Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Susan07

Nowe zycie po... czyli jak zyc zdrowo z usmiechem na ustach.

Polecane posty

Pitko tak przepadłam w ksiegarni hehe z tym olejem kokosowym to chyba nie do mnie chciałaś pisać hehe ja używam nierafinowanego kokosowego i nierafinowanego lnianego oraz masla ghee. NIE UŻYWAM ŻADNYCH RAFINOWANYCH OLEJOW dla mnie nie mają wartości ...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
w księgarni zakupiłam Zima w kuchni pięciu przemian i Ajurwda medycyna indyjska :D a w biedzrze rzucili Pawlikowską za 13.99 W dzunglii zdrowia i Księga kodow podświdomości i też zakupiłam cena w księgarni byla 34.90 ha

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gerda, ale pisza, ze przy smazeniu nie ma znaczenia czy rafinowany czy nie, bo przy smazeniu i tak traci swoje nierafinowane wlasciwosci. Co ciekawego zamowilas w ksiegarni, przyznaj sie :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
tak tylko ja nie smaze na nich tylko na maśle ghee Pitko :D na lnianym się nie smaży wcale

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość agatka1214
Dzieki a Gerda a propo fasoli bialej to moge zrobic sobie bez miesa tylko ze sos zagescic maka ?taka fasolka po brytonsku jesli tak to powiedz jaka nake bajlepiej uzyc

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
agatka ja robię fasolkę po bretońsku o czym już pisałam gotuję oko 1.3 kg z włoszczyzną i 5 zabków czosnku ja nie sole w szybkowarze na raz a jak tradycyjnie to aż miękka będzie . Teraz bierzesz część tej fasolki i blenderujesz i tym zagęszczasz fasolke zagotowuję i pakuję część w słoiki reszte zostawiam do bieżącego spożycia a z tego robię: fasolke po bretońsku dodaje pomidory i majeranek zupę fasolową i pastę do chleba. a tą ze słoika masz na biedę wyciągasz i robisz jak powyżej albo dajesz do barszczu ukraińskiego albo podajesz z sosem grzybowym albo z kiszoną kapustą uwielbiam to :) pomysłow jest masa jak już masz ugotowaną fasolę w słoiku :) rozpisałam się ale chyba pomogłam co ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Dzien dobry! Przyszedl moj orbitek :) Wtargalam do domu razem z kurierem, ciezkie to cholerstwo, ale dalismy rade :) Deklaracje do urzedu wypelnione, no to buty na nogi i pedze sie rozliczac, nie lubie, ale co zrobic :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość agatka1214
Tak pomoglas dzieki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość agatka1214
A jesli i tak bym chciala naka zagescic to jaka kukurydziana gryczana jaka najlepsza?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość agatka1214
Ok dzeki bo zytnia to chyba takie grudki zostawia bo kiedys do burakow dawalam a jesli dodam do tej fasoli make to bedzie noelaczenie?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
mąka gryczana jest to mielona gryka mąka kukurydziana z kukurydzy mąka biała z pszenicy mąka ciemna z żyta mąka razowa może być z wszystkiego mielona raz :D czyli jak będzie żytnia razowa lub pszenna razowa to zawsze będzie ciężka i kleista , znaczenie ma jak daleko mąka jest oczyszczona a nie z czego jest

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość agatka1214
Jak maka a maka nie wiem o co Ci chodzi

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
więc podejrzewam ,że ta co masz jest żytnia razowa albo mieszana razowa spotykana najczęściej

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość agatka1214
No dobrze ale o co Ci chodzi bo ja napisalam ze chyba zytnia niezabardzo sie nadaje i tyle

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość agatka1214
Nie wiem w sumie jaka mam chyba zytnia bo sporo za nia zaplacilam niepamietam tam byl typ napisany jej no dobrze ale jak dodam gryczana do tej fasoli to bedzie ok?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość agatka1214
Widzieliscie takie cos jak olej konopny dziwne bo przeciez to narkotyk

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
agatka i jak kupujesz olej kokosowy ? zapewne masz mąkę żytnią typ 2000.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Susan i jak orbitrek pochwal się wypróbowałaś już go _)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość agatka1214
Tak ta mam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Nie, czekam na szwagra, zeby zlozyl (maz znowu w robocie do 10 lutego, ale przeca nie bede tyle czekac :) )

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
a mnie dalej boli głowa mimo tego,że się wziełam za ciężką robote zmyłam strych i 3 piętra schodów uff ... susana jak zobaczyłam te orbiteki to 0_0 hehe po prostu cześć i chwała za zacietość do ćwiczeń :D masakra ale mi wstyd ,że nie ćwicze ... nie no chyba chociaż za tę jogę powinnam sie wziąsć !

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×