Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wierząca praktykująca

Seks i dziecko bez ślubu to głęboka patologia

Polecane posty

Gość gość
jeny100 nic mądrego nie napisałaś.

Gość gość
Jeny100 księdzem nie jesteś kazań nie głoś bo to podpada pod patologię!

Gość gość
gość dziś no ale wiesz dla katolika to jest grzech i to jest ustalone w doktrynach kościoła, to nie jest czyjeś tam zdanie. To, że księża to robią to też robią źle ale oni zawsze powiedzą, że sa tylko ludźmi i błądzą, a to tak szmata, ladacznica jego biednego uwiodła i zmusiła do seksu i jeszcze wszystkie mohery go obronią (nie bój się) ;) Ja widzę, że ty nie jesteś katoliczką, bo katolicyzm w swym założeniu to sekta nie mająca nic wspólnego z chrześcijaństwem, zobacz sobie na zasady i to czym jest katolicyzm, a czym samo chrześcijaństwo. Zostałaś wychowana w tej wierze dlatego się od niej nie odczepiasz do końca ale jak dla mnie to ty jesteś po prostu rozsądną chrześcijanką.

Gość gość
Nie chodzę do kościoła bo instytucja ta jest pomyłką!!!Ślub wezmę bo podoba mi się ta cała otoczka i nic więcej, dziecko planuje już teraz chociaż nadal jestem panną a dziecko ochrzczę i pójdzie do komunii tylko dlatego że nie chce aby było odrzucone przez resztę kiedy każde dziecko będzie się ekscytowało tym wydarzeniem!!! I gó*** do tego głupim świętoszkom :)

Gość gość
Sex nie jest grzechem! Grzechem jest ranić drugiego! Brak seksu jest powodem frustracji! Nikt nikomu seksu nie zabrania póki jest wolny. Poza tym seks lubi młodość. Oczywiście bez przesady bo do 18roku nie powinno go być.

Gość jenny100
gość dziś napisałam, tylko trzeba umieć czytać ze zrozumieniem...

Gość jenny100
gość dziś słowa których znaczenia się nie rozumie. teraz lepiej?

Gość gość
Bóg jest miłością.Jakim więc prawem ktoś kto uważa się za katolika pluje jadem i nienawiścią i ocenia innych.Piszecie o czytaniu pisma świętego,ale czy sami je czytaliście?Tam pisze ''Nie sądżcie,abyście nie byli sądzeni" i ''Kto jest bez grzechu niech pierwszy rzuci kamieniem".Jestem katoliczką od wielu lat mężatką,ale moja wiara nie jest fanatyczna.Poza tym uważam,że jeśli jest się porządnym człowiekiem,szanuje się siebie i innych,to bez znaczenia do jakiego Boga się modlimy i czy wogóle to robimy.

Gość gość
Więc sama autorko widzisz Natarły ci nosa! Nie ważne co robisz tylko serce ważne! Nie wiesz i nie znasz zamiarów Boga Ważne by z nim porozmawiać a nie na forum toczyć boje i obrażać

Gość gość
jeny100 ty się nie ucz czytać ze zrozumieniem bo to bys musiała wszystkich rozumieć a swojej rozmówczyni nie zrozumiałaś wcale więc czytanie ci nie pomoże

Gość Pimp my ride
Seks i dziecko bez ślubu to głęboka patologia i basta! tak było, jest i będzie

Gość gość
Patologia jest - onanizowanie sie przez ksiezy - pedofilia uprawiana przez kler - homoseksualizm wsrod ksiezy -posiadanie poza parafia kobiet, zon, i dzieci przez ksiezy - przyjmowanie do zakonu mlodziezy, ktora nie zna swojej seksualnosci i przez jej hamowanie wypacza sie osobowosci mlodziezy klerykalnej - zabranianie przrz kosciol inwitro (bo gina zarodki - a co ksieza robia ze swoimi plemnikami - wypijaja je z winem mszalnym) - wmawianie ludziom ze kler i zakonnice to osoby bez seksualnosci, -- laczenie seksualnosci czlowieka z kanonami wiary - marzenie ksiezy o wprowadzeniu katolickiego szariatu - pogarda ksiezy dla osob patologicznych B O G K O C H A W S Z Y S T K I C H L U D Z I takze tych z patologi.

