Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Susan07

Nowe zycie po... czyli jak zyc zdrowo z usmiechem na ustach.

Polecane posty

Gość Wiieczorna
To świetnie, najgorszy chyba pierwszy miesiac :/ Podobno pierwszy rok jest najcięższy a potem już z górki. Malina a ty jak tam?

Samsonka a jak przestałaś pic?? Wieczorna a ze mna jak bylo raz lepiej raz gorzj.ale pije nadal.cholera mimi ze mysle zeby nie pic to sie zlamie zawsze.,a jak u ciebie ??

Gość Wiieczorna
Też właśnie miałam pytać Samsonki to samo i czy nic ci to nie robi kiedy przebywasz w towarzystwie gdzie piją. A ja no cóż miałam w miedzy czasie wpadkę z alkoholem ale nie chce się poddać chce wytrzymać z dnia na dzień pierwszy miesiąc bo potem będzie troszkę lżej . Staram się sportem spacerami czytaniem np tutaj was zapelniać wolny czas . Ale ogólnie to jest bardzo ciężko. Najciężej jak juz człowiek nie jest na kacu i się dobrze czuje

Gość Samsonka
Ja w zasadzie to piłam tylko w weekendy gdy dzieci położyłam spać i było mi smutno ze jestem sama, ze mąż daleko. Wiec teraz w weekendy wieczorami oglądam stare polskie filmy stawiam wodę mineralną i ja pije :) przestaje się zadręczac i tylko oglądam. Dziewczyny uwierzcie w siebie, powiedzcie sobie ze jesteście dla siebie najważniejsze i ze robicie to dla siebie. Ja tak zrobiłam :)

Gość Wiieczorna
Malina jak chcesz to możesz w tym czasie kiedy mnie tutaj nie ma w ciągu dnia pisać na maila czasowy@gmx.de . Tutaj zaglądam przeważnie tak 1-3 razy dziennie. A teraz już muszę iść trzeba będzie się kłaść :(

Gość Wiieczorna
Samsonka masz rację, dzięki :)

Gość Samsonka
Dziewczyny a powiecie mi co się dzieje z Susan ? Chyba dawno Jej tutaj nie było. Ona kiedyś napisala mi tutaj " wystarczy nie kupować ..." takie proste, a takie prawdziwe

Gość wiieczorna
Samsonka Yolanta ostatnio mi pisała ze Susan juz dawno tutaj zaginęła i nikt nie wie co z nia jest :(

Witajcie ale fajnie,że dziewczyny powracały :) samsonka tyle razy Cię wołałam ! no ale jesteś i całkiem dobrze się trzymasz :D Ja dziś zabiegana byłam ,nie pracuję a czas mi jakoś przez palce ucieka ,chyba za długo śpię ! i muszę nad tym popracować .Pogoda piękna to w końcu ogórki rosną ! wstawiłam na małosolne i pare słoików na kiszone ,chociaż tyle zrobiłam a i zrobiłam chłodnik oczywiście .Pozdrawiam wszystkich i kolorowych snów :)

wszyscy tęsknimy za susan i nie wiemy co się z nią stało i to jest najgorsze ,ja się bardzo martwię :( susan jak żyjesz daj znać proszę ...

A co się tyczy alkoholu to ja nie kupuję bo jak kupię to wypiję nie ma bata na to u mnie a z drugiej strony męża piwa nie ruszę chociaż stoi w lodówce a on jeszcze w pracy jest nie rusza mnie to. Też tak mialam jak wieczorna jak się za dobrze czułam bo nie piłam pare dni to musiałam to spieprzyć heh, nazywałam to tęsknotą za kacem a rano byłam wściekła na siebie.

Gość Sonia 1
Witajcie! Bardzo się cieszę, że jesteście. Trzeźwość jest jak autostrada. Nie zjeżdżać w żadne boczne drogi. Nie używać terminów,, ale,,tylko,,itd. Samsonka wie o co chodzi. Trzeba zmienić swoje życie i nauczyć się czerpać radość z każdej chwili. To nie jest łatwe ale razem dacie radę. Agatka moja córka kazała mi odstawić gluten/czyli pieczywo /kazeinę czyli mleczne produkty. Nie jeść przetworzonych z soją. Nie smażyć na oleju. Mile widziane :warzywa, mięso,jajka,ryż, kasza jaglana/płatki też /. Owoc jeden dziennie. Smażenie na maśle klarowny, oleju kokosowym albo smalcu. Na zimno olej lniany. Zamiast cukru ksylitol. A mnie w zeszłym tygodniu pogryzły końskie muchy po nogach. Mam rany, swędzą i sączą. Yolcia ratuj, bo Ty na pewno wiesz co z tym zrobić.

