Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Susan07

Nowe zycie po... czyli jak zyc zdrowo z usmiechem na ustach.

Polecane posty

Gość Sonia 1
Nie zatkało. Tylko wiesz, wszyscy zajęci. Zwłaszcza kobiety, bo to i goście przeważnie i na grobach trzeba zrobić. Jakoś to zawsze w parze idzie.

Gość natkapiertuszki
Gośćjolka wiem że trudno bo samej mi ciężko to mój drugi weekend trzeźwy i 16 dni za mną walka jest bo głód doskwiera ale wierzę w Ciebie że dasz radę

Witam, u mnie leje jak z wiadra i zimno a na cmentarze iść trzeba. Ja mialam gości a nie miałam neta, ale już mam i jestem :) Wczoraj byłam u gastrologa i mam skierownie na gastoskoipię i kolonoskopię pod narkozą ale to dopiero w maju ,więc narazie stres narazie na bok !

Gość Sonia 1
U mnie też padało. Goście również, dopiero pojechali. Natka brawo, tak trzymaj. Pamiętaj o poszerzaniu wiedzy o chorobie. Głód przeminie, zresztą na pewno zauważyłaś, że przychodzi falami. Dużo pij wody albo co lubisz. Program Halt:nie można być głodnym, złym, samotnym i zmęczonym. Poczytaj o tym. Następnie program na 24godziny.Poczytaj.Zapoznaj się także z 12 krokami. Na razie pierwsze trzy. POWODZENIA.

Gość natkapiertuszki
Sonia tak dużo czytałam o programie 12 kroków i o programie 24 h ale już nie czytam bo głód się nasilał i byłam rozdrażniona bo ciągle myślałam o tym piciu .Wczoraj chyba miałam gorszy dzień poklocilam się z mężem dosc ostro i pierwsza myśl ale bym się teraz wyluzowana no Masakra wyszłam i poszłam wieczór na groby szłam do taty porozmawiałam z nim powiedziałam tatku pamiętasz rok temu też tu byłam u Ciebie na grobie wieczorem ale już byłam nawalona a dziś jestem trzeźwa i to dalo mi podwójna siłę i moc magia tych oświetlonych grobów cos pieknego.Dziekuje że jesteście!!!!

Gość Bronisława
Witajcie kochani, już jestem po tym zwariowanym weekendzie. Biegałam po kilku cmentarzach, potem goście , potem znowu cmentarz, a wczoraj na koniec spotkanie ze wścibskimi ciotkami. " A co ty Bronia się z nami nie napijesz naleweczki jesteś chora czy może w ciąży?" Brrr... w takiej sytuacji bardziej nienawidzę siebie czy ich? Zazwyczaj na takich spędach rodzinnych to ja pierwsza wyciągałam różne trunki. Jestem trzeźwa, ale dziś już nie wiem czy dumna z siebie czy nie. Chyba mnie dopada jakiś kryzys.

Gość Sonia 1
Bronia, przestajemy pasować, zwłaszcza do wścibskich ciotek itd. To skutek uboczny trzeźwienia. Nie trafisz po prostu wszystkiego co fałszywe. Przestajesz pić i zaczynasz wszystko widzieć Niestety to trzeba zaakceptować. A ja za chwilę znowu goście. Też ciotki.

Witam, hehe ale macie wesoło z tymi ciotkami - klotkami ;) Ja jestem stara i takowych nie posiadam :( u mnie narazie nie pada ale pochmurno i wieje ,chyba zima idzie 4 stopnie tylko a muszę dziś do ZUS-u koniecznie papiery złożyć a nic mi się nie chce, jeszcze w piżamie jestem ... Natka ale pogodzilaś się już z mężem ??? Bronia to odpoczywaj po ciotkach :) a Soniu życzę Ci udanej imprezy :)

