Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marlenka2206

Mamy na marzec 2015r

Polecane posty

Ale cisza od wczoraj co sie z wami zadzialo kobietki! Ja juz po sniadaniu corka meczy mnie abym ja zawiozla autem bo mowi ze zimno a co dopiero jak przyjdzie zima ;-)

Witam Co noweg u Was słychać. My jesteśmy w trakcjie jedzenia śniadania:-) Znów nie czułam głodu ale musiałam zjeść bo potem w dzień zjadam drugie tyle co powinnam. Dziś bardzo zimno i nadal wieje. Ja dziś miałam noc taka sobie. Obudziłam sie o 1.30 do wc i już nie mogłam zasnąć. Przewalałam się z boku na bok chyba za 2 h. Całe noce przesypiam na prawym boku. Jak sie tego oduczyć i zasypiać na lewym boku? Nie potrafie zasnac na tym boku i mecze sie cale noce a na prawym boku jest niebezpiecznie spać. Nie chce zrobić krzywdy małej ale za razem chce się wyspać.

Ja też wczoraj sobie pozwoliłam na wiele za dużo. U mnie też wieje. Osobiście wolę gdy jest mrozik a nie wiatry. Gdy pada deszcz to ja umieram. U mnie na piątek zapowiadają śnieg z deszczem wiēc będziemcudna pogoda. Ja chyba z łózka nienwstaje. Mi też nie chce sie nigdzie jechać ani szukać. Już 2 dzień mam mega lenia. Nic mi sie nie chce intylko leże. Prasowanie leży już2 tydz i ciagle dokładam. Nie chce mimsie za to zabrać. Jutro musze jechać do miasta podbić przegląd w samochodzie no i zrobie już reszte zakupów na mikałaja dla siostry i chrześnicy. Już niewiele mi brakuje:-) ja zabawki kupiłam w listopadzie w piątek kupiłam część słodyczy jeszcze musze coś dokupić i mam wszystko:-) W grudniu szarpnie nas za kieszeń. To okropny mies ale za razem taki miły:-) Fajne są te mikołajki bo gdy widzi sięnte minki dzieciaków to coś cudownego na święta to ta atmosfera:-) bardzo fajna.Ale człowiek strasznie się spina bo idzie dużo pieniędzy. U nas jeszcze dojdzie teraz wyprawka i to już wszystko musze mieć dopiëte na ostatni guzik bo Swraca 3 stycznia i nie bede miała z kim pojechać. W dodatku musze się umówić do fryzjera bo od kąd zaszłam w ciąże nie byłam ani razu bo odstrasza mnie ten zapach ale umówie sie na 1 wizyte i wycieniuje i podetne końcówki bo są już okropn i strasznie kłują.

Hej Marlenka ja spie albo na lewym albo na prawym bo na jednym lewym cierpne oczywiście jak sie przebudze i czuje ze jestem na prawym szybko na lewy i tak wciąż. Moj sposób to pozycja skulona z poducha miedzy nogami i oprocz poduszki pod glowa jaskiem popieram łokcie tak mi jest najwygodniej. I tez staram sie głównie na lewym ale mysle ze duzo zalezy od ulozenia maluszka czasem czuje ze na lewym cisnie mnie cosik wtedy zmieniam bok i na jakis czas jest oki.Ja tez mialam dzis kiepska noc i nie spalam oglądam film w telefonie i czytalam rozne rzeczy dotyczace ciazy i porodu w necie jestem kapletnie nie wyspana :-(

A też tak siē układam ale niestety nie pomaga to. Ja w dzień leże wyłączni na lewym boku ale jak przychodzi noc to jest madpsakra. Ja wogóle nie moge zasnąć na tym boku. Moja mała dziś znów się przeciæga. W nocy super siēruszała. Ja leżałam na plecach i trzymałam ręce na brzuchu. Momentami to śmiałam się z niej:-) :-) fajne to było:-) uwielbiam jak się tak wierci. wieczoram leżała w takiej pozycji.że czułam ruchy rpzaraz nad spojeniem.Miałam wrażenie,że zaraz wyskoczy. Głupie to było ale potem się przeniosła wyżej:-)

