Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie wyrabiam juz na 2 pokojach

Polecane posty

Gość gość

nie mam miejsca dla siebie.po pracy nie moge spokojnie posiedziec, odpoczac. chce miec 3 pokoj.

Gość gość
My dlatego zmienilismy mieszkanie na wieksze.z perspektywy czasu nawet sobie nie wyobrazam tylko 2 pokoi...

Gość gość
Napiszcie jeszcze ile macie dzieci :)

Gość gość
1 dziecko. ale ciasno mi. my 1 a corka swoj.

Gość gość
My mielismy 2 pokoje,jedno dziecko. Jak kolo roku doszlo tak duzo zabawek,juz na drugim mieszkaniu to w zyciu bysmy sie nie pomiescili w tych 2... twraz mamy jedno dziecko:sypialnie dla siebie,pokoj dla dziecka,pokoj komputerowy,salon z aneksem kuchennym,garderobe.

Gość gość
3 pokoje to minimum, bo 1 pokoj dziecka a wy śpicie w salonie.

2 pokoje na 3 osoby to ciasno - nie ma sie co oszukiwac. 3 pokoje to fajny standard dla 3 osob.

Gość gość
ja caly czas mysle zeby przerobic mieszkanie z kuchni zrobic sypialnie

Gość gość
A obiady będziesz przynosić w słoiku od teściowej :) ?

Gość gość
Ja mialam remont w czerwcu - 2 pokoje, 48 m. W dużym pokoju ( 25 m ) zrobilam ściankę działową, a za nią szafa, łóżko i biurko. Rewelacja :)

Gość gość
A ile ma corka lat? Ja nam taka sama sytuacje, ale syn ma dopiero 3 lata. Ja nie moge odpoczac nie ze wzgkedu na pokoje ale brak czasu. Jesli corka na swoj pokoj to ona w nim siedzi, a ty odpoczywasz w drugim. W czym problem?

Gość gość
a maz gdzie wtedy?

Gość gość
A to maz przeszkadza w odpoczynku? Co o takiego robi...

Gość gość
ja potrzebuje ciszy i spokoju. wylaczony tv nikt nie chodzi nie kreci sie.

Gość gość
U nas też był był problem - mąż chciał poleżeć, ja posiedzieć i nijak nie można było tego pogodzić, bo w pokoju jedna sofa. Na dodatek spaliśmy na tej sofie, a ponieważ ja wstaję wcześnie rano, chciałam iść wcześciej spać, a mąż tv by oglądał do późna. Ścianka działowa rozwiązała ten problem, mam w końcu swój kąt do odpoczynku i miejsce pracy przed kompem, ponieważ dużą część swojej pracy wykonuję w domu.

Gość gość
Paniusie hrabianki k***a mać salony srony każda by chciała mieć swój pokój. Kiedyś dzieci się po dwoje troje wjednym pokoju wychwywalo I zyjemy .

Gość gość
nie wiem jak w twojej rodzinie,ale w mojej nie chowalo sie po troje czy nawet dwoje na jednym pokoju:O ja autorkę rozumiem, jak z mezem mieszkalismy w mieszkaniu sypialnia i salon bez dziecka to mi bylo ciasno i tak, bo sypialnia malutka i posiedziec sie tam nie dalo a w salonie ciagle z mezem to ja czasem jobla dostawalam. No, ale ja bylam wychowana w normalnej rodzinie, gdzie mialam swoj pokoj a nie w sloiku.

Gość gość
ja do 10 roku zycia mieszkalam w 2 pokojowym mieszkaniu. pokoj z siostra ale potem rodzice zamienili sie na 3 pokojowe 90 m mieszkanie. i bylo super.

Gość gość
ja mam hardkor, mieszkam z mezem i 2 dzieci i moja mama w 2-pokojowym mieszkaniu. Mozna sie przyzwyczaic. Ja i maz do pozna w pracy, mama zajmuje sie mlodszym synem, starsza corka w przedszkolu.

Gość gość
A my myśleliśmy o dwójce dzieci kupując mieszkanie czteropokojowe. Kupując mieszkanie na świecie był juz synek. Były super plany ze z jednego pokoiku zrobimy sobie jadalnie. Jeden pokój dla dzieci miał być,jeden dla nas i salon. I wiecie co? Zaszlam w druga ciążę :) blizniacza. I w dodatku dwie baby. O jadalni dawno zapomniałam.