Gość gość
za to ksiądz , ktory ma na boku babę i bachory - to jest właściwe podejście... on nie ma grzechu...

Autorko! Dziękuję za tę odważną wypowiedź! To prawda! Chwała katolickim polskim rodzinom! My nie potrzebujemy Unii ani Europy! My Polacy - katolicy wiemy że najważniejszą wartością jest polska rodzina przypieczętowana sakramentem małżeństwa i chrztem :-)

Gość gość
bo księdzu - wolno , a wam nie bo wy pójdziecie do piekła...

Gość gość
Ktoś napisał: " Polemizowałabym oczko.gif Mam wyższe wykształcenie a także uważam, że współżycie poza sakramentalnym małżeństwem jest dla katolika grzechem śmiertelnym i zwyczajnym cudzołóstwem. a czy czasem cudzołóstwo z definicji nie jest stosunkiem seksualnym z cudzą żoną lub mężem? Czyli prosto mówiąc zdradą małżeńską. A jeżeli dwie dorosłe osoby nie są związane z nikim innym małżeństwem to zgodnie z definicją nie ma mowy o cudzołóstwie.

Gość gość
p.silene autorka to by mogla uchodzic za odwazna, gdyby prosto w oczy (bez calowania w reke) powiedziala swojemu ksiedzu, zeby prowadzil sie po chrzescijansku. niech powie takie slowa ze to patologia, ze zdziera pieniadze za wszystko. To jest dopiero patologia, ze mlode zdrowe chlopy stoja przy oltarzyku i deklamuja pacierze i czekaja, az starcy przyniosa ofiare na tace. To jest patologia zyc jak pasozyt.

no dla katolika to grzech, ale żeby patologia od razu? Komuś przydało by się postudiować znaczenie niektórych określeń, tak uwielbianych przez kafeterię :) Swoja drogą, skoro to taka patologii, według autorki, to jak to się ma do faktu, ze sam papież ochrzcił dziecko z "nieprawego łoża"? :)

Gość gość
Zagorzałymi "katoliczkami" zostają: 1. grube, brzydkie zawistne panny 2.wariatki wychowane przez patologicznie religijną rodzinę Zaraz mi ktoś powie że lepiej być taką niż puszczalską pannicą :D a ja mam swoje zdanie i zrobię sobie dziecko bez ślubu !!!

oj przestań. Moi znajomi są właśnie wierzącymi katolikami, ale w dobrym tego slowa znaczeniu. Oboje ładni, fajni- wytrzymali z seksem do ślubu. Nikogo nie pouczają ani sie nie wywyższają. Gdyby każdy był takim katolikiem to kurcze, fajnie by było :)

Gość mireks
Co to jest ślub? Dziecko to wiem , ale ślub to nikt mi jeszcze nie od 60 lat mojego zycia nie wytłumaczył, co to tak naprawde jest, do czego słuzy, po co jest potrzebne i komu.

Gość gość
Autorko! Dziękuję za tę odważną wypowiedź! To prawda! Chwała katolickim polskim rodzinom! My nie potrzebujemy Unii ani Europy! My Polacy - katolicy wiemy że najważniejszą wartością jest polska rodzina przypieczętowana sakramentem małżeństwa i chrztem" x x Brawo!!! Masz 100% racji. Jak czytam co pisza na tym watku niektore kobiety to az mam gesia skorka :( Straszne to. No ale kazdy bedzie odpowiadal za swoje grzechy.

Gość gość
dzis 15.32 tylko sie nie rozwodz jak maz zrobi ci boka,albo uderzy.Katolicy mecza sie w malzenstwie mimo wszystko.Szkoda ze tak malo jest szczesliwych katolickich rodzin,wiecej udawanych szczesliwych malzenstw.

