Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Niski poziom wód płodowych w 21 tc

Polecane posty

Gość gość

Podczas USG polówkowego w 21 tc lekarz stwierdził u mnie niski poziom wód płodowych,AFI - 9 cm, teoretycznie mieści się to w normie,ale w dolnej granicy,jak to lekarz powiedział "wód nie jest za mało,ale mniej niż się spodziewałem". Dziecko rozwija się prawidłowo,jednak martwi mnie że może to negatywnie wpłynąć na dalszy przebieg ciąży,czy ktoraś z Was spotkała się z podobnym problemem ? Za dwa tygodnie mam zglosić się na kolejne USG,aby skontrolować poziom płynu.

Gość gość
tym akurat bym się nie martwiła bardziej bym się martwiła wielowodziem bo skóra brzucha by ci pękała w zastraszającym tempie kontroluj i tyle, gdyby okazało się że tendencja się utrzymuje to...lekarze powiedzą co i jak a na razie się nie stresuj, bo to może być błąd pomiaru skoro lekarze mylą się nawet o 1,5 kg szacując wagę dziecka...to nie przywiązywałabym zbytniej wagi do określania ile masz wód płodowych bo to też pewnie jest obliczane pi razy drzwi

Gość gość
a czy poziom wod moze sam sie wyrownac?mial ktos podobny przypadek?

Gość gość
trzeba dużo pić . Ok 2 litrów dziennie . Może sie uzupełnić. Może byc to też być problem łożyska które się za szybko " starzeje " . Trzeba to miec pod stałą kontrolą . Ja trafiłam do szpitala w 39 tyg. z AFI 2 . Skończyło się CC.