Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moze przyszla mamusia

LIPCÓWKI 2015

Polecane posty

Gość mama na kafe
Tbt a ile twoj synek ma moj roczek i jak ma katar to clemastinum mam w syropku bo lekarka mi kiedys przepisala i sie sprawdzilo tylko ze na recepte to jest ale u nas sprzedaja w aptekach jest moze ktoras z was z malopolskiego??':-) ja zaczynam cos czuc jakies delikatne bole brzucha i czasem ,i niedobrze oo przyklad wczoraj powachalam ulubiona szynke i muslalam ze zwymiotuje. Lipcóweczka2015 poczekajmy jak zaczna kopac wtedy bedzie przekichane:-)

Gość gość
Lipcoweczka pisalas ze o dzieco staralas sie od lipca 2013... a jak partner sie dowiedzial to wpadl w szal i chcial zebys usunela ...wiec jak to? On sie nie statal o dziecko? Nie mial swiadomosci? Bo niby czemu wpadl w szal? A moze tylko ty sie staralas i go wrobilas i sie chlopak wsciekl :) a pierwsze dziecko ile ma lat??

Gość paulina512
Hej dziewczyny, mogę dołączyć? Mam 24 lata, z narzeczonym staraliśmy się pół roku no i w momencie kiedy nic bym nie podejrzewała, udało się! Ostatni okres miałam 1.10, mam regularnie co 4 tygodnie, więc 29 powinnam dostać. Strasznie bolały mnie piersi więc zrobiłam. No i dwie kreseczki. Jako że to pierwsza ciąża od razu poleciałam do ginekologa, wysłał mnie na betę. Ogólnie chodziło mi o l4 bo mam ciężką fizyczna pracę. Betę robiłam 31.10 i wyniosła 1370. Jutro mam wizytę, mam nadzieję że dowiem się już który to tydzień dokładnie i że wszystko będzie oki. Wiem na pewno że nie zaszłam w połowie cyklu. Tylko jakoś zaraz po miesiączce. Pozdrawiam:)

Gość paulina512
Dołączam się do tabelki:) Nick_________wiek___termin porodu____plec____ciaza____ Lipcóweczka_______25__2 lipca__________?_________2 Mama na kafe______22__3lipca__________?__________2 Koczet____________24__6lipca__________?__________2 GU2014___________27__10lipca_________?__________1 voice1986__________28_10 lipca_________?__________1 MałaaaMiii_________24__x_____________?_________2 Tbt_______________32__x______________?__________2 paulina512 ________ 24__x______________?__________1

Gość tbt
Paulina witaj!:) i gratulacje:) Gosciu ale jestes dociekliwy, po co ci to wiedziec? Moze z niego taki d**ek,ze jak mu sie odwidzialo to i w szal wpadl. Mama na kafe moj synek ma poltora roku,poczytam o tym leku i ew.zapytam w aptece. Dzieki za rade. Jeszcze zeby bylo malo wszystkiego to moj kot ktory wybral sie w teren,wrocil po 5 dniach ledwo zywy. Pewnie jakas trutke zzarl. Wiec jeszcze po poludniu trzeba gonic do weterynarza. Normalnie piatek 13-go :P.

Gość mama na kafe
No synkowi pomaga . Zawsze tak jest jak pech to pech:-) :-) :-)

Gość lipcóweczka2015
GOŚCIU drogi chyba coś Ci się w oczach pokiełbasiło :) nie ja się starałam od lipca tylko jakaś pomorska wiec czytaj dokładnie. Poza tym zawsze mogłam się starać a w miedzy czasie rozstać z partnerem. A jak Cię to tak bardzo zastanawia to w szał wpadł bo juz się z kimś spotyka a ja mu wyjeżdżam z tekstem o ciąży :)