Gość gość
przecież jadanie możecie mieć z salonem:) pokój jeden dla bliźniaczek, jeden dla synka, wasza sypialnia i jest ok.

Gość gość
Hehehe. Problem jest taki ze nasz pokój jest przechodzony. TZn z salonu do pokoju sie przechodZi. Ehh dzieci zagarnely moja przestrzeń. Pozostaje sie pogodzić z sytuacja i czekać aż sie wyprowadza. Wtedy będę miała jadalnie i super salon ok 30 metrów i zostanie mała sypialnia nawet dla nas. Dzieci jak nas odwiedza to bedą spac na podłodze :D

Gość gość
Ale muszę te 20 lat poczekać albo kitrac kaske na domek :) bo to życie jest. Nie przejmujmy sie mieszkaniem. Dopóki jest zdrowie to mozna nazbierac na większe.

Gość gość
ja mam 5 pokoi i 2 dzieci i marzy mi się przeprowadzka na dwa pokoje względnie 3, obecnie z tych 5 używamy tylko 2 w porywach do 3 a reszta stoi i się kurzy, dzieci są w wieku wczesnoszkolnym i ani myślą się rozdzielić, razem się bawią, uczą, śpią mają swój pokój a my 90% życia spędzamy z mężem w drugim pokoju, na diabła mi więcej.., jak chce ktoś sobie pobyć sam to ma kibel :D

Gość gość
my też mieszkamy w dwóch pokojach z dwójką dzieci,jest nam bardzo ciasno.Jakiś czas temu zaczeliśmy szukać większego,czteropokojowego mieszkania bo mamy trochę odłożonej kasy.wiadomo,w dużym mieście mieszkania drogie i natchnęło mnie żeby poszukać domu gdzieś na obrzeżach...znalazłam piękny,pięciopokojowy,w okazyjnej cenie,15 km od miasta,przeprowadzamy się w marcu przyszłego roku;)bardzo się cieszymy,wreszcie każdy będzie miał swój kąt,no i ogród oczywiście będzie;)

Gość gość
Hahahahahahaha jaaasne. Jak siedZe w tej słynnej samotności na kiblu to : maaaamo chce jeść, maaaamo chce pić, maaaamo siku,maaaamo kuuuuupa idzie. Itp. Zeby być sama to musiałabym sie do piwnicy wynieść.

Gość gość
Z podzialem salonu to nie jest glupia mysl. My mamy zburzona scianke miedzy kuchnia a pokoikiem i tam poprzedni wlasciciele mieli kuchnie z jadalnia. A duzy pokoj to salon. My wyburzamy sciane miedzy kuchnio-jadalnia a przedpokojem i uzyskamy salon z aneksem kuchennym.a w "salonie"robimy scianke dzialowa i bedzie tam pomieszczenie:garderoba z biurkiem.w pierwszej czesci bedzie nasza sypialnia. A.obecna sypialnia to bedzie dodatkowy pokoj,na razie komputer tam bedzie stal a z czasem pokoj dla ew.drugiego dziecka. Bo synek ma.juz wlasny pokoj.

Gość gość
Oj ciasno wam? A niedawno był taki temat gdzie usilnie wszystkie przekonywaly ze 2 pokoje to aż aż dla 3 os. :) i co? Guzik prawda ile osób tyle pokoi i wtedy każdy ma swój kat, dziecko oddzielny pokój, rodzice sypialnie i normalny salon a nie graciarnie gdzie się śpi, je itp. Także 3 os. = 3 pokoje. Nie wyobrażam sobie inaczej. Nas jest też troje i mamy 3 pokoje. MAmy spore mieszkanie 90 m ale o 2 dziecku nie ma mowy bo nie mamy miejsca. A cisnąc się nie mam zamiaru.

Gość gość
Hrabianki k***a mac my we troje mieszkamy w jednym pokoju do tego bardzo małym przeważnie przesiaduje w kuchni bo w pokoju nie da się wszędzie zabawki i dziecko głośno się bawi. Więc do kuchni wyniosłam tv aby w ciszy coś obejrzeć ale tak wyszło że dziecko bawi się teraz i w kuchni pokojun mąż ma lepiej bo pracuje po 10-12 godzin to nie musi się denerwować a ją się duszę w tym mieszkaniu

Gość gość
naprawde w d****h się poprzewracało wielkie damy się znalazły ja jebe masakra najlepiej to kupcie blok i bedzie po sprawie bedziecie miały duuuzo miejsca