Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marlenka2206

Mamy na marzec 2015r

Polecane posty

Gość Marlenka2206
Ja robiłam liste tego co będzie mi potrzebne. Jest tego całe mnustwo!Mi już nie chce się latać po tych sklepikach. Gdy S przyjedzie pojedziemy do większego sklepu i wszystko kupie. U mnie w mieście w sklepach cały czas są te same ciuszki. z Ciuszkõw brakuje mi jeszcze 3 kaftaniki i 3 pary śpiochów, czapeczki 3szt takie do domu i iedną grubą na pole. Kombinezon. Reszte już mam. Potem pozostaje cała reszta. Na końcu rzeczy dla mnie. Statnio kupiłam kocyk a drugi dostałam od bratowej. Moja siostra może da mi ciuszki po swojej cõrci ale nie chce na to liczyć. Ona do mnie dzwoniła bo miałyśmy jechać do hurtowni dziecięcej przed świętami ale ona wczoraj była u lekarza i macica się jej obniża. Ma termina na 6 stycznia ale lekarz powiedział,że gdy macica bedzie się obniżlała nadal będzie miała cc. Wizyte ma za dwa tyg i podejmą decyzje co zrobią. Dowiedziałam się jeszcze,że u mnie w szpitalu dają ciuszki więc ja potrzebuje tylko na wyjście komplecik. Nie wiem na jaki rozmiar więc S kupi na bierząco. Ciuszkõw na 56 nie kupuje wcale gdy bedzie potrzeba to S dokupi bo siostra mi odradziła takie ciuszki. Ona miała dużo i dziecko duże się urodziło i nic nie ubrała.

Ja już troche ciuchów mam. Troche ja kupiłam a troszke S w Londynie. Tam mają boskie ciuszki:-) Ja zaczełam kupować w 15tc i nie żałuje bo teraz z dnia na dzień mam coraz większego lenia do latania po sklepach. Na koniec zostają tylko te rzeczy gdzie S musi być bo to hędzie już masowe:-) Niby wszystko można kupić na raz gdy ma się tylko pieniądze ale trzeaba mieć siłe i ochote na chodzenie po tych sklepach. Nie zawsze wszystko się nam podoba a kupienie czegoś co jest beznadziejne tylko dlatego,że już nie ma na to czasu to głupota. Ja będe miała problem z wózkiem i łózeczkiem bosama nie wiem czego chce. Jestem też wybredna a to musi być na najwyższym poziomie bo nie należy do najtańszych

Marlenka wszystkie sa ale pewnie widzisz je po czasie.Ja kupuje drobne rzeczy takie jak rozek szczoteczke do wloskow obcinaczki termometr do wody te gabarytowo wieksze kupie razem z moim przed świętami ;-)

A jesli chodzi o kombinezon to ja juz nie kupuje trzaskajacych mrozow raczej nie bedzie a mam juz grupsza kurtke i spodnie.Zreszcza gorzej jest dziecko przegrzac nic lekki chlodzik każdy lekarz to powie ze wystarczy jedna warstwa grubiej niz u dorosłych często jednak rodzice rabia blad i pekluja dzieci później takie malenstwa chwyca powietrza na dworze i juz chore.Na karczku sprawdzamy jak jest spocony to jedna warstwa powinna byc zdjeta i na odwrót ;-)

Ja nie mam nic takiego wiēc kupić musze bo gdy z dzieckiem na spacer bëde szła to w co ubiore? Napewno w śpioszkach i rożku ciepło jej nie będzie. Jak dla mnie w marcu jeszcze rõżnie może być. Pamiętam jak dwa lata temu były straszne mrozy iz śnieg. Teraz pogoda nie jest teraz nieprzewidywalna. Moim zdaniem w marcu nie bedzie ieszcze takiego ciepła aby tak rozbierać dziecko. To taka moja opinia. Lepiej coś mieć takiego ciepłego.

Ja juz odpiczywam i leze po kapieli dzis nie spalam popołudniu a jakos nie czuje zebym szybko zasnela ;-)

Dzień Dobry moje drogie bylam z córcia w miescie w laboratorium na badaniach.Zaraz do corci przyjdzie pani na korki wiec my juz wyrobione.Siostrzeniec pojechał mi do wulkanizacji wymienic opony na zimowki.Malutka ostatnio bardzo spokojna nie lubie tak :-(

A co u was ? Ulubina ? Marlenka ? Ewelina ? Nowa Agnieszka ? Cmanocna tez dawno nic nie pisze ?Ze nie wspomne o Pangaz ktora milczy od dawna ?

