Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Susan07

Nowe zycie po... czyli jak zyc zdrowo z usmiechem na ustach.

Polecane posty

Gość natkapiertuszki
A więc tak 6 jajek jajka oddzielić od białek najlepiej w temperaturze pokojowej białka ubić z odrobiną soli potem jakieś 30dk cukru ubijając białko stopniowo dodawaj pod koniec ubijania dodaj jedna łyżeczkę ziemniaczanej i łyżeczkę octu lub cytryny i troszkę jeszcze to wymieszaj do nagrzanego piekarnika bez obiegu to na 180 °a jak z obiegiem to na 160° gdy ta bezę włożysz do piekarnika to zmniejszenie zaraz temperaturę na 140° i tak jakieś 10 minut a następnie po 10 minutach zmniejszyć na 120° i tak przez 70 minut następnie otwórz piekarnik minimalnie i zostaw na całą noc lub na parę godzin do wysuszenia

natka z cukrem pudrem czy kryształem a czy z ksylitolem da radę ?bo ja troszki nawiedzona jestem :) mąkę ziemniaczaną i teraz się zaczyna :mam ocet jablkowy albo limonkę (ale jak musi być cytra to skoczę rano do biedry) to mam dodać na koniec ubijania tak?

Gość natkapiertuszki
A to jest przepis na dwa okrae blaty średnica to dwa razy talez deserowy

Gość natkapiertuszki
Ja robię z kryształowego

Gość natkapiertuszki
Nadzienie to przeważnie bitą śmietaną z serkiem mascarpone albo masa kajmakiwa z mascarpone i sezonowe owoce na gore

to dajemy do foremek od tortu tych okrągłych? wykładamy papierem do pieczenia? sorki,że tak Ci pałkę zawracam w sobotni wieczorek ale nigdy mi bezy nie wyszły :(

Gość natkapiertuszki
Chyba może być ocet jabłkowy

natka tą porcję mam podzielić na 2 formy tak ? też zrobię jak ostatnio maskarpone z bitą śmietaną ,chociaż ja uwielbiam kawowe kremy mniam ale u mnie nikt poza mną hehe

Gość natkapiertuszki
Na duza blaszkę kładę papier talerz kładę i rysuje okrąg 1 i 2 i potem Nakładam dwa placki bezy formuje z tego dwa ladne okragle placuszki

Gość natkapiertuszki
Pytaj o co chcesz jestem do dyspozycji

aaaaaaaaaaaa to jak placki na pizze ? no widzisz a ja bym w formy do torta wpakowała heh ale tempa jestem co do bezów hehe dzięki Ci kochana *** już wiem w czym rzecz !

Gość natkapiertuszki
Mój mąż sobie gra w fife wypił dwa piwka taki luzik to dla niego a ja jak bym się napila to odrazu ze 4 drinki żeby mieć fazę i pewnie bym już spała no bo bym padla

Gość natkapiertuszki
He jak czegoś nie będziesz wiedziała to pisz bo beza to delikatne stworzonko

no mój oglądał boks i po 2 piwach padł bo zmęczony wrocil z roboty ja to bym litrowe wino wypiła z biedry i też bym już była padnięta a tak jest cudownie co nie?

oj natka tyle to wiem... nigdy mi beza nie wyszła :( biszkopty za to eleganco :) nie chwaląc się hehe

Gość natkapiertuszki
Jak coś to pisz bo beza to delikatne stworzonko

Gość natkapiertuszki
Powiem Ci że jestem z siebie dumna wiele robię dla siebie dla rodziny życie jest takie cudowne czuję się tak jak by mnie dawno w domu nie bylo i wróciłam i jestem i chce jeszcze

jutro będę robić dzisiaj już mam dość po tym grabieniu liści chyba za ciężko pracowałam dziś fizycznie ;) hehe

no pisałam Ci,że jestem z Ciebie dumna lasko :) właśnie natka to trzezwe życie jest zaje.. biste :) na wszystko jest czas i siła ! i taka jasność myśli...prawda ?

Gość Wiieczorna
Gdzie mój wpis ? :/ Witajcie. Jak się czujecie? Ja kiepsko trochę, stwierdzilam ze jesienią i na wiosnę czuje się bardzo słaba. Chodzę wcześnie spać a i tak rano wstaje nie wyspana

Gość natkapiertuszki
To prawda więcej czasu jest na wszystko i wszystko się chce .Chciała bym kupić sobie ten kudzu ale nie wiem gdzie kupię oryginalne wiesz może coś o tym specyfiku

tu jest Twój wpis : Wiieczorna dziś Ja witam, jak się czujecie kobietki i Deep? Ja się ostatnio znów tak słabo czuje :/ Ale mam tak zawsze na jesień i wiosnę

Gość Wiieczorna
Następny wpis zniknął, o co chodzi ?? :/

Gość Wiieczorna
Aaaaaaaaaa :) są

Gość natkapiertuszki
Dziękuję w takich chwilach jak wiesz że ktoś jest z Ciebie dumny dadaje dużo siły na lepsze jutro i oby tak dalej