Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mamy dbające o zdrowie dzieci, czy was też otoczenie odbiera negatywnie?

Polecane posty

Gość gość
Gdzie do licha napisałam , że jem produkty z mleka krowiego ? Nie jem i nie mogę ich jeść , bo nadal karmię , a dziecko ma azs i potem swędzi je skóra. Napisałam, że jem ser z koziego, po nim nic się dziecku nie dzieje . Jak był młodszy nie mogłam zjeść nawet jabłka, bo zaraz wychodziły suche plamy. Na szczęście wszystko się powoli normuje, już nie jest tak źle jak na początku , ale nadal boję się wprowadzać m.krowie, zwłaszcza , że bez niego w diecie czuję się dużo lepiej. Koniec tematu, wrócę za jakieś 3 godziny , możecie mnie obrażać do woli.

Gość gość
Autorko skoro tak duzo wiesz nt.zdrowego zywienia to dlaczego nie wiesz ze mleka roslinne nie maja zadnej wartosci? Wszystko co najlepsze zostaje odrzucone a.pijesz tylko pomyje? Byl szal na te mleka,jakis czas temu,zachwycili sie ci ktorzy zwierzecego nie mogli ale szybko wyszlo ze to nic pozytecznego. Na pewno nie substytut mleka. Ot woda o kolorze bialym a raczej metna,bez wartosci dajaca namiastke tego bialego mleka,ktore ktos z zalem musial odstawic. Jacys sfiksowani jak ty podlapali i wrzucili w eter ze to niby takie cudo. Bez zadnych naukowych potwierdzen. I taki eko maniaczki zlapaly sie i krzywdza dziecko eliminujac z ich diety to co jest WAZNE.

Gość gość
Chyba zozylas ten temat by cie obrazac skoro tak chetnie to proponujesz:) i nie napisalas ze tes ie maja cie za nienormalna,bo dziecko nie toleruje mleka krowiego a ze go nie spozywacie! Nawet nie potrafisz napisac tego co chcesz. Pokaz mi jeszcze tych grubasow wsrod dzieci. Mieszkam pod szkola. Nie widzs by bylo ich duzo wiecej jak sama chodzilam do podstawowki ponad 20 lat temu.

Gość gość
moja droga autorko wyjasnij mi dlaczego eliminujesz gluten? Czy twoim marzeniem bylo dziecko chore na celiaklię? Co do mleka to co innego jeśli ktoś nie toleruje, a co innego jeśli nie spozywa, bo się naczytał książek na ten temat. Mnie tylko ciekawi jak żywi się twój mąż, gdzie on w tym wszystkim? Bo jesteś ty, dziecko, teściowie jedzący same świństwa, a brak męża który na tych świństwach się wychował przecież. Rozpłynął się w powietrzu z nadmiaru chemii?

Wydaje mi się, że otoczenie nie reaguje źle na rodziców dbających o zdrowie dziecka, tylko na takich, którzy bardzo przesadzają albo bardzo chwalą się na wszystkie strony i nic tylko wszystkim rzązą co można dziecku np kupić...tak jakby np jeden kinderek na miesiąc miał dzieciaka zabić :p

Gość gość
autorko nie pierzesz w orzechach.....po prostu , gdyby tak było to byś napisała w pierwszym poście, bo to chyba większe " dziwactwo" dla twoich teściów jak zakaz żelek i kubusia...( dla mnie to żadne dziwactwo, też nie dałabym 1,5 rocznemu dziecku takich "rarytasów')- mleka nie pijesz, bo nie możesz.... po prostu ' rozpędzasz" się z każdym postem..