Gość Marlenka2206
Witam w sobotnie popołudnie:-) U mnie ok. Od rana odkurzałam,myłam podłoge i prasowałam.Teraz jem jabłko i czekam na jakieś kopniaczki. Moja córcia jużm3 dzień ma taki spoojny:( też tego nie lubię. Jeśli chodzi o samochód to ja przez swój jestem biedniejsza o 300zł. Wujek był z nim u mechanika wymienoć łożysko:( Wszystko się psuje. To już druga naprawamw tym roku. Wcześniej zapłaciłam 400zł za nowe świece i nową cewke. Szkoda gadać. Jeszcze zostałam bez tv bo zerwaliśmy umowe z tpcyfrowym polsacie bo sie nam to już nie opłaca i bedziemy zakładać naziemną. Musze czekać na S bo on musi to wszystko zrobić a umowa dziś wygasła i nie mam już żadnego programu. Zostaje 3tyg bez tv:( Nie wiem co ja teraz bede robić. Mam ksiazeke ale mało interesującą. Na dodatek thiler medyczny i to dosc drastycznynwiec wole tego unikać. Na następny tydż biore się za porządku świąteczne. Myśle,że to najwyższy czas. Codziennie poprzecieram sobie drzwi do pokoju i zrobie to co zaniedbałam:-) potem S przyjedzie to wyczyści żyrandole:-) Mam też kilka kursów do miasta i mam nadzieje,że nie bedzie teraz przymrozkõw bo nie wyjade:(Musze też mocz oddać do badania bo widzę,że jeszcze dwa tyg do wizyty zostało:-)

Gość Ewelina2811
hej dziewczyny, u mnie przez ostatnie 2 dni mała tez jest spokojna i też nie lubię takich dni, dzisiaj to już wyjątkowo ... właśnie robie sobie placuszki jabłkowie tzw. racuchy hihi może jak się najem i położe to zacznie się ruszać .

Dziewczyny ja juz sie balam ze cos jest nie tak takie spojojne to moje malenstwo teraz cos tam czuje delikatnie nie tak jak zawsze ale cos sie dzieje ufffff zwarjowac mozna nawet moja starsza gwiazda zaczela mowic do brzusia tak jej sie udzielily moje nerwy zanim urodze to sfiksuje chyba:-)

Gość lilll
czesc,a moja fika az za bardzo:)coraz mocniejsze te kopniaki:) ale też mam stresy z innego powodu,ale i tak mysle że warto ,za jakis czas nagroda

Hej :-) Jak tam niedzielny poranek? Ja w nocy obudziłam się o 3 i nie mogłam zasnąć aż do 5 i spałam do 8h. w nocy napiłam się zimnej wody i mała zaczela strasznie mocno kopać. teraz pośniadaniu leżę i troszke się poruszała ale delikatnie więc dziś też beznadziejny dzień:( Jestem asznie zła bo mój tablet głupieje. Ładował mi tę strone 5 min i mam ochote rzucić nim o ściane. Wszystkie te urządzenia z androidem sią beznadziejne. Tel też mi sië zawiesza ,spowalnia :( nowoczesne niezawodne techniki ...

Hej moje drogie.Ja nie spalam od 4 do 7 zrobilam śniadanie i troszke sie zdrzemnelam. Później przyszla moja córcia i do tej pory lezymy i się wyglupiamy ;-) Lill milo ze sie odzywasz a co Cie meczy jaki masz problem ? Milego poranka Marlenka chyba obie mamy problem z pobodkami nad ranem :-)

Gość lilll
czesc.no u mnie bez zmian musze leżeć,a tak poza tym okej:)ciekawe jak tam Pengaz,cos przestała sie odzywać. brzuch coraz ciezszy,chyba juz kolo 1kg waża nasze malenstwa:)

No tak to lezenie musi Cie meczyc :-(Pangaz rzeczywiście juz tydzień sie nie odzywa ;-(

Gość Morika86
Hej dziewczyny, moge sie przylaczyc? :) Jestem wlasnie w 24 tc. Z om wychodzi mi termin na 14 marca. Bedzie syn. Mam juz 2 letnia coreczke. Niedawno przenioslysmy sie do nowego mieszkania, bo maz dostal kontrakt 300 km od domu, probowalismy dojazdow, ale zzeraly nas finansowo i czasowo meza, wiec taka decyzja. Moj maluszek jest ulozony miednicowo, bedzie wiec cc. I tak by bylo, bo w 1 ciazy mialam cc. Wybieram sie do polikliniki w Bialymstoku, milo tam wspominam pierwszy pobyt. Nie mamy wybranego imienia, moze podsuniecie jakies pomysly? Co do boli, boli mnie strasznie kosc lonowa, czasem ledwo chodze, mialam tak tez w 1 ciazy i kregoslup, bo brzuch mam juz duzy. Mam zdiagnozowana cukrzyce ciazowa i musze uwazac na to, co jem. Nie zaluje sobie slodkiego, bo cukry nie skacza, tzn nie zjem pol tortu, ale np po kawalku ciasta jest ok. Czy po 3-4 kostkach czekolady :) Mam tez straszne zawroty glowy, lekarz mnie skierowal do laryngologa, bo pojawiaja sie one nawet jak leze. Sa krotkotrwale - kilkusekundowe, ale jednak. Mam nadzieje, ze mnie oprzyjmiecie, bo ciezko sie wbic na jakis watek gdzie jest juz "swoja" ekipa