Gość Asia8181
To chyba dzieciaszki mialy taki weczoraj wieczór bo moja kruszna tez mnie tak cudownie molestowala :-) wczoraj wzruszyła mnie niesamowicie dala kopniaki mojej corci jak polozyla raczki ;-)

Kurcze coś czuje,że ten listopad znów będzie się ciągną. Wizyte teraz mam 8 grudnia. Ciekawe kiedy będe miała koljeną wizyte. Teraz chodze co 4tyg ale chyba po 30tc chodzi się co 3 tyg i tak co jakiś czas skracają się wyg wizyt a na końcu co tydz. Bëde musiała przygotować sobie sporo pieniēdzy na te czestrze wizyty. Ciekawe ile lekarz będzie wtedy brał. Teraz płace130-150zł. Jak mi przyjdzie tyle dawać co tydz to zbankrutuje.

Musze dziś zrobić sobie owsianke ze śliwką bo ostatnie dwa dni mam problem z toaletą. Nie wiem dlaczego. Pije więcej płynów niż zazwyczaj a i tak mnie dopadło. Jem ciemne pieczywo i kasze. Wczoraj zjadłam ziemniaki ale to bardzo sporadyczna sytuacja.Jem też jabłka. Błonnika nie powinno mi brakować:( Znõw musze znaleźć przyczyne aby sie to nie pojawiało

Gość ulubiona123
Hej kobietki, mój mały skopał mnie fajnie nad ranem :) Wczoraj akurat był jakiś spokojny. Cieszę się, bo dziś w nocy już tak nie kaszlałam, więc mam nadzieję, że moja infekcja minie i obędzie się bez antybiotyku, gorączki i tego ogromnego kaszlu. Teraz kaszlę no ale nie jest najgorzej. Ja w tym tyg. wybieram się do mojej gin. Ciekawa jestem czy wszystko ok i ile waży mój malutki. A jak teraz z wagą Waszych dzieciaczków? Ja ostatnie usg miała 2 tyg. temu i było 320 g. to myślę, że jak pójdę koło czwartku to będzie ze 400 g. Choć to pewnie wszystko zależy od sprzętu. Wasze dzieci większe pewnie, bo Wy rodzicie na początku marca bardziej.

Gość ulubiona123
Co do finansów u mnie podobnie. Grudzień to ciężki miesiąc pod tym względem. A to święta i prezenty, poza tym wypadają mi i mężowi urodziny naszych wszystkich 3 chrześniaków :) do tego kończy się oc w samochodzie i mamy chrzciny - mąż będzie chrzestnym więc kolejny wydatek. Poza tym zastanawiam się czy wybrać się na takie porządne USG połówkowe... Bo moja gin. mówi, że niby jest wszystko dobrze wg jej obserwacji (jest dobrym lekarzem), ale jednak mam dylemat. Bo jednak co innego jak zrobi takie badanie specjalista w tej kwestii na extra sprzęcie...eh sama nie wiem co byście zrobiły na moim miejscu?

Ulubiona moja mała w poniedziałeo ważyła600g a to był 24tc. Mój lekarz ma wszystkie uprawnienia i super sprzęt wiēc wszystko mi robi nie musze chodzić i szukać. Nie mam jednak zdjęci 4 d bo mała wyglądała okropnie. Kurcze ja sie teraz nieźle narobiłam. Mam nadzieje,że z mała będzie ok. Musiałam samochód odkurzyć bo od kąd mąż pojechał nikt tego nie robił bo ja nie mogłam więc się nie pchałam. Mamy garaż z blachy i wdarła mi się mysza i weszła do samochodu. Nie wiem jakim cudem to się stało ale rano znalazłam chusteczki pogryziona w samochodzie i miałam butelke z woda która byłam pogryziona wiec napewno to jakaś mysza. Musiałam wszystko powyciagać odkurzyć i sprawdzić czy już jej nie ma. Co za pech. Teraz już nie wiade samochodem do garażu bo się boje . Teraz musze odpoczac bo padam. s i tak musi jechać przed świętami na myjnie i muszą go dorze odkurzyć i wyszorować. Ja nie jade bo trzeba czekać na samochód a ja nie wystoje tyle czasu. Wszystko się komplikuje ostatnio.

