Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marlenka2206

Mamy na marzec 2015r

Polecane posty

Gość Agnieszka2389
Cześć dziewczyny;) Ja sie nie odzywam ale cały czas was czytam..przed wczoraj robiłam kolejne badania glukoze (słodkości aż skręcało kiszki) i hiv a tak to standardowo morfologia i mocz i wczoraj odebrałam wyniki i aż się zdziwiłam bo glukoza,mocz i rzecz jasna hiv wyszły książkowo ..morfologia ciut gorzej jednak do też się przyczepić nie mogę bo na tle poprzednich wyników wyszła świetnie:) nawet leukocyty mi spadły bo dotąd miałam non stop prawie 18 tys:/ ale według doktorki tym się miałam nie martwić:) do wczoraj moja wyprawka była na początkowym etapie a dziś mogę powiedzieć że zostało mi dokupić tylko rzeczy do pielęgnacji i higieny dzidziusia:) bo wparowała do mnie "ciotka" starsza o 9 lat;p która powiedziała żebym juz nic nie kupywała bo ona mi wszystko da po swoich dzieciaczkach od ciuszków wanienek stojaków przewijaków itp po laktator elektryczny bo w sumie ona wszystko nowe kupywała a dzieciaczki miała rok po roku teraz najmłodsza ma niecałe 3 latka.. i szczerze żałowała bo jeśli chodzi o ciuszki to niektórych nawet nie zdąrzyła metki oderwać i dzieciatku założyć bo zwyczajnie z nich wyrosło.. tak że u mnie kompletowanie wyprawki zbliża się ku koncowi:) Kobitki powiedzcie was też czasami ogarnia strach dotyczący porodu? bo ja jak pomyśle że mi tylko 13 tygodni zostalo to zaczynam mieć lekkiego pietra..tym baredziej że to moja pierwsza ciąża i za bardzo nie wiem czego mam się spodziewać bo na chwilę obecną tylko chłonę teorię jak to wygląda ale co wyjdzie w praktyce tego nie wiem:/

Gość Agnieszka2389
Cześć dziewczyny;) Ja sie nie odzywam ale cały czas was czytam..przed wczoraj robiłam kolejne badania glukoze (słodkości aż skręcało kiszki) i hiv a tak to standardowo morfologia i mocz i wczoraj odebrałam wyniki i aż się zdziwiłam bo glukoza,mocz i rzecz jasna hiv wyszły książkowo ..morfologia ciut gorzej jednak do też się przyczepić nie mogę bo na tle poprzednich wyników wyszła świetnie:) nawet leukocyty mi spadły bo dotąd miałam non stop prawie 18 tys:/ ale według doktorki tym się miałam nie martwić:) do wczoraj moja wyprawka była na początkowym etapie a dziś mogę powiedzieć że zostało mi dokupić tylko rzeczy do pielęgnacji i higieny dzidziusia:) bo wparowała do mnie "ciotka" starsza o 9 lat;p która powiedziała żebym juz nic nie kupywała bo ona mi wszystko da po swoich dzieciaczkach od ciuszków wanienek stojaków przewijaków itp po laktator elektryczny bo w sumie ona wszystko nowe kupywała a dzieciaczki miała rok po roku teraz najmłodsza ma niecałe 3 latka.. i szczerze żałowała bo jeśli chodzi o ciuszki to niektórych nawet nie zdąrzyła metki oderwać i dzieciatku założyć bo zwyczajnie z nich wyrosło.. tak że u mnie kompletowanie wyprawki zbliża się ku koncowi:) Kobitki powiedzcie was też czasami ogarnia strach dotyczący porodu? bo ja jak pomyśle że mi tylko 13 tygodni zostalo to zaczynam mieć lekkiego pietra..tym baredziej że to moja pierwsza ciąża i za bardzo nie wiem czego mam się spodziewać bo na chwilę obecną tylko chłonę teorię jak to wygląda ale co wyjdzie w praktyce tego nie wiem:/

Gość Agnieszka2389
ojc:/ dwa razy się dodało:/ A co do witamin to najpierw brałam prenatal classic a teraz się przerzuciłam na vita miner prenatal +DHA bo już mi doktorka od dwóch ostatnich wizyt o to głowę suszyła z tym że prawie 30zł kosztują..a czy coś tanszego jest to sama nie wiem bo jeśli chodzi o zakupy w aptece to za każdym razem mąż mnie w tym wyręcza..