Witam i się schmurzyła pogoda ...chłodno i ciemno u mnie. Idę do biedry po arbuza i spadam nad jeziorko :) pozdrawiam wszystkich

Soniu przede wszystkim nie trapać! przemywać wodą utlenioną lub rumiankiem i smarować olejem lnianym,kokosowym ewentualnie masłem shea no oliwa z oliwek od biedy tez moze być albo zwykłe masło.Możesz przyłożyć cebulę albo sok z babki lencytowatej i pamiętaj o wapnie! No i jeszcze jak masz dostęp do świeżej gliny to zastosuj okłady no i pozostaje jeszcze woda z octem ale jak rozdrapałaś to nie radze octu. A jak bedziesz miała gorączkę to zasuwaj do lekarza bo moze iść zakażenie, nie straszę ale moj mąż miał dostał preciwtężcowi zastrzyk i antybiotyk ale on jest uczulony na wszystkie owady..A jak masz dużą opuchliznę to zażyj lek na alergię pisałaś,że masz Hitaxe .

no stronko przelatuj :) Ze zbóż spróbujcie orkisz ja jestem bezglutenowa ale toleruję go bardzo dobrze to u mnie zamiast ryżu :) kefir raz-dwa razy w tygodniu z owocami ,najlepiej z bananem. No wiadomo ksylitol,sól himalajska ,galgant ,dyptam i bertram to podstawa z przypraw. Najważniejsze nie jeść świni!!! najlepiej inyk,jagnięcina i dziczyzna. I jak najmniej pory,truskawek,śliwek i brzoskwiń. Z owoców najlepiej pić kompoty. Ja nie smaże ,ale jak mięso to na smalcu lub masło klarowame a do warzyw też klarowane albo kokosowe. Olej lniany zamiast masła i do surowek (nierafinowany,który musi stać w lodówce, kiedy jest gorzki znaczy zjełczały do smieci. Conajmniej 1 jabłko dzinnie najlepiej pieczone nie szaleć z owocami południowymi ,jeść nasze owoce sezonowe w zime mrożone ale nasze zamiast południowych.

. oj stronko stronko przewroc sie no i posłuchała ;) u mnie pada i pada ,mąż pojechał na jakas awarie a ja czekam spakowana i już mi się odechciewa jechać .

Gość Yolanta555
Sama jestem? Nie fajnie

Gość Agatka1214
Sonia to co Ty jesz podaj z dwa swoje dzienne jadłospisy czy ta dieta też pomaga schudnąć?

Gość wiieczorna
Yolanta co ty nie mogłaś zasnąć ? Miłego weekendu kobitki i deep :)

Gość Agatka1214
Hej Deep niestety dalej gaśnie filtr paliwa powietrza zawór zaślepiony wymiana solniczka krokowego przepustnicy i do tego ciężko odpala trzeba dodać gazu żeby odpalił

Gość Sonia 1
Yolcia, dzięki. Najtrudniej jest nie drapać. Okłady robię. Agatka ja niestety nie przestrzegam zaleceń mojej córki. Nie znoszę smaku jaglanej na przykład. Ona na śniadanie je płatki jaglane na wodzie albo mleku kokosowym z orzechami, żurawiną albo z owocami. Ja 2jajka z pomidorem i sałatą.

Gość Sonia 1
Witajcie! Jakoś tu smutno. Odpoczywam dzisiaj, bo wczoraj woził am kamienie polne na ścieżkę. Chyba jestem na to za stara. No ale jak coś postanowię.... .

Gość wiieczorna
Pewnie wszyscy w ogródkach, w słońcu się smażą :)

Gość Agatka1214
Soniu czyli co jeść według diety córki i czy jest ona odchudzająca

wiieczorna taak w słońcu chciałbym, ale chyba w Polsce,bo na Słowacji załamanie totalne pogody,ale Krywań zdobyty we mgle i przy zejściu na mokrej skale nie było wesoło,a na koniec atrakcje w postaci deszczu i gradzie i tak 10 km z buta no ale szczyt zdobyty narodowa góra Słowaków prawie 2500m,utaplany w błocie,deszczu ,bez widoczności ale szczyt zaliczony i to jaki.

Witam, wrócilam do domu :) Sonia jak po ukońszeniach? mam nadzieję, że lepiej.Ja zjadłam grzyby w śmietanie i zdycham 3 dzień masakra i trzeci dzień na samej wodzie jestem. U nas taki ukrop,że nie ma czym oddychać ale musiałam iść do apteki po synbiotyk ,żeby dojść do siebie :) Takze grzybów długo nie ruszę ! Patrzę, że cukinia mi wyrosła muszę coś z nią zrobić ,leczo czy coś.

Gość Sonia 1
Po okładkach lepiej. Dzięki. Też na jutro zaplanowałam leczo. Deep gratulacje!!!!!

Dzięki Sonia,a co do ukropu w okolicach tam gdzie Yola mieszka to niech będzie ale za tydzień nawet ponad 30 C ;) ;) U mnie zaś w mieścinie się dzieje od wczoraj przyjechało do mojej miejscowości 20 tyś młodzieży z różnych zakątków świata wiadomo na dni młodzieży,więc atrakcji co nie miara niedługo,będą koncerty,specjalna msza na dużej powieszchni itp

Samsonka gratulacje że ci sie udało ,napisz może dziewczynom ''10 zalet dlaczego nie warto pić'' wiem że jest ich więcej u ciebie ale może tyle,niech ich to motywuje i da im więcej sił w walce. :)

Witam w słoneczny wtorek :) Deep oczywiście życzę Ci cudownej pogodzie na urlopie w Krynicy. Ja dziś kiszę ogórki .