Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zerwać czy nie

Polecane posty

Gość gość

jesteśmy razem prawie 6 lat. on ostatnio doprowadza mnie do szału. męczy i za wszystko opierdziela. jest furiatem i ma zestaw cech, których nienawidzę i wiem, że jeśli kiedyś to wszystko będzie dla mnie historią, to nigdy do siebie nikogo tego typu już nie dopuszczę. ale czy ma być historią? ile można słuchać o tym, że się jest idiotką, niezdarą, niemyślącą, niechlujną? wierzcie mi, w tym zawsze, ale to zawsze znajdzie się jakaś popieprzona logika. nie mogę już tak żyć, a z drugiej strony nie chcę też być sama, bo wiem że zdziwaczeję i zupełnie się zamknę przed całym światem. nie kocham go, jestem do niego przyzwyczajona i czasem bierze mnie tkliwość. ale do miłości ma się to jak wiosenna nadmorska bryza do stosu brudnych naczyń po obiedzie zalegających w zlewie. tylko czy to właśnie nie jest ''życie''? czy nie do tego zawsze sprowadza się nasza sparowana egzystencja, nieważne czy jesteśmy prostymi skromnymi wyrobnikami, prawnikami z kasą, czy snobistycznymi artystami? nigdy nie zdradziłam, ale też nie było ani jednej kręcącej mnie i jednocześnie narzucającej się mocno osoby, z którą mogłabym się przespać. myślę, że jeśli byłaby chemia, to powalczyłabym trochę ze sobą, żeby nadać ''życiu'' nutki dramatyzmu, po czym nie miałabym oporów. rozstać się?

Gość gość
Rozstać i to szybko.

Gość gość
Toksyczny związek, ja bym zerwała...

Gość gość
to jest zaborczy facet, którego musisz sie jak najprędzej pozbyc. Wyobraź sobie nie daj bóg gdybyś zaszla w ciążę i co? jak by traktował Ciebie i Twoje dziecko? wiem ze to odległe plany ale jednak życiowe. ja sama jestem po przejściach jesli chodzi o toksyczny związek z toksycznym facetem, który mnie ograniczał i rownal z blotem niejednokrotnie.byl zazdrosny o wszystko, robil chore jazdy, sama wiesz dokładnie bo masz to samo . Od takich facetówtrzeba wiac. Ja sama tu pisalam kilka lat temu, ale nie ppotrafię znaleźć teraz tego wątku. W każdym razie bylam zagubiona i nie potrafiłam sobie pomóc, ale dzięki radom i wsparciu super kobietek na tym forum odwazylam sie i bez jakiejkolwirk skruchy i tłumaczenia rozstalam sie z tym snobem. pamiętaj, że jesteście ze soba dość długo, facet na pewno bedzie próbował Cie przekupić na swoją stronę, próbować wszystko wytłumaczyć i naobiecuje Ci ze sie zmieni. możliwe jest ze będzie wydzwanial i pisal smsy jak u mnie. nie daj sie temu, ignoruj to, az w końcu przestanie pamiętaj ze jesli zlamiesz sie i odpiszesz na jddnego najmniejszego smsa to juz sie go nie pozbedziesz. Musisz zawziac sie w sobie i ignorować kompletnie, zablokowac najlepiej numer, dodać do listy spam zablokowac gdzie się tylko da, jesli trzeba to przejść sie do operatora i oni wystosuja srodki które nie pozwolą na kontaktowanie sie z Toba droga smsowo telefoniczna. badz dzielna, on przestanie.moj tez mnie nekal trul az w końcu przestał.Bardzo łatwo wtedy zobaczyć u nich brak panowania nad własnymi emocjami i właśnie ten toksyczny jad, którym zabijaja samego siebie i innych. Najpierw przepraszaja bo wiedzą ze Cie tracą, ze tracą grunt pod nogami, potem jest lekka cisza potem próbują poprosic o to bys napisała, wyjaśnijmy to sobie porozmawiajmy, potem w swoich wypowiedziach próbują sklonic Cie do tego abyś wybuchnela i odpisala, spokojnie to tylko chwyt marketingowy, a na samym końcu juz leca takie slowa, w których obwiniaja cie za cały rozpad takze badz na to gotowa. nie trwaj w tym związku, szkoda czasu i życia Ja dziś z perspektywy czasu ciesze się, że trafiłam tu na świetnych ludzi i ze zerwalam te chora znajomość.