Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Allla90

depilacja laserowa a wypadanie włosków.

Polecane posty

Gość Allla90

Witam, Dwa tygodnie temu robiłam depilacje laserową bikini, jestem po pierwszym zabiegu niestety nie widzę , żeby te włoski wypadały.. próbowałam pensetą wyciagać , ale trzymaja się skóry mocno więc wychodzi na to , że chyba nie zadziałał laser. Może z pare włosków faktycznie wypadło , ale jest to może z 5%.. Czy trzeba dłużej odczekać?

Gość gość
U każdego laser działa w innym tempie,u mnie dopiero po kilku razach.Wazne jest tez jaki laser wybrałaś,najlepszy jest light sheer.Żaden ipl.Ja zrobiłam sobie laserem wszystko co mozna i jestem bardzo zadowolona ale u mnie to trwało bardzo długo bo każdy jest inny.Przestan zwracać na to uwagę a zobaczysz,ze zaczną wypadać i nie odrastać.Tylko jesli chodzisz na kiepski laser to efekty bedą opłakane ,ważna jest tez osoba robiąca zabiegi,ktora umie dostosować poziom lasera do pacjenta,długość zabiegu itp.Nie przejmuj sie tym tak bardzo i niestety te męki trzeba bedzie jeszcze trochę znosić:)Nie ma zasady ile razy trzeba wykonać laser ,najcześciej podaje sie mała ilośc aby zachęcić klienta ale moze byc tak jak u mnie ,ze trzeba chodzić kilkanaście razy mimo,ze "strzały "laserem sa powtarzane nawet kilkakrotnie podczas jednej wizyty w tym samym miejscu.Teraz tam gdzie chodzę jest nowy laser light sheer duet ,jest rewelacyjny i jesli cos mi sie pojawi to likwiduje laserem.Ważne jest czy masz ciemne wlosy ,im ciemniejsze tym lepiej dla lasera bo jasnych nie chwyci.

Gość gość
Ja robię depilacje laserem Elos podobno jest najnowocześniejszy, Robiłam też linię brzucha i tam wypadły więc może bikini potrzebuje więcej czasu.. echh trzeba byc cierpliwym :)

Gość gość
Niestety trzeba poczekać i byc cierpliwym,pozdrowienia :)

Gość Allla90
dzięki wielkie :)

Aby zabieg był skuteczny należy udać się na serię zabiegów - minimum 4. Oczywiście to ma też związek z jakością używanego lasera. Jednak na pewno trzeba udać się kilka razy. Zabiegi należy wykonywać w odpowiednim odstępie czasowym, w przypadku bikini co 4-6 tygodni.