Gość mama na kafe
Lipcóweczka2015 nie denerwuj sie zawsze jakis gosc wyjezdza z glupim tekstem ja pisze z dziewczynami na jednym forum itylko 3 tam pisemy bo pojawil sie gosciu i wszystkie gnoil wiec pewnie ktos i na tym forum sie pojawi ale nalezy to ignorowac

Gość GU2014
ja jutro mam wizytę i nie mogę się doczekać... najgorsze jest czekanie do kolejnej wizyty... dziewczyny nie ma co zwracać uwagi na posty "gości" no chyba że tbt zapomniała się podpisać, bo o ile dobrze pamietam to Tobie się to zdaża?;)

Gość mama na kafe
Ja wizyte mam 26 listopada to bedzie chyba gdzies9/10 tydz to juz bedzie ladnie widac:-) :-) z poprzedniej ciazy mam kazde zdj usg:-) zazdroszcze wam bo juz bym chciala widziec moje sloneczko ale nie ma miejsca wczesniej u mojej gin

Gość gość
A nie wpadlyscie na to ze moze to pisze ktos kto z wami stale pisze? Normalnie oficjalnie ze swojego nicka a czasem z " goscia" chyba nie sadzicie ze ktos kogo nie dotyczy ciaza lipiec 2015 wchodzi sobie i czyta i komentuje wasze posty???? To niedorzeczne! Chyba ze to jest ' moze przyszla mamusia' ona ewidentnie ma cos z psychika

Gość Tbt
To wyzej to ja ;)

Gość tbt
To nie bylam ja:o ale ktos ma frajde :o Dziewczyny moj kot dzis zdechl;( jakos nic mi sie nie chce. Mam dzis dyzur popoludniowy w pracy,rano nawet na net nie wchodzilam zajmowalam sie synkiem,lepilam pierogi. A teraz czuje sie jakby mnie ktos walnal mlotem;( 8 lat mial.

Zalogowalam sie w koncu zeby nie dawac okazji do podszywow.

Gość MałaaaMiii
Tbt, współczuję i przytulam! Jak mój piesek odszedł to też długo przeżywałam :-( A jak Twój synek po stracie pupila? A co do wpisu to tak myślałam, że to nie Ty bo chyba zawsze podpisujesz się tbt a nie Tbt. Tak mi się w oczy rzuciło ;-) A co do wpisów, to na każdym temacie takie są, olać je i tyle. Lipcóweczka, Twoje życie to Twoja sprawa i nikomu nic do tego :-) Ja dzisiaj trochę schizuje bo jakoś mniej piersi bolą i żadnej fali mdłości nie ma.. Z natury jestem cichą panikara, czyli nikomu nic nie powiem ale będę się z tym męczyć. Aby do wtorku, bo wtedy wizyta! Uciekam na małe zakupy kosmetyczne, co by sobie humor w jesienną pogodę poprawić :-)

Malaaamiii trafne spostrzezenie:) ma byc tbt z malej :P Synek pewnie przejdzie normalnie do codziennosci. Jak kot zdychal to on spal,moja mama tylko byla przy tym,ja szlam juz do pracy. Wiec synek wstanie, kota nie bedzie i tyle. Futrzak czesto wychodzil na dwor wiec nieobecnoscia raczej zaskoczony nie bedzie. Tak mi sie wydaje. Zobaczymy. Ostatnio co go prawie tydzien nie bylo to nie szukal go. Kurcze,przypominam sobie ze w nocy z piatku na sobote wlasnie kocur rzygnal raz. I trzeba bylo sie chyba tym przejac. Myslalam,ze to klaczki jak zwykle. Poszedl na dwor i pewnie gdzies padl. Zakladam, ze wczesniej musial u sasiadow zjesc trutke. Zaczela dzialac,sparalizowalo go i lezal gdzies te kilka dni. Byl bardzo duzy,wiec nie dobilo go to od razu tylko powoli wszystko niszczylo. Jak odzyskal sily to sie doczolgal ale jego stan byl juz zbyt ciezki by mu pomoc. Chociaz do ostatniej chwili mialam nadzieje,ze sie wylize. Dobra,koncze te smuty. MalaaaMiii glowa do gory, bedzie wszystko dobrze:) to, ze slabna czasami objawy to nie musi nic oznaczac. Organizm to nie zegarek.