Hej Marika jak dla mnie nie ma problemu ;-) Czym nas więcej tym przyjemniej podejrzewam ze reszta ekipy jest tego samego zdania;-) Ja tez juz m a m jedno dziecko ale corcia ma 12 l , kolejne podobienstwo to cukrzyca ciążowa ;-(pozdrawiam goraco

Gość Marlenka2206
Hej! Musiałam specjalnie włączyć sobie laptop aby do Was napisać:) Morika witaj!!! Oczywiście,że możesz się przyłączyć.Jeśli chodzi o ułożenie dziecka to może się jeszcze odwrócić. Ma sporo miejsca i czasu.Moja była ułożona główką w dół dwa tyg temu a teraz mam wrażenie,że leży w poprzek:) Ja dziś mam taki okropny dzień. Specjalnie jechałam do sklepu po cukierki i zjadłam ich naprawdę dużo:( Mam nadzieje,że jutro będzie już lepiej. Wszystko przez to ,że takie nudy. Pogoda fatalna i nic się nie chce. Ja dziś przeleżałam cały dzień:( Może jutro pojadę do mamy i na te badania.

mam jeszcze pytanie co ma laryngolog do tego ,że robi się słabo??? Ja też tak czasem mam. Nawet gdy leże to robi mi się słabo. Chyba mała wtedy uciska mi na żyłę bo przechodzi gdy czuje ,że ona się ruszyła.

Gość Morika86
Nie ze robi sie slabo a kreci mi sie w glowie. Moj lekarz powiedzial ze przy g***townej zmianie pozycji to ok, np przy wstawaniu, ale juz niejest ok jak sobie leze, odwroce delikatnie glowe i mi sie kreci. Moze to byc zwiazane z infekcja ucha np. W pierwszej ciazy tak nie mialam. Asia, a co jadasz na codzien przy diecie i kiedy Ci wykryli cukrzyce?

Morika u mnie jakis miesiąc temu.Dieta polega głównie na tym ze posilki sa w malych porcjach ale czesto co 3 h .Głównie ciemne pieczywo duzo warzyw chude wedliny drob i ryby obiady gotowane lub duszone. Owoce nie wszysykie .Slodyczy żadnych .

Gość Marlenka2206
Witam z rana:-) co tamł u Was słychać? Ja dziś super spałam. Miałam dziś jechać do mamy ale dzwoniła,że siostra ma ospe:( ona nie pamięta abym namto chorowała a ja boje się bo to poważnamsprawa. Nie chce potem leżeć w szpitalu gdy s przyjedzie. Mam jednak nadzieje,że przechodziłam już taką chorobę. Miałam jechać na badania ale też pojadę w następny tydzień. Wybaczcie,że tak Wam to napisałam ale mõj tablet nadal mnie zawodzi:( Wejdę pewnie wieczorem jak bēde siedziała przed komputerem. Życzę miłego dnia:-) :-)

Cześć kochane !!! Marlenka jak zwykle ranny ptaszek ;-) No z ospa nie ma żartów skoro nie mama nie pamieta to pewnie nie mialas dzieci zazwyczaj przechodza ja w okresie wczesno szkolnym to Ty powinnaś cos pamiętać dla dzi dzieci to raczej lagodne ale dorosli juz w formie polpasca przechodza to uwazaj.Ja tez dzis noc ładnie przespalam . Teraz juz corcie wydelegowalam do szkoly zimno az mi jej zal ;-(I śniadanie zaliczone razowy chlebek i plasterki pomidorka z mocarella ;-) Teraz czrkam na boksy :-)

Gość ulubiona123
Hej kobietki:) Nie odzywałam się jak zwykle w weekend, bo miałam dość intensywny, a lubię sobie na spokojnie tu usiąść. No i witam Morikę :) Co do kombinezonu to mam taki najmniejszy od siostry, a nieco większe mam tylko polarowe pajace, myślę że wystarczy. Powiem Wam, że w tym marcu to różnie może być. Czasami są mrozy, czasami jest słoneczko, no ciężko powiedzieć co ten rok pokaże. Myślę, że coś cieplejszego polarowego wystarczy, żeby na śpioszki włożyć, nie musi być chyba kombinezon. Ja byłam w piątek u mojej gin. Malutki waży 505 g :) Ja nie przytyłam od ostatniej wizyty, ale moja gin. mówi, że też tak bywa u niektórych kobiet. Dopiero zaczne przybierać. A do przyszłej wizyty muszę zrobić glukozę... Wy już to macie za sobą, zazdroszczę :) Będę się Was radzić co i jak :) A dziś zamierzam wybrać się po raz pierwszy od kilku tyg. na dwór :) Pójdę do bankomatu po pieniądze i przejdę się może synusiowi coś fajnego kupię :)

Hej Ulubiona mezem byłaś zajeta he he moj gdyby był na miejscu tez bym byla ;-) U mnie wieje zimny wiatr wiec uwazaj z tym spacerkiem nie wiem jak tam u Ciebie :-) pozdrawiam