Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

KP w miejsach publicznych to dramat

Polecane posty

Gość gość
5 letnie dziecko nie odróżnia brzucha od piersi co ty je w klatce trzymasz

Gość gość
hehe przy mnie i moim dziecku jakiś facet na przystanku wystawił f/i/u/t/a i sika zadowolony więc o czym tu mowa nie wiedziałam jak się zachować blee

Gość gość
Toksyczna ty kłamczucho jedna!

Gość gość
Najbardziej ubawilo mnie to , ze 5 latek nie wie , ze kobiety maja piersi :D Dziwny brzuch widzial:D Autorko ty sie skup na wychowaniu syna , a nie na zyciu innych :)

Gość gość
bo temat to prowokacja jakiejś bezdzietnej pindzi i tyle.

Gość gość
Jak się karmi piersią poza domem to można wziąć ze sobą pieluszkę i zasłonić się dyskretnie - ja tak robiłam nie dlatego, żeby nie obrzydzać innych (bo uważam, że nic obrzydliwego w tym nie ma) tylko żeby samej czuć się komfortowo i żeby mi się nikt w piersi nie patrzyl. A karmic w smrodzie szczyn nie zamierzałam.

Gość gość
Ja mam cukrzycę ciążową, muszę jeść regularne posiłki. Czy to oznacza, że mam się zamknąć w domu i nigdzie nie wychodzić, bo nie zdążę z jedzeniem? Mam własne pudełko z obiadem i jem czasami w bardzo dziwnych miejscach, ludzie się gapią, ale mam to gdzieś. Moje dziecko i jego zdrowie jest dla mnie ważniejsze. Też się wkurzam, bo chciałabym zjeść w cywilizowanych warunkach albo np. w restauracji, ale polskie lokale gastronomiczne są kompletnie niegotowe na takiego klienta. Kiedy pytam kelnerkę o posiłki bez glikemii to odpowiadają mi uniesione w górę brwi, trzepot rzęsami i "Ale o co chodzi?". Nie moja wina, a też mam swoje potrzeby. W Polsce jest jeszcze dużo do nadrobienia.

Gość gość
a od kiedy piecioletnie dziecko musi znac gdzie sa i czym sa piersi, cipka czy penis ?

Gość gość
a jak się uderzy, czy przewróci to rozumiem, ze powie, że boli go noga, a złamał w tym momencie rękę, bo nie musi wiedzieć co to jest? 5 letnie dziecko to duże dziecko, powinno znać części ciała i potrafić je nazwać, dziecko w tym wieku ma kontakt z innymi ludźmi, bywa pod opieką obcych ludzi pod nieobecność rodziców, powinno wiedzieć jaka część ciała jak się nazywa. nie wierzę, że ta kobieta miała tak wyciągnięte piersi, że lezały jej na brzuchu. moje dziecko nie wie może co to pierś, ale wie co to klatka piersiowa i gdzie się znajduje, a ma 3 lata...

Gość gość
to prowokacja nie wierze, że 5 latek nie wie co to piersi :o mój 2 latek wie że kobiety maja piersi a mężczyźni klatę

Gość gość
ja też karmię ponad 2 latka w przychodni, często wyskakuję z pracy na samo badanie do lekarza i wracam a dziecko zabiera mąż lub babcia. Uważam że jest to jak najbardziej odpowiednie miejsce do karmienia dziecka.

Tak często wygląda karmienie 2 latka, przychodzi, odrywa się, znowu przychodzi i to jest jak najbardziej normalne. Dla was nie jest to normalne, bo zatrzymałyście się na etapie karmienia noworodka, 3 miesięcznego niemowlaka lub 6 miesięcznego. A karmienie niemowlaka a straszaka różni się ogromnie. Czasami chce po prostu napić się chwilę, lub po prostu przytulić się do piersi mamy i napić łyka mleka. A mało to dzieciaków co chwila przylatuje aby się napić butelki wody? Powinnaś autorko nauczyć dziecko że jest to normalna sprawa, że mama karmi swoje dziecko, bo jak na razie to przekażesz mu tylko, że karmienie piersią jest czymś nie odpowiednim i w ten sposób było wychowywane mnóstwo ludzi i dlatego wszyscy się tak oburzają.