Gość mama na kafe
Mam taki dziwny sluz jakby awa z mlekiem ciezko opisac chyba zazwonie do lekarki moze uda mi sie wcisnac wczesniej a jak nie to pojde prywatnie by sprawdzic czy ok boje sie o fasolke mojaa :( do tego brak objawow a przy pierwszej ciazy mialam wszystko..tbt przykro mi z powody futrzaka:(

Gość gośćvoice1986
hej dziewczyny, ja ostatnią @ miała 4.10, a cykle około 26 dni były, miałam iść do lekarza za tydzień ale nie wytrzymałam i idę jutro już;) ciekawe czy już będzie coś widać i co najważniejsze czy będzie serduszku już słychać, orientujecie się może co i jak? Bo ja byłam ponad 4 lata temu w ciąży i już nie pamiętam;)

Gość voice 1986
to byłam ja;) voice1986, nie wiem czemu wyszło gość....;/

Gość lipcóweczka2015
Hej dziewczyny.. mi też objawy nagle zniknęły :/ od wczoraj strasznie wymiotuje ale to raczej zatrucie, piersi przestały mnie boleć nie wiem o co kaman. Następne usg mam dopiero po 20 w zależności jak się wybiorę bo chodzę bez zapisów. Poszłabym wcześniej ale się boje że to bez sensu bo będę się tylko bardziej stresować. Nawet lekarz powiedzial żebym spróbowała wytrzymać bo mogę się bardziej stresować jak przyjdę wcześniej... tbt współczuję straty pupilka :(

Gość MałaaaMiii
Lipcóweczka, jeżeli jutro wciąż będziesz mocno wymiotować to idź do lekarza, nawet zwykłego internisty. Ja w pierwszej ciąży miałam mega mdłości i wymioty, ale raz mnie tak chwyciło, że prawie 2 dni w wc spędziłam i jak poszłam do lekarza to od razu mnie na oddział wziął i kroplówkę dostałam. Organizm w ciąży bardzo szybko się odwadnia. Spróbuj pić mało a często, a jutro jedz tylko rzeczy typu chrupki kukurydziane, wafle ryżowe itd. Dużo zdrówka przesyłam! Ja nie wiem o co tym bólem piersi chodzi..

Gość MałaaaMiii
MamaNaKafe, daj znać co lekarz powiedział i czy wszystko ok. Niektóre kobiety mają takie plamienia np. koło terminu @. Ale mogą też oznaczać niski progesteron. Idź, niech przebada, jak będzie trzeba to da leki. Trzymam kciuki, żeby wszystko było ok!

Gość MałaaaMiii
Voice1986, z tego co pamiętam najlepiej iść po skończonym 6 tyg, wcześniej raczej nie da rady serduszka usłyszeć. Ja z synkiem byłam w 5 tc, i kazała mi przyjść za 2 tyg i dopiero wtedy coś tam już było słychać. Powodzenia i daj znać!

Gość MałaaaMiii
tbt, co racja to racja. Pewnie jeszcze hormony szaleją i stąd te wszystkie nasze dziwne objawy. Ale apetyt mam za dwoje :-P ale mi to się przyda bo ja szczypior. Z synkiem jak zaszłam to ważyłam 45 kg a pod koniec ciąży 53 kg, a mały ważył nieco ponad 3 kg. Myślałam, że coś tam zostanie, ale gdzie tam, miesiąc później już 46 kg było i do dzisiaj tak jest. Ile bym nie jadła, waga stoi. Moja mama się śmieje, że to przez to, że usiedzieć na miejscu nie mogę :-P

