Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Susan07

Nowe zycie po... czyli jak zyc zdrowo z usmiechem na ustach.

Polecane posty

Gość Sonia 1
Ja w tym roku mam takie dziwne dynie.Nazywają się gruszkowe i są zielone.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
susana trudno to leczo policzyć, ponieważ w miarę dojrzewania moich pomidorów dokupowałam paprykę ,cebulę cukrową i przetwarzałam na bieżąco a ,że mroziłam, to bym musiała wywalić wszystko z zamrażarki i zważyć :D Pitko dzięki za przepisy ale zrobię Twój :D z neta nie chcę bo nie są sprawdzone .Ale co z tym curry ... nie lubię ...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
sonia hehe są takie gruszkowe dynie :) reszt wiele jest odmian dyn ,a Ty masz przepisa sprawdzonego na dynię ale hokaido :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Nie musisz dodawac curry jak nie lubisz, dodaj swoje przyprawy. A co do reszty przepisow, to wszystkie sa sprawdzone przeze mnie i moje kolezanki, a ten blog "kwestia smaku" jest genialny. Zamiast kurczaka mozna oczywiscie dodac tofu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
A w ogole to zupe dyniowa to mozesz zrobic tez z innymi warzywami, dodac marchewki, selera, pietruszki, wszystko poddusic na cebulce z czosnkiem, dodac przyprawy jakie lubisz, zmiksowac i voila :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Susan07
To fakt, straszna maruda z Ciebie :P Ale i tak cie lubie!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Sonia 1
Ja jutro zrobię tę zupę.Narobiłyście mi apetytu.Jutro też będę kładła paprykę w soku z pomidorków koktajlowych.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Sonia 1
Robiłam też pomidorki w soku z żelatyną.Kładę do słoików pomidory,trochę papryki,cebulki i czosnku i robię przyprawiony sok z pomidorków z trzema porcjami żelatyny/bardzo krótko pasteryzuje/i galaretka z pomidorów gotowa na zimę.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Sonia 1
A dlaczego nie używasz?Musicie chyba mnie trochę dokształcić.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Sonia 1
Oj to ja chyba odwrotnie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Żelatynę wytwarza się z kolagenu zwierząt, który znajduje się w chrząstkach, kościach, ścięgnach, skórze, rogach, kopytach, piórach, skorupie żółwia, skórze i pęcherzu pławnym ryb. Procedura przemysłowego otrzymywania żelatyny to poddanie jej obróbce w gorącej wodzie, suszenie w temperaturze ponad 100 st. C, pięć dni przetrzymywania w kwasie solnym, 50 dni w ługu, znów ekstrakcja gorącą wodą, wreszcie na koniec 4-sekundowa sterylizacja w 140 st. C. Jest składnikiem galaretek, konserw mięsnych, lodów, niektórych margaryn, cukierków i wyrobów czekoladowych, ciast, jogurtów owocowych, preparowanej bitej śmietany, soków jarzynowych, kiełbas i salami. Służy do produkcji kapsułek, tabletek, gąbek chirurgicznych, preparatów witaminowych i kosmetycznych, a także filmów, barwników drukarskich, sztucznego jedwabiu, zapałek czy tkanin. Także lepiej użyć agar agar lub pektyny albo ugotować kolagen z nóżek samemu :) czyli jak trzeba zażywać kapsulki żelatynowe to trzeba...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
i chwała CI za to soniu !! tak napisałam, żeby mi ktoś kłamstawa nie zarzucił ,że tego nie, a tego też nie, a tego to absoutnienie ! bo feee a to ... ? rozumiesz chyba co mam na myśli:) np. caly czas ganiam tu za majonez :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Sonia 1
Jezuniu ratuj przed tymi trucicielami!!!!!!!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Sonia 1
Stronę pośpieszam.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja dopiero przyspieszyłam strone kropkami :) soniu no ale TY chyba nie jesz majonezu? bo ja ostatnio nie chlam :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Sonia 1
Raczej nie jem,a jak już to sama robię z jajek od sąsiadki.Ale wolę jajka na miękko z chrzanem.Ale robię tylko na wielkanoc,bo mi się nie chce.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Sonia 1
Nie ma Samsonki!!! Nie ma Deepa!!!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
super :D taki możesz jeść spoko ,żeby agatka to przeczytała :) mi też się nie chce robić majonezu to mieszam olej lniany z chrzanem i cytrą i himalajską :) soniu jak mi powiesz, że masz za dużo chrzanu to wysyłaj :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Samsonka
Ja jestem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Samsonka
Nie uciekam. Poddaje się, czytam książkę

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość agatka1214
Witam czytam was nie mialam czasu wczesniej szkoda mi samsonki mam nadzieje ze wroci . ja czytam kwiat pustyni bardzo wciagajaca kaiazka juz ja koncze . Suzana prosze o przepis na leczo i powiedz jaka Ty masz gore od e papierosa czy jestes zadowolona bo zastanawiam sie kupic z przeplywem powietrza .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość agatka1214
Mozecie sie smiac ale wciagnelam sie w werial wspaniale stulecie lubie ksiazki i filmy oparte na faktach

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
agata się odzwała o heeloo lasko :)kwiat pustyni przeczytałam jednym tchem już dawno miała siłę laska chęć do życia co? a wiesz, że ona mieszka teraz niedaleko ode mnie ? tylko 60 km ha a tak się aga wciągnełaś w seriale,że zapomniałaś jeść ? hehe :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość agatka1214
Tak w polsce mieszka ? No miala piekna ksiazka film tez jest ale nie ogladalam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
soniu Deep ma pracę iluś tam zmianową musisz się przyzwyczaić ale nie opuszcza nas nigdy ,no coż za samsonką tęsknię ale jak napisała,że odchodzą jak im sie tu nie podoba ,no przecież sonia dobrze wiesz ,że świat zmienia się z minuty na minutę ... i ja Ci to mam mówić ??? ja ??? no hello sonia

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×