Gość gość
Jezuuu wy naprawde nie widzicie roznicy w wygladzie piersi kobiety karmiącej a w wygladzie piersi poza ciaza i laktacja? Mimo ze jestem kobieta i to taka ktora karmila piersia to wole ogladac piersi przedstawiane w reklamach,jedrne i ladne niz piersi pelne mleka-sa po prostu odpychajace

Gość gość
Zorjana 2 latek w miejscu publicznym moze sie napić soczku z kartonika albo butelki . .

Gość gość
Autorko twój syn to debil. No ale czego oczekiwać, inteligencję dziedziczy się po matce. Dramatem jest, że cię ktoś zapłodnił.

Gość gość
I to jest właśnie polska mentalność - do sauny w kostiumie kąpielowym, za to z cyckiem na wierzchu w przychodni. Zwariować można. Napisz może, w której przychodni, to tam będę odsyłać podglądaczy w Warszawianki...

Gość gość
wszystkie, ktore uwazaja, ze karmienie piersia w miejscu publicznym to zlo powinny zajac sie wlasna dupa. To, ze ty bys tego nie robila nie oznacza, ze nikt nie moze. Nie podoba sie to nie patrz proste.

Gość gość
Autorko zwyczajnie twoje dziecko nie ma pojęcia co to piersi i karmienie a wydaje mi się że w tym wieku powinno już wiedzieć . Mój 4 letni syn wie ze w ten sposóba karmiony jest jego brat i traktuje to jako rzecz naturalną . Starszego też karmiłam. Starszy był karmiony do roku i młodszego też tak planuję. Nie zliczę nawet jak często karmiłam poza domem bo gdybym tego nie robiła to musiałabym cały dzień siedzieć w domu (młodszy domagał się co godzinę) , nie wychodzić ze starszym na dwór , pójśc na zakupy czy na zwykły spacer z dziećmi. Publicznie karmię zawsze używając pelerynki do karmienia więc nigdy , nikt nie zauważył nic intymnego , nawet gdyby chciał.

Gość gość
Nie wierzę że 5 latek myli piersi z brzuchem i dziwi się co ta pani robi :D. Ułomne dziecko choć bardziej obstawiam że to prowokacja.

Gość gość
ale po co odpisujecie , jesli nie ma to zwiazku z tematem. Chodzi o publiczne obnazanie sie, nie chowanie piersi pod pieluszka itp, tylko wyciaganie piersi przy ludziach co chwile, tak ze widac brzuch, brodawke,,, nie umiecie czytac ze zrozumieniem

Gość gość
Jest pewna różnica między karmieniem niemowlaka, a "karmieniem" dwulatka. Taki dwulatek je już wszystko, nie wierzę, że nie wytrzymałby bez tej piersi dwóch godzin czy więcej. Jak się dziecku chciało pić to mogła wodę dać. Siostra mojego byłego chłopaka podobnie karmiła swoją trzyletnią córkę- byliśmy akurat na urodzinach u jego brata, ok 40 osób w tym dużo młodzieży, ona siedziała przy stole na przeciwko mnie, podbiegła jej córka i zaczęła krzyczeć "mama cycy". W pierwszej chwili myślałam, że chodzi o smoczka i w sumie się zdziwiłam, że takie duże dziecko, a smoczka chce. A ona po prostu podwinęła bluzkę, wyciągnęła pierś i dała dziecku. Miałam wtedy 19 lat i to naprawdę był dla mnie obrzydliwy widok, później się jej zapytałam dlaczego nie poszła do innego pomieszczenia, tym bardziej, że w lokalu był pokój dla matek z dziećmi albo mogła chociaż odejść na bok.