Gość gość
Jestem chrześcijanką i wstyd mi za wszystkich pseudo katolików, którzy rzucają tak szybko poglądy krzywdzące innych ludzi. Nikt nikomu nie dał prawa do oceny. Każdy żyje jak może, Pan Bóg będzie oceniał. Za wszystko rownież za takie słowa, które są jak kamienie rzucone w bliźniego. Zamiast tracić czas na bzdety i wysiadywanie na forach co dziś zrobiłeś dla innych? Może życie tak się poskładało ,że ktoś nie ma ślubu i ma dziecko. Co w tym złego skoro Pan Bóg dał takiej parze dziecko? Nie mamy prawa tego oceniać. To tez jest rodzina. Znam wiele takich par po przejściach. Cierpią bo tez chcą żyć jak inni katolicy a nie mogą... Bóg zapłać za każde słowo krytki na mój temat. Za dużo na tym świecie nienawiści. Trzeba zacząć porządek od swojego sumienia, inni niech się martwią za siebie.

Gość gość
Katoliczki to kobiety ciemniaczki,sypiajace z mezem bo tak trzeba,sluzace jak psy swoim panom,rodzace dzieci bo tak trzeba.Kobiety bez ambicji i klasy.Typowe prostaczki bez dumy i honoru.

Gość gość
do: dziś no tak bo przeciez jak katoliccka rodzina to musi byc od razu , przemoc, g***ty malzenskie , bicie itp. W wolnych zwiazkach tego absolutnie nie ma! :D Wez przestan bo sie osmieszasz. Ja jestem z moim mezem juz 13 lat, jak pisalam wczesniej jestem szczesliwa, maz jest cudownym czlowiekim zarowno dla mnie jak i dla naszych dzieci. Jestem przeszczesliwa , ze mamy slub koscielny, ze jestesmy rodzina katolicka jestem zona a nie konkubina :) Jestem z tego bardzo zadowolona. Uboilewam tylko nad tym, ze terazniejsze mlode dziewczyny bez zastanowienia ida mieszkac z chlopakami bez slubu, zyja jak zona z mezem a potem wielce zdziwione , ze konkubent poznaje inna i sie z nia zeni.

Gość katya22
Patologią jest bicie, picie i znęcanie się. Nic poza tym, aty jesteś płytka jak kałuża.

Gość gość
Skad sie biora takie idiotki jak autorki??.....

Gość koniaczek w kieliszku
Najbardziej puszczalskie panny, zadymiary i prostaczki najgłośniej o przestrzeganiu zasad wiary krzyczą i innych wyzywają. Tak było, jest i będzie AMEN! Prawdziwi chrześcijanie niczego chamsko nie komentują i nikogo nie wyzywają AMEN!

Gość Amamamammmma
Trochę tak czytam to wszystko i jest mi smutno. Wątpie, aby można było nazwać jakiekolwiek dziecko patologią, bo to nie jego wina, że urodziło się w takiej, a nie innej rodzinie. Jednak jest faktem, że w kościele katolickim, grzechem jest spanie ze sobą przed ślubem kościelnym, i nie można tutaj samemu tego interpretować. Wiadomo, że w życiu są różne okoliczności, i nie można wszyskich ludzi wrzucać do jednego worka (trzeba ich szanować, zawsze można pomagać i ich naprowadzać na drogę wiary, ale nie słowami, lecz czynami). Sama długo się zastanawiałam, dlaczego wogóle kościół to propaguje, aż wreszcie ktoś mi bardzo ładnie to wyjaśnił, że dzięki temu jesteś bardziej pewna partnera. Bo jak wiesz, że wytrzymał z tobą przez ten rok, dwa czy pięć bez seksu, to jak np. będziesz w ciąży czy wyjedziesz gdzieś to zaraz nie poleci gdzieś, bo jemu się chce (oczywiście 100% gwarancji nigdy nie ma).