Ja sie biorę z obiad gotuje zupke warzywną ;-) Na dworze straszny ziab u mnie :-)

Mnie zostaly do kupienia drobne p*****ly higieniczne typu termometr i takie tam oraz gabarytowo duze typu wanienka przewijak łóżeczko no i remont pokoiku okolo nowego roku bo będzie moj luby na miejscu. Z ciuszkow juz nic nie kupuje bo pewnie dostanę jeszcze cos a mam juz sporo na początek body to 30 szt bo trochę kupilam a później jeszcze dostalam ;-)

Jesli chodzi o laktator to nie kupuje bo w poprzeniej ciąży mi sie nie przydał później wydalam a teraz poczekam i zobaczymy w trakcie karmienia.

Gość Agnieszka2389
Według OM termin mam na 1 marca..ale tak jak pisałam z USG zawsze inaczej wychodzi..mi to się raczej laktator bardzo przyda bo moje brodawki są w opłakanym stanie tzn są bardzo małe i aż się boje że dzieciątko może sobie nie poradzić ze ssaniem:( a ostatnią rzecza jaką chce robić to od samego początku karmić maluszka sztucznym pokarmem..

Gość ulubiona123
O Aga się odezwałaś :) No to super, że dostaniesz od ciotki :) Ja mam jeszcze trochę do kupienia rzeczy: wózek, łóżeczko, pościel, ręcznik, kosmetyki, przewijak itd. Także sporo. A taj jak Asia ciuszków też nie kupuję, bo pewnie jeszcze sporo dostanę, bo znajomi mają już dla nas naszykowane. Dziewczyny odebrałam stary wypis ze szpitala (4 list. wyszłam) i ostatnie wyniki już miałam słabe 11,2 hgb, więc teraz pewnie już jest poniżej normy. Muszę pędzić w pn zrobić wyniki i jutro kupię sobie jakieś witaminki. A co do dziąseł to byłam u dentystki niewiele mi powiedziała, tyle że zapalenie i kupiłam parodontax. Zobaczymy czy pomoże.

Gość Agnieszka2389
No jeśli chodzi np o hemoglobinę to co badanie też mam coraz to niższą..najpierw miałam prawie 14 potem 13,5 a teraz 12,6 i jak tak dalej pójdzie to i ja się anemii nabawię przed porodem..:/ i widzę że nie tylko ja mam problem z dziąsłami..mówię wam odkąd jestem w ciąży jest tragedia co szczotkowanie to wyglądam jak wampir krew się wali niemiłosiernie..:/ co z tego że szczotkuje lacalutem aktiv i płukam płynem do jamy ustnej .. na chwilę jest poprawa a zaraz znowu to samo:/ tak ze u mnie to jest urok ciąży..a właśnie jak to jest z tym dentystą w ciązy bo np na ostatniej wizycie mi doktorka powiedziała ze mogę iść już na ekg i do stomatologa nawet mam rubrykę w karcie ciąży na to.. i ten dentysta jest obowiązkowy? Bo, że tak powiem ja już się ochodziłam do niego za wszystkie czasy i chyba w każdym możliwym zębie mi coś robili bo miałam aparat stały tak wiec non stop mi w zęby patrzyli i w sumie ostatni raz zagladane tam miałam dzien przed ślubem 07.06 wiec wychodzę z założenia że tragedii tam nie ma tyle ze te krwawiące dziąsła:(

Hej ja pije witaminy pregna plus i one kosztyują 39-42 zł zależy jaka apteka dodatkowo od tego mies pije pregna DHA więc to koszt 30 zł Witaminy są na miesiąc ale uważam ,że są dobre więc warto. Ja mam sporo rzeczy do kupienia ale z ciuszków to tylko kilka szt. Dziś miałam skrcze brzuch robił się jak kamień:( niemiłe uczucie. Mła leży bardzo nisko.Dziś kopinaki czułam nad spojeniem łonowym i nie były przyjemne gdy dostałam kopa w szyjke. Jak zawsze mam sporo do czytania.

