Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Susan07

Nowe zycie po... czyli jak zyc zdrowo z usmiechem na ustach.

Polecane posty

Gość agatka1214
Susan Ty pisalas o zupach a moge zrobic pomidorowa na kosce rosolowej mam jakies odluszczone do tego koncendrat i makaranon zytni bo jak zrobie na kurczaku to nie moge dodac makaronu a na kosce risolowej chyba moge

agatka pliss zadnych kostek dziecko to sama chemia prosze Cię! wiem,ze masz mnie dośc ;) ale ja chcę dobrze ,wątpię czy susana Ci na to pozwoli ...

Kostka rosolowa to zlo :) Ma np glutaminian sodu, a od niego sie tyje ! Ten argument Cie chyba powstrzyma. Dzien dobry!

Gość agatka1214
Dobrze nie mam dosc ale dziewczyny jak mam zrobic ta pomidorowa .Staram sie wszystko wprowadzac co mi piszecie ale noe zawsze npjem tego sera fety ale bardzo malo dzis robie takie roladki cukinia pokrojona w cienkie plastry podpieczona w piekarniku na to losos i ser feta wyglada bardzo fajnie zobaczymy jak smakuje.

A po co feta do tego lososia? Moje sniadanie: mus: banan, ananas, kaki ( generalnie tez nie przepadam za owocami, ale te musy sa dobre, naprawde). Obiad kasza gryczana z sosem z tartej marchewki, selera, pomidorow duszonych z cebula, czosnkiem, wedzona papryka i chili, pycha! Kolacja, jeszcze nie wiem co. Podaje swoje menu, bo moze sie, Agatka zainspirujesz.

Zupe pomidorowa mozesz zrobic tak: gotuj bulion warzywny: marchew, pietruszka, seler, por, kilka ziarenek ziela angielskiego, listek laurowy dodaj wg upodobań - kartonik passaty pomidorowej - kupiony w sklepie z naturalną żywnością przecier pomidorowy w słoiku (chyba, że masz domowy, to w ogóle lux - karton soku pomidorowego (zupa będzie gęsta jak z dodatkiem passaty) (skopiowalam przepis z netu, bo mi sie nie chcialo samej pisac). Mozesz dodac jogurty greckiego lub smietany, no ale to juz nie bedzie dietetycznie (ta smietana)

Gość agatka1214
Sniadanie mango z winogronem pozniej kanapki za awokado obiad zrobilam pieczen nadziewana szpinakiem i kolacja nie wiem bo ide na andrzejki robie caziki do tego sie ****agietke z czoskiem ale moze zrobie takie grzanki z ciemnego pieczywa z maslem czoskowym wiem ze to jie zgodne z dieta bo weglowodany i bialko ale moze nie przytyje a po drugie nie dajmy sie zwariowac nie jem tego codziennie i z feta to tez raz na jakis czas .

Witajcie dziewczyny.. dzisiaj było ważenie po dwóch tygodniach przerwy.(2 tyg temu było równe 80kg,jak pisałem (chciałem mieć 79kg ) I sukces ...76,7 kg -))))

Gość agatka1214
Super gratulacje a ile chcesz wazyc

agatka nie myślałem nigdy ile chce ważyć (to jest raczej zły wyznacznik )dokładnie poprostu chciałem schudnąć i czuć się lepiej w swoim ciele

Gość agatka1214
To super dobry wynik ja tez chudne pomalu zobaczymy jak dalej

Tak Gerda, to ja miałam odebrać wyniki z laboratorium i... Jeszcze ich nie odebrałam. Przez zawirowania w pracy nie mam kompletnie czasu. Od rana do nocy obdzwaniam swoich klientów i innych znajomych, znajomych, żeby mieli te darmowe ubezpieczenia dla dzieci. Zawsze to coś jak sie nie ma niczego, nieś? Powinnam być luźniejsza w grudniu, wiec napewno już odbiorę, mam nadzieje ze znikną. Deep, gratuluje wagi, ja schudłam 2 kg, zawsze coś, teraz mam tylko do zrzucenia 18 zamiast 20 , hahaha Pozdrawiam

gratuluję wszystkim chudnacym :) no jak dobrze liczę to 6 kg ciała zniknęlo z pokłady Ziemi :) BRAVO !!! Ja się nie waże bo zdejmuję spodnie bez rozpinania heh .

No ok Manpi to ja czekam na te Twoje wyniki z niecierpliwością. Agatki to już nawet nie prosze . Susan proszę o przepis na: Obiad kasza gryczana z sosem z tartej marchewki, selera, pomidorow duszonych z cebula, czosnkiem, wedzona papryka i chili, pycha! tzn na sos z kaszą sobie dam radę :)

A ja dziś na sniadanie sok: pomarancz,grejfrut,limonka,cytryna,granat,jabłko potem masaż potem grahamka i micha :sałata lodowa,kisznony ogórek,pomidor,cebula,czosnek, zmielony ostropest+siemię+czarnuszka wszystko skropione olejem lnianym potem sok: marchewka,burak,seler naciowy,rukola a przed chwilą zupa warzywna z kalafiorem i makaronem gryczanym a na kolacje jogurcik z mielonymi orzechami i mielonymi pestkami dyni,slonecznika sezamu :) nie wspomne o piciu herbat ziołowych i wody z cytryną no to się pochwaliłam :)

Gerda, probowalam wkleic maila Taty na kafe, ale wychodzi, ze traktuja jako spam. Zaloz se kafe maila, podaj mi to Ci przesle. Nie widze narazie zadnych ziol, no ale to wiadomosc dla Ciebie, chetnie Ci przesle :)

kafe mail rowna sie jakis mail, ktory sobie zalozysz, zebym Ci tego maila mogla przeslac, oczywiscie nie podawaj swojego zwyklego maila tutaj!

susana ok założyłam : ala.kafe@onet.pl może teraz dasz radę :) wyślij mi od razu przepisa na ten sos proszę laskO :)

No dziś andrzejki to zagrałam w totka ale nie wiem w co bo sie nie znam :P Deep nie wiem czy Ci zaliczać hmmm...

Dzien dobry :) Gerda; wyslalam. Wczoraj mialas racje, ja juz spalam po 22ej, :)

Ja dzisiaj oficjalnie zaczynam porzadki przedswiateczne, kiedys trzeba! :) Deep, nadal nie pale, choc mialam problemy techniczne z epapierosem. Nie zlamalam sie jednak :)

Witajcie gerda zaliczaj jak najbardziej ,wczoraj poszedłem wcześniej spać,bo dzisiaj góry i tatry odezwę sie pod wieczór jak przyjadę Trzymajcie się

Susana mówiłam Ci z tymi technicznymi problemami z e to norma , nie dalaś mi przepisa na sos :(

Ten czarc***azur wyglada swietnie! Znam chyba kogos, kto to bierze i sobie chwali. Co do ziolek to ja go jeszcze zagadne jak go przydybie (tzn mojego Tate). Mysle, ze w przyszla niedziele bede sie z nim widziec.

Czy chodzilo Ci o ten sos do kaszy gryczanej, ktory ostatnio robilam.? Starlam kilka marchewek i selera, podsmazylam cebule z czosnkiem na oleju kokosowym, poddusilam starte warzywa, dodalam passaty (dwie), czerwona fasola, sol, pieprz, chili, tymianek, troche czabru, papryka wedzona i voila! Pyszne bylo, nawet corka sie zajadala.