Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aisaKKK

Perfumy i ich intensywność.

Polecane posty

Gość aisaKKK

Cześć Kafeterianki, chciałabym Wam coś opisać i tym samym liczyć na Wasze odpowiedzi. Otóż kupiłam swojemu mężowi perfumy Paco Rabanne - invictus. Nigdy wcześniej tego zapachu nie używał, choć obojgu nam był znany. Teraz jak ich użyje no nie wiem co jest nie tak, ale praktycznie ich nie czuję, a są dość silne. Są oryginalne, bo pochodzą z w Douglas. Zastanawia mnie to czy może być coś takiego że dany zapach nie będzie tak intensywny, ponieważ każdy człowiek ma inną skórę, co innego wydziela i tutaj ten zapach zanika. Do tej pory nigdy czegoś takiego nie zauważyłam. Zawsze jak użył jakiegoś zapachu, to mimo że już jakiś czas z niego korzystał ja zawsze wyczuwałam. A ten praktycznie nie. Znalazł się ktoś w podobnej sytuacji?

Gość gość
może masz katar

Gość gość
Nastąpiła habituacja.

Gość PacoRabenne
Kataru nie mam, a perfumy używa od ponad tygodnia, więc nie mogłam się aż tak przyzwyczaić i już ich nie czuć. a co do "Nastąpiła habituacja" -...... :| hmmm coś więcej?

Gość gość
Zgugluj. Wygaszenie reakcji na powtarzający się, niezmienny bodziec.

Gość gość
Opuszka węchowa może się tak zachowywać.

Gość gość
albo wcale nie są takie dobre te perfumy z douglasa, serio. kiedyś kupowałam i byłam zadowolona, ale później coś zaczęło u nich szwankować. nie wiem, czy za długo stoją te perfumy, czy źle je przechowują. mam jakieś zamienniki z paris avenue kupione w internecie i są 100 razy trwalsze niż oryginały kupowane w douglasie. nie wiem na czym to polega, ale tak jest.