Gość marcowa m
Rozmawiałam jeszczemz pielęgniarką która pobirpera krew. super kobietkausmiech.gif zgadałam się z nią o tarczycy i ona mi powiedziała,że nie powinnam rodzić naturalnie bo to niebezpieczne. Moge się udusić. Mam wziąść skierowanie od endokrynologa na cesarke. Mówiła mi też aby nie brać znieczulenia zwenątrzoponowego tylko ogólne. Mówi,że tak jest lepiej. Ponoć w szpitalach nie chcą takiego dawać bo jest droższe ale my kobiety mamy do tego prawo i musimy się upominać. Teraz jest jeszcze coś takiego,że mamy prawo odmówić naturalnego porodu i oni muszą zrobić cesarke. Teraz tp boje się jeszcze bardziejsmutas.gif Apropo tego to mam pytanie do Marlenki która to napisała: Jakie masz wskazania do cc? ja mam guzy na tarczycy, chorobę Hashimoto czyli zapalenie tarczycy i jeszcze mięśniak na macicy o szer 4 cm, co prawda z drugiej, zewnętrznej strony i nie zagraża dziecku ale myślę, żę w moim przypadku to wskazania do cc też mam i pytanie kogo prosić o zaświadczenie o cc endokrynokolga czy ginekologa, a może niech oboje da? Mi się wydaje że powinnam rodzić prze cc mając aż tyle trudności i tarczycowych i ginekologcznych no ale to moje zdanie, lekarze jeszcze nie rozmawiali ze mną na temat porodu bo jestem w 22 tc no ale chyba zacznę z nimi ten temat anemię też już mam i mam przepisane żelazo 1 tabletka dziennie do obiadu, no ale nienajlpeiej się czuję po nim, bóle brzucha, póki co łykam bo nie chcę odstawiać, no ale męczy mnie to żelazo trochę, a buraczki spróbuję ten sok, nigdy nie piłam no ale jak ma pomóc, do obiadu to codziennie prawie robię sobie buraczki tarte bo uwielbiam, i staram się jeść bitki wołowe, sałatę, zobaczymy może troche dieta też pomoże

Gość miorikirka
Dziewczyny, a czesto wam sie stawia brzuch? bierzecie cos? mi okolo 20 - 30 razy na dobe a lekarz za 2 tyg...

Gość marcowa m
oprócz żelaza biorę femibion natal plus 1 tabltka i magnez b6 3 razy dziennie Marlenka jak twardnieje Ci brzuch to łykaj też magnez to pomaga,

Hej:-) Ja tradycyjnie z rana. Miałam bardzo ciężką noc:( O 12 dopadła mnie straszna biegunka:( brzuch mnie bolał i latałam chwile do łazienki. Nie wiem czym to spowodowałam bo ostatnio to był problem z zaparciami. Dobrze chociaż,że mój kochany skarbndawał o sobie znać. Wreszcie się przekręciła i czuje ją nieco lepiej i wokolicy pępka a nie nad spojeniem. Cały czas zastanawiam się nad tym jak ona leży. Ostatnio była głową w dól ale przedwczoraj raczej rak nie leżała i dziś mam wrażenie ,że jest w poprzek bo wnioskuje to p*******ch które czuję po dwóch stronach jednocześnie. Teraz się przebudziłam. Wypiłam tabletkę i nadal leże. Chyba będe jeszcze spała. Pogoda coraz gorsza. Są mrozy więc z tym akurat ok ale okropnie wieje a to już nie za fajne. Dziś sobota więc będe leżała bo wczoraj wszystko już zrobiłam. Troche głodna jestem ale boje się jeść cokolwiek aby się nie powtórzyło. może wirusa złapałam ale chyba doszły by do tego jeszcze wymioty. Kurcze aby nie! Wczoraj wieczorem miałam skurcze i wypiłam na raz dwie tabletki magnezu bo tak lekarz kazał. Może za dużo tego było bo codziennie pije po dwie wiec wieksza dawke a wczoraj było aż 3 i w dodatku dwie na raz. Sama już nie wiem co o tym myśleć. Dziś chyba zejde do jednej tabletki. Mam nadzieję,że u was wszystko ok. Pozdrawiam i życzę miłego dnia:-) :-) Lill, pangaz odezwijcie się dziewczyny!!

Witam w niedzielny poranek:-) co tam u was słychać? Jak się spało? U mnie dziś ok. Troche mam takie dziwne uczucie w dole brzucha przez te skurcze ale nie boli więc wytrzymam do wizyty.Wczoraj mała kopała i nawet czułam jak się przekręciła. Dziś też daje o sobie znać troszeczkę. Pogoda u mnie okropna. Zimno i bardzo ale to bardzo wieje wiatr. Normalnie nie idzie nosa wystawić na pole. Ja jeszcze kurtki nie kupiłam nowej a w starej się nie zasune. Nie wiem kiedy będe miała chęci na zakupy. Nie lubię ich robić bo jak nic nie znajduje to się strasznie denerwuje. Szkoda mi też wydawać tyle pieniędzy na kurtke która mi posłuży tylko 2 i põł miesiąca. Wolała bym kupić coś małej za to ale nie mam wyjścia. Chyba,że odwiedze jakiś sklep z ciuchami. Nigdy nie kupowałam w takich sklepach no ale może warto.

