dziś [06:26 Jaka nienawisc z ciebie zieje aż strach frustratko mało ci było wczoraj to juz z samego rana swoje 3 grosze musisz dodać idź sie lecz chore babsko !

Gość gość
Dziwie sie ze w ogole chciała z tobą dyskutować zaczęłaś ja obrażać i od Kozaków wyzywać ze ma pralke w kuchni bo miejsce pralki jest w łazienkę to ty jestes nienormalna zacznij sie leczyć jestes chora znienawisci to niebezpieczne

Gość gość
Udajesz nowobogacka, ale logika zrywa ci sie w pewnym miejscu. Gdzie trzymasz suszarke? - mam na mysli elektryczna o ktorej pisalas. Tez w kuchni? I dlaczego nie masz pralni? Gdzie masz pomieszczenie w ktorym ladnie stoja razem pralka, suszarka i deska do prasowania oraz kosz na brudne ubrania? Nie masz? Bo nie masz tyle miejsca w domu, wiec porozgracalas wszystko i pralka wyladowala w kuchni, a teraz probujesz sie dowartosciowac, jakie to modne i postepowe. X Rozj***las mnie tym Matko ...ze sa tacy ludzie na swiecie jeszcze wscibscy co cie obchodzi gdzie ma kosz na pranie może ma schowek dzizus byłaś tam widziałaś ze pozagracala ? To ze ktoś ma pralke w kuchni nie znaczy od razu że głupi i bezmyślny a ci z pralka w łazience sa mądrzejsi i wszystko maja w jednym miejscu bo sa tacy dobrze zorganizowani :D to smieszne ..:D

Gość gość
Oj baby! o co wy się tu kłócicie? Jedna od drugiej chce być lepsza. Anonimowo to można bluzgac ile się da, ale po co psuc sobie dzień takimi durnymi tematami?

Gość gość
Nie wiedziałam, że na świecie są takie idiotki jak te dwie od pralek. Jazgoczą jak przekupy na targu. Z dziwnych zwyczajów - u mojej koleżanki do każdego dania walą pełno surowej cebuli, bo to "najtańsze witaminy". Mało tego - jedzą kanapki z surową cebulą na śniadanie i od wszystkich śmierdzi cały dzień. Wieszanie dywanów na ścianach to wschodni zwyczaj. W Rosji wszyscy tak mają i nie są to żadne kilimy tylko normalne dywany na cała ścianę. Może to dlatego, ze tak są mroźne zimy i dywany izolują od zimna?

Gość oszczedzam
czytałam pierwszą częśc i tą druga i dochodzę do wniosku,że tutaj w w większośc***iszą osoby mieszkajacy albo z rodzicami,albo bezdzietne i do tego bogate. Niektóre przyukąłdy sa śmeiszne,niektóre obrzydliwe,ale dlaczego wyśmeiwacie ludzi ktorzy oszczedzaja energię elektryczną nei używajac światła gdy TV jest włączone lub komp,a nie robi sie nic takiego aby swiatło było potrzebne. Dlaczego śmieszy Was,że ktoś spłukuje wodę w WC wodą zbieraną do wiaderka np.z mycia rąk,zębów,płukania owoców. Od 4 miesięcy praktykuję takie oszczedzanie wody i zaoszczedziliśmy przez to 150 zł. Ba,myślę nad przeróbką odpływu wody z prania w taki sposób aby woda wylewała się do WC,a w razie "posiedzenia"kogos na "tronie"można było zatamowac odpływ i wpuszczac go do rur jak w tej chwili.Ba,mysle nad tym aby odpływ z umywalki,zlewu zrobić w ten sam sposób.Myślę i na pewno coś wymyślę z mężem. Swiatło używam tylko jak jest mi potrzebne,gdy ogladamy TV czy siedzimy przed kompem to go nie używamy. I nie to,że oszczędzamy bo nas nie stac,bo możemy zapłacic więcej za rachunki,ale lepiej zaoszczedzic pieniedze i przeznaczyc je na cos innego.

Gość gość
10:11 - jak można żyć tak niehigienicznie żeby woda zbierana z mycia zębów, warzyw, naczyń stała i spłukiwanie siku ? ta woda to stęchlizna, bród i smród, rozmnażają sie bakterie , wtretne zarazki mikroskopijne, jakbys zobaczyła pod mikroskopem to bys sie przetaziła i to wszystko po to żeby zaoszczędzić 150 zł ? :O na ile czasu7 bo nie napisałaś życie w śmierdzącym syfi i brudzie żeby stówke mieć, wole wydać to 150 zł i mieć czysto, mam estetycznie, kibelek błyszczy, lśni, pachnie konwaliami , nowoczesne, po remoncie nie wyobrażam sobie tam wlewać jakiś syf z pomyj

Gość gość
gość dziś a ja to robię,wiadra szt.2 mam zamknięte,a że woda w kiblu nie taka czyta,no cóż kibel zamknięty .NIc nam sie nei dzieje a ja ja mam w kieszeni wiecej kasy.Mnie sie to podoba,Tobie nie musi.

Gość gość
ja na pewno sie na to nie zdecyduje nawet gdybym miała zaoszczędzić 200 zł , źle bym sie z tym czuła , niekomfortowo , mam wc geberit z szufladką w ścianie , do szufladki wrzucam sztyfty zapachowo-czyszczące specjalnie do tego przeznaczone i jak sie wode spuszcza to dezynfekuje i jednocześnie zapach jest na całe pomieszczenie pomyje nie wchodzą w żadnym wypadku, na działce można tak robić albo w jakims chlewie a nie w domu w którym sie mieszka

Gość gość
Popieram wpis wyżej, gdzie tu higiena ? Jak mozna woda splukiwac toaletę brudna woda, przeciez smród nie do wytrzymania. W XXI wieku takie rzeczy WSTYD ! Jak w średniowieczu Bogate kraje maja samoczyszczace sie toalety podgrzewane deski kiblowe .. Itp a w Polsce cywilizacja lezy .