Gość natkapiertuszki
U mnie świeci słońce :-)latam dziś od rana z tą ścierki i wszystko czyszczenie rospiera mnie energia oj ile idzie zrobić w domu na urlopie:-)

Natka no to masz chociaż pogodę na urlopie :) u mnie śnieg z deszczem masakra . Ja dziś zamawiam internetowo zabawki dla wnukow pod choinkę :)

Gość natkapiertuszki
Ja muszę też coś dla chrześniaka kupić bo córcia to chce drogi sprzęt więc musi troszkę poczekać na niego:-)

Gość natkapiertuszki
1.5 roku ma taki śliczny brzdąc:-)

Gość Sonia 1
A ja nie mam wnuków. Yolcia do maja dużo czasu. Przyjrzyj się działaniu sody oczyszczonej. Mnie pomogło. U mnie też zimno, ale na razie tylko deszcz pada.

Witam, Sonia ja teraz len mielony z rana i miód odstany 10 h z cytryną. Z sodą trzeba uważać, doraznie jak najbardziej.Jeśli chodzi o kolonoskopię to obiecałam sobie,że po 50 stce sobie zrobię no i zrobię ! a że doktor stwierdził,że jak pod narkozą to w promocji gastroskopię mi dołoży hehe.

Gość YOLANTA555
Witam zdążyłam pograbić liście i już znowu pada... co tak cicho? czyżby strona czekała ?

Gość natkapiertuszki
Hej hej jestem:-)witam wszystkich troszkę pracy od rana tort bezowy zrobiony wyszedł przepyszna mniam mniam:-)dziś to mój 3 tydzień bez tego świństwa no ale nadal czuję jego brak:-( maz dziś się pyta chcesz piwko a ja że nie a on a co ty tak nie chcesz alkoholu a ja że nie mam ochoty a on no to drinka sobie zrób a ja że nie chce pić on na to jakaś abstynenta się z Ciebie zrobiła ciężko mi ale dam radę ja zawsze daje radę bo jestem silna kobieta nie palę już 14 lat i też dałam radę :-)

Gość natkapiertuszki
Chyba strona się zawiesiła

Gość Wiieczorna
Ja witam, jak się czujecie kobietki i Deep? Ja się ostatnio znów tak słabo czuje :/ Ale mam tak zawsze na jesień i wiosnę

natka jestem z Ciebie dumna lasko ! ale daj przepis na ten torcik bo mi język ucieka :P a zawsze mialam problem z bezami a dziś dorwałam jajeczka z podwórka to mogę jutro porządzić :D

Wieczorku no taka pogoda ,że ciału się nie podoba ale duszyczka widzi w tym dobre rzeczy jak chce :D ja np. mam ochotę na torta bezowego natki i czekam na przepis ale nie wiem czy jej się będzie chcialo napisać :(

Gość natkapiertuszki
Już piszę kochana

a moja imienniczka gdzie? Sonia gdzie? Bronia gdzie? nie wspomne o malinie ,agatce i samsonce :( pokombinowały coś czy co? Deep to zawsze pojawia się i znika kiedy chce :) a susana opuściła nas niewiadomo dlaczego :( a ja czekam na natki przepis :D

Gość natkapiertuszki
A więc tak 6 jajek jajka oddzielić od białek najlepiej w temperaturze pokojowej białka ubić z odrobiną soli potem jakieś 30dk cukru ubijając białko stopniowo dodawaj pod koniec ubijania dodaj jedna łyżeczkę mąki ziemniaczanej i łyżeczkę octu lub cytryny i troszkę jeszcze to wymieszaj do nagrzanego piekarnika bez obiegu to na 180 °a jak z obiegiem to na 160° gdy ta bezę włożysz do piekarnika to zmniejszenie zaraz temperaturę na 140° i tak jakieś 10 minut a następnie po 10 minutach zmniejszyć na 120° i tak przez 70 minut następnie otwórz piekarnik minimalnie i zostaw na całą noc lub na parę godzin do wysuszenia