Jeśli chodzi o sok z buraków to z surowych. Gotowane nie mają tylu wartości odżywczych co surowe bo giną w gotowaniu:-)

Gość ulubiona123
Hej kobietki, fajnie że się odezwałyście. Asia dziś Ty milczysz? Marcowa m: znam doskonale te bóle brzucha po żelazie, nie męcz się, radzę Ci kupić feroplex w ampułkach do picia, drogi bo 20 ampułek kosztuje 50 zł, ale skuteczny i wskazany dla kobiet w ciąży. Ja naprawdę brałam wszystko co możliwe i tylko ten lek (mało popularny, sama lekarzowi podsunęłam nazwę żeby mi tylko przepisał, bo nie znał go) nie dawał skutków ubocznych. Bo lekarze to po najmniejszej linii oporu wypisują ciągle te same preparaty z żelazem, a one wszystkie są do d**y. Nie ma dobrego żelaza na rynku jak ktoś ma wrażliwy albo tak jak ja chory żołądek albo jelita (ja mam przewlekłą chorobę jelit). Także szczerze Ci radzę :) Ja walczę z zapaleniem dziąseł :( Powiem Wam, że masakra, tak mnie bolą, a w szczególności spuchło mi dziąsło między jedynkami na dole. W życiu nie czułam czegoś tak okropnego. Boję się w co się to przerodzi. Dentysty boję się jak nie wiem :(

Gość lilll
czesc dziewczyny:)u mnie 27 tydzien leci,nie udzielam sie zbytnio ostatnio bo mam ciaże lezacą i zbytnio nic nie robie. Mam nadzieje ze bedzie okej,takie normalne ciążowe zycie mnie troche omija. Ale wszystko jest na dobrej drodze,macica sie uspokoiła ma 100%,takze jestem dobrej mysli:) pozdrawiam

Gość gość
Czy ktos jesczze ma problem ze stawianiem brzucha?pomocy bo nie wiem czy znow leciec do lekarza, tydzien temu bylam. Mam 2 latke i lezec za bardzo nie moge.

Gość ulubiona123
O Lill dobrze, że u Ciebie wszystko ok :) U mnie dopiero 25 tydz. Leż i odpoczywaj :) Asia czemu nic się nie odzywasz? Wszystko dobrze? Do Gościa: wiele z nas ma problem z twardniejącym brzuchem, bierzesz jakiś magnez? Jeżeli nie to spróbuj mi pomógł i już nie mam tak często twardego brzucha jak wcześniej. A jak nie to do lekarza, bo twardnienie jest niebezpieczne.

Witam. Dobija mnie to forum. Tyle się opisałam i była tylko funkcja zapisz a nie wyślij. Zapisałam i musze pisać od nowa bo nigdzie tego nie ma:( Jak się dziś czujecie? Jak się Wam spało? Mi całkiem dobrze. Wczoraj nadal miałam te skurcze ale bezbolesne więc do wizyty wytrwam. U mnie strasznie zimno i wietrznie. Okropnie! Nawet nosa się nie chce wystawiać. Musze sobie kupić nową kurtke bo tą co mam nie zasuwam się. Szkoda mi troche dawać tyle pieniędzy na coś . czym pochodze tylko 3 mies. Wolała bym małej coś kupić. Myślałam o sklepie z używaną odzieżą. Nigdy nie byłam w takich sklepach ale chyba go odwiedze. Może będzie coś fajnego i niedrogiego.

Lubiona jeszcze nie byłaś u dentysty? Wiesz jak grożny jest stan zapalny dla dziecka? Nie chce Cię straszyć ale na innym forum czytałam jak dziewczyna miała taki stana i nie poszła do lekarza tylko zwlekała. Potem niby jej to przeszło a za pare tygodni wylądowała na porodówce i urodziłam w 25tc. Lekarze nie potwierdzili dokładnie,że to przez to ale mogło to wpłynąć. Dzidzia niestety nie dała rady;( Mam nadzieje,że to cię zmobilizuje do wizyty. Ja też strasznie się boję dentysty ale musze iść więc pójde. Mama ma mnie zapisać jak będą terminy to jeszcze przed świętami. Pobolewa mnie ząb i nie chce cierpieć. Lepiej od zaraz go zrobić. Z tego co piszesz to u ciebie to jest już poważne. Xentysta musi ci naciąć dziąsło aby ta ropa spływała i nie szła dalej. Niestetu antybiotyk też konieczny !