Gość gość
Któraś tu kiedys pisała ze myje podłogę brudna woda z pralki , to dopiero musi byc syf aż sie lepi pewnie fujj juz to czuje

Gość gość
gość dziś a ja to robię,wiadra szt.2 mam zamknięte,a że woda w kiblu nie taka czyta,no cóż kibel zamknięty .NIc nam sie nei dzieje a ja ja mam w kieszeni wiecej kasy.Mnie sie to podoba,Tobie nie musi. Wole mieć mniej o te 150 czy 200 zł a mieć komfort i czystość w domu , majtki i stanik pewnie tez nosisz bylejaki i brudne bo przeciez tego nie widać ? Takie zakłamane brudasy nienawidzę takich ludzi. Powierzchowna czystość a pod spodem lep na muchy

Gość gość
przez taką pseudo-oszczędność jak używanie stęchłej zastałej brudnej wody do spłukiwania i mycia podłogi rozwijają się choroby tylko dana osoba nie wie o tym że np ma uczulenie uporczliwe i to od tego , czy z sedesu unoszą się bakterie ze zgniłej wody bo przecież nie myją sedesu po zalaniu zlewkami bo oszczędzają. Później lekarze, płacenie za dermatologów, a to wypadają włosy albo grzybica, katar skracanie sobie zycia

Gość gość
Zglaszam topik do usunięcia

Gość Cococo
Ci co maja odplyw wody z pralki na ogrod dbaja o srodowisko. Normalna praktyka, jesli oczywiscie ktos moze sobie na to pozwolic. Splukiwanie kibla woda od czegos tam i czekanie az sie wiecej nazbiera jest moim zdaniem niehigieniczne, podobnie jak wiekszosc wymienionych tu dziwactw. Ogladanie telewizji bez zapalonego swiatla psuje wzrok. Niektorym oszczedzanie (bo nie sadze, ze ktokolwiek robi to zeby byc bardziej eko) przyslonilo mozgi.

Gość gość
zatęchła woda z resztek stojąca jest najgorsza, jak cię nie stać na wc to już lepiej mieć drewniany wychodek na dworzu , to juz jest bezpieczniejsze niż zarazki hodowane w wodzie w zamknięciu

Gość gość
Mamy w domu dwie lazienki; jedna z prysznicem, druga z wanną, i normalnie mamy zlewy, mimo to moja babka codziennie bierze miednicę, idzie do kuchni i myje się nad zlewem w kuchni :O raz w tygodniu wchodzi pod prysznic. W*****a mnie to, bo muszę później szorować zlew w kuchni i zbierać jej kłaki. Na pytanie czemu nie pójdziesz myć się do łazienki jak normalni ludzie, odpowiada nie bo nie, bo u niej w domu nie było łazienki i każdy mył się w kuchni i jej tak zostało. I ona nie lubi. Ja pierdziele 🖐️ to dobrze że chociaż korzysta w takim razie z kibla a nie chodzi i sra np do wiadra na podwórku 😴

Gość gość
10:46- haha wspołczuję, wiem jacy sa starsi ludzie

Gość gość
no tak, nalewa wody do miednicy, chlapie sie, potem myje zeby juz nad zlewem i wode tez k***a wylewa do zlewu. Mówię Wam komicznie to wygląda. Na nic moje tłumaczenia i prośby.

Gość gość
Babka jak babka ale moja koleżanka 40 lat ma i całe dzieciństwo wychowała sie w domu bez laziem Nikt raz mieszka w bloku ma wannę ale wstawia do niej plastikowa miskę i co wieczór sie w niej opłukuje bo mowi ze przyzwyczajona :D

Gość gość
kilim to nic innego jak dywan na scianie ,szczyt wiochy , chyba po to zeby scian nie brudzic , wygląda to przetragicznie , zakurzone od lat bo wątpie aby ktoś odkurzaczem jechał w pionie

Gość gość
ja kiedyś byłam w takim domu gdzie szczyny spłukiwali wiadrem , tego smrodu odoru w łazience nie zapomne chyba nigdy , mnie sie to kojarzy z głęboką małomiasteczkową patologią biedą z nedzą sodomą i gomorą i diabli wiedzą z czym jeszcze , nie wstyd wam wpuszczać do takiej łazienko-chlewu normalnych ludzi ? ten cały smród i malaria w imię czego ? 150 zł na pól roku , jesssuuuu dziki kraj do cywilizacji daleko

Gość gość
szczyt wiochy tak samo jak meblościanka :/ albo słomiana mata na ścianie z przypiętymi do niej pocztówkami Ale sa piękne drogie kilimy jesli ktoś pochodzi ze wschodu i taka jego tradycja i dom ma urządzony w tym stylu to czemu nie? Moze mieć jeszcze i samowar , taki look napewno lepszy niz meblościanka segment :D trumnoregał itym podobne dziadostwa. I ława z dwoma koniecznie fotelami

Gość gość
DO gość dziś ,szczyt wiochy to napisać tak jak Ty"napewno" gdy powinno być na pewno.

Gość gość
zatrudnij się jako korektor błędów ortograficznych literówek itp tu chyba nikt za to nie płaci krecie , skąd biorą się takie zakute łby

Gość gość
Ale sens zrozumiałeś czy tylko czepiasz sie pierdół, aby sie czepnać czegoś? Ortografię to ja mam w jednym palcu, zwykła literówka, szybko pisałam ale już jest szanowny korektor!