Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Susan07

Nowe zycie po... czyli jak zyc zdrowo z usmiechem na ustach.

Polecane posty

Gość agatka1214
Dzisiejsze menu :)3jajka z serem boalym potem kapusta kiszona obiad miesko pieczone w jogurcie i surowka z pekinki kolacja tez to miesko z kapusta kiszona jutro dzien warzywny sniadanie fasolka szparagowa obiad mam zsmiar szpinak i surowka z kiszonej kapusty no i kolacja to tez surowka z kiszonej i chyba dodam tunczyka

agatka w/g mnie za dużo tego zwierzęcego 3 jajka mięso mięso nie podoba mi się :( pozdrawiam

Gość agatka1214
Niestety tak dzisiaj wyszlo nie mialam nic innego

agatka Wszystko spoko ale dwa razy to samo w ciągu jednego dnia to juz całkowicie nie przejdzie jeszcze mięso pieczone na kolacje. Na obiad owszem,kolacja ma być lekkostrawna do 200kcal to maks!!!

ja na kolacje to jadłam jogurt z orzechami albo nasionami albo owocami co było pod ręką a teraz sok :)

noo gerda połączenie idealne, ja sobie zrobiłem jajecznice z pomidorem z dodatkiem pieprzu tak na szybkiego na oleju kokosowym

noo Deep elegancko i zdrowo a na oknie szczypiorku chyba nie masz bo nie dałeś.... a Deep jak tam z tymi olejami u Ciebie? ogarnąłeś?

gerda no właśnie zapomniałem dać szczypiorku a miałem,ale dałem trochę koperku Sprawa z olejami wygląda tak raz daje kokosowy a raz rzepakowy wychodzi pół na pół no i oczywiście oliwa z oliwek również

rozgrzewam pierwsze patelnie daje trochę oleju ,po minucie gdzieś daje go więcej na juz rozgrzaną i roztopioną w oleju patelnie i nic sie nie przypala Gerda słyszałem o humus bardzo konkretna rzecz ,zdrowotna jak i dla osób odchudzających sie 100g humusu to tylko 170 kcal Jest skarbnicą witamin i składników mineralnych ,idealnie to pomyślałaś sam myślałem zrobić humus (nawet mam przepis) ale jakoś zapomniałem później o nim , a tu nagle koleżanka przypomniała hehe

Witajcie z ranka :) jak tam u Was pogoda i wymyślanie świątecznych dań? Ja to mam lekką masakrę Wigilia to ok ale co dalej mam wymyślic? susana ratuj Ty dłużej mięsa nie jadłaś więc dawaj co masz w zanadrzu lasko :) Agata jak tam dziś miej mięcha? Deep a Ty dziś jak pracowasz?

Gość Michaela40
Witam, poczytałam Wasz topic, całego nie - przyznaję ;) Czy mogę tu czasami wpadać? Też chcę troszkę zdrowiej, troszkę *****iwiej i troszkę weselej :) Pozdrawiam wszystkich :)

Gość Michaela40
to wykropkowane to było "troszkę z/d/r/o/w/i/e/j" nie wiem dlaczego się kafeterii nie spodobało? :(

Gość Michaela40
nie, przepraszam ! wycięło "troszkę r/u/c/h/l/i/w/i/e/j" a to, to rozumiem dlaczego sksowali :P

Michaela witamy serdecznie :) aa poczytaj sobie poczytaj my tu się pilnujemy, żeby zdrowo jesc przede wszystkim, niektórzy sie odchudzali a niektórzy odchudzają :D

Diety praktycznie mamy inne ale się nawzajem wspieramy i pomagamy napisz co Ty tam ciekawego jesz :D

Gość Michaela40
Dziękuję Gerda za miłe powitanie ;) A próbuję, próbuję... żeby było zdrowo, w miarę możliwości ekologicznie (ale z tym nie jest łatwo) i smacznie oczywiście ;) Ja stawiam na takie odżywianie bardziej warzywno-owocowe. Mięsa, nabiału niewiele. No i proste ;) Jestem raczej leniuszkiem, nie chce mi się stać przy garach i przyrządzać wymyślnych i fikuśnych dań :P Moje najnowsze odkrycie - to wyciskarka. Zainwestowałam to fakt. Ale mam nadzieję że mi się to zwróci... w postaci zaoszczędzonego czasu w kolejkach u lekarza i w postaci czystej gotówki niewydanej na leki w aptece :P pozdrawiam, miłego dnia :)

Ja wyciskarkę zapodałam sobie w pazdzierniku od tamtej pory wcale nie jem mięsa :) ja z musu choroba i dlatego tak kombinuję uczę się różnych nowych kombinacji bo wiem ,że soki to nie wszystko jednak trzeba warzywa i owoce młócić ewentualnie koktajle z całości

gerda Pytałaś jak pracuje teraz bo do końca nie zrozumiałem,to jak coś to mam teraz nocne zmiany,a tu tak ode mnie możne ci sie przyda Dobry przepis na domowy Humus • 250 g ciecierzycy • 3 ząbki czosnku • 3 łyżki oliwy • 2 łyżki pasty sezamowej (tahini) • sok z połówki cytryny • szczypta soli Gerda namocz ciecierzyce przez noc,następnie rano ugotuj ją ,po czym odlej szklankę po ugotowaniu,najlepiej mikserem rozprowadź wszystkie składniki na gładką masę,dodaj łyżeczkami odlaną wodę z gotowania,możesz dodać według twojego uznania np chili,oregano,majeranek.-))

Gość agatka1214
Hej hummus bardzo dobry jest na kanapki ja dodaje jeszcze natke z pietruszki i jak nie mam tahini to sama oliwe .Gerda moze pasztet z cieciorki lub z soczewicy. Dzisiaj sniadanie fasolka szparagowa obiad szpinak z mocarella i reszta fasolki no kolacja mysle by zjesc wedzonego lososia takie roladki ale zobacze bo mialo byc warzywnie ale niestety glodna chodze no i ogorki kiszone podjadam

Gość agatka1214
Gerda a co z tunczykiem z puszki bo chcialabym jutro zjesc z makaronem jest neutralny czy to bialko?

Deep tak chodziło mi o to czy się pokażesz czy pracujesz :) dzięki za przepisa ja namoczyłam cieciorke na noc i jak rosła to strzelała i moja yorka morde darła i musiałm to wynieść na strych :P a przepis bardzo podobny do tego co ja mam tylko inne proporcje i chyba zrobię w/g Twojego bo masz dużo czosnku :)

Gość agatka1214
Czyli moge makaron z tunczykiem?widzisz a ja myslalam ze losos wedzony i makrela yo sa neutralne