Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Susan07

Nowe zycie po... czyli jak zyc zdrowo z usmiechem na ustach.

Polecane posty

Jestem,jestem cały czas was czytam,ale doszedłem do wniosku że na razie nie będę pisał o moim zdobywaniu gór bo są teraz tu ważniejsze tematy do omówienia,powiem tylko że Weekend miałem bardzo intensywny w górach i to już już wysokie szczyty. Co do kudzu jak raz miałem oryginalne,zamówiłem z oficjalnej strony Kudzu,sam nie wiem czy mi pomogło czy nie,ja po prostu póżniej miałem tak że alkochol był dla mnie obojętny,czy był czy też nie nie robiło na mnie jakieś różnicy,moja zmiana myślenia polegała na tym że są dużo,dużo ciekawsze rzeczy do robienia niż picie.:)

Napisze jeszcze że aby nie pić należy całkowicie zmienić tok myślenia ,oddać sie pasji,zacząć robić to co kiedyś lubiliśmy przed piciem '' bo liczy się tylko to czy rzeczywiście chcemy przestać pić , jeśli naprawdę będziemy tego chcieć to zrobimy WSZYSTKO ,żeby nie pić".

Gość Sonia 1
Witajcie!Mnie też tęskno za Susan i Samsonką. Deep ma rację.,,Zechiej chcieć,,. Ale numer.Słuchajcie!Brałam serotoninę regularnie i do dziś uzupełniam.Yolcia jesteś skarbem.Wszystkiego naj....naj z okazji Imienin. No ale nadal twierdzę,że to działa fizycznie.Wiedzę i duchowość należy podnieść.Tak robimy w AA. Duchowość to szerokie spektrum:poczucie własnej wartości,złapanie sensu życia,radość z małych rzeczy,wdzięczność,zaufanie itd. Na przykład na mnie działa kontakt z Wami,niezawodność Yolci,stosunek Deepa do życia/opowieści o wyprawach i zdjęcia to radość dla mnie/,młodość i świeżość Agatki a kiedyś mądrość Susan. Jesteście jak skała na której można się oprzeć i czerpać mądrość,życzliwość i wsparcie.I to jest piękne.

Gość wiieczorna
Tez sobie myślę co tam u Samsonki ale myślę że chyba dobrze bo jak było coś nie ok to by pisała

Kochani moje macie racje to po prostu trzeba hciec i wierzyc ze sie potrafi.a jak to mówią wiara góry przenosi ;)) Jolcia wszystkiego naj naj z okazji imieninek.powiem tak zycze ci wszystkiego tego czego sama bys sobie zyczyła ;) Deep opowiadaj o tych wyprawach super słuhac komus kto uwielbia góry.A no i wrzucaj fotki koniecznie. Sonia super ze nasza grupa ci pomaga i cie wspiera. No i wieczorna dobrze ze tu wróciłyśmy zawsze mozna sie komuś wygadac

Kochani moje macie racje to po prostu trzeba chciec i wierzyc ze sie potrafi.a jak to mówią wiara góry przenosi ;)) Jolcia wszystkiego naj naj z okazji imieninek.powiem tak zycze ci wszystkiego tego czego sama bys sobie zyczyła ;) Deep opowiadaj o tych wyprawach super słuchac komus kto uwielbia góry.A no i wrzucaj fotki koniecznie. Sonia super ze nasza grupa ci pomaga i cie wspiera. No i wieczorna dobrze ze tu wróciłyśmy zawsze mozna sie komuś wygadac ;)

Gość wiieczorna
Yolanta ja tobie również życzę wszystkiego co najlepsze opieki Bożej i moc błogosławieństw!

Gość wiieczorna
Malina tak masz rację wy tutaj to moja następna deska ratunku :)

Witajcie :) dziękuję za życzenia i słodkie słówka hehe Bardzo się cieszę ,że wróciłyście laski :D ale agatka zagineła dla równowagi chyba ;) u mnie zimno i wciąż na telefonie wiszę ale nie ma co narzekać miło jest ale oczywiście mąż ciszaaaaaaaaaaa...........

Kobietki mimo ze sie nie widzimy to trzeba sie wspierac jak przyjaciólki.Jolia męzowie maja to do siebie ze zawsze o wszystkim zapominaja...no chociaz niektórzy moze pamietają ale to nieliczni ;) Wieczorna zebys wiedziala ze mi ta grupa tez pomaga,tak jak deska ratunku ;)

Gość gość
Jestem gościem, który chciał popilnować Tobie Jolu psiny na czas wyjazdu:) Przyszłam z życzeniami dla Ciebie; zdrowia i pogody, bo podczytując z doskoku widzę, że jesteś pozytywną osobą

Gość Sonia 1
Malinka no to zaczynamy dochodzenie do wiary.Ćwiczenie nr 1:przez trzy dni robimy dobre rzeczy/np.uśmiechamy się do ludzi,jesteśmy uprzejmi co tam kto uważa/.Codziennie wieczorem stajemy przed lustrem, patrzymy na siebie i mówimy do siebie:fajna jesteś.Z pozoru głupie,ale sprawdzcie/jeśli macie ochotę oczywiście/.

YOLA wszystkiego co najlepsze ci życze. No dobra pare fotek wrżuce z weekendu na pierwszą tapete pójdzie Sobotni wypad przez Kasprowy Wierch na Świnice czyli już konkretnie w Tatry Wysokie pogoda co prawda nie rozpieszczała ale nie było najgorzej foty z lepszego aparatu więc możecie porównać do tamtych i sami ocenicie, no to jedziemy http://images76.fotosik.pl/683/56037a3c5c5e55e9.jpg

Gość Sonia 1
Witajcie!A zwłaszcza Ty gościu od pieska.Może dołączysz do nas na stałe? Mnie podobają się wszystkie fotki.Dzięki Deep! Macie pozdrowienia z Gostynia/moja grupa na dniach skupienia/.Modlą się tam za wszystkich pijących.Agatka,jak tam ucho?

Soniu malinka to ierząca.ale niekatoliczka ;) ale ok zaczelismy dzisiaj wyzwanie ;)Zrobiłam jak mówilas.chociaz ja na codzien caly czas zyczliwa jestem dla ludzi i zawsze usmiechnieta. Deep świetne te zdjecia juz nie moge sie doczekac ja w sierpniu pojade w góry ;) Jolcia mam nadzieje ze te nasze zyczenia dla ciebie sie spelnią wszystkie A tymczasem oglądam meczyk!! ;)

Gość gość
Sonia 1 dziękuję za zaproszenie:) Jestem już na innym topiku, ale miło mi :)

Gość Agatka1214
Yola ale stosuje montignaca ale mogę pisać menu śniadanie 4 kromki chleba zytniego z piersią z kurczaka i pomidorem i cebulka obiad mięso mielone z indyka z cukinia cebula pieczarkami i przecier pomidorowy kolacja to samo nie mam czasu na gotowanie czekam teraz czy dostaniemy kredyt na mieszkanie więc trochę stresu jest pozdrawiam wszystkich