Wiecie co zabawne. Moja wiadomość pojawiła się z ą poranną datą i jest dużo wyżej. Co się dzieje z tym forum?

Dzień Dobry dziewczyny! !! Wybaczcie moją nieobecność ale w piątek popołudniu dostałam wiadomość ze jedzie do mnie moja bliska kuzynka z którą nie widziałam sie od kwietnia ze względu na moj pobyt za granicą i później inne niuanse. Wiec same rozumiecie. U mnie w zasadzie ok troche mi twargnieje brzusio od czasu do czasu ale mam nadzieje ze to normalne malutka wczoraj wyjątkowo *****iwa az milo(Marlenka u mnie tez byl tydzień lenistwa u malej i tez sie martwilam wiec myślę ze to normalne)mecza mnie te globulki dopochwowe bo musze nosic podpaski przy tym taki balagan.Pogoda przeraźliwie zimna mróz wiatr masakra. Wkrótce mam kolejną wizytę bo 4.12 u mojego gin wiec sie cieszę bo dowiem sie czegos.Milego poranka moje drogie

Ja juz po śniadaniu odpoczywam troche mi córcia ciśnienie podniosla jakimiś himerami;-(mala za to *****iwa :-)

Hej. Co tam u was słychać? Wczoraj mała sporo kopała i prawie non stop:-) Cudowny dzień:-) wieczorkiem też dawała znać. Teraz pewnie jeszcze śpi. Ja wczoraj troche sobie pozwoliłam i podjadłam pierników. Teściowa kupiła takie nadziewane. Strasznie pyszne. Dziś płace za to bo od rana ćmi mnie ząb. Mam nadzieje,że do wizyty u stomatologa wytrwam. U mnie dziś pogoda jeszcze gorasza niż wczoraj. Wieje strasznie silny i mroźny wiatr. Ja wczoraj leżałam cały dzień. Ten tydz też taki będzie poza czwartkiem. Mi brzuszek też twardnieje. To tak jak skurcze. Twardnieje chwile potrzyma i puszcza. Wczoraj miałam tak 3 razy.

Hej dziewczyny ! Hej Marlenka ! Ja juz oczywiście po śniadaniu zawiozlam córce do szkoly bo grzech byloby ja puszczać pieszo.Mroz i potworny wiatr .Znow zaczynam kiepsko sypiac obudzilam sie o 3 i do piatej lezalam i czytalam info w necie .A jak zasnelam to trzeba było budzić sie do szkoły ;-) wiec teraz poleze sobie.Widzisz Marlenka ten okres lenistwa u malej byl przejsciowy.

Gość ulubiona123
Hej dziewczyny :) Weekend minął, mąż poszedł do pracy i znowu zaczyna się szary tydzień w dodatku taki zimny :( Marlenka co do mojego zapalenia, byłam u dentysty od razu w piątek jak tylko poczułam tą opuchliznę. Ale dentystka nie mówiła, że mi się ropa zbiera, po prostu mam zapalenie dziąseł i mam poczekać aż minie, chyba, że będzie się utrzymywać to wtedy pewnie trzeba będzie zrobić zdjęcie i działać. Kazała mi myć parodontaxem zęby i płukać dentoseptem. Dziś chyba troszkę lepiej jest, zobacze jeszcze parę dni co i jak. W sumie to tylko między tymi jedynkami na dole czuję największy dyskomfort, tym bardziej będzie się to długo goić, bo przecież dolnymi się gryzie i ciągle się narusza te dziąsła.A reszta dziąseł już prawie nie boli. Dziś byłam zrobić wyniki krwi (morfologię i żelazo), a w inny dzień wybiorę się na krzywą cukrową. Powiedzcie mi: ile kupić cytryn i wycisnąć je w domu czy jak to wygląda tam w laboratorium??

Gość Ewelina2811
hej dziewczyny powiedzcie mi czy chcecie karmic piersia ? czy moze jest tu mama ktora nie chce ?