Gość gość
Ja Cie autorko rozumiem. Tez mam bliskich ktorzy krzywo na mnie patrzyli ze nie daję prawie rocznemu dziecku czekolady, batoników. Teraz dziecko starsze je juz wiecej ale nadal zwracam uwage na to co je sama gotuje kasze z owocami, nie ma u nas dan gotowych, kostek, dan z torebki itd, jak czekolada to gorzka z max zawartoscia kakao. Jak jest u dziadkow to zje czasami cos czego ja bym mu nie dała no ale nie upilnuje dziecka całe zycie. Zyj po swojemu nikomu nic do tego. A co do glutenu i laktozy moje dziecko je maz rowniez ale ja jestem na etapie eliminacji ze swojej diety. Mam hashimoto i we wszelkich publikacjach na temat diety wykluczeni tych produktoe jest podstawa. Ciekawe dlaczego skoro są taki "zdrowe".

Gość gość
autorka, to żadna eko maniaczka... ściema i tyle ...pierwszy post prawdziwy...w reszta " dorabiana" na potrzeby forum...w większości...

Gość gość
Eko-mamuśki nie są całkiem normalne. Wasze dzieci nie będą od tego zdrowsze, tylko niedożywione i bardziej podatne na choroby.

Gość erferfef
Autorko tematu, zasadniczo można by się z tobą zgodzić, gdyby nie to że tak się zapędziłaś że jesteś na granicy paranoi. Słodycze dziecku zaszkodzą, mleko? Lepiej wobec tego kup dziecku maskę gazową, do założenia gdy macie trasę niedaleko skrzyżowania.

Gość gość
Był taki film "Balonowy chłopiec" myślę,że powinnaś zastosować podobne rozwiązanie przy swoim dziecku :D

Gość gość
Oj,drogie KWOKI! Agresywne to wy jesteście i to bardzo.Nie widzę agresji u Autorki,za ty wy ją obrażacie jak nawiedzone furiatki! Autorka ma rację,poczytajcie trochę,wyjdźcie ze swoich ciasnych umysłów karmionych od kilkudziesięciu lat tym samym pomysłem na żywienie:) A tu się sporo zmieniło,coraz więcej wiadomo.Żyjecie w Matrixie,oszukiwane,karmione propagandą ,tuczne bydło,które ma żreć byle co ,a potem chorować oczywiście i wydawać fortunę na leki.Poczytajcie trochę,douczcie się. https://tajnearchiwumwatykanskie.wordpress.com/2014/06/27/pszeniczny-brzuch-czyli-nie-bedziesz-zdrowy-dopoki-nie-odstawisz-pszenicy-i-to-pod-kazda-postacia/

''oszukiwane,karmione propagandą ,tuczne bydło,które ma żreć byle co ,a potem chorować oczywiście i wydawać fortunę na leki.'' I krzywde dziecku wyrzadza, bo potem biedactwo nie bedzie moglo isc na pizze. Kogo obchodzi otylosc, nadcisnienie, ataki serca, na pizze trzeba isc zeby nie odstawac od spoleczenstwa :)

Gość gość
I juz sama nazwa portalu "Tajne archiwum watykanskie" mowi samo za siebie:D po prostu skarbnica wiedzy i najnowszych badan naukowych:D

Gość gość
ja rozumiem jakby autorka napisała- nie stosujemy pszenicy- ok. ale ona pisze o glutenie, który sam w sobie nie jest szkodliwy. Przypominam, że taka mąka kukurydziana, czy makaron kukurydziany też zapycha jak pszenica, też tuczy, też ma wysoki IG- tyle że wg autorki- to będzie zdrowsze, bo nie zawiera glutenu :O bzdura, bzdura, bzdura. I jest dokładnie tak jak ktoś tu zauważył- autorka pochwaliła się, że nie stosują mleka i jego przetworów, ale nie zaznaczyła, że to z powodu nietolerancji.... A całkowita eliminacja cukru? hmm.. od rozsądnej jego ilości w diecie nikt nie umarł, a skoro nie macie tendencji do tycia, to po co aż tak świrować?

Gość gość
Po to zeby sie potem pochwalic na kafe jaka jest cool i na czasie:D