Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamanakasia

Poronienia czy ja dobrze robię biorąc leki na własną rękę?

Polecane posty

Gość trudne położenie
Nie czytałam całości, tylko pierwszą Twoją wypowiedź autorko. Przyjmowałam te same leki będąc w ciąży z córeczką, Acard włącznie. Mam zespół antyfosfo. i tak wygląda zapobieganie poronieniu podczas bycia w ciąży z zakrzepicą. Skonsultuj się z innym lekarzem, jakimś dobrym specjalistą. Myślę, że postępujesz słusznie, jednak zasięgnięcie opinii, kogoś znającego się na rzeczy nie zaszkodzi. Powodzenia!

Gość gość
gość z 17.28 to ja :) jasne mogę napisać :) jutro mam wizytę u lekarza. Acard biorę 75 tak jak Ty, folik mam 5 mg ;) taki zestaw jest często stosowany po poronieniu. A Ty miałaś jakieś badania robione czy w ogóle lekarz temat olał? Ja Ci powiem, że świetny lekarz to ogromne szczęście. Ja mam do mojego 100% zaufanie. Dzwonię do niego czasem nawet po 22 jak coś się niepokojącego dzieje, zawsze odpisuje na smsy, pomaga doradza... życzę Ci znalezienia dobrego ginekologa. U mnie trwało to wiele lat...

Gość gość
a i jeszcze jedno, aspiryna i acard skład w teorii mają ten sam, ale dawki inne i nie tylko to, bo acard jest dojelitowy a aspiryna nie... to ja gość z 17.28

Gość zalamanakasia
Gościu z 17:38 :-) w takim razie mocno trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę. Na pewno będzie dobrze. A jak się czujesz? :-) Z lekarzem mam problem. Mój obecny, od ponad roku już uratował przy pozamacicznej gdy musiałam uciekać ze szpitala, od poprzedniego lekarza, operował, zrobił badania, zdiagnozował - problem immunologiczny. Ma kilka wad. Brak sprzętu w gabinecie, choć prywatnie chodzę, zmienia zdanie, nie pamięta co planował, a jak się mu przypomni to już ma inne.. Jest ordynatorem bdb szpitala, leżałam u niego dwa razy, opieka i zainteresowanie wręcz idealne.. Chciałabym znaleźć takiego idealnego..ale jakoś mi ciężko się za to zabrać. Mam trochę dość lekarzy.. Ale mam dwóch na oku :-) Ok, to idę się pokłuć i pora spać. Dobranoc

Gość zalamanakasia
Trudne położenie - dziękuję za wyoowiedź :-)

Gość gość to ja
miałam napisać po wizycie ;) wszystko jest dobrze, maleństwo ma już zarys małego człowieczka, to jest niesamowite. Serduszko bije szybko - to bdb. wymiary idealne na 9tc. Lekarz mówi, że ciąża dobrze rokuje. Założono mi kartę ciąży. Kontynuuję branie leków jak do tej pory. To chyba tyle. Kolejna wizyta za 3 tyg. :) powodzenia :) gość z 17.28 dnia wcześniejszego

Gość zalamanakasia
Gościu z 17;28 :-) to pięknie :-) teraz już będzie dobrze. Serdecznie Ci gratuluję.. Ojej.. Jak ja bym się chciała znaleźć w podobnej sytuacji.. U mnie dziś 33 dc.. Czyli dzień spodziewanej miesiączki.. Mam nadzieję nadal, choć zaczęły mnie krzyże boleć, więc prędzej @ przyjdzie.. Od dnia owulacji brałaś leki? Oczywiście prócz kwasu foliowego. Dla mnie najbardziej męczące są zastrzyki..

Gość gość
gość z 17.28 acard zaczęłam brać dzień po owulacji dokładnie. Nie martw się, będzie dobrze u Ciebie również :) strach po poronieniu zostaje też na kolejną ciążę. Na każdą wizytę idę z obawą. Folik brałam cały czas tyle ze te niską dawkę. Potem lekarz zalecił tę wyższą. Co do bólu jak na okres ja w obu ciążach byłam pewna że okres dostanę. bolało dokładnie tak samo jak zwykle więc to o niczym nie świadczy

Gość załamanakasiaaa
Tak, wiem że objawy miesiączkowe nic mogą nie znaczyć, tak samo doszukiwanie tych ciążowych.. 4 razy byłam w ciąży, więc powinnam być nastawiona sceptycznie..ale nie jestem.Co chwilę chodzę do łazienki i sprawdzam czy okres już jest,bo co chwilę mam uczucie, że coś poszło :) Jak dostanę @ to idę na konsultacje do innego lekarza, tak na wszelki wypadek. Więc tragedii by nie było :) Pozdrawiam Cię bardzo serdecznie i cieszę się że jest dobrze u Ciebie :) Dla mnie to też bardzo dobra nowina.

Gość załamanakasiaaa
Ok, miesiączka przyszła :-)

Gość gość
Ja również jestem po 3 poronieniach, w ostaniej 4 udanej ciąży brałam: clexane 0,4, acard, luteine, po drodzene jescze inne leki ale ten zestaw do 3 miesiące przed,clexane do samego porodu, a acard i luteine do 36 tc. Acard na pewno ci ani dziecku nie zaszkodzi

Gość gość
Ja cała ciąża z córeczką brałam heparyne, acard i encorton donosilam ciążę do 36 tc po 3 wcześniejszych stratach. Teraz jestem w kolejnej ciąży i biorę ten sam zestaw leków i trzymam kciuki bo to dopiero początek...

Gość gość
gość z 17.28 :) u nas już 21 tydzień skończony :) będziemy mieli córeczkę. badania prenatalne wyszły dobrze. Co tam u Ciebie słychać?

Gość gość
Hej. Ja tez jade na tym zestawie. Acard bralam na kilka miesiecy przed ciaza a clexane od drugiej polowy cyklu w ktorym sie statalismy. Do tego 5 mg kwasu foliowego(na 3 miesiace przed) i dufaston. Dufaston juz odstawiony reszta nie. Mam nadzieje ze te ciaze donosze. A syracilam ich sporo w pierwszych tygodniach. Ja mam mutacje w jednym genie ale nie daje to podstaw do zdiagnozowaniu trombofilii. Wyszedl mi zespool antyfosfolipidowy.