""""""Tak często wygląda karmienie 2 latka, przychodzi, odrywa się, znowu przychodzi i to jest jak najbardziej normalne"""" Chyba znów wyjdę na królową lodu pierwszej klasy , ale no wybaczcie... cholera by mnie wzięła jakby mój 2 latek co chwila podchodził, odrywał się , znow przychodził i tak w kolko podczas karmienia/pojenia . Dalabym raz a porządnie z zapowiedzią ,aby solidnie się napilo/najadło a nie co 2 min jak wściekle mnie molestowalo , daj to ,daj sramto, chce to ,che sramto z uporem maniaka non stop No pardona, ale cudowania takiego nigdy nie tolerowałam i nawet poza domem jak brałam dzieciom cos do jedzenia i picia to kurcze ,zawsze ale to zawsze była zasada ,ze usiąc napij się/ zjedz i dopiero później idz się baw , huśtawka/slizgawka nie ucieknie a nie wtą i we wtą Co innego po pol godzienie czy godzinie domaganie się powyzszych , a co innego co 2 min dosłownie , to dla mnie już za wiele. Nie wbijam się w wasze schematy :/

Gość gość
dziwne,ze gole cycki i d**y w reklamach,na bilbordach, na plaży itp wam nie przeszkadzają ale jak juz gdzieś zobaczycie,ze jakaś kobieta karmi swe dziecie to wielkie oburzenie i zgorszenie. ja tam nigdy nie widzialam,zeby jakas karmiaca matka nie zasłaniała sie czy cos, zazwyczaj robia to na tyle dyskretnie na ile to mozliwe. wiadomo trzeba wyciągnąć piers i czasem ktos cos zobaczy, ale to nie jest przyjemne dla matki, one nie robia tego specjalnie.

Gość gość
:D :D :D

Gość gość
Boze,co za idiotki tu siedza,no nie moge sie powstrzymac,zeby tego nie napiasac.Idiotki co to na wymionach im rozum sie zatrzymal.autorka o karmieniu,a te o tym ze 5latek nie zna czesci ciala kobiety,to raz.po drugie,te krowy co to tak chetnie wywalaja wymiona,maja dwie opcje-usiasc w dyskretnym miejscu lub pomieszcxeniu do tego przeznaczonym,a jak sie nie da,to przyslonic piers pielucha,bluzka,baby czy to takie trudne?zrozumncie ,ze nie kazdy ma ochote ogladac wywalone,obrzydliwe cycki.nie mam nic do karmiacych,ale na litosc boska,wystarczy sie przyslonic!!!

Gość gość
na litość boską ????? hipokrytko najpierw ubliżasz a potem BOGA mieszasz i to tak ech :?

Gość gość
Mi gole piersi i inne czesci ciala na bilbordach,reklamach nie przeszkadzaja bo w odróznieniu od piersi pełnych mleka sa ładnie pokazane,a takie piersi z wielkim wyciagnietym sutkiem,fujj nie mam ochoty ich ogladac, tak samo jak widze zgrabna dziewczyne skapo ubraną to myśle o kurde ale figura,tez bym taka chciala miec natomiast odwracam sie na widok kobiety z 'sadelkiem" ktore wylewa sie z leginsów:/

Gość gość
karmienie piersią to w pewnym sensie czynność intymna nie należy w to angażować osób postronnych takie publiczne wyjmowanie cyca gdzie popadnie i przy kim popadnie świadczy o braku kultury osobistej i braku poszanowania dla innych osób nie każdy chce patrzeć na czyjeś obnażone ciało i ma prawo na nie nie patrzeć karmisz piersią...oki bardzo ci się chwali i karm jak najdłużej z pożytkiem dla dziecka ale zrozum że sama na tym świecie nie jesteś! i przestrzeń publiczna nie należy tylko do ciebie!