Gość ulubiona123
Nasyp jakiejś trutki, bo jak jeszcze się nie wyprowadziła to może Ci kable pod maską poprzegryzać - wiem co mówię, mój tata miał taką przygodę w zeszłym roku :)

Ulubiona powiem Tobie ze ja chodze do dwóch lekarzy juz kiedys o tym pisalam dlaczego jeden robil mi USG ponad godzinę a sama wizyta trwala ponad 1.5 h mam do niego ok60 km ale znam go od lat i to dobry specjalista kazdy organ wewnetrzny malenstwa opisal szczegolowo Eho serduszka wszystko wszystko bardzo mnie to uspokoilo tani nie jest wizyty 150 200 zł. Bylam 5 list teraz na przyszly tydz pod koniec mala miala wtedy 550 g parę dni temu bylam u lekarza miejscowego ze szpitala w którym bede rodzic tez prywatnie bo tez do niego chodze opinie ma dobre mily niby wszystko tlumaczy USG moze z 10 min do tego stary sprzęt wizyta 100 wke lekarz a lekarz. Ach powiem wam ze grudzień tez mnie czeka z wieloma wydatkami ale wole sobie odmówić innych rzeczy a lekarza nie żałuję tym bardziej ze z ciąża pierwsza mialam wiele przebojów i b trudny porod.A przed starsza corcia poronienie te wydarzenia byly ponad 12 lat temu ale uraz zostaje po za tym jestem po 30 stce wiec dochodza inne obawy z racji wieku.

Gość mama OlliHani
gargulka 2014.11.14 Dziewczyny na gardło i katar prenalen jest dobry (pastylki i spray do nosa), mi bardzo pomagał. A wcześniej czytałam coś o tym, że magnez prenalen się nie wchłania. Nie wiem za bardzo sąd ten wniosek, bo mnie właśnie farmaceutka zachęciła mówiąc, ze ma w składzie 3 formy magnezu, dzięki czemu dobrze się wchłania. Więc może problemu trzeba poszukać gdzieś indziej? Noo to świetnie, jeszcze lepiej jak ma 3 formy magnezu. A co do wchłaniania to jakoś ciężko się wypowiadać bo przecież tego nie da się ocenić gołym okiem. Sama go stosowałam prawie całą ciążę wyniki miałam świetne, nie było problemów z krwią, więc nie ma opcji żeby się nie wchłaniał. Po drugie podejrzewam, że ginekolodzy nie zapisują czegoś co nie byłoby dobre, a skoro zapisują go to wnioski same się nasuwają.

Ulubiona do garażu już nie bēde wjeżdżała. W samochodzie nigdzie jej nie widziałam więc mam nadzieje,że się wyniosła. Zostawie tam jutro paczke chusteczek i gdy sje zgryzie tzn że nadal tam jest. Teraz wszystko dokładnie odkurzyłam i niby wszypedzie wyzagladałam. Nie wiem jak ona tam weszla ale mam nadzieje ze juz jej nie ma Ja już po obiadku:-) teraz poczekam na jakies kopniaczki:-) Jutro musz jechać na zakupy.

Mama oli ja już kiedyś pisałam,że wiem,że się nie wchłania. Jeśli pijesz magnez dwa razy dziennie i zaczynanrwać cię powieką masz skurcze to co? To nie objaw nie wchłaniania się magnezu?? Potem zakupiłam inny magnez zaczełam pić i po 3 dniach wszystko mineło! syrop i tableki na gardło są ok ale dla mnie magnez to nie wypał i koniec! To co dla Was jest dobre nie koniecznie dla innych jest ok. Ważne,że teraz jest wszystko ok.

Lekarze przepisują różne leki. Mój nigdy nie wspominał o takim magnezie wiec pewnie nie jest taki cudowny. Moim zdaniem nie warto go kupować i tyle!! Każda wie co jest dla niej dobre i jak dla Ciebie jest ok to go pij! Ja kupuje taki który mi przynosi ulge.