Dołaczam i ja :) Mam na imie Dorota 30 lat na karku i nasz dzidzius jest efektem 1miesiecznego starania wiec poszło nam błyskawicznie :) wiec ciesze sie tym bardziej bo tak z tym bobasem zwlekalismy ... i jak posłuchałam znajomych i ich opowiesci o staraniach po kilka lat nawet to az mnie zmroziło:) Okres ostatni miałam 30 wrzesnia , wiec wedle standardowych wyliczen intenetowych Bobas pojawiłby sie na swiecie z pocztakiem lipca ... poki co dwa testy pozystywne , hcg na poziomie 250 wiec wedle wynikuz krwi pewnie ok 4-5 tygodnia , no i niestety potwierdzenie na sto procent otrzmam za tydzien wiec nie ukrywam przytłacza mnie to odrobine b myslalam ze ten dzidzius to juz pewniak :p Tak czy inaczej na razie pozostaje mi wymieni lekarza i mam nadzieje cieszyc sie na zapas:p

Gość mama na kafe
Tbt a jak synus przeszlo mu b pisalas ze katarek mial? Ide jutro na bete mam nadzieje ze rosnie moze uda mi sie jutro wcisnac do ktoregos lekarza zeby tylko zobaczyl czy wszystko ok

Gość tbt
Mama na kafe,mi lekarka w tamtej ciazy mowila,ze nawet krwawienia w terminie miesiaczki mogasie zdarzac i to nie musi byc nic zlego. Bo to akurat jest taki jakby przeskok,wczesniej progesteron wytwarzalo chyba cialko zolte,teraz cos innego i moze byc taki chwilowy spadek progesteronu i tak sie objawiac. Wiec mam nadzieje,ze u ciebie bedzie ok:) a synek,dziekuje,ma sie,odpukac,lepiej. Humor mu dzis dopisywal,w nocy tez lepiej spal,katar gestnieje,kilka razy kichnal. Dzielnie sobie radzi:) tamtego leku nie kupowalam,mialam otwarty lipomal to go podalam,zreszta przez to,ze wszystko zwalilo mi sie na glowe to i z glowy wylecialo. Mnie pecherz tez na szczescie przestal bolec,nie wiem co to bylo,myslalam ze opre sie na sorze. A w koncu jak juz mialam chwile o sobie pomyslec to i zauwazylam ze przeszlo. A synkowi dalam jeszcze vibovit,cebion i ibuprom na noc. Voice serduszko to po 6 tyg:) Lipcoweczka tez polecam udac sie do lekarza jak nie przejdzie do jutra. MalaaaMii wagi zazdroszcze!:))) ja tez mam mega apetyt, ale w tamtej ciazy przytylam prawie 25 kg! Wszystko poszlo w brzuch,z tylu nie bylo widac zem w ciazy;) na koniec zatrzymalam sporo wody.ale synek 4 kg,mialam bardzo duzo wod, chlustaly i chlustaly,konca nie bylo widac. Miesiac po porodzie wazylam nawet ciut mniej niz przed ciaza. Ale chcialbym i tak z 5 kg.mniej wazyc. A waze 58. Zdeterminowana witaj:) mnie tez straszyli,ze z wiekiem trudniej itp. I za pierwszym razem poszlo od razu i za drugim jeszcze szybciej:P Ok mykam spac,do jutra,trzymajcie sie:)

Gość voice1986
hej dziewczyny, wracam od gina, widać już pęcherzyk ale nie słychać jeszcze serduszka,kolejna wizyta za 2 tygodnie.... Ja oczywiśie w gorące wodzie jestem kąpana i musiałam iść sprawdzić co i jak...

Gość MamaOskaraimozeLily
Witam dziewczyny. Jestem szczęśliwa lipcowka 2015 :) termin na 08.07.2014. Mamy juz synka 7 lat. Niestety od początku na duphaston ale czuje sie ok. Tylko to zmęczenie... Bardzo chciałabym do was dołączyć :)