Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy są tu katoliczki,które nie chodzą do kościoła?

Polecane posty

Gość gość

Podajcie powody dlaczego nie chodzicie?

Gość gość
nie moge zniesc wycia babc za uszmi,msze sa nudne.Wole isc do kosciola jak jest pusty i spokojnie sie pomodlic.

Gość gość
No ale jednak chodzisz.Ja pytam kto nie chodzi w ogóle

Gość gość
jak ktos nie chodzi wcale to nie jest katolikiem

Gość gość
Ja nie chodze,modlic wole sie w domu,a nie chodze dlatego,ze jakos nie mam przekonania do kosciola w Boga wierze bardzo,ale w kosciol juz nie.Zaczelam troche interesowac sie historia kosciola i uwierz mi tyle co kosciol krzywd zrobil....A jakie zaklamanie jest szok poprostu.

Gość gość
Czuję ze nie ma tam dla mnie miejsca jako dla kobiety Przy ołtarzu sami faceci, nawet komunii udzielają niewyświęceni," zwykli" mężczyźni(nie wiem jak ta funkcja się nazywa) a kobiety do święceń nie dopuszczają Najbardziej dyskryminująca instytucja ze względu na płeć A Bóg jest wszędzie, niekoniecznie potrzebuję do pośrednictwa tych uważających nas, kobiety, za gorszy gatunek, mężczyzn

Gość gość
gość dziś Mozna byc dobrym katolikiem i nie chodzic do kosciola tak samo jak zlym katolikiem a w kosciele byc co niedziela.Wiec nie pisz ze ten kto nie chodzi do kosciola katolikiem nie jest.

Gość gość
Ja nie chodzę z lenistwa .

Gość gość
15:33 dobrze mówisz.Ja też nie chodzę,modlę i spowiadam się w domu.A teraz okazalo się,że mam być chrzestną i klops bo proboszcz mi nie da zaświadczenia,że jestem praktykująca(nie dająca na tacę co niedzielę)

Gość gość
Mozna byc katolikiem nie praktykującym. Nie chodze do koscioła bo nie ma dla mnie sensu, klepanie tych samych regułek. Oddawać cześć Bogu mozna inaczej.

Gość gość
A ja jestem chrzescilanka. Wierze w Boga, ale wszystko to co stworzył człowiek do religii jakos do mnie nie przemawia. Nie przemawia do mnie ksiądz bez rodziny, nie przemawiają do mnie drogi krzyżowe, odpusty za pieniądze, uniewaznianie ślubów, opłaty za sakramenty, BMW u księdza, ukrywanie problemu pedofilii, nie podoba mi sie ze mam z góry określoną role która musze odegrać. Nie podoba mi sie ze takie trwam i radio Maryja istnieją, nie podoba mi sie ze kościół nie placi podatków w momencie kiedy poza państwowymi pieniędzy dostaje od wiernych. Nie podoba mi sie ze Kosciol za Malo pomaga potrzebującym, nie podoba mi sie ze biskupi nie zgadzają sie z papieżem, nie podoba mi sie wystawnosc kościołów, nie podoba mi sie ze ludzie którzy rozwiedli sie bo partner bil molestowal znecal sie nienmoga przystwpowac do komunii w momencie kiedy maja nowy związek, nie podoba mi sie stosunek Kosciola do seksu, nie podobają mi się lekcje religii w szkołach. Nie podoba mi sie ze zwierzęta nie maja duszy, nie podoba mi sie to ze idealny katolik ma byc zakomplesiony biedny, smutny i pod żadnym pozorem nie powinien czuć sie w czymś pewnie bo grzeszy, nie podoba mi sie ze Kosciol wchrzania sie w politykę, nie podoba mi sie ze na otwarciu remizy, sklepu, fontanny musi byc zawsze ksiądz, nie podoba m sie ze Kosciol zamknięty jest na inność., z tego co wiem jest cos takiego jak kochaj bliźniego swego jak siebie samego, a jakosnw Polace tej miłości nie widzę. Młodzież wszechpolska tlucze gejów, babcie zle patrzą na długie wlosy czy tatuaże i oceniają ludzi po wyglądzie, partie polaczone z Kosciolem najgłośniej krzyca o tym jacy inni sa źli. Chcialabym by religia zniknela z forumbpublicznego by każdy kto chce przezywam ja wśród bliskich, a nie chodził na wiece bo tak powiedzial ksiądz dyrektor. Ja nie zauwazylam dyskryminacji katolików ale za to ciągle widzę jak katolicy dyskryminują każdego hak leci

Gość gość
Podpisuję się pod gościem z 16:00 Religia powinna być sprawą prywatną i nikomu nic do tego

Gość gość
16:00,dzięki za wpis.Zgadzam sie z tobą

Gość gość
Mylicie kilka rzeczy. MOżna wierzyć w boga a nie być katolikiem. I ok. Tylko po co te katoliczki z bozej łaski lecą po wszystkie katolickie sakramenty? Tego nie kumam. Żeby sprawa była jasna. Nie chodzę do kościoła, nie jestem katloczką. Tak w boga wierzę.

Gość gość
Sam Pan Jezus przyjmowal chrzest więc wierząc w niego chcę aby moje dziecko też bylo ochrzczone.Gdzie mam iść po ten sakrament dla niego jeśli nie do kościoła?W galerii handlowej go nie udzielają:O

Gość gość
Do gość z 16.39.Tak Jezus przyjmował chrzest ale jako osoba dorosła i pełni świadoma tego co robi a nie się niesie niemowlaka na chrzest który nie ma swoich poglądów i nie wie nawet co się dzieje.

Gość gość
A kto z was czyta biblie?! Wszystkie babcie-srapcie lataja do kosciola ale zadna z nich nie miala Testamentu w rece. Tam pisze by nie modlic sie do figurek i obrazow, nie modlic sie do swietych .. Tylko przez Chrystusa dojdziemy do Boga a nie przez sw. Antosia .. Nie chodze do Kosciola, nie wierze w ksiezy, czytam Testament i modle sie po swojemu.

Gość gość
Chrzest nie tylko KK udziela... :O Mylicie pojecia wiary w Boga i katolicyzmu. Nie mozna byc katolikiem nie chodzacym do kosciola. Tak jak nie mozna byc plywakiem, ktory nie plywa bo wody nie lubi, sportowcem nie uprawiajacym sportu bo za ciezko itd. Mozna byc wierzacym nie chodzacym do kosciola ale nie katolikiem. Bycie owym katolikiem niesie za soba wlasnie wszelkie obowiazki koscielne, katolickie. Wy tak na zasadzie zjesc ciastko i miec ciastko :D Tak sie nie da.

ja wierzę w boga, praktykuję, chciałabym częściej ale nie mam możliwości... Bardzo często doświadczam obecności Boga, powierzam mu swoje słabości, proszę o rozwiązanie spraw które mu powierzam całym sercem...ale dziś z premedytacją zjadłam w piątek mięso :( 3 raz w zyciu mi się to zdarzyło :( nie mam usprawiedliwienia ale dodam że nie zrobiłam tego bo nie mogłam wytrzymać bez mięsa po prostu nie chciałam żeby się zmarnowało i pasowało mi bardzo do reszty składników, zamierzam to odpokutować modlitwą lub mszą świętą.