Nie dalam rady i zdrzemnelam sie popoludniu to przez ta zarwana noc ciekawe co teraz będzie w nocy hmmm.

Strasznie dziś słaby dzień. Pada deszcz:( Ja już po kolacji. Teraz dokończe jeszcze kawe inke z mlekiem i na dziś tyle. Nie zjadłam dziś nic słdkiego i lepiej jak nic nie kupuje to jest ok. Jak tylko coś kupie to mnie ciagnie. Dziś nawet placek leżał a ja nie jadłam:-) Teraz czekam na kopniaczki. Troche mi żołądek doskwiera ale nie wiem dlaczego. Może troche brzuch pościskałam bo nogi goliłam into efekt:(

Moja kruszynka dzis bardzo *****iwa :-) bryka bryka ze ho ho tylko sie martwie bo brzuszek troche mam twardy ;-)

Gość ulubiona123
Hej kobietki jak tak dzisiejszy poranek?:) Ja już coraz mniej kaszlę, praktycznie wcale także się cieszę, coś mnie w nocy tylko gardło bolało i teraz ssam ten niedobry prenalen :) Oj powiem Wam, że przerasta mnie to siedzenie w domu. Co innego jakbym zdrowa była i gdziekolwiek mogła wyjść, a tak nawet na zakupy spożywcze mąż chodzi, bo ja jak tylko wynurze nosa z domu to już kaszle i katary. Nie wiem kiedy zrobimy wyprawkę skoro cała zima przed nami, a wtedy o infekcję najłatwiej. Staramy się z mężem odkładać regularnie pieniądze, ale lepiej by było jednocześnie odkładać i dodatkowo jakieś niewielkie rzeczy kupować z bieżących pieniędzy, no ale niestety.

Gość ulubiona123
Pangaz, Lilll, Cmanocna co jest z Wami? ;) Nic się nie odzywacie :)

Gość Asia8181
Halo Pangaz a Asia nie moze byc hi hi hi

Hej ja bylam Urzędzie pocztowym i na zakupach bo lodowka świeci pustkami.Teraz musze powiesic pranie i wstawic kolejne.Ulubiona nie wychodz na dwor potwornie zimny wiatr taki mrozny do tego jakby spasc mial śnieg. A w jakim województwie mieszkasz.

Gość ulubiona123
Asia pewnie, że możesz być Ty :D Mieszkam w łódzkim :) Nie no nie będę nigdzie wychodzić chociaż mam taaaaką ochotę...ale zdrowie ważniejsze w ciąży. Najgorsze jest to, że tu gdzie mieszkam nie mam nikogo bliskiego do poplotkowania, czasami rodzice do mnie przyjadą, ale też mają 30 km, więc nie tak hop siup. Z koleżankami jakoś się rozszedł kontakt już dawno, poza tym wszystkie mieszkają w innych miastach. Moje siostry też daleko, no i tak mi smutno w takie dni jak dziś :( Dobrze, że mamy to foum :)

Gość ulubiona123
Teraz chyba się zdrzemnę, bo jakoś tak mi się zachciało :) A poza tym muszę zrobić surówkę z kapusty na obiad, rozbić schaby i zrobić pastę do kanapek z tuńczyka :) Także dziś dzień spędzam w kuchni :)

To mamy podobnie moje bliskie psiapsiolki mieszkaja daleko i sa dosc zabiegane moj luby za granicą urlop dopiero w swieta.Do tego jestem na L4 wiec też sie nie ruszam nigdzie mieszkam na wsi i lubie jezdzic autem ale teraz szybko sie męczę. Ale z drugiej strony mysle sobie ze lepiej ze to zima dokulamy sie do wiosny a wtedy wskoczymy na pelne obroty w poszerzonym skladzie ;-)

Ja jestem z Wielkopolski wiec pogoda pewnie podobna. A co do kuchni to jedyne miejsce teraz gdzie mozemy poszalec hi hi hi