Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

KOBIETY dlaczego karmicie piersią 2 3 4latki pytam bo nie rozumiem karmienia tak

Polecane posty

Gość gość
pierd.........lenie o szopenie z tym brakiem laktacji,tak naprawdę jest dużo kobiet karmiące duże dzieci.

Gość gość
gość dziś Ponieważ po pierwsze to chodzi też o więź i poczucie bezpieczeństwa dla dziecka, a pod drugie tylko na początku można sporo ściągnąć laktatorem, później dziecko jest w stanie wypić ile potrzebuje, ale laktator nie jest już w stanie za wiele ściągnąć. I skończcie tą dyskusje, bo prawie żadna kobieta nie karmi piersią dziecka powyżej 2 roku życia.

Gość gość
A skąd wiesz? Jakoś nie widzę tego na ulicy :) Acha... na kafeterii wyczytałaś hahaha

Gość gość
. Poczytajcie sobie wypowiedzi specjalistów: biust zmienia się podczas ciąży, a nie karmienia jak powszechnie sądzi wiele kobiet! oj nie masz racji. w pierwszej ciazy piersi urosly mi o dwa rozmiary, ale karmilam butelka. biust wrocil do swojego ksztaltu bardzo szybko. w drugiej ciazy postanowilam karmic corke naturalnie i balam sie czy podolam, bo wcale nie urosl mi biust. dziecko bylo przy piersi pol roku, stan po -tragedia! ta spiewka o ciazy , a nie kp zmieniajacym biust jest po to, zeby nie zniechecac kobiet .

Gość gość nie wiem czy do
to bzdura, że tak mało kobiet karmi dzieci powyżej 2 roku życia. Jak pisałam moja ciocia karmiła ponad 7 lat (zapewniam, że kuzyn pedofilem nie jest:D i w ogóle jest normalnym mężczyzną), moja koleżanka już karmi 2,5 roku, sąsiadka karmiła do 3 lat. Teściowa męża karmiła 4 lata:D Tak czy siak każda jak powiesz o samoodstawieniu się śmieje, bo dziecko samo odstawić się nie chce. A karmione jest piersią, bo chodzi o bliskość i przyzwyczajenie, także bez obaw:P taki 4 latek na placu zabaw piersi nie wyciągnie, dzieci starsze ssą pierś przeważnie do snu bądź niestety w nocy (tego akurat nie pochwalam).

Gość gość
Jeżeli do 3 roku podajecie dziecku sztuczną mieszankę i uważacie, że dziecko tego potrzebuje, to chyba tak na logikę, skoro mieszanka ma imitować kobiece mleko, to naturalne mleko matki jest jednak lepsze, co? A co do biustu. Ktoś tu podważył opinię specjalistów, nie wiedząc nawet kim są i nie czytając ich publikacji, nieźle :) Opinia kafeterianki na podstawie własnego widzimisię jest bardziej wiarygodna niż naukowców, nie ma co. A ja Wam powiem, że karmię piersią 20 miesięczne dziecko i biust mam ładniejszy i bardziej jędrny niż to co czasem widuję w mega dekoltach innych kobiet, także takich z butelką w ręku. To sprawa genów i dbania o biust w czasie ciąży. Jeśli kobieta nie dba o biust w czasie ciąży, gdy zachodzą największe zmiany w ciele kobiety, to później kształt się zmienia. Samo karmienie już niewiele ma do rzeczy. A zresztą... Co Wam do kształtu biustu innych kobiet? Jedne mają jabłka, inne gruszki, jeszcze inne naleśniki -i co z tego? O gustach się nie dyskutuje.

Gość gośćddddddd
Niech każdy karmi tak długo jak uważa za właściwe, a jak ktoś ma problem z tym, że ktoś inny żyje inaczej, to znaczy, że ma za dużo wolnego czasu i najwyższa pora znaleźć sobie jakieś zajęcie, albo lepiej zająć się własnym dzieckiem. Wiele tematów na kafeterii kojarzy się z takimi gadkami plotkar na klatce schodowej, które są obiektem wielu dowcipów. Te Wasze wypowiedzi na kafeterii naprawdę niewiele się od tego różnią "bo ona to, bo tamta siamto, a ja tego nie rozumiem". W tak młodym wieku już jesteście zgorzkniałe i ograniczone na różnorodność na świecie.

Gość gość
A ja dziś puściłam bąka o 13:45. Uważam, że słusznym jest puszczenia bąka tylko i wyłącznie o tej porze. Ci co puszczają o innych porach to pijacy, złodzieje oraz zboczeńcy. Ci co nie puszczają wcale, to sepleniący zbrodniarze z wielkimi d****i i owłosionymi rowami. Tak uważam.

Gość gość
A ja Wam powiem, że karmię piersią 20 miesięczne dziecko i biust mam ładniejszy i bardziej jędrny niż to co czasem widuję w mega dekoltach innych kobiet, także takich z butelką w ręku Jest tak dlatego, bo nadal karmisz. Odezwij sie jak przestaniesz.

Gość gość
"Jeżeli do 3 roku podajecie dziecku sztuczną mieszankę i uważacie, że dziecko tego potrzebuje, to chyba tak na logikę, skoro mieszanka ma imitować kobiece mleko, to naturalne mleko matki jest jednak lepsze, co? " O to to to ;-) Do którego roku podajecie dzieciom mleko modyfikowane? Bo chyba mało która przestaje podawać po pierwszym roku? Więc skoro dziecko nadal tego mleka potrzebuje to po kiego grzyba (się pytam) mam dawać produkt modyfikowany skoro mogę dać naturalny?

Gość Karmiąca
Zgadzam się z gościem powyżej, ale co tam, f**k logic. Mam swoje, naturalne i najlepiej dopasowane do własnego dziecka mleko ALE podam mu sztuczne, modyfikowane mleko z proszku za które jeszcze w dodatku ZAPŁACĘ :D Buahahahaaaa :D Chybaście się naoglądały za dużo reklam bebika i pow(D)er mamy :D

Gość Zorjana
Nie ma sensu sie wypowiadać. Matki karmiące mm i tak będą nas wyzywac od zboczonych pedofilek, psycholek itp itd. Brak kultury i wiedzy, z tym nie można walczyć, bo argumenty do wąskich umysłów nie docierają. Nie ma co dyskutować.

Gość gość
tu nie chodzi o to jakim mlekiem tylko o to czemu z cycka czemu nie ściągają

Gość gość
Zorjana akurat najwiecej na tym forum obrażasz Ty . Nie raz pisałaś ze kobiety ktore podają mm nie nadają sie na matki .Juz nie mówiąc o zjechaniu od głupich kobiet ktore w czasie wojny nie karmiły piersia . Idz zajmij sie dzieckiem ktore większość dnia spędza w przechowalni . Macierzyństwo nie polega tylko na podawaniu cycka kilka razy dziennie .

Gość gość
"karmienie piersią może pomóc dziecku zasnąć" prawie 2 letnie dziecko powinno juz samo zasypiać a nie przy cycku jak noworodek :(

Gość gość
tu nie chodzi o to jakim mlekiem tylko o to czemu z cycka czemu nie ściągają Bo mi szkoda czasu na odciąganie i przelewanie. W tym czasie mogę zrobić coś pożytecznego. Bo mi szkoda kasy na butelki i skoczki, mogę ją wydać na coś innego. Bo dziecko woli się przytulić do piersi niż pić z butelki..wymieniać dalej?

Gość gość
Bo mogę :-) Póki co jeszcze nie ma nakazu podawania MM po którymśtam miesiącu czy roku.

Gość gość
Ja mam roczniaka i cały czas karmię piersią. Mm kupiłam jedną puszkę, bo odzwyczajałam od dziennych karmień, okazało się, że niepotrzebnie, bo bez piersi po prostu więcej zjadał normalnego jedzenia. W nocy mały się budzi, ale śpimy razem, więc mi wszystko jedno. Za to uwielbiam poranki, kiedy mały się wdrapuje na mnie, uśmiecha i jeszcze podjada mleczko. Myślę, że to jedno z piękniejszych chwil macierzyństwa, tak po prostu. W imię czego miałabym to odebrać i sobie i synowi?

Gość gość
Ja takich przypadkow-tzn.powyzej 2 lat-nigdy osobiscie nie spotkalam

Gość gość
A co mnie to obchodzi !! was tez nie powinno !!! Nie moje dziecko nie moje cycyki nie moja sprawa !!! Róbcie jak chcecie jak wam serce i rozum podpowiada, tak będzie dla każdego najlepiej ! jakby ludzie mniej ingerowali w zycie innych osób żyło by sie nam duzo łatwiej , lżej i przyjemniej tego ja sie trzymam i wam tego życzę!!! Amen.

Gość gość
Ja mam 3 latka i widzac jego ogolny rozwoj danie mu piersi byloby karygodne ;)

Gość gość
Uważasz że 2 czy 3 latek powinien pić z butelki? Jesteś bardzo niedouczona :o

Gość gość
Mogę się założyć ze mój 2,5 latek karmiony piersią jest dużo lepiej rozwinięty niż twój 3latek :p

Gość gość
Karmię piersią ponad dwulatka, bo nie spieszy mi się do chorób, jeszcze zdąży się nachorować.

Gość gość
Karmia bo nie chca poczuc sie odrzucone i niezbyt potrzebne temu dziecku ot cala filozofia. znam te co karmily 4,3 latkow bo nie chcialy odstawic-bo plakaly te dzieci a one nie chcialy sluvhac. kolezanka karmila 3,5 roczniaka i on w restauracji jej wyciagal cyca i ssal

Gość gość
Ta co sie zakladac chce-za daleko jestem,ale masz przegrana z gory.Moje dziecko jest juz dwujezyczne :)

Gość gość
matka to nie tylko "cyc", więc teorie o odrzuceniu to jakaś bzdura. Oceniasz wszystkie matki dkp na podstawie swojej koleżanki? Może się zdziwisz ale moje 2 letnie dziecko rozumie, że na mieście nie będzie cycusia, bo tak je nauczyłam. Widzę że ciężko wam się pogodzić, że niektóre matki dają dzieciom wiec niż wy.

Dwujęzycznośc akurat nie jest czymś skomplikowanym. Kwestia uczenia dziecka od poczatku dwóch języków. Moja tez jest/bedzie dwujezyczna.

Gość gość
dwujęzyczność o czym niby ma świadczyć? Jedynie o tym, że ma ojca obcokrajowca lub mieszkacie